tulippan 06.01.06, 19:45 ile latem beda mialy wasze maluchy i gdzie planujecie z nimi jechac ? kraj ? zagranica? jestem ciekawa, bo sama sie zastanawiam jak zaplanowac wakacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabko Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 19:49 Oliwka bedzie miała w lato 1,5 roczku. Wakacje w tm roku spędzimy w gorach u jednych rodziców i na wsi u drugich (kupujemy nowe mieszkanko i pewnie bedzie krucho z pieniążkami) w ubiegłe lato gdy mała miała 6 miesięcy byliśmy nad naszym morzem i było suuuper Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 19.02.06, 10:53 Pierwsze wakacje z małą, wówczas 6 miesięczną spędziliśmy w Łebie. Mieliśmy dużo szczęścia trafiając na dwa tygodnie ładnej i ciepłej pogody. Mąż z synem szli na plażę, a ja z malutką spędzaliśmy całe dnie przed domkiem w cieniu sosnowego lasu. Gdy mała miała 1,5 roku też zaplanowaliśmy wakacje nad polskim morzem ale gdy przyjechalśmy do Dąbek, było tak zimno i tak wiało, że na drugi dzień zrobiliśmy w tył zwrot i pojechaliśmy prosto na południe, do Chorwacji.. Było to dość szalone przedsięwzięcie bo nad morze mamy 700 km. Trzeba było się wrócić tą samą trasą, przepakować się, kupić jedzenie na dwa tygodnie, ubezpieczyć się, kupić euro i ruszyć 1200 km na południe. I to wszystko w dwa dni. Ale opłaciło się. Były to 2 tygodnie pobytu nad cieplutkim morzem, w którym moja córka mogła się chlapać do woli, nie mówiąc o starszym, który siedział w wodzie non stop. Następne wakacje także zaplanowaliśmy w Chorwacji, tym razem w dwóch miejscach - na Pagu i w Rogoznicy. I także byliśmy zadowoleni. Tegoroczny urlop planujemy dla odmiany spędzić nad Gardą we Włoszech w miejscowości Tremosine. I chyba zbankrutuję, bo tam atrakcji dla dzieci i dla dorosłych nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
magkan Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 20:06 nasza będze miala 9 miesięcy i planujemy polskie morze Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 20:14 Pierszwy raz pojechaliśmy na Rodos jak miał 10 m-cy. Klima w samolocie, na lotnisku, na dworzu upał, a był dwa tyg p antybiotyku - skończyło się chyba zapaleniem oskrzeli (nie wiem bo nie byliśmy u lekarza), ale był ostry kaszel, prawie nie spał, koszmar. Jak mu prawie przeszło to był już koniec wyjazdu. Drugi raz jak miał 1,5 roku - Teneryfa. Okurat wtedy miał okres buntu, o wszystko się darł, walił głową w ścianę, jak tylko wchodziliśmy do jakiejś restauracji to zaczynał histerię nie wiadomo o co i szybciutko uciekaliśmy stamtąd. Pogada była nie za ciekawa, więc trudno było znaleść jakieś zajęcie dla niego. Trzeci raz jak miał 2 lata pojechaliśmy już sami, został z babcią... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 06.01.06, 21:42 Będzie miała rok z kawałkiem - ale wakacje zaczynamy planować po długim majowym. Odpowiedz Link Zgłoś
malta20 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 15:21 Nasz synek będzie miał prawie roczek (27.08) i chyba pojedziemy nad nasze morze. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 17:58 Kubuś miał zaledwie pół roku jak pojechaliśmy w góry! Nie było to oczywiście Zakopane, ale Góry Stołowe i okolice. Mały zdobył nawet Śnieżnik - na plecach, a dokładnie brzuchu taty i wujka (nosidełko)! Było super!!! Długie spacery podczas wspinaczki, świeże powietrze i błogi sen...) No i oczywiście był największą atrakcją schroniska i każdej restauracji, w której sie zatrzymaliśmy!!! Uważam,że warto było jechać, choć przyznam, iż mieliśmy obawy co do wyjazdu, bardzo długa podróż, karmienie, zwiedzanie, "wspinaczka"itp... Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 18:09 A my z naszym półroczniakiem spędziliśmy Święta w Tunezji. Było super, mały zachwycony a na miejscu zrobiliśmy 1300 km wynajętym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka77 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 07.01.06, 18:53 Mój synek będzie miał w sierpniu 9 miesięcy i pojedziemy nad polskie morze do Poddąbia, to malutka niekomercyjna miejscowość, duzo ciszy i spokoju, piękne piaszczyste i czyste!! plaże a większość odwiedzających to rodziny z dziećmi, Byłam tam w zeszłym roku kiedy chodziłam w ciąży i byłam zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
mag122 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 14.02.06, 16:34 córka 8 lat , synek 5 lecimy na Majorkę, wszystko już załatwione, zawsze wybieramy się indywidualnie, nie korzystamy z polskich biur podrózy. Z małymi dziećmi fajne są też Włochy bo jest dużo atrakcji dla maluchów, parków zabaw(np Rimini) Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 14.02.06, 20:53 My lecimy w czerwcu na Majorke.Moj syn bedzie mial wowczas prawie 2 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorkapoz Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 15.02.06, 10:22 my w tym roku pierwszy raz z małą za granicę. planujemy Kretę. Ala będzie miała już 3,5 roku. Wcześniej się po prostu bałam ale byliśmy nad polskim morzez już jak miała 7 miesięcy. też było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 17.02.06, 09:44 My w tym roku po raz pierwszy z Szymkiem .... Jedziemy 31.08 na Krete Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agnes0101 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 17.02.06, 11:38 Pierwszy raz byliśmy z synkiem gdy miał 5 m-cy. Był to akurat długi weekend majowy i pojechaliśmy nad morze. Było super, mały spisał się rewelacyjne. Później wyjechaliśmy na wakacje również nad polskie morze. Podróż minęła nieco gorzej ale sam pobyt był świetny. W tym roku chciałabym jechać gdzieś za granicę ale stosunkowo blisko powiedzmy Chorwacja. Trochę się obawiam bo nigdy jeszcze nie byłam za granicą a do tego jeszcze z dzieckiem i samochodem. Poza tym chcemy jechać w ciemno, ale nie wiem jeszcze czy to wypali Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 17.02.06, 12:57 Pierwsze wakacje to gdy Igor miał 1,5 roku - dwa tygodnie nad jeziorem na własnej działce - dla Małego rewelacja - tam wlasnie nauczył sie samodzielnie chodzić (bez mamusinej raczki albo spódnicy). W czerwcu jedziemy w Tatry, ale raczej spacerowo nie wspinaczkowo Odpowiedz Link Zgłoś
magda724 Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 18.02.06, 14:19 8 miesięcy Kreta było super, żadnych problemów z małą, 20 miesięcy Bułgaria z opcją AI, również bez sensacji zdrowotnych, spędzała całe dnie na plaży, nawet soała w cieniu na ręczniku. w tym roku w czerwcu (2,5 roku) wybieramy się do Tunezji. Wszystkie wyjazdy lotnicze, żeby małej nie zmęczyć podróżą. Prawda jest taka, że im mniejsze dziecko tym mniej problemów szczególnie żywieniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 20.02.06, 15:20 magda724 napisała: > 8 miesięcy Kreta było super, żadnych problemów z małą, 20 miesięcy Bułgaria z > opcją AI, również bez sensacji zdrowotnych, spędzała całe dnie na plaży, nawet > soała w cieniu na ręczniku. w tym roku w czerwcu (2,5 roku) wybieramy się do > Tunezji. Wszystkie wyjazdy lotnicze, żeby małej nie zmęczyć podróżą. Prawda > jest taka, że im mniejsze dziecko tym mniej problemów szczególnie żywieniowych. Ooo - to podobnie jak my 2 latka - Bułgaria 3 latka - Korfu w tym roku - też w czerwcu Tunezja Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: WAKACJE Z MALUCHAMI 20.02.06, 16:36 Ja w tym roku z 27 miesięczniakiem jadę do Tunezji w czerwcu. W tamtym roku mial rok i 4 m-ce byliśmy na Krecie a jak mial 4 miesiące bylismy we Wloszech. Z córka jeździmy odkąd miala 8 m-cy a teraz będzie miala 9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś