Dodaj do ulubionych

za granicę z 4 latkiem

02.07.06, 17:52
Jak liczą w biurach podróży opłatę za 4 letnie dziecko, na oficjalnych
stronach biur nie mogę doszukać się tego? Wiem tylko ,że w niektórych biurach
dzieci do 2 lat jadą bezpłatnie, jak wygląda sytaucja ze starszymi dziećmi?
Obserwuj wątek
    • madzesa Re: za granicę z 4 latkiem 02.07.06, 22:13
      Niestety ja sprawdzalam (chcemy z prawie 4 latką do Tunezji lecieć)w kilku i w
      zależności od promocji cena to od 500 zł (ale dorośli stawka od 2000zł) do
      prawie standardowej ceny jak za dorosłego z minimalną różnicą ok 150-200 zł.
      Jeżeli chodzi o dziecko do 2 lat to ma status Infant czy jakoś tak i nic
      zazwyczaj nie płaci.
      Jak znajdziesz ciekawe oferty to podaj linki zajrzę chętnie.
      • tojaa33 Re: za granicę z 4 latkiem 03.07.06, 17:24
        madzesa napisała:

> Niestety ja sprawdzalam (chcemy z prawie 4 latką do Tunezji lecieć)w kilku i w
        > zależności od promocji cena to od 500 zł (ale dorośli stawka od 2000zł) do
        > prawie standardowej ceny jak za dorosłego z minimalną różnicą ok 150-200 zł.

i to jest ostre przegięcie ,żeby za małe dziecko pobierać prawie taką samą
        opłate jak za dorosłego

> Jak znajdziesz ciekawe oferty to podaj linki zajrzę chętnie.

narazie jestem na etapie poszukiwańsmile))
        • kruszynka301 Re: za granicę z 4 latkiem 03.07.06, 17:47
          Ceny za dzieci nie zależą od biura podróży, tylko od konkretnego hotelu.
          Najwięcej ofert prorodzinnych (czyli dziecko do lat 12, a nawet 14, nic nie płaci za pobyt w hotelu) mają hotele egipskie i tunezyjskie, można znaleźć również oferty gratisowe dla dwójki dzieci.
          Poszukajcie w katalogach Scan, Alfa Star, Sun & Fun, Exim itp.

Natomiast droższe destynacje jeśli wogóle mają zniżkę za dziecko, to minimalną (około 10-20%).

• des4 Re: za granicę z 4 latkiem 04.07.06, 07:47
          tojaa33 napisała:

>>
          > i to jest ostre przegięcie ,żeby za małe dziecko pobierać prawie taką samą
          > opłate jak za dorosłego
          >
          >
          Nie jest to żadne przegięcie, w prawie wszystkich biurach podróży dzieci 2-12
          lat płacą tylko koszty przelotu, hotel i świadczenia na miejscu mają gratis.
          Koszty przelotu są przecież niezależne od biura tylko od przewoźnika. Skoro
          dziecko zajmuje fotel to płaci....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka