Dodaj do ulubionych

kolonie letnie 2012

05.03.12, 11:23
Jako, ze mieszkam poza granicami Polski, nie mam jakiegokoliwiek pojecia na temat kolonii w Pl.
Chce wyslac 10 letniego syna, ktory nigdy na samodzielnym wyjazdem w PL nie byl. Owszem jezdzi ze skautami, ale to tylko 3-4 dniowe wyjazdy.
Szukam czegos w stylu indianskim, ze spaniem moze w namiotach. W gre nie wchodza zadne kolonie jezykowe, pilki noznej (treningi teraz ma 4 razy w tyg), tenisowe cy konne. Wszystko to ma na codzien.
I musza byc w PL.
Moglymyscie polecic jakiegos sprawdzonego operatora turystycznego, ktory takowe organizuje, bo to chyba czas, zeby cos zarezerwowac.
Dzieki.
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 11:28
      Z własnego doświadczenia: wysłałam syna w zeszłym roku na akademię wojskową z firmy Jaworzyna (www.jaworzyna.com.pl) i w tym roku na zimowisko narciarskie z Dziecięcą Akademią Przygody (www.akademia-przygody.pl). W tym roku wyslę dziecko na kolonie też z którąś z tych dwóch firm. Są tu polecane inne firmy, np. bodajże Chris, ale się nie wypowiem bo nie znam.
      • zajola Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 11:36
        www.e-almatur.pl/oferty.php?sezon=lato&roof=mlo&charg=IOMS
      • patrynia1975 Re: kolonie letnie 2012 07.03.12, 21:33
        Również wysłałam swojego synka z Dziecięcą Akademią Przygody. W sumie teraz pojedzie na trzecią kolonię z nimi, bo w tym roku również. Wybraliśmy Przygodę Małego Komandosa nad morzem. Mam zaufanie do nich, bo moje dziecko jest z tych bardzo trudnych do upilnowania, a z kolonii wraca cały, zdrowy i bardzo zadowolony.
        Mały zostawił bluzę w autokarze. Znaleźli, odesłali. Mi takie podejście do klientów bardzo pasuje, więc w połączeniu z wrażeniami dziecka nie szukamy niczego nowego.
    • anel_ma Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 11:40
      znajdzcie sobie jakaś drużynę harcerską, częśto na obozach maja fabułe indiańską
    • papalaya Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 11:45
      czy oprócz treningów piłki, tenisa, jazdy konnej, nauki języka na codzień twoje dziecko uprawia nurkowanie i balet mongolski, no bo dziecku trza zapełnić czas, a ty tego w pełni nie robisz...?
      • szymama Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 11:58
        pytalam o kolonie a nie o dodatkowe zajecia dla moich dzieci wiec jesli masz cos do polecenia to bardzo prosze. O reszte sie nie martw wink
        • papalaya Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 12:45
          gra na bajabongo i tajczi

obowiązkowe na codzień dla dzieci w PL...
    • ka_thy Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 12:35
      Zerknij na ofertę Poszukiwaczy Przygód. Organizują różne kolonie tematyczne - może coś wybierzesz. Moja córka była z nimi w zeszłym roku, nie mam zastrzeżeń.
      www.poszukiwaczeprzygod.pl/
    • bea.bea Re: kolonie letnie 2012 05.03.12, 12:37
      Nie znam indiańskich, ale może zmienisz zdanie, bo te są naprawdę świetne smile
      bodyandmind.com.pl/
      moje dziecko było w zeszłym roku i super ( rycerskie były smile
    • mama_gabrysi_0 Re: kolonie letnie 2012 11.04.12, 15:44
      jesli jest zapotrzebowanie na wakacje pelne przygód to ja polecam tylko i wyłacznie Atas, oferta kolonii w Srebrnej Górze. Jest tyle cikawych zajęc np.
      wydobycie grudek rudy przy Sztolni Fryderyka II;odkrywanie tajemnic zapomnianych ruin 200 letnich umocnień w Górach Sowich;górks awycieczka nordic walking, nowy sport będący kombinacja tenisa, badmintona i squasha i itd

Zajęcia specjalistyczne prowadzone są przez uprawnionych animatorów.

• ona866 Re: kolonie letnie 2012 25.04.12, 19:21
      polecam z czystym suemieniem, bo moj syn juz tam byl www.hotelodys.pl maj ciekawa i obszerna oferte
    • magdalena406 Re: kolonie letnie 2012 27.05.12, 15:55
      zobacz sobie strone osrodka organizujacego obozy w Tresnej, piekna miescina w gorach osrodek znajduje sie nad jeziorem, www.hotelodys.pl
    • ursiss Re: kolonie letnie 2012 04.06.12, 15:47
      A może to? horyzonty-marzen.manifo.com/ horyzonty-marzen.manifo.com/oferta
      Dobra, kreatywna zabawa, namioty i trochę rozrywki dla chłopców smile Tylko chyba miejsca już się kończą. Tak...
      "Do 15 czerwca do tego czasu, musi zostać wpłacona zaliczka na konto firmowe w wysokości 300zł, w temacie musi się znajdować turnus, data obozu, imię i nazwisko uczestnika oraz numer ewidencyjny UG0014 . Rabat dla nowych uczestników wynosi od 100-200zł od osoby, jeśli zaś jedzie rodzeństwo albo ktoś z rodziny czyli co najmniej 2 osoby rabat wynosi 150zł od każdej osoby. Cena obozu to 1600zł. "
      Ale wygląda super, sama bym pojechała, gdyby nie to, że nie te lata.
    • cyrkonia11 Re: Półkolonie letnie P-Ń Grunwald 25.07.12, 22:45
      Spory wybór kolonii letnich czy obozów mają w biurze BUT. samo biuro ma naprawdę dobre opinie a ofertą bardzo szeroka. sama myślę, że za 2 lata poślę z nimi moje dziecko na pierwszą kolonię big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka