kate583 04.03.07, 19:59 Czy zasycha wam w ustach po stosowaniu środków przeczyszczających albo po wymiotach? I czy cały czas, czy tylko wtedy, gdy je stosujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olla8031 Re: Suchość w ustach po środkach przeczyszczający 04.03.07, 21:19 U mnie suchość w ustach po wymiotach i środkach przeczyszczających to norma. Przypuszczam,że to rezultat odwodnienia i braku elektrolitów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiool Re: Suchość w ustach 05.03.07, 21:19 A ja właśnie mam to cały czas... codziennie, non stop. Pomaga mi żucie gumy orbit, chyba dlatego, że pobudza wydzielanie śliny. Ale to i tak tylko doraźnie. Wstrętna dolegliwość :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kalypso81 Re: Suchość w ustach 06.03.07, 00:31 mam to samo. tez tylko przy wymiotach albo srodkach przeczyszczajacych. to jest o tyle straszne, ze jak zwymiotuje, to jestem tak odwodniona, ze potrafie wypic 4 litry plynow w bardzo krotkim czasie, po ktorych znowu (ze wzgledu na ilosc) znow musze zwymiotowac, samymi tylko plynami, bo ich za duzo i moj zoladek tego nie wytrzymuje. i tak kolko sie zamyka, znow pije, i znow wymiotuje. pomaga mi tylko wtedy pojscie spac. to jest okropne. trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
marta.scisia Re: Suchość w ustach 06.03.07, 17:28 Tak, znam to niestety. Ciągle mnie suszy. Staram się nosić ze sobą małą butelkę wody tam gdzie mogę. A prawdziwą suchość w ustach poczułam jak zaczęłam brać leki antydepresyjne. To jest ich skutek uboczny. Jeszcze gorzej niż po przeczyszczaczach!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś