Dodaj do ulubionych

agroturystyka w bieszczadach

27.06.11, 09:04
szukam jakiegoś fajnego miejsca w Bieszczadach, swojskie jedzenie plac zabaw atrakcje dla dzieci (10 lat i 1 rok) np. zwierzątka oraz możliwość spacerów. może coś polecicie
Obserwuj wątek
    • agiq Re: agroturystyka w bieszczadach 27.06.11, 19:06
      ja nie polecę bo też szukam właśnie...
      i po tych poszukiwaniach mam taką refleksję, jeżeli jest coś w miarę taniego to po otwarciu strony/galerii zdjęć od razu mi się odechciewa- stare wersalki, stare dywany, boazeria, poroża nad drzwiami itp., jeżeli jest coś fajnego, jasno i prosto urządzonego, to cena prawie hotelowa. Niestety koszty trochę grają dla mnie rolę bo to ma być nasz drugi wyjazd wakacyjny, nie ten "główny". Zaczęłam wątpić czy można znaleźć coś pomiędzy - nie najgorsza kwatera i nie najgorsza cena.
      • clio_yaga Re: agroturystyka w bieszczadach 27.06.11, 20:24
        Agiq, lokalowo mogę polecić z czystym sumieniem Rajski Gościniec w Rajskim. Bardzo urokliwe miejsce, niestety ma swoje minusy, mieści się na końcu świata i wszędzie, nawet po chleb trzeba jechać samochodem. W okresie kiedy my byliśmy wiatr i woda naniosła tyle pni od brzegu jeziora, że nawet nad wodę trzeba było jechać od drugiej strony zalewu. My najczęściej wybieraliśmy Polańczyk, do Zatoru było bliżej, ale plaża mniej nam się podobała. Ponieważ byłam z już dużymi dziećmi sporo czasu spędzaliśmy w górach więc ta lokalizacja tak nas nie umęczyła. Z drugiej strony bardzo bezpiecznie miejsce, zwłaszcza przy małych dzieciach. Wieczorem można posiedzieć przy grillu, cieszyć się niesamowitą ciszą i spokojem. W domu obok domowe obiady, naprawdę super i pod życzenie gości. Pierogi z jagodami prosto z lasu z wiejską śmietaną - pycha.
        • nnely27 Re: agroturystyka w bieszczadach 28.06.11, 09:10
          a ja szukam domku z placem zabaw lu też z pokojem zabaw dla dzieci. możecie podać jakieś namiary?
        • agiq Re: agroturystyka w bieszczadach 28.06.11, 19:20
          dzięki Clio, tylko że trochę bardziej się nastawiałam na dalsze Bieszczady - Wetlina, Cisna czy coś...tak bardziej górsko i jakieś hucuły w okolicy i mam nadzieję zajrzeć na jakiś koncert w ramach Rozsypańca, na zalewie Solińskim tak bardzo mi nie zależy bo wcześniej będziemy 2 tygodnie nad morzem.
          • agiq Re: agroturystyka w bieszczadach 16.08.11, 16:57
            Wróciliśmy właśnie z naszych wakacji w Bieszczadach i chciałam się podzielić opinią, a nuż ktoś ciekaw.
            Po pierwsze jak zabraliśmy się za szukanie kwater to szybko okazało się że większość wybranych przez nas w internecie chat i domków jest już zajęta w interesującym nas terminie. Na szczęście znaleźliśmy miejsce które zostało otwarte dopiero w tym sezonie i miejsca były.
            www.konie-bieszczady.pl/
            Nie było to wprawdzie coś dla najmłodszych dzieci (czyli nie ma specjalnych udogodnień czy placu zabaw, chociaż córeczka właścicieli ma 4 lata więc towarzystwo do zabaw jest smile ale dla takich trochę starszych a dodatkowo zafascynowanych końmi- miejsce idealne. Domek obok stajni, wokół łąki i lasy, cisza i spokój. Jazdy konne rano i wieczorem, a w ciągu dnia z powodzeniem można organizować sobie wycieczki w góry, nad Solinę czy gdzie komu pasuje.
            My z dwoma pieciolatkami zaliczylismy Połoninę Wetlińską, Dwernik-Kamień i Małą Rawkę a także jezioro, mini-zoo, ciuchcię, cerkiew w Łopience, wodospad na Hylatym i skansen w Sanoku. Ale i tak największą atrakcją była stajnia i konie smile Zdjęć trochę na blogu.
            • feniks_z_popiolu Re: agroturystyka w bieszczadach 17.08.11, 18:40
              > www.konie-bieszczady.pl/
              Adres wart zapamiętania, dziękuję!
            • kkk_k Re: agroturystyka w bieszczadach 24.08.11, 23:04
              Z Lutowisk można także wejść na szczyt o nazwie Otryt gdzie na szczycie jest najładniejszy widok na Połoniny i stoi chata socjologa w której nie ma prądu, kibelka i wody a mimo to ludzie wracają tam by spędzić kilka niezapomnianych wakacyjnych dni
              polecam....

zakochana w chacie wink
    • starucha121 Re: agroturystyka w bieszczadach 30.09.11, 10:15
      Moge polecic dwa miejsca w miejscowosci Bobrka:

1. Niska cena, wystroj "surowy", mila wlascicielka, zwierzatka, miejsce do zabawy:
      www.kwatery-gory.pl/nocleg/cymborowka,8100
      2. Dosc wysoka cena, wystroj przyjemny, pyszne jedzenie, zajecia dla dzieci, pokoj zabaw, ze zwierzat niestety tylko pies:
      bazyle.pl/
      • 12olga Re: agroturystyka w bieszczadach 30.09.11, 10:32
        Mam prośbę - napisz coś o drugim miejscu, na stronie jest niewiele zdjęć i informacji, a wygląda to bardzo interesująco. Czy było organizowane jakieś zajęcia dla dzieci w wakacje i ile tam kosztuje doba. z góry dziękuję.
    • mirkad Re: agroturystyka w bieszczadach 30.09.11, 13:01
      www.domprzywodzie.pl/
      nie ma wprawdzie swojskiego jedzenia, ale można kupić odm gospodarzy swojskie mleko jajka i miód; zaplecze dla dzieci super; cisza, spokój; czyściutkie pokoje z lazienkami; byliśmy tam już 2 razy i na pewno jeszcze pojedziemy
      • nek9 Re: agroturystyka w bieszczadach 21.01.12, 10:11
        Może Ktos coś dorzuci???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka