cathys 16.01.10, 19:32 kochani.. wybieram się w tym roku do Hiszpanii, w okolice Barcelony. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie morze jest napłytsze aby moja córka mogła się " w "miarę bezpiecznie" bawic. Z góry dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adoonis Re: Hiszpania_Costa_Brava 17.01.10, 15:25 Byłam na Costa Brava rok temu i muszę powiedzieć, że morze po jednym kroku sięga do ramion. Fale tam są bardzo duże. Nie sądzę, żeby córa mogła się bezpiecznie pluskać. Odpowiedz Link Zgłoś
cathys Re: Hiszpania_Costa_Brava 17.01.10, 18:53 Dziękuję... Tego się obawiałam... tylko gdzie my w takim razie pojedziemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
christoph33 Re: Hiszpania_Costa_Brava 17.01.10, 22:47 Może z tym "krokiem do ramion" to mała przesada ale to fakt miejscami 2m od brzegu było już po czubek głowy. Zależy ile córa ma lat. My byliśmy w ubiegłym roku w Santa Susana z naszym dwulatkiem i kąpiele były tylko za rączkę metr od brzegu. Dlatego w tym roku wybieramy Majorkę - bardzo łagodne zejścia do morza. Może właśnie powinniście wybrać ten rejon. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cathys Re: Hiszpania_Costa_Brava 19.01.10, 08:09 Dziękuję....Nasz córka ma 5 latm nie jest już taka malutka, ale też nie jest znowu duża. Poza tym ona uwielbia morze, wodę a przy nazych zakazach wakacje będą podszyte ciągłym płaczem. O Majorce nie myślałam. A czy wybieracie się tam Państwo prywatnie czy poprzez biuro podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
christoph33 Re: Hiszpania_Costa_Brava 19.01.10, 22:52 Witam. Lecieliśmy samolotem z biurem podróży, w tym roku również ale z innym biurem Poza tą "głębią" było super -plaża szeroka, morze ciepłe i czyste. Miejscowość typowo turystyczna i przyjazna dla rodzin z dziećmi - liczne place zabaw i mini wesołe miasteczko. Podczas naszego pobytu mały miał "kumpli" na placach zabaw z całej Europy a nawet z Azji i Afryki Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra_z Re: Hiszpania_Costa_Brava 17.03.10, 22:47 Witam, Byłam w zeszłym roku w Santa Susanna i nie polecam na wypoczynek z małym dzieckiem, ponieważ głęboko już z samego brzegu i duże fale. W Loret de Mar jest płytko przy "skałkach" jest tam taka mała zatoczka, gdzie mała będzie mogła się pobawić. Polecam też plaże w Blanes - bardzo płytko, woda przejrzysta. Odpowiedz Link Zgłoś