Dodaj do ulubionych

Szok!!!!! Bulimia a Meridia

30.05.08, 12:41
Jestem prawie tydzień na tabletkach odchudzających
Meridia .Odchudzam sie prawie całe moje dorosłe życie, a mam 31 lat
waże 97 kg,kiedyś nonstop diety,ale ostatni rok wymioty z poczatku
działało,ale póżniej przestało i zaczełam jeść i tyć.Lekarz niedawno
przeisałmi na nadwage Meridię,pozornie działa jeść sie nie chce ale
nie moge powstrzymać sie od jedzienia mam wiecznie na coś ochotę jem
i wymiotuje, chce sie powstrzymać ale cały czas myśle o
jedzeniu .Czy to bulimia .ODPISZCIE PROSZĘ.Pozdrawiam.Pa
Obserwuj wątek
    • marta.scisia Re: Szok!!!!! Bulimia a Meridia 30.05.08, 12:53
      Nie rozumiem - piszesz, że jeść się nie chce, ale nie możesz się powstrzymać od
      jedzenia. Masz na myśli to, że nie czujesz głodu, ale i tak jesz?
      A wymioty są oznaką bulimii, więc myślę, że tak - to bulimia.
    • vindega Re: Szok!!!!! Bulimia a Meridia 30.05.08, 20:29
      Graza, ja również tak jak ty odchudzam się praktycznie całe dorosłe i
      nastoletnie życie, ważę obecnie 92 kilo, mam 24 lata (jeszcze dwa lata temu
      ważyłam 60 kilka ale dla samej siebie byłam opasła) i tez przepisano mi meridię.
      Jeśli dobrze zrozumiałam, to masz tak jak ja - nie jesz dlatego że jesteś
      głodna, ale dla smaku właściwie, z wewnętrznej potrzeby czegoś w ustach. Meridia
      u mnie działa, nie czuję wilczego głodu, ale po wymiotowaniu, tak samo jak
      tabletki antykoncepcyjne nie działają, tak samo meridia, po prostu usuwasz ją ze
      swojego organizmu. Zresztą w moim wypadku po wymiotowaniu prawie zawsze mam
      napad głodu, więc często tym argumentem potrfię siebie od tego odwieść. Niestety
      nie wiem jak często wymiotujesz i czy to już bulimia, czy tylko desperacja (mi
      lekarz powiedział, że mimo że wymiotuję dość często i właściwie od wielu lat, to
      nie jestem od tego uzależniona i jest to tylko czyn do którego doprowadza mnie
      złość na samą siebie i do bulimii jako takiej mam jeszcze dość długą drogę),
      także być może nie jest to jeszcze i u Ciebie jakieś krytyczne stadium. W każdym
      razie nie jest też dobrze i jednak i samej sobie i Tobie też radzę żeby brać
      grzecznie tę meridię i nie wymiotować, bo w ten sposób on zwyczajnie nie ma
      szansy działać. Ja ostatnio robię tak, że meridię biorę koło 15-16, bo wtedy tak
      na prawdę zaczynam być głodna i jakoś do spania wytrzymuję. Rano nie mam dużego
      głodu, więc jem wtedy coś w miarę zdrowego, potem już staram się nie jeść nic
      lub bardzo mało. Na razie jakoś idzie. Mam nadzieję że i Tobie jakoś się zacznie
      lepiej to wszystko układać :) pozdrawiam
      • ankaaa Re: Szok!!!!! Bulimia a Meridia 31.05.08, 13:28
        Zmień lekarza - bo szkoda marnować swoje zdrowie dla kogoś kto
        nazywa bulimię "desperacją".
        • soba131 Re: Szok!!!!! Bulimia a Meridia 21.06.08, 00:02
          bulimie stwierdza sie nawet jak sie wymiotuje raz na 2 tygodnie....
          a ja mam to samo, tyle, że biore inne tablety, ale nei czuje głodu,
          ani nawet ochoty a i tak to robie! ;/ masakra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka