katka761 12.06.11, 08:40 jak się tam porusza? może trywialne pytanie, ale kompletnie nie wiem. czy od Darłowa do Darłówka Wsch. coś jeździ, jakieś busiki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursaminor0 Re: darłowo-darłówko 13.06.11, 13:17 Jest duzo busow ,szczegolnie w sezonie. jezdza na strone wsch. lub zach. misateczka .Przystanki w roznych miejscach -centrum i na trasie -w zaleznosci na ktora str.jedziesz.-wiec bedac pierwszy raz trzeba pytac ludzi.Jesli ktos chce wysiasc w Darlowku w okolicy mostu to praktycznie moze wsiasc rowniez w ten na zach. i dojechac do konca trasy -petli i przejsc przez most. Autobusow pks poza sezonem malo ale w sezonie pewnie bedzie troche wiecej. Polecam busy -jest ich naprawde duzo, tylko w sezonie tloczno ale jazda trwa ok 10 minut ,wiec mozna wytrzymac. Jesli ktos juz troszke zna okolice -to trasa Darlowo-Darlowko wsch. jest super na spacery -bezpieczna -odzielna sciezka rowerowo-spacerowa. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: darłowo-darłówko 14.06.11, 12:32 dzięki za wyjaśnienie. mam nadzieję, że na trasie sławno-darłowo też jeżdżą busy w sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: darłowo-darłówko 14.06.11, 14:57 Nie wiem, jak jest teraz, ale parę lat wstecz jeździły busy spod dworca PKP w Sławnie do samego Darłówka Odpowiedz Link Zgłoś
viki2011 Re: darłowo-darłówko 14.06.11, 22:04 byłam w Darłówku ale parę lat temu wiec nie pomogę teraz się tak wszystko szybko zmienia...trudno nadązyć Odpowiedz Link Zgłoś
kasia111177 Re: darłowo-darłówko 15.06.11, 09:29 Ze Sławna do Darłowa można się dostać busem, PKS i pociągiem. Jak chcesz się dostać z Darłowa do Darłówka - to polecam spacer nad kanałem (wzdłuż ulicy Morskiej) trasa ma 3 km, więc nawet maluchy dadzą radę. Dla osób, które są pierwszy raz w Darłowie busów najlepiej szukać koło kościoła (przy rynku). W zeszłym roku kosztował 2 zł od osoby. Miłego pobytu Ja jadę 6 lipca Odpowiedz Link Zgłoś