Dodaj do ulubionych

Odradzam Dębki!

19.06.06, 15:45

Właśnie wróciliśmy z wyjazdu, byliśmy dwa tygodnie. Po pierwsze koszmarna kwatera w pensjonacie "Kacper i Mikołaj" a po drugie w drugim tygodniu dzikie tłumy i samochody pędzące po deptaku. Jeść w knajpkach się nie dało, bo szybkie dwulatki wybiegały na deptak wprost pod samochodyuncertain Dębki są tak małe, że nie mieszczą się w nich ani ludzie ani samochody. Do Dębek pojechałabym owszem ale sama z przyjaciółmi na imprezkę...
Obserwuj wątek
    • squonk Re: Odradzam Dębki! 20.06.06, 16:55
      Bo Debki sa wlasnie miejscowoscia na wyzjazd z przyjaciolmi w celu
      dlugotrwalego i intensywnego imprezowania; z pewnoscia rodzice z malymi dziecmi
      nie sa docelowymi letnikami w tym miejscu;
    • juleg Re: Odradzam Dębki! 20.06.06, 22:22

No tak, ale na forum są polecane jako świetna miejscowość dla rodzin dzieciatychuncertain Dementuję więc ową plotkę...
      • beata985 Re: Odradzam Dębki! 21.06.06, 12:57
        kiedyś było tam cicho i spokojnie a plaża mhhhm miodzio.
        niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy .
    • beba77 Re: Odradzam Dębki! 21.06.06, 15:36
      Też wróciłam z Dębek i się z tobą nie zgodzę. A jak dziecko ci wybiega z
      knajpki to gdzie byś nie była spokoju mieć nie będziesz
      • juleg Re: Odradzam Dębki! 21.06.06, 16:03
        Być może masz starsze dziecko więc Dębki Wam pasowały, starszakowi, można wytłumaczyć, że po DEPTAKU jeżdzą auta. Nawet Ustka byłaby lepsza i tam mój wybiagający synek z knajpki nie wybiegnie wprost pod samochód, bo deptaki w Ustce są deptakami z ludzmi a ulice ulicami z samochodami...
        • iwusia Re: Odradzam Dębki! 21.06.06, 17:28
          potwierdzam, ze Debki to niezbyt dobry wybór jesli chodzi o maluskie dziecko.
          Ale za to idealne miejsce na wypad ze starszym dzieckiem czy tez z
          przyjaciółmismile
    • sgosia5 Re: Odradzam Dębki! 22.06.06, 00:03
      Moi znajomi tez nacięli się na ten pensjonat, natomiast ja byłam z 2,5-latką i
      baaardzo mi się podobało (w Brzozowym Dworku), ale bylismy po 15.VIII, cicho,
      spokojnie, bez tłumów, również na plaży, która jest dość szeroka, piasek
      śliczny, ech, rozmarzyłam się...
      W tym roku jadę do Białogóry, bo w pierwszej połowie sierpnia i mam nadzieję,
      ze się nie rozczaruję, żeby jeszcze pogoda dopisala...
    • bea.bea no cóż....w swzonie wszędzie 22.06.06, 23:07
      tak niestety wyglada......
      mieszkam nad mozem i zawsze zachodze w głowe po co ludzie np.z warszawy
      przyjeżdzają tu w sezonie..smile
      toz to jak na marszałkowskiej w godzinach szczytu...smile
      wole las i cisze ...osobiście...smile)
      • juleg Re: no cóż....w swzonie wszędzie 23.06.06, 15:01

Ale ja bylam przed sezonem- 3.06.
      • mami7 Re: no cóż....w swzonie wszędzie 23.06.06, 15:40
        moze ludzie z Warszawy często nie mają wyboru, bo: dzieci niestety mają wakacje w szczycie sezonu i staje człowiek przed wyborem, czy posłac dziecko do babci do Krakowa, czy do drugiej, właśnie na Marszałkowską. Z wielu opcji morze, niekoniecznie Dębki nie jest takie złe nawet w sezonie.
        • a.adriana Re: no cóż....w swzonie wszędzie 23.06.06, 21:36
          Debki to byl moj nr 1 ale wlasnie zanim urodzilam dziecko smile
    • ana119 Re: Odradzam Dębki! 15.07.06, 23:18
      Przyłączę się do opinii - Dębki są tak zatłoczone że nadają się albo dla rodzin
      z większymi dziećmi lub bez!!! Właśnie wróciliśmy z 1,5 roczniakiem. Trafił się
      nam na dodatek duszny mały pokój przy ul. Liliowa 8 (pomimo poinformowania że
      poszukujemy pokoju dla małżeństwa z małym dzieckiem). Poza tym, przy
      rozliczeniu już na miejscu, zostaliśmy zaskoczeni opłatą za dziecko (nie było o
      tym mowy przy zamawianiu pokoju i wstępnym szacowaniu kosztu pobytu przez
      właścicielkę kwatery)
      • linusia_75 A ja polecam :) 17.07.06, 19:11
        wróciliśmy po 2 tygodniach wakacji i jesteśmy zachwyceni, ale faktycznie, pogoda
        była idealna, a wtedy nawet drobne niedogodności nie przeszkadzają.
        Połączenie deptaka z główną ulicą faktycznie nie jest najszczęśliwsze, ale
        młodsze dziecko /1,5 roku/ siedziało w wózku, a starsze /4,5 roku/ już uważało i
        nie wybiegało pod koła samochodów.
        Poza tym dla mnie Dębki nie mają minusów. Ludzi sporo, ale nie bylo dramatycznie
        - plaża jest piękna i szeroka więc miejsca dosyć dla wszystkich wink. Kwatera
        cudna i niedroga, duży pokój z bezpośrednim wyjściem na częściowo zacieniony i
        ogrodzony ogród, na uboczu, ale blisko centrum i plaży, mili sąsiedzi i właściciel.
        dziwię się opiniom, że dębki są małe /po przejsciu całości wzdłuż nogi mi
        odpadły wink/ i nic się tu nie dzieje /był cyrk, nieduże wesołe miasteczko,
        mnóstwo barów i koncertów /także na plaży/, pubów i imprez, na plaży teatrzyki i
        konkursy dla dzieci /no, nie codziennie, jakaś sezonowa impreza byla wink/ i
        pomniejszych atrakcji. miejscowośc pięknie położona, las i rzeka.
        oczywiście przy dobrej pogodzie wszystko nabiera innego wymiaru, bo poza plażą
        starcza czasu tylko na obiad /też głównie ze względu na dzieci/, lody czy gofry,
        kolację, grila i ... następnego dnia od początku plaża- wszelkie inne atrakcje
        nie są wówczas istotne a i deptak z samochodami nie przeszkadza, bo mało sie po
        nim chodzi - tyle co 100 m na i z plazy.
        biorąc pod uwagę ilość rodzin z dziećmi /na moje oko to znacznie przeważająca
        grupa turystów/, to moja opinia nie jest odosobniona.
        W Kacprze i Mikołaju byłam w aptece - faktycznie, z zewnątrz nie zrobił na mnie
        dobrego wrażenia, za duży, za tłoczno. Dlatego odpuściliśmy sobie duże ośrodki i
        zarezerwowaliśmy pokój w kameralnym domu - 7 pokoi, w tym 2 apartamenty, gdzie
        właściciel po powitaniu zna gosci ich dzieci z imienia.
        Rezerwację robiliśmy w ...lutym.
        A na pryzszly rok zrobilismy juz przy wyjezdzie.
        Ja polecam. Miejsce na swoj klimat i nie o powietrze mi chodzi.
        • bczerwin1 do linusia_75 - napisałam na priv 17.07.06, 21:09
        • ewcia_75 Re: A ja polecam :) 19.07.06, 08:34
          do linusia_75 napisałam na priva
        • ewitek01 Re: A ja polecam :) 19.07.06, 23:13
          dołączam się do zachwyconych Dębkami smile

linusiu a gdzie mieszkałaś?
          • linusia_75 Re: A ja polecam :) 20.07.06, 08:42
            na Rybackiej, willa Annika
    • iza-bel Re: Odradzam Dębki! 19.07.06, 13:45
      Byłam w Dębkach z 2,5 letnią córeczką między 18 a 30 czerwca br.
      I absolutnie się z Tobą nie zgadzam.
      Większy tłok zrobił się dopiero po 25 czerwca.
      Wcześniej luz, większość wczasowiczów to rodzice z malutkimi dziecmi (od
      noworodków i niemowląt do sześciolatków) i sporo kobiet w ciąży.
      Cisza i spokój, żadnych głośnych młodzieżowych imprez i dyskotek.
      Deptak faktycznie niefortunnie połączony z ulicą, ale coś za coś.
      Co do kwatery, mieliście pecha. Trzeba było lepiej wybrać. W czerwcu wybór
      sporysmile
      A w knajpkach jeść się nie dało, ale raczej z powodu marnego jedzenia ( dla
      mnie to jedyny minus Dębek), bo poza kilkoma wyjątkami jedzenie takie sobie.
      A jeśli ktoś nie potrafi upilnować dwulatka, to jego problem.
      Moje dziecko nie wybiegało na ulicę, ani nie krążyło po knajpce w czasie gdy my
      jedliśmy.
      W przyszłym roku też pojadę z dzieckiem właśnie do Dębek. W czerwcu.

• linusia_75 Re: Odradzam Dębki! 20.07.06, 08:49
        co do jedzenia, to sporo jest w tym racji - wszyscy uparli się na fastoodowe i
        tym podobne - pizze, kebaby i frytki, a trudno o normalny obiad dla dzieci
        gotowany bez półfabrykatów. ale jak dobrze poszukać to się da, choć zabrało nam
        to sporo czasu - my jedliśmy "U Hani" na Spacerowej - pyszne domowe obiady w
        bardzo przystępnej cenie, a dużej ilości. jedyny minus, to jedna
        zupa /codziennie inna/ do wyboru i 3 dania główne - jak się nie trafi w gust to
        trzeba szukać czegoś innego. ale informacja na dzień następny jest zawsze,
        można zaplanować z góry, że obiad gdzie indziej.
    • marara dębki są super! 20.07.06, 14:25
      Byliśmy w Dębkach w tym roku trzy tygodnie (w czrwcu) i było cudownie.
      Pensjonat z dużym ogrodem, piękna szeroka plaża. Jadaliśmy w barach które na
      tyłach miły ogród albo zamkniętą furtkę i dzieci mogły swobodnie biegać. A
      dzieci mamy małe 4 latka i 2 latka. W lipcu byliśmy w Karwii i tam dopiero
      musialam dzieci kurczowo trzymać za rękę , aby nie powpadały pod samochód. Nie
      było mowy o spacerach z wózkiem bo było tak dużo ludzi, ze nie dało się przejść
      chodnikiem. Jeśli jest ładna pogoda warto wyjechać z małymi dziećmi w czerwcu,
      a w przyszłym roku jedziemy do Dębek.
    • dominika9933 Re: Polecam serdecznie 28.07.06, 10:38
      Jeżdżę do Dębek od 15 lat, w tym od 13 z synem .W tym roku również jedziemy,
      ale dopiero 14.08. Napewno kiedyś było lepiej (dużo mniej ludzi i
      samochodów),ale myślę, że w dalszym ciągu w porównaniu z innymi miejscowościami
      turystycznymi nie jest źle. Co ważne Dębki mają b.szeroką i ładną plażę,lasy i
      Piaśnicę, a to może rekompensować wąski deptak, na którym nie przyjechało się w
      końcu spędzać wakacji!!Pozdrawiam i do zobaczenia w Dębkach!
    • gosiek161 Re: Odradzam Dębki! 31.07.06, 17:46
      Witam!
      Dwa dni temu wróciłam z tygodniowego pobytu w dębkach i ciesze sie,że byłam
      tylko (lub az) tydzień. Potwierdzam wczesniejsze krytyczne opinie iz Dębki sa
      nie dla rodzin z małymi dziecmi.Niestety własnie to najbardziej mnie
      wkurzyło,iz mnóstwo osób na tym forum polecało tę miejscowośc dla takich
      rodzin. "Dzieki" nim przebylismy długa drogę (jechalismy 13h) po to by sie
      bardzo rozczarować.Całe miasteczko jest fatalne: malusienkie chodniki(o ile
      są),deptak=ulica,po której jezdżą samochody, rowery, samochodziki wypozyczane
      dla szalejących małolatów i miedzy nimi mnóstwo rodzin z małymi dziecmi na
      rekach.Bo jak tu puśćić takiego 2 -latka na tak zatłoczona i niebezpieczna
      ulicę (deptak).Fatalne dojscie do plazy(piaszczyste przez las),z wózkiem
      spacerowym na kołach plastikowych wręcz niemozliwe,więc znów targamy malca na
      rekach kolejne 200m. Jedyne miejsce gdzie mały mógł spacerować to plaża. To
      jedyny plus tej miejscowości.Piekna, szeroka plaza i morze. W lokalach same
      swiństwa,nic dla tak małych dzieci.Jedynie "U Hani" były smaczne domowe
      obiady,które malec chętnie jadł. Podczas mojego pobytu poznałam kilka matek z
      równie małymi lub młodszymi dizecmi,które podzielały moja opinie.Dodały iz nie
      ma tu nawet porzadnego sklepu z asortymentem dla małych dizeci tzn: jedzenie
      słoiczkowe, soczki, herbatki,desrerki, pieluchy itp.Osobiscie nie szukąłm
      takich sklepów,gdyz mój malec juz z tego wyrósł.
      Zatem NIE POLECAM TEJ MIEJSCOWOŚCI RODZINOM Z MAŁYMI DZIECMI
      pOZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka