21.04.05, 12:08
Mam pytanie do rodziców,którzy byli z małymi dziećmi na Majorce.Czy można tam
kupić dla dzieci jakieś odżywki typu obiadki w słoikach,soczki?Czy można tam
kupić odżywki Hippa?Jakie można kupić pieluchy jednorazowe?Czy są tam
np.pieluchy Pampersa?
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Majorka 21.04.05, 12:49
      kupić mozna.. tylko ,ze Hiszpanie zupełnie inaczej karmią swoje dzieci - np do
      wiekszosci deserów dla najmnijszych maluchów dodawane sa pomarancze itp

Piewluchy powinas dostac bez wiekszych problemów
      kleiki ryzowe (niesłodzone), herbatki rumiankowe też.. ale z resztą mozesz mieć
      problemyu. Z tego co pamietam to bywają obiadki jednoskłądnikowe - np. mieso z
      kurczaka.. albo ryba.

Hippa szukałam długo i namiętnie.. nie było w normalnych sklepach.. dopiero do
      naszego osrodka (gdzie wakacjowało heheh sporo Niemców i Skandynawów)
      sprowadzono kilka słoiczków
    • amiki Re: Majorka 21.04.05, 14:06
      Ja radze zabrac ze soba przynajmniej sloiczki.
      My bylismy co prawda na Korfu w zeszlym roku, i wszystko lacznie z pieluchami
      zabralam z Polski. Dokupilam tylko pampersow jak juz sie skonczyly na miejscu, z
      dostepem nie bylo problemu, w kazdym wieszkym sklepie byly, tylko ze sporo
      drozsze niz w Polsce.
      Co do sloiczkow, znajomi wzieli sloiczki na 1 tydz, na drugi mysleli ze sie
      zaopatrza na miejscu, no i mieli wielki problem, bo trzeba bylo sie nabiegac po
      sklepach zeby je znalezc, a i wybor byl malutki, przewaznie to co udalo sie im
      znalezc mailo taki skald ze ich dziecko nie chcialo jesc tego.
      Takze polecam zaopatrzyc sie w sloiczki w Polsce.
    • lolka11 Re: Majorka 21.04.05, 14:18
      Hei,

My bylismy na Majorce (Alcudia)w zeszlym roku i w kazdym wiekszym supermarkecie
      byly sloiczki Hippa...pieluchy tez....

W tym roku, w sierpniu tez sie wybieramy, a wy, ew. kiedy?

Dorota
      • anetnowak Re: Majorka 21.04.05, 16:35
        Dziękuję jeszcze raz za rady.
        My wybieramy się na Majorkę na początku czerwca do miejscowości Sa Coma,ok.4 km
        od Cala Millor.Spędzimy tam tydzień.Na wszelki wypadek zabiorę obiadki w
        słoikach,bo rzeczywiście może być problem z ich zakupem,tym bardziej że nie
        wiem,czy mój syn będzie chciał jadać nowości oferowane w hotelu.Co prawda
        będzie miał wtedy skończone 2 lata i 1 miesiąc,więc można mu bez problemu
        wszystko dać do jedzenia,ale znam swoje dziecko i wolę zaopatrzyć się w razie
        czego w słoiki,bo wiem że przynajmniej je na pewno toleruje.Myślałam,że na
        całej Majorce można bez problemu zaopatrzyć się w odżywki,ale widzę że nie.
        Raz jeszcze dziękuję serdecznie i pozdrawiam.
        • marghe_72 Re: Majorka 21.04.05, 16:37
          Powtarzam - móc mozna.. ale w zupełnie inne niż u nas.
          Co kraj to inne zwyczaje zywieniowe.
    • monika10001 Re: Majorka 24.04.05, 17:56
      Majorka to wspaniałe miejsce z dzieckiem bez problemu,nic nie targajcie bo
      szkoda zdrowia,wszystko na miejscu ceny jak u nas.Co do Majorki będziecie
      zachwyceni.My byliśmy rok temu pierwszy raz,poznaliśmy tam parę z dzieckiem
      która była tam 7 raz na początku byłam zdziwiona ale już za 2 dni nie,jest
      fajnie,bezpiecznie.W tym roku też się wybieramy i to dwa razy myślimy o czerwcu
      i na pewno we wrześniu bo tam jest wszystko czego nam potrzeba na
      urlopie.Miesiąc po Majorce pojechaliśmy na Grand Canarię też fajnie ale jakoś
      bezpieczniej na Majorce o niebo fajniejsze rzeczy w sklepach/ciuchy/ i
      zielono,na GC jak na planecie wymarłej to nie znaczy że żle ale na Majorce jest
      SUPER !!!Pójdżcie do knajpy tylko do takiej gdzie oni jadają/tubylcy/ mało ich
      w rejonach turystycznych ,żyć nie umierać.Dziecko będzie zachwycone.Może za
      dużo niemców a jak obrzydliwie jedzą.POZDRAWIAM.
      • agata9991 Re: Majorka 25.04.05, 11:55
        a czy jest szansa znależć hotel, który oferowałby pokoje z aneksem kuchennym?
        Jak podgrzewałyscie obiadki. My chcemy się wybrać z córeczką(2 lata), która z
        powodu alergii jest na diecie, nie wiem czy uda się nie gotować. Poza tym jak
        długo się leci? i jak znosiły wasze dzieci lot?maja na chorobę lokomocyjną, czy
        myslicie ze w samolocie tez bedzie wymiotować?I jeszcze jedno, jakie biura
        podrózy mozecie polecić?
        • marghe_72 Re: Majorka 25.04.05, 11:58
          my bylismy z VInga..ale Vinga juz w Polsce nie ma sad
          mielismy apartament z aneksem,zatem problemów nie było

Chcecie jechac na cos zorganizowanego? Osrodek?
          a moze wystarczą Wam jakieś miłe kwatery?
          poszukaj na www.interhome.pl

w samolocie dziecko moze wymiotowac, poradź sie pediatry co podać
          a ile sie leci? kurcze, nie pamietam.. ponad 3 h ..ale ile ponad nie wiem
          • agata9991 Re: Majorka 25.04.05, 12:08
            dzięki
        • monika10001 Re: Majorka 26.04.05, 10:47
          Leci się 2,5h szybko czas leci,może mam szczęście ale nigdy nie widziałam
          wymiotującego dziecka w samolocie chociaż mój Gucio/wymiotował w
          samochodzie/.Nauczona doświadczeniem daję 1/4 aviomarinu i nie z powodu
          wymiotów bo to nie problem tylko aby dziecko było spokojniejsze,z moich
          skromnych obserwacji wynika że chyba rodzice sie boją podawać ale wtedy cyrk na
          pokładzie,jak lecieliśmy na Grand Canarię/lot 5,5h/ to dzieci świra
          dostawały,nas upchneli w jednym miejscu tam gdzie dzieci, tylko że nasz po leku
          a inne nie,chyba nikogo nie obrażę ale koszmar,pierwszy raz widziałam jak pilot
          wyszedł aby uciszyć towarzystwo,wracając do Majorki lot szybki.Posiłki
          podgrzewaliśmy w restaurcji bez problemu personel miły,nasz mały to niejadek
          wiec nie było wtedy problemu/teraz je lepiej po skończeniu 3,5rż./,dobry jest
          podgrzewacz do butelek z którego można skorzystać w samochodzie/tem gdzie jest
          zapalniczka/który bez problemu można wypożyczyć.Co do biura my ostatnio
          uczepiliśmy się eccoholiday, mam nadzieję że nie upadnie, za dziecko płaciliśmy
          1599,hotel b.średni/już nie mają go w swojej ofercie/ ale pokój z łazienką bez
          aneksu ok.40m2 a o to dla nas ważne i klim .indywid.ster.,na GC tyle samo za
          dziecko hotel b.dobry LUCANA ale pokoj z 15-17m2/upierdliwe/ale hotel godny
          polecenia jedzenie b.dobre i piękna restauracja i fachowy personel.Jeśli chodzi
          o hotel z aneksem są bez problemu.Pozdrawiam na Majorce odpoczniecie sobie.
    • korneliap a ja inne pytanko 25.04.05, 12:29
      Jakie temperatury sa we wrzesniu na Majorce? bo VII i IX to chyba zbyt goraco
      dla malych dzieciaczkow
      • monika10001 Re: a ja inne pytanko 26.04.05, 10:50
        My byliśmy od 25,09 i było jeszcze b.ciepło a czasami ukrop za lipiec i
        sierpień z dzieckiem dziękuję .
        • agata9991 Re: a ja inne pytanko 27.04.05, 10:35
          dzięki, też sie bałam ukropów, a myślałam, że we wrześniu to za chłodno juz
          bedzie,ale jeśli nie, to super tym bardziej że wiele taniej
    • anetnowak Re: Majorka 25.04.05, 14:34
      My lecimy z Neckermanna na Majorkę.Ceny dość przystępne dla dzieci,w zależności
      od hotelu.My płacimy za dziecko 769 zł.Hotel 3 gwiazdkowy,all inclusiv,pokój
      mieszkalno-sypialny z oddzielną sypialnią,z aneksem kuchennym
      (kuchenka,lodówka),łazienka z prysznicem i wanną,balkon z widokiem na morze.
      Inne biura mają dość wysokie ceny dla dzieci(np.Itaka,Scan Holiday,Tui),powyżej
      1000-1200 zł.
      My lecimy na początku czerwca.
      Pozdrawiam.
      • monika10001 Re: Majorka 26.04.05, 10:53
        B.dobra cena b.dobry wybór jeśli chodzi o kierunek,fajnie będzie !!!
        • agata9991 Re: Majorka 27.04.05, 10:31
          to było pyt. do anetnowak
      • agata9991 Re: Majorka 27.04.05, 10:29
        A pamietasz nazwę hotelu?
        • anetnowak Re: Majorka 28.04.05, 10:43
          Hotel nasz nazywa się-Aparthotel Sa Coma Playa.Polecany przez panią w biurze,bo
          wszędzie blisko,czyli nad morze,do centrum miasteczka i do promenady
          nadmorskiej.Poza tym spokojniej tam niż w Playa De Palma,które nie bardzo jest
          polecane dla rodzin z małymi dziećmi.
          Pozdrawiam
          • agata9991 Re: Majorka 08.05.05, 00:59
            Zdecydowalismy sie na ten sam hotel we wrzesniu. Odezwę się do Ciebie po Waszym
            powrocie, po jakieś cenne wskazówki.Szkoda, że nie jedziemy w jednym terminie sad((
            • anetnowak Re: Majorka 11.05.05, 08:56
              Szkoda,szkoda,że nie jedziemy w jednym terminie.Po powrocie napiszę jak tam
              było.Będziesz mogła lepiej przygotować się do wakacji.
              Pozdrawiam.Aneta
              • barl Re: Majorka 04.06.05, 10:20
                Czy w restauracjach hotelowych sa specjalne foteliki dla infantów czy dziecko
                je siedząc na kolanach rodziców?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka