pyskata.dziewucha 21.11.07, 21:46 moja przyjaciółka od kilku miesięcy cierpi na bulimie. jak mogę jej pomóc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edi_90 Re: jak pomóc? 22.11.07, 10:01 pogadać z nią a przede wszystkim być nią, żeby twoja przyjaciółka wiedziała że ma w tobie oparcie. Mogłabyś też pójść do psychologa i się o to zapytać. Polecam forum glodne.pl tam też jest mowa o tym Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
urselka Re: jak pomóc? 22.12.07, 17:36 LECZYC TRZEBA PRZYCZYNE NIE SAME OBJAWY!!! to podstawa. jesli sie o tym zapomni nic sie nie zdziala (wiem, chorowalam prawie 4 lata...) to choroba serca. dobrze, zeby zajal sie tym lekarz: psychiatra. wielu osobom pomaga DOBRY psycholog-ja na takiego nie trafilam :/ mi "wystarczyl" moj chlopak, ale np od najlepszej przyjaciolki sie odwrocilam i mialam Ja przez caly czas w dupie... :(( teraz Ja za to przepraszam...ale wtedy nie znosilam Jej... :( osobom wierzacym, moze pomoc kaplan (ale musi sie na tym znac!) da sie dobrze trafic. Ja sie cholernie balam, bo w zyciu malo dobrych ksiezy poznalam... ale bylam po 3 latach u spowiedzi i trafilam do takiego od AA. I byl genialny. :) a niewierzacym, to jak wyzej (lakarze) i na pewno PRZYJACIELE! wazna jest ich obecnosc. a jesli Ci ufa, to razem dojdziecie dlaczego jest chora. :) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś