23.05.06, 10:28
Zróbmy ranking parków wodnych, chyba wszystkie dzieci je uwielbiają, warto
więc nie zapomnieć o nich w czasie naszych wakacyjnych wojaży. Moje typy:
- najlepszy w kraju w którym byłam - Kraków - dużo atrakcji dla dzieci z
zamkiem na czele, fajne rury i rwąca rzeka - choć raczej nie dla dzieci.
- najlepszy blisko kraju - centrum Liberec w Czechach - dla mnie rewelacyjny
klimat na wzór "Łaźni rzymskich", którego brakuje w naszych aquaparkach
- niemieckie Termy, gdzie zawsze jest sporo atrakcji dla dzieci np w
Herringsdorfie, wprawdzie niewielki, ale określenie go "tropikalnym rajem"
jest adekwatne wink
Obserwuj wątek
    • nika3 Re: Aquaparki 24.05.06, 12:45
      właśnie pytałam o termy w ahlbecku na forum Ś- cie smile, a wiem, że jesteś stąd
      mogłabyś mi powiedzieć jakie są tam warunki dla dwu i pół i pięciolatka czy
      czepki obowiązkowe płytki basenik itp ogólne warunki i koszty?z góry dziękuje
      • jusytka niemieckie termy 12.06.06, 11:16
        Dla dzieci są super warunki, bo Niemcy dbaja o dzieci szczególnie, jest tam
        kilka miejsc dla dzieci, mnóstwo zwierzątek, zjeżdzalnie, gejzery, wodospady itp
        Czepki nie są potrzebne, ale rękawki dmuchane raczej tak. Mniejszy basenik dla
        dzieci z kaczuszkami i żabką z których leci woda jest płytki i cieplutki, do
        drugiego, wiekszego wchodzi sie jak na plażę - jest stopniowo coraz głębiej -
        sięgając w najgłębszym miejscu do majteczek Maluszka. Są tam dwie zjeżdżalnie,
        jedna większa, kręta, druga mniejsza- zjeżdża się z hipopotama. Jest tam też
        krokodyl, małpka i inne fajne zakątki. Dla mam stoją wygodne leżaczki, skąd
        Maluszki masz stale na oku. Termy sa jakby pod ziemią, nad głową masz duże
        szklane kopuły, skąd zagląda słońce. Całośc stylizowana jest na tropikalny raj,
        nie ma typowych dla naszych parków wodnych kafli, tylko kamień, przypominający
        fakturą piasek, mnóstwo zieleni. Brakuje mi tylko rur do zjeżdzania, których tam
        niestety nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka