Dodaj do ulubionych

Gdzie jedziecie latem 2015?

08.04.15, 20:52
Szukam inspiracji na nadchodzący sezon... smile Nauczyłam się, że dajemy sobie radę rezerwując wszystko na własną rękę (loty, zakwaterowanie itp). Zwiedziliśmy tak dwa razy Chorwację, Teneryfę, Niemcy no i trochę Polski. Mamy prawie 7-latka i 10-latkę.
A Wy gdzie się wybieracie latem? smile

Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 09.04.15, 10:08
      tez w tyki sposob podrozujemy..
      mamy za soba

wlochy
      chorwacje
      francje
      polske
      rpa
      botswane
      namibie
      singapur
      indonezje
      malezje
      hiszpanie (majrka, fuerte, madryt, barcelona)
      anglie
      izrael

w wakacje standartowo lecimy na 2 tygodnie na fuerte, zawsze wnajmujemy te same domki i organizujemy sobie sami samolot.

potem 3 tygodnie w polsce (dla mlodego to "zagranica")

i to by bylo na tyle.
      • camel_3d aha 09.04.15, 10:09
        mlody ma 6 lat...

pierwszy raz w rpa i botswanie byl kiedy mial 2 lata i 2 miesiace.
      • yloco Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 11.04.15, 08:46
        A te domki na fuercie możesz polecić?
    • mama.globtroterka Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 09.04.15, 12:36
      My jeździmy pod namiot na kempingi. W zeszłym roku - trasa jezioro Garda - Rzym - Neapol.
      W tym roku - Alpy Francuskie - Langwedocja - Jezioro Como smile
    • anuusia_80 Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 10.04.15, 12:16
      Majorka, albo wyspy Greckie wink Marzy mi się też Madera, ale czekam aż piechur podrośnie
    • fornitta69 Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 13.04.15, 14:50
      A my całą rodziną będziemy się szlajać po Polsce. Zaliczymy Tatry, Bałtyk, zwiedzimy sobie Wrocław, Kraków i Poznań. Odwiedzimy Jura Park i Park Ewolucji w Krasiejowie i oczywiście Legoland jak będziemy we Wrocławiu. I wszystkie aquaparki i ogrody zoologiczne jakie nam się napatoczą po drodze smile Miejmy nadzieję, że kasy i sił starczy na wszystko, bo czasu akurat mamy pod dostatkiem wink
    • jusytka Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 13.04.15, 21:50
      Dolomity (ferraty) we Włoszech oraz Ziemia Salzburska w Austrii i Bawaria, czyli objazdówka autem, oczywiście samodzielnie zorganizowana.
    • gawronkowa Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 22.04.15, 10:46
      My też od lat jeździmy na własną rękę, tak jest najlepiej i najtaniej wbrew pozorom. Trzeba tylko samemu zająć się organizacją, ale to jest akurat dla mnie frajda smile My w tym roku wybieramy się do Chorwacji na Istrię autem w dwie rodziny (i dwa samochody), wynajmujemy mieszkanie, mamy zamiar trochę pozwiedzać ale też i odpocząć na plaży, zreszta zobaczymy jak sie poukłada. Gotujemy sami, zxakupy na bazarku też sami smile
      • lillylive Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 22.04.15, 18:39
        Chorwacja,wyspa Hvarsmile
      • elwira22 Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 24.04.15, 13:23
        gawronkowa, a jak z wynajmem to znaczy z ogłoszenia, od kogoś czy z jakiejś firmy, bo ja kiedyś prywatnie to się nacięłam, dlatego pytam.
        • gawronkowa Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 27.04.15, 14:01
          Z prywatnymi też raz miałam przejścia, wiem, że to nie regułą, ale wole mieć wszystko dograne i załatwione. My od lat korzystamy z noclegów z Interhome, są bardzo różne, jak wolisz bardziej luksusowo to mozesz miec wypasiony dom z basenem, jak zalezy Ci na czyms skromniejszym a tanszym to znajdziesz bez problemu, to wychodzi naprawde cenowo spoko smile no i nawet możesz gdzieniegdzie zwierzaka zabrac, my w tym roku z psem jedziemy smile Już nie moge sie doczekać!
    • magdadd Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 23.04.15, 23:07
      Najchętniej to bym pojechała ... wszędzie smile Fajnie macie plany - WSZYSCY! My planujemy Bałtyk bo dawno nie byliśmy, na pewno góry a gdzieś dalej cały czas w planach. Mamy kilka pomysłów ale zobaczymy jak będzie z czasem w tym roku - inne zobowiązania sad
      • szczawnicka Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 22.06.15, 10:18
        magdadd napisała:

> Najchętniej to bym pojechała ... wszędzie smile Fajnie macie plany - WSZYSCY! My p
        > lanujemy Bałtyk bo dawno nie byliśmy, na pewno góry a gdzieś dalej cały czas w
        > planach. Mamy kilka pomysłów ale zobaczymy jak będzie z czasem w tym roku - inn
        > e zobowiązania sad
        >

No wlasnie.. czasem nie na wszystko starcza. My w liocu na kilka dni dan polskie morze, a potem w sieprniu poluję n ajakieś last minute, na faceboooku interhome widziałam ostatnio super oferty.
    • mini_em Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 23.06.15, 15:28
      w lipcu Chorwacja okolice Trogiru tym razem, a z sierpniu Dania i Legoland smile
      jesteśmy już po długim weekendzie w Hajduszoboszlo na Węgrzech i pewnie oprócz tych dwóch głównych wyjazdów zdarzą się jeszcze krótsze gdzieś w PL
      dzieci 2,5 i 6,5
      • ametystowa.pani Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 02.07.15, 20:18
        My w tym roku sami Paryż(dzieci z babcią w warszawie wtedy będą) a z dziećmi odbijamy po powrocie w Sudety, No a po drodze mamy Wrocław i plany tam, Po Czeskiej stronie skalne miasto i Pragę, ewentualnie Drezno jak starczy czasu. Mamy nocleg tak pomiędzy taki punkt wypadowy, plany są ambitne. Dzieci 5 i 8 i bardzo chętne na wyprawę-doczekać się nie mogą. Nad morzem mieszkamy, mamy na co dzień więc uciekamy dla odmiany w góry.
    • betibb Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 03.07.15, 11:52
      Jeżeli szukacie spokojnego , wygodnego miejsca nad brzegiem pięknego jeziora, w sercu lasu to zapraszamy do Leśnego Zacisza
      www.apartamentnadjeziorem.com/
      • camel_3d ale ceny macie... 06.07.15, 20:10
        180 pln za osobe...przy 3 osobach to lacznie 540 pl za dobe... tydzien u was to prawie 4000 pln...

zabtyle to sobie juz mozna na majorke w 3 osoby poleciec..z wyzywieniem...

btw... 450 pln kosztuje noc w hiltonie...
    • truffla333 Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 07.07.15, 12:26
      Po raz drugi Kanada - tym razem 3 tygodnie, żeby zaliczyć Toronto, Park Wodospadu Niagara, a potem Ottawa, oraz Moncton i zatoka Funda. Samodzielnie wychodzi 2 x taniej niż z jakimkolwiek biurem. Ze mną nastolatka.
      • anuusia_80 Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 15.07.15, 12:25
        o super, a mogłabyś zdradzić szczegóły jak planowałaś tę podróż może być na priv wink
    • afanazy Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 15.07.15, 10:07
      Jura, Jura i jeszcze raz Jura. Poprzednie wakacje przesiedziałem w Hotelu Zamek Bobolice i z dużym postanowieniem wracam tam w tym roku. Rowery, wspinanie z instruktorem, kajaki, pełen czas zagospodarowany, a elementem dodanym sa tutejsze zamki- polecam
      • dychu898 Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 11.02.16, 12:50
        Wynajeliśmy sobie ze znajomymi apartamenty w górach, super okazja i możliwość dla większych grup. Do tego nie było problemu żeby coś ugotować albo przygotować dla dzieci. Duża przestrzeń, fajne atrakcje - dla mnie to najlepsze rozwiązanie smile
        Byliśmy w Czarnej Górze, a tam jest mnóstwo atrakcji wokoł tej miejscowości.
    • magdalenakazmierska Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 11.02.16, 16:20
      My w tym roku wybieramy się na Zakyntos i poszukujemy kogoś do towarzystwa. Mamy dwójke dzieci, 15-latkę i 12-latka. smile
      • ametystowa.pani Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 12.02.16, 13:40
        Kolejny rok, kolejne wakacjesmile Zeszłe wakacje nam się bardzo udały, dzieciaki dały radę choć pokonaliśmy sporo km.Już zmienialiśmy sto tysięcy razy pomysł na ten rok. Stanęło na tym, że pojedziemy do Legolandu w Danii, zahaczymy o Kopenhagę. Na razie mamy trasę wyznaczoną i zarezerwowane noclegi. Teraz jeszcze drugą podróż tylko we dwoje obmyślamy. To naprawdę fajnie tak jedna podróż z dziećmi, druga samemu, odskocznia dla każdego małżeństwa przydatnasmile. W tym roku trochę wydatków to uderzymy w klimaty Praga-Wiedeń-Budapeszt-tak dla odświeżenia, bo w zeszłym roku z dziećmi w Pradze to wiadomo inaczej się zwiedza, a w pozostałych miastach to wieki temu byłam.Finansowo to dużo taniej wychodzi niż najtańsza objazdówka z biurem z tych co nas interesują.No i samemu bez pośpiechu będziemy sobie spacerowaćsmile. Jak wyjdzie ten legoland, to za rok może pokażemy dzieciom Paryż i disneyland.Jeździmy samochodem, więc trochę na razie daleko dzieciaki mają bo 6 i 9, legoland na ten czas dla nich lepszy.
        • jusytka Re: Gdzie jedziecie latem 2015? 12.02.16, 21:36
          Dobrze jest od Legolandu zacząć, moje dzieci były nieco starsze, ale wcześniej były w Hide Parku i Gardalandzie No i były nieco rozczarowane, bo zabrakło adrenaliny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka