Dodaj do ulubionych

8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babcią

06.05.06, 18:45
Przeglądnęłam forum, jednak nie zanalazłam nic odpowiedniego. Może za duże
wymagania? Co najważniejsze:
- wszystko na miejscu, przy kwaterze (na długie marsze z babacią nie ma co
liczyć), tzn.ogród, ławki, plac zabaw, świetlica w razie niepogody, chętnie
basen(ik), itp, blisko strumyk/rzeczka z łagodnym podejściem i jakaś alejka
spacerowa
- najchętniej pokój z balkonem i łazienką
- pensjonat (DW) nastawiony na dzieci (może gospodarze mają rówieśników?)
Jednym słowem, chodzi o to, aby ani babcia, ani córka nie narzekały, że się
wymęczyły/wynudziły(jak dziecko nie ma towarzystwa i warunków do atrakcyjnych
zabaw to same rozumiecie).
Podpowiedzcie coś, błagam!!!
Obserwuj wątek
    • mysza64 Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 07.05.06, 10:14
      A próbowałaś już na www.wakacjezmisiem.pl?
      Jest tam kilka fajnych miejsc w górach, a o towarzystwo dla córki nie ma co się
      martwić, bo tam przyjeżdzają same rodziny z dziećmi.
      A może w Sudety? To piękne góry i bardzo przystępne dla dzieci. Byliśmy tam w
      zeszłe wakacje z trójką bąbli. Najmłodsze miało 2, najstarsze 9 lat. Było super!

Pozdr.
      Mysza
      • mama-maaa Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 08.05.06, 00:39
        mysza64 napisała:

> A próbowałaś już na www.wakacjezmisiem.pl?
        Tak, ale chyba zbyt wybredna jestem (albo raczej córa z babcią)

> Jest tam kilka fajnych miejsc w górach, a o towarzystwo dla córki nie ma co
        się martwić, bo tam przyjeżdzają same rodziny z dziećmi.

Sprawdzę jeszcze raz, może coś przeoczyłam.

> A może w Sudety? To piękne góry i bardzo przystępne dla dzieci.
        Wiemsmile Ale teraz zależy nam, aby było coś bliżej nas. Dzięki za odzewsmile Liczę na
        to, że kobitki coś podpowiedzą.

> Byliśmy tam w
        > zeszłe wakacje z trójką bąbli. Najmłodsze miało 2, najstarsze 9 lat. Było >super!

Jeśli masz sprawdzone namiary to podaj, może w przyszłym roku całą rodzinką się
        tam wybierzemy.
        • mysza64 Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 11.05.06, 15:33
          Widzisz w zasadzie wszystkie namiary, które są na Wakacjach z Misiem, to są
          obiekty przeze mnie sprawdzone. Po prostu mając dość szukania co roku miejsc na
          wakacje, postanowiłam założyć stowarzyszenie promujące wypoczynek rodzinny. I
          tak też zrobiłam. Byłam we wszystkich obiektach polecanych przez nasz portal i
          mogę ręczyć za warunki tam panujące. Wszystkie też muszą spełniać standard
          ustalony przez stowarzyszenie.
          Piszesz, że nic nie znalazłaś na naszej stronie. Napisz proszę jakie masz
          wymagania, czego oczekujesz od miejsca, gdzie chcesz wypoczywać? Co ci nie
          pasuje w ofertach Misia?
          Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.
          Pozdrawiam
          Mysza
          • mama-maaa Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 12.05.06, 00:24
            mysza64 napisała:

> Widzisz w zasadzie wszystkie namiary, które są na Wakacjach z Misiem, to są
            > obiekty przeze mnie sprawdzone.

Jeśli chodzi o góry jest tam raptem kilka propozycji, z czego żadna w rejonie
            który mnie obecnie interesuje. Ostatecznie "U Aliny" odległość na siłę mozna
            zaakceptować, ale z opisu nie wynika, czy jest tam plac zabaw, zagospodarowany
            ogród z ławkami, blisko rzeczka . I chyba brakuje pokoju zabaw (świetlicy np z
            piłkarzykami czy bilardem).

>Po prostu mając dość szukania co roku miejsc na
            > wakacje, postanowiłam założyć stowarzyszenie promujące wypoczynek rodzinny.

Jestem naprawdę pełna podziwu i uznania; pozostaje mi mieć nadzieję, że kiedyś
            baza poszerzy się, a opisy będą pełniejsze. Mnie w ofertach brakuje propozycji
            zajęć animacyjnych dla dzieci (pensjonaty raczkują bardzo w tym temacie). I nie
            mam tu na myśli zajmowania się dziećmi na okrągło, ale np 1-2 godz. dziennie na
            wspólne zabawy, gry, konkursy, zajęcia sportowe czy wycieczki dla starszych
            latorośli.

> Piszesz, że nic nie znalazłaś na naszej stronie. Napisz proszę jakie masz
            > wymagania, czego oczekujesz od miejsca, gdzie chcesz wypoczywać? Co ci nie
            > pasuje w ofertach Misia?

Jeżli przeczytasz dokładnie wcześniejsze moje wypowiedzi, to właściwie wszystko
            już napisałam. Tak mało trzeba mi (babci) i ... duzo taksmile

> Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.

Opisy mam, wczasowiczów (w tym Twoje) są dla mnie bardziej wiarygodne niz suche
            fakty podane na stronach internetowych. Ostatnio byłam np. w pensjonacie, który
            na stronie i przez telefon prezentował się niźle, a na miejscu okazało się, że:
            -owszem świetlica jest tylko nieogrzewana (a była zima)
            - piłkrzyki też - tylko na 3 nogach , a jedna druzyna niesprawna
            - stół do pinponga tez się rozlatuje i jest bez siatki
            - nie ma gdzie zaparkować samochodu (parking mniej więcej dla 10%)
            - pomieszczenie na przechowywanie nart otwarte na oścież przy przejściu
            dostepnym dla wszystkich z zewnątrz
            - podczas śniadań temp. w stołówce wynosiła niespełna 16 st., a masła nie dało
            się rozsmarować
            - jedzenie na odczep się,a gospodyni nastawiona na maksymalizacje zysków
            - szafa musiała byc otwarta w pokoju utrudniając przejście (zepsuty zamek i
            zatrzask)
            - itp, itd, mogłabym więcej
            Nie chcę takich niespodzianek. Chciałabym wcześniej wiedzieć, czego mogę
            spodziewać się na miejscu, dlatego Twój pomysł wakacjizmisiem popieram.

> Pozdrawiam
            > Mysza

Ja równieżsmile
            • mysza64 Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 13.05.06, 22:26
              Dzięki za wszystkie uwagi.
              Rzeczywiście ofert jest niewiele, ale dopiero zaczynamy.
              Mam nadzieję, że z pomocą wszystkich na forum powiększymy naszą bazę. Już mam
              pierwsze zgłoszenia ośrodków, które chcą do nas przystąpić. Jednak do każdego
              obiektu muszę pojechać, zobaczyć go i porozmawiać z właścicielami. A to trochę
              trwa...
              Wolę jednak, zeby baza rosła wolniej, ale żeby nie znalazły się w niej miejsca,
              na które ludzie będą się potem skarżyć.
              Opisy na Misiu rzeczywiście pozostawiają wiele do życzenia, ale na razie mam
              tylko to co przysłali mi właściciele, a nie wszyscy umieją się pochwalić tym co
              u siebie mają.
              Jest kilka miejsc, które prowadzą zajęcia dla dzieci, organizują konkursy itd.
              Ja niestety miałam teraz mnóstwo roboty organizacyjnej i biurokracji związanej
              z rejestracją stowarzyszenia, nie mogłam więc popracować nad opisami. Ale mam
              nadzieję, że wkrótce znajdę chwilę czasu, żeby je poprawić. I obiecuję, ze z
              nowych obiektów będzie więcej zdjęć, bo jeżdżąc teraz, będę już sama robić
              fotki.
              Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziesz już mogła w Misiu coś dla siebie
              znaleźć.
              :o)
              Pozdrowionka
              Mysza
              • mama-maaa Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 14.05.06, 23:47
                mysza64 napisała:

> Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziesz już mogła w Misiu coś dla siebie
                > znaleźć.
                Dzięki raz jeszcze za dobre chęcismile
    • mama-maaa Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 10.05.06, 10:42
      Poprzeglądałam trochę ofert w necie i na forum, ale ...
      No właśnie, zawsze jest jakieś "ale". Babcia nie jest zmotoryzowana i na
      kilometrowe dojścia do np rzeki czy lasu też nie ma, co liczyć. Gdyby jakiś
      strumyk z łagodnym dojściem i polanką był obok posesji to byłoby super. I
      najlepiej do 100 km od Krakowa.
      • nela35 do myszy 16.05.06, 11:12
        myszko na wakacjach z misiem macie oferty ze stegny nad morzem -domki .mozesz
        coś wiecej powiedziec .jakie tam są warunki dla 2 latka jak to wygląda?
        • mysza64 Re: do myszy 16.05.06, 15:19
          Witaj
          W Stegnie mamy Dom Wczasowy Zacisze. Jest tam kilka pawilonów mieszkalnych,
          ładnie wyposażonych i jak pewnie zauważyłaś po przystępnej cenie. Dom położony
          jest na skraju wsi, ale do morza jest kawałek, jakieś 700-800m. Ale drogą przez
          las. Można też podjechać samochodem.
          Domki kampingowe są w Jantarze, to wieś obok Stegny. W ośrodku Medyk. Bardzo
          ładny osrodek, dobrze utrzymany, mają jadalnię, kawiarenkę i świetlicę ze
          świetliczanką. W razie niepogody jest co robić. Teren bardzo ładny i zadbany, z
          placem zabaw oczywiście, do morza ok.600m.
          Zarówno tu jak i do Stegny śmiało możesz jechać z dwulatkiem. Pronuję tylko,
          żebyś w stegnie porosiła o pokój na parterze, bo mają kilka na piętrze, z
          wejściem z tarasu.
          Jeśli masz jakieś szczególowe zapytania, pisz na biuro@wakacjezmisiem.pl
          Postaram się udzielić wszelkich informacji.
          Podrowionka
          Mysza
          • nela35 Re: do myszy 19.05.06, 10:35
            myszko dziękuje bardzo .
      • wer44 Re: 8-latka w góry (Beskidy? Gorce?Tatry?) z babc 16.05.06, 21:04
        Wydaje mi się że wiem czego szukasz .Najbliżej tego,moim zdaniem, jest Wysowa -
        wszystko jest w zasięgu spaceru babci i dziecka -może być problem ze
        świetlicą, poza tym na minus w chłodne lato-
        ostrzejszy klimat.
        W sieci mało ofert i raczej drogie - najlepiej było by pojechać i sprawdzić
        od Krakowa ok 150km -wiele nie tracisz -a nie posyłasz dziecka w ciemno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka