tojaa33 02.07.06, 17:52 Jak liczą w biurach podróży opłatę za 4 letnie dziecko, na oficjalnych stronach biur nie mogę doszukać się tego? Wiem tylko ,że w niektórych biurach dzieci do 2 lat jadą bezpłatnie, jak wygląda sytaucja ze starszymi dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzesa Re: za granicę z 4 latkiem 02.07.06, 22:13 Niestety ja sprawdzalam (chcemy z prawie 4 latką do Tunezji lecieć)w kilku i w zależności od promocji cena to od 500 zł (ale dorośli stawka od 2000zł) do prawie standardowej ceny jak za dorosłego z minimalną różnicą ok 150-200 zł. Jeżeli chodzi o dziecko do 2 lat to ma status Infant czy jakoś tak i nic zazwyczaj nie płaci. Jak znajdziesz ciekawe oferty to podaj linki zajrzę chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tojaa33 Re: za granicę z 4 latkiem 03.07.06, 17:24 madzesa napisała: > Niestety ja sprawdzalam (chcemy z prawie 4 latką do Tunezji lecieć)w kilku i w > zależności od promocji cena to od 500 zł (ale dorośli stawka od 2000zł) do > prawie standardowej ceny jak za dorosłego z minimalną różnicą ok 150-200 zł. i to jest ostre przegięcie ,żeby za małe dziecko pobierać prawie taką samą opłate jak za dorosłego > Jak znajdziesz ciekawe oferty to podaj linki zajrzę chętnie. narazie jestem na etapie poszukiwań)) Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: za granicę z 4 latkiem 03.07.06, 17:47 Ceny za dzieci nie zależą od biura podróży, tylko od konkretnego hotelu. Najwięcej ofert prorodzinnych (czyli dziecko do lat 12, a nawet 14, nic nie płaci za pobyt w hotelu) mają hotele egipskie i tunezyjskie, można znaleźć również oferty gratisowe dla dwójki dzieci. Poszukajcie w katalogach Scan, Alfa Star, Sun & Fun, Exim itp. Natomiast droższe destynacje jeśli wogóle mają zniżkę za dziecko, to minimalną (około 10-20%). Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: za granicę z 4 latkiem 04.07.06, 07:47 tojaa33 napisała: >> > i to jest ostre przegięcie ,żeby za małe dziecko pobierać prawie taką samą > opłate jak za dorosłego > > Nie jest to żadne przegięcie, w prawie wszystkich biurach podróży dzieci 2-12 lat płacą tylko koszty przelotu, hotel i świadczenia na miejscu mają gratis. Koszty przelotu są przecież niezależne od biura tylko od przewoźnika. Skoro dziecko zajmuje fotel to płaci.... Odpowiedz Link Zgłoś