04.07.12, 13:20
Czy faktycznie nie jeździ nikt z dziećmi do Rumunii? Jak ktoś był na samodzielnej objazdówce po Transylwani niech cokolwiek napisze. Interesują mnie ceny noclegów bo oczywiście jedziemy na ślepo i nie śpimy po hotelach nie ukrywam że cena odgrywa pewną rolę na naszych wyjazdach, jak wyglądsa bezpieczeństwo? nie zamierzam zapuszczać się w jakieś dzieki tereny , jakie są ceny jedzenia? na co uważać co warto zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • alisada Re: Rumunia 05.07.12, 10:10
      Witam,

chyba za dużo osób nie jeździ z dziećmi w te rejony, kilka dni temu założyłam podobny wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,595,136925209,136925209,Rumunia_samochodem_z_dziecmi_aktualne_informacje.html
      jednak nikt nie udzielił żadnej informacji.
      • volta2 Re: Rumunia 05.07.12, 17:10
        Sprobujcie poszukac moich wpisow przez wyszukiwarke. Pisalam sporo w 2009/10 roku. Raczej wiele sie nie zmienilo. Bylismy wtedy autem z malymi dziecmi, 4/6 lat forum turystykai rumunia na gazecie
        • justi79 Re: Rumunia 09.07.12, 12:40
          My właśnie wróciliśmy z objazdówki po Rumunii i Czarnogórze. Nocowaliśmy na kempingach, ceny od 40 lei do 74 lei (4 osoby, kamper + podłączenie do prądu). Ceny w sklepach tak jak w Polsce, to samo w restauracjach.
          • agamamaoli Re: Rumunia 09.07.12, 13:31
            My wkrótce jedziemy do Rumunii nocujemy we wcześniej zarezerwowanych pensjonatach - zaczynamy od Maramureszu, potem Sighisoara, Sibiu, Predeal (poniżej Brasova). Od 1 do 4 nocy w jednym miejscu. Potem przerwa na Bułgarię - Sozopol (10 dni) i powrót do Rumunii - Delta Dunaju, wulkany błotne Buzau i Bukovina. W sumie w Rumunii 15 dni. Ceny od 150 do 240 Lei (za 4 osoby, czasem ze śniadaniem i kolacją) Najdrożej niestety w Delcie Dunaju.

• alisada Re: Rumunia 09.07.12, 19:49
            Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie odnośnie kempingów, czy rezerwowaliście je wcześniej czy też na miejscu nie powinno być problemu z miejscem. Czy korzystaliście z kempingów prowadzonych przez Holendrów, znalazłam taki spis kempingów w internecie czy też innych i jaki jest ich standard? Planujemy też kilka dni spędzić na wybrzeżu, czy znacie jakąś fajną miejscowość, ponieważ wybrzeże Rumunii jest raczej krytykowane w internecie i tak się zastanawiam, czy mimo wszystko są tam jakieś fajne plaże.
            • justi79 Re: Rumunia 09.07.12, 20:21
              Kempingów nie rezerwowaliśmy, nie było problemów ze znalezieniem miejsca. Najgorszy i najtańszy był kemping w Baile Mali, zimna woda i zaniedbane sanitariaty. Nocowaliśmy na kempingu w Sigishoarze w centrum miasta, bardzo blisko starówki. Kemping w porządku, czyste saniatriaty i odkryty basen. Starówka w Sigishoarze bajkowa. A po zwiedzaniu możecie zjeść dobrą pizzę i wypić smaczną lemoniadę w restauracji Concordia smile Byliśmy też na Vampire Camping w Branie. Kemping bardzo zadbany z czystymi sanitariatami, ciepłą wodą i widokiem na góry.
              • paliwodaj Re: Rumunia 12.07.12, 01:17
                nie chce siac paniki, ale slyszalam historie , ze jednym rodzicom usilowano porwac tam male dziecko, bo tubylcy podobno chca wybielic rase. Zglosili na policje, gdzie uslyszeli zeby lepiej wracac do domu, bo jezeli raz sprobowali to ponowia probe.
                osobiscie nie bylam i Rumunia nie jest miejscem , ktore chcialabym poznac blizej
                • agamamaoli Re: Rumunia 15.08.12, 22:45
                  Wróciliśmy właśnie z Rumunii i Bułgarii. Rumunia to przepiękny kraj, jesteśmy pod dużym wrażeniem. Inna spraw to życzliwość ludzi - absolutnie niespotykana gdzie indziej. Jak ktoś ciekawy szczegółów pytać. Było bosko - zwiedziliśmy Maramuresz, Bukowinę, Transylwanię i D. Dunaju. W Bułgarii tylko plażowaliśmy - też fantastycznie. A. że sama sobie organizowałam wypoczynek, tym bardziej mnie cieszy że wszystko było jak trzeba.
                  • alisada Re: Rumunia 29.08.12, 09:01
                    My również jesteśmy już po wakacjach w Rumunii, wyjazd naprawdę udany, dzieci zadowolonesmile
                    Ponieważ był to nasz pierwszy pobyt w tym pięknym kraju skupiliśmy się głównie na zwiedzaniu Transylwanii oraz pobyt nad morzem. Nocowaliśmy na kempingach, ponieważ ciężko mi było znaleźć przed wyjazdem jakiś sprawdzonym kemping na wybrzeżu mogę polecić kemping Popas Zodiac w miejscowości Jupiter, bardzo czysty, zadbany z basenem a ceny naprawdę rozsądne.
                • kajak75 Re: Rumunia 29.08.12, 10:20
                  Paliwodaj,
                  a wiesz, ze w centrach handlowych w Warszawie porywają dzieci na na handel organami? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka