Dodaj do ulubionych

Hotel Gołębiewski

25.10.11, 10:36
Witam
Zastanawiam się nad przyszłymi wakacjami, syn chciałby je spędzić w tym hotelu. Teraz mam pytanie, który bardziej proponujecie w Mikołajkach czy w Wiśle. Czy atrakcje w aquaparku są takie same czy rózne, jeśli tak to gdzie jest lepiej ? Jeszcze jedno pytanie, która miejscowość jest bardziej atrakcyjna dla 8 latka, chciałabym żeby też coś pozwiedzał, gdyż w tych miejscowościach jeszcze nie byliśmy.
Za wszelkie porady będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Hotel Gołębiewski 25.10.11, 15:55
      Atrakcje zbliżone w obu hotelach. Miejscowości też o podobnym zakresie atrakcji dla 8-latka. Hotel w Wiśle ociupinkę ładnej położony. Trudny wybór. Chyba kierowałabym się względami pozahotelowymi jak np. dojazd, atrakcje w okolicznych miejscowościach itp. itd.
      • ma2ma Re: Hotel Gołębiewski 01.11.11, 22:57
        Jestem z Cieszyna, wiec do Wisly mam ok 20-30 minut ...myslisz juz o wakacjach to powiem ci tak...w gorach mozecie na pewno duzo, duzo chodzic i zwiedzac: wisla, ustron, cieszyn, warto przejechac sie do czeskeigo cieszyna na spacer-ale na wiele atrakcji nie licz, dodatkowe polecam rowinice (tutaj roche atrakcji-popatrz na strone), zapora wodna w wisle czarne, super spacer na stecowke-do schroniska, zobaczyc mozna zameczek prezydencki, jezeli przyjedziecie w dniach tygodnia kultury beskidzkiej to tez fajne dni beda-ale do tego musi byc pogoda...w tym roku ladnego lata bylo 3-4 tygodnie,ale z dosc duzymi przerwami...w sumie moze ze 2 tyg latem i tak na prawde piekny byl wrzesien-w ostatni weekend jeszcze swietowalismy urodziny w ogrodzie i bylo b.fajnie ....ale gdy pogody brak, wieje, pada itd...zostaje wam tylko hotel, bo to zadna przyjemnosc chodzic po gorach w deszczu...porownaj ciekawe miejsca w tych miejscowoscich i przemysl...hotel w wisle znajduje sie zaraz przy wyjezdzie z miasta-wiec na plus, dodatkowo blisko do deptaku i wisly (rzeki), gdzie syn moze jezdzic na rowerze, hulajnodze itd...ale pamietaj o tym, ze jadac np. w tygodniu kultury beskidzkiej masz murowane korki i to juz od ustronia....warto popatrzec wczesniej w kalendarz imprez (dozynki itd) bo inaczej bedziecie jechac godiznami do wisly (w tym roku rodzina odcinek skoczow wisla, czyli ok 20 km, dzieki dozynkom zamiast w okolo 30 minut pokonywala w 2 godziny...a objechac nie ma jaksmile no chyba, ze przez cieszyn ale potem i taks ie musisz wlaczyc na droge do wisly w ustroniu....
        • iwonasg Re: Hotel Gołębiewski 02.11.11, 09:36
          Dziękuję za wyczerpujace i cenne informacje.
          pozdrawiam serdecznie.
          • amj2 Re: Hotel Gołębiewski 10.11.11, 09:32

A ja proponuję Karpacz. Może aquapark trochę bardziej uboższy, ale za to fajny basen zewnętrzny...
            • sylwina76 Re: Hotel Gołębiewski 10.11.11, 12:33
              Chyba Wisła, więcej atrakcji poza hotelem. mam wrażenie, ze hotele G to takie miasta w miastach, wszystko tam masz, nie musisz wychodzić na zewnątrz. Ja nie polecam... niestety większość firm upodobała sobie je na spotkania integracyjne, konferencje itp..... No ale masz tam wszystko smile
              • edytmark Re: Hotel Gołębiewski 10.11.11, 13:11
                No właśnie Karpacz czy Wisła, chodzi o ferie zimowe, w Wisle już byłem, a jak w Karpaczu jest z wyciągami, czy trzeba daleko jeździć? Mówicie aquapark w Wisle uboższy, tzn. czego nie ma, czy pokoje są takie same, tzn. jadą z dwójką dzieci do 8 lat i czy w Karpaczu też jest tylko dla nich mała wersalka?
                • mamalgosia Re: Hotel Gołębiewski 10.11.11, 19:50
                  tak, pokoje sa identyczne, choć te w Karpaczu nowocześniej wyposażone
    • mamalgosia Re: Hotel Gołębiewski 10.11.11, 19:49
      Zdecydowanie Karpacz
      • edytmark Re: Hotel Gołębiewski 11.11.11, 18:01
        Co ma Karpacz, czego nie ma Wisła, oczywiście w kontekście Gołębiewskiego?
        • kama1978k Re: Hotel Gołębiewski 21.11.11, 13:50
          Przede wszystkim ma wszystko nowesmile . Poza tym ma wersję All - która bardzo się opłaca przy dłuższym pobycie. Ma większy plac zabaw i oddzielną restauracje dla dzieci - Smakolandię. Aquapark uboższy niż w Mikołajkach ale na pewno porównywalny do Wisły. Jedyny minus to odległość od miasteczka. W Wiśle można spokojnie pieszo udać się na wieczorny spacer. W Karpaczu już niekoniecznie - trochę daleko. Pozdrawiam
          • beatazet Re: Hotel Gołębiewski 21.11.11, 18:43
            Ogromnie daleko nie jest. Tyle , że powrót pod górkę. A Górny Karpacz też nadaje się do spacerowania - Choćby do Świątyni Wang.
        • mamalgosia Re: Hotel Gołębiewski 22.11.11, 10:34
          edytmark napisał:

> Co ma Karpacz, czego nie ma Wisła, oczywiście w kontekście Gołębiewskiego?

Fajniejszą Tropicanę - szczególnie dla niepływających czy z małymi dziećmi. Nowsze wszystko. I mniej ludzi
          • e_podmiejska Re: Hotel Gołębiewski 28.11.11, 20:44
            To czy wakacje mają być na mazurach czy w górach to chyba kwestia upodobań i sposobu na życie. Ja osobiście , jeśli ma to być lato, to wolę bliżej wody. Gołębia w Mikołajkach mogę polecić z uwagi na to, że: bliskość wody (naturalnej) w pięknym wydaniu, dodatkowo dla dziecka atrakcje chociażby w kontakcie z naturą - Park Dzikich Zwierząt w Kadzidłowie (8-10 km), Galindia- wioska wikingów (8-10 km), Mrągowo - miasteczko westernowe. Dodatkowo Gołąb w Mikołajkach w tym roku zmodernizował i znacznie powiększył wewnętrzny Kids Club. Ale czy to Wisła , Karpacz czy Mikołajki to też kwestia odległości. Ale Mikołajki mają chyba najładniejszy Park Tropicana. Baseny zewnętrze w sezonie letnim chyba też najfajniejsze i zdecydowanie - lepsze niż na dachu w Wiśle. Mnie odpowiada i polecam, a w Karpaczu nie byłam, to się nie wypowiadam, ale tam to chyba nadal jeden plac budowy (zdejmują piętro smile)))
            • sliceoflife Re: Hotel Gołębiewski 03.01.12, 18:27
              A czy ktoś był w tym hotelu w Karpaczu?
              lifeandanythingelse.blogspot.com/2012/01/karp-karpatka-karpacz.html
              co sądzicie? jest blisko stoku narciarskiego, więc z pewnością to duża zaleta, ale czy wart swojej ceny?
              • kejsii Re: Hotel Gołębiewski 03.01.12, 21:51
                To jest właśnie Gołębiewski o którym jest cały wątek wink
                Czy wart swojej ceny hmm zależy kto co lubi osobiście nie byłam i raczej nie wybiorę się nie lubię takich molochów po których trzeba biegać by dostać się do restauracji
                Byłam kilka razy w Sandrze i też już tam nie wrócę , teraz wybieram mniejsze ale równie dobre hotele w Karpaczu , też mają basen dobre jedzenie . Np Hotel Alpejski lub Artus
                wszystko zależy kto co lubi czy jedziemy by spędzić jak najwięcej czasu z dzieckiem na sankach czy świeżym powietrzu czy siedziec i biegać po hotelu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka