Dodaj do ulubionych

WAKACJE Z MALUCHAMI

06.01.06, 19:45
ile latem beda mialy wasze maluchy i gdzie planujecie z nimi jechac ?

kraj ? zagranica?
jestem ciekawa, bo sama sie zastanawiam jak zaplanowac wakacje
Obserwuj wątek
    • sabko Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 19:49
      Oliwka bedzie miała w lato 1,5 roczku. Wakacje w tm roku spędzimy w gorach u
      jednych rodziców i na wsi u drugich (kupujemy nowe mieszkanko i pewnie bedzie
      krucho z pieniążkami) w ubiegłe lato gdy mała miała 6 miesięcy byliśmy nad
      naszym morzem i było suuuper
      • kasper68 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 19.02.06, 10:53
        Pierwsze wakacje z małą, wówczas 6 miesięczną spędziliśmy w Łebie. Mieliśmy
        dużo szczęścia trafiając na dwa tygodnie ładnej i ciepłej pogody. Mąż z synem
        szli na plażę, a ja z malutką spędzaliśmy całe dnie przed domkiem w cieniu
        sosnowego lasu. Gdy mała miała 1,5 roku też zaplanowaliśmy wakacje nad polskim
        morzem ale gdy przyjechalśmy do Dąbek, było tak zimno i tak wiało, że na drugi
        dzień zrobiliśmy w tył zwrot i pojechaliśmy prosto na południe, do Chorwacji..
        Było to dość szalone przedsięwzięcie bo nad morze mamy 700 km. Trzeba było się
        wrócić tą samą trasą, przepakować się, kupić jedzenie na dwa tygodnie,
        ubezpieczyć się, kupić euro i ruszyć 1200 km na południe. I to wszystko w dwa
        dni. Ale opłaciło się. Były to 2 tygodnie pobytu nad cieplutkim morzem, w
        którym moja córka mogła się chlapać do woli, nie mówiąc o starszym, który
        siedział w wodzie non stop. Następne wakacje także zaplanowaliśmy w Chorwacji,
        tym razem w dwóch miejscach - na Pagu i w Rogoznicy. I także byliśmy
        zadowoleni. Tegoroczny urlop planujemy dla odmiany spędzić nad Gardą we
        Włoszech w miejscowości Tremosine. I chyba zbankrutuję, bo tam atrakcji dla
        dzieci i dla dorosłych nie brakuje.
    • magkan Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 20:06
      nasza będze miala 9 miesięcy i planujemy polskie morze
    • karolcia86 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 20:14
      Pierszwy raz pojechaliśmy na Rodos jak miał 10 m-cy. Klima w samolocie, na
      lotnisku, na dworzu upał, a był dwa tyg p antybiotyku - skończyło się chyba
      zapaleniem oskrzeli (nie wiem bo nie byliśmy u lekarza), ale był ostry kaszel,
      prawie nie spał, koszmar. Jak mu prawie przeszło to był już koniec wyjazdu.
      Drugi raz jak miał 1,5 roku - Teneryfa. Okurat wtedy miał okres buntu, o
      wszystko się darł, walił głową w ścianę, jak tylko wchodziliśmy do jakiejś
      restauracji to zaczynał histerię nie wiadomo o co i szybciutko uciekaliśmy
      stamtąd. Pogada była nie za ciekawa, więc trudno było znaleść jakieś zajęcie
      dla niego.
      Trzeci raz jak miał 2 lata pojechaliśmy już sami, został z babcią...
    • jakw Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 21:42
      Będzie miała rok z kawałkiem - ale wakacje zaczynamy planować po długim majowym.
      • malta20 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 15:21
        Nasz synek będzie miał prawie roczek (27.08) i chyba pojedziemy nad nasze morze.
    • wasilew25 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 17:58
      Kubuś miał zaledwie pół roku jak pojechaliśmy w góry! Nie było to oczywiście
      Zakopane, ale Góry Stołowe i okolice. Mały zdobył nawet Śnieżnik - na plecach,
      a dokładnie brzuchu taty i wujka (nosidełko)! Było super!!! Długie spacery
      podczas wspinaczki, świeże powietrze i błogi sen...smile) No i oczywiście był
      największą atrakcją schroniska i każdej restauracji, w której sie
      zatrzymaliśmy!!!
      Uważam,że warto było jechać, choć przyznam, iż mieliśmy obawy co do wyjazdu,
      bardzo długa podróż, karmienie, zwiedzanie, "wspinaczka"itp...
    • alicez Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 18:09
      A my z naszym półroczniakiem spędziliśmy Święta w Tunezji. Było super, mały
      zachwycony wink a na miejscu zrobiliśmy 1300 km wynajętym samochodem.
    • majorka77 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 18:53
      Mój synek będzie miał w sierpniu 9 miesięcy i pojedziemy nad polskie morze do
      Poddąbia, to malutka niekomercyjna miejscowość, duzo ciszy i spokoju, piękne
      piaszczyste i czyste!! plaże a większość odwiedzających to rodziny z dziećmi,
      Byłam tam w zeszłym roku kiedy chodziłam w ciąży i byłam zachwycona
    • mag122 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 14.02.06, 16:34
      córka 8 lat , synek 5 lecimy na Majorkę, wszystko już załatwione, zawsze
      wybieramy się indywidualnie, nie korzystamy z polskich biur podrózy. Z małymi
      dziećmi fajne są też Włochy bo jest dużo atrakcji dla maluchów, parków zabaw(np
      Rimini)
    • ika1 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 14.02.06, 20:53
      My lecimy w czerwcu na Majorke.Moj syn bedzie mial wowczas prawie 2 latka.
    • dorkapoz Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 15.02.06, 10:22
      my w tym roku pierwszy raz z małą za granicę. planujemy Kretę. Ala będzie miała
      już 3,5 roku. Wcześniej się po prostu bałam ale byliśmy nad polskim morzez już
      jak miała 7 miesięcy. też było fajnie.
    • b-w-w Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 17.02.06, 09:44
      My w tym roku po raz pierwszy z Szymkiem ....
      Jedziemy 31.08 na Krete

Pozdrowionka
    • agnes0101 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 17.02.06, 11:38
      Pierwszy raz byliśmy z synkiem gdy miał 5 m-cy. Był to akurat długi weekend
      majowy i pojechaliśmy nad morze. Było super, mały spisał się rewelacyjne.
      Później wyjechaliśmy na wakacje również nad polskie morze. Podróż minęła nieco
      gorzej ale sam pobyt był świetny. W tym roku chciałabym jechać gdzieś za
      granicę ale stosunkowo blisko powiedzmy Chorwacja. Trochę się obawiam bo nigdy
      jeszcze nie byłam za granicą a do tego jeszcze z dzieckiem i samochodem. Poza
      tym chcemy jechać w ciemno, ale nie wiem jeszcze czy to wypali
    • mamaigora1 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 17.02.06, 12:57
      Pierwsze wakacje to gdy Igor miał 1,5 roku - dwa tygodnie nad jeziorem na
      własnej działce - dla Małego rewelacja - tam wlasnie nauczył sie samodzielnie
      chodzić (bez mamusinej raczki albo spódnicy).
      W czerwcu jedziemy w Tatry, ale raczej spacerowo nie wspinaczkowo wink
    • magda724 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 18.02.06, 14:19
      8 miesięcy Kreta było super, żadnych problemów z małą, 20 miesięcy Bułgaria z
      opcją AI, również bez sensacji zdrowotnych, spędzała całe dnie na plaży, nawet
      soała w cieniu na ręczniku. w tym roku w czerwcu (2,5 roku) wybieramy się do
      Tunezji. Wszystkie wyjazdy lotnicze, żeby małej nie zmęczyć podróżą. Prawda
      jest taka, że im mniejsze dziecko tym mniej problemów szczególnie żywieniowych.
      • cassis Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 20.02.06, 15:20
        magda724 napisała:

> 8 miesięcy Kreta było super, żadnych problemów z małą, 20 miesięcy Bułgaria z
        > opcją AI, również bez sensacji zdrowotnych, spędzała całe dnie na plaży,
        nawet
        > soała w cieniu na ręczniku. w tym roku w czerwcu (2,5 roku) wybieramy się do
        > Tunezji. Wszystkie wyjazdy lotnicze, żeby małej nie zmęczyć podróżą. Prawda
        > jest taka, że im mniejsze dziecko tym mniej problemów szczególnie
        żywieniowych.

Ooo - to podobnie jak mysmile
        2 latka - Bułgaria
        3 latka - Korfu
        w tym roku - też w czerwcu Tunezja smile
    • apja Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 20.02.06, 16:36
      Ja w tym roku z 27 miesięczniakiem jadę do Tunezji w czerwcu.
      W tamtym roku mial rok i 4 m-ce byliśmy na Krecie
      a jak mial 4 miesiące bylismy we Wloszech.
      Z córka jeździmy odkąd miala 8 m-cy a teraz będzie miala 9 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka