Dodaj do ulubionych

Kreta z Pisklakiem w ciemno?

07.12.06, 10:44
Co Wy na to?Chodzi mi o wyjazd w okolicach września, czyli po sezonie. Biur
podróży nie lubię, bo odbierają mi całą przyjemność organizacji.Chciałabym
zarezerwować tylko lot i wypożyczyć samochód na całe 2 tygodnie, a póżniej
być gdzie dusza zapragnie..Jak to jest z noclegami w małych rodzinnych
pensjonatach we wrześniu? Łatwo coś znaleźć?Dziecięcie moje będzie miało
prawie 1,5 roku we wrześniu.
Obserwuj wątek
    • malwinette Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 10:45
      Do planów wakacyjnych zainspirował mnie fakt, że central wings od przyszłego
      tygodnia wprowadza już nowy rozkład lotów na lato 2007smile
      • gringo68 Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 11:03
        Z dzieckiem w tym wieku zaplanuj raczej wakacje stacjonarne, bo najwięszk
        radocha dla niego to chlapanie się w morzu/baseni i grzebanie w piachu na
        plaży. Odpuść sobie raczej wycieczki, bo na Krecie, poza drogą ekspresową od
        Chanii do Agios Nikolaos, przejechanie nawet stusunkowo krótkiego odcinka jes
        męczące i długotrwałe. Dzecka w tym wieku nie ma co przecież brać na zwiedzanie
        bo i tak nic z tego nie bedzie rozumieć.

Jeśli zaś chodzi ci o kameralne ciche miejsce, to polecam hotel Zafiria w
        Matali... http//www.zafiria-matala.com
        • malwinette Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 11:09
          Tak,tak - nie chodzi mi o taką typową objazdówkę.Chciałabym znaleźć jedną bazę
          wypadową - jakiś mały pensjonacik, wycieczki np. co drugi dzień, a tak raczej
          plaża, woda i spacery.
          • ja_goda Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 15:05
            Jak dla mnie super pomysl, tym bardziej, ze na Krecie mozna znalezc naprawde
            fajne, niezatloczone miejsca. Planowalam taka podroz w zeszlym roku, ale nie
            wyszlo. Z tym podrozowaniem to bez przesady, owszem jest jedna dwupasmowka, ale
            my jezdzilismy takze po lokalnych waskich drogach malym samochodem z 2 dzieci i
            jakos obylo sie bez sensacji. A kiedy dokladnie bedzie ten nowy rozklad lotow?
            Moze tez sie skusze smile))
            • malwinette Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 15:20
              Od 11 grudnia bedzie nowy rozkład - info z ich strony.Pomyślałam o wakacjach w
              ciemno ponieważ trudno mi znaleźć w necie jakiś fajny pensjonat, poza tym
              wiadomo jak to z dzieckiem jest - w razie choroby odpadnie przynajmniej
              odwoływanie jednej rezerwacji..no i ten samochód dodaje mi odwagi, jakiś hotel
              w razie czego zawsze się znajdzie, jeśli ma się możliwość przemieszczania
              autem. marzę jednak o tym zeby znaleźć jakąś cudną, grecką kwaterkę. Myślicie,
              ze we wrzesniu moze być z tym problem?
              • ja_goda Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 16:40
                Dzieki za info smile
                Jak bedzie z dostepnoscia, trudno mi powiedziec, bo we wrzesniu nie bylam. Ja w
                zeszlym roku szukalam kwater, hotelikow, apartamentow tylko w internecie, w
                wyszukiwarce. Chcilalam jechac pod koniec czerwca. Na forum Grecja i Cypr
                udzielaja sie Polacy, ktorzy mieszkaja na Krecie, w Chanii, moze oni Ci cos
                podpowiedza.
                Pozdrawiam.
                • bebicka Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 17:41
                  Dziewczyny wezcie tez pod uwage, ze te najblizsze info z centrala moze nie
                  obejmowac lotow na Krete. W zeszlym roku tez tak bylo, najpierw pojawily sie
                  kierunki do miast czyli np do Rzymu, Londynu itp. Kierunki typowo wakacyjne
                  pokazaly sie dopiero w polowie lutego i to w dosc zawrotnych cenach, sporo zesmy
                  sobie na forum na nie ponarzekali. Ale to dla mnie tez logiczne, tez bym
                  najpierw wypuscila wysokie ceny, ze ci ktorzy juz sie tak abrdzo niecierpliwia
                  sie na nie rzucili...
                  no zobaczymy w poniedzialek, ja tez jestem ciekawa, ale licze sie jednak z tym o
                  czym napisalam, ze raczje na razie pokaza sie miasta.
                  pozdrawiam
                  Maraska
                  • ja_goda Re: Kreta z Pisklakiem w ciemno? 07.12.06, 18:50
                    Pamietam, pamietam, ja sie tez w zeszlym roku na te bilety napalalam, a pozniej
                    mi wyszlo, ze taniej bedzie z biurem podrozy uncertain. Nie dosc, ze z Poznania nic
                    nie lata poza sezonem, to jeszcze w sezonie takie ceny. Ale nadzieje zawsze
                    mozna miec smile)
                    • malwinette No miałyscie rację, dziewczyny.. 12.12.06, 16:43
                      na central wingsie nie ma jeszcze Krety..a szkoda, bo chciałabym mieć już
                      ciepełko w zasięgu rękiwink
                      • neronka Re: No miałyscie rację, dziewczyny.. 18.12.06, 11:59
                        Rozkład letni który wszedł jest bez destynacji śródziemnomorskich. To samo było
                        w zeszłym roku. Oni traktują te kierunki jako czartery i jak pisała bebicka
                        wchodzą one wiosną.
                        Co do pensjonatów we wrześniu to w 2 połowie nie powinno byc problemu ale w 1
                        poł. bez rezerwacji może być problem w fajnych miejscach. Wiele ludzi rezerwuje
                        pobyty już zimą.
                        Polecam Ci z dzieckiem fajne sprawdzone przez nas i naszych znajomych hoteliki:
                        www.autoway-polska.com/oferta_kreta.php
                        Nie ma tam tłumu turystów, jest indywidualne podejście do klienta, właściciele
                        są naszymi znajomymi.
                        • malwinette Ormos Atalia Village 18.12.06, 14:51
                          Dzieki Neronko za link.Z wynajmu samochodu przez autoway skorzystamy na
                          pewno,bo znam dobre opinie na ten tematsmilePodoba mi się Ormos Atalia Village,
                          tymbardziej, że jest połozona w miejscowości Bali, czyli raczej w miejscu dosyć
                          kameralnym chyba..Czy wiesz może, czy można zarezerwowac tam noclegi tylko ze
                          śniadaniem, bez obiadokolacji?Nad latem konkretnie zacznę myśleć po nartach
                          dopierosmilewidziałam kilka ładnych pensjonacików w internecie, ale trochę obawiam
                          się rezerwacji i lotu i samochodu i noclegów naraz bo jak np. mały zachoruje (
                          za swego półrocznego życia jeszcze nie chorował, więc nie wiem na co sie
                          nastawiać)to będę musiała odwoływac aż trzy rezerwacje:dlatego pomyślałam o
                          wyjeździe w ciemno..
                          • neronka Re: Ormos Atalia Village 18.12.06, 15:44
                            Witaj
                            W Ormosie w zeszłym roku czyli jeszcze w obecnym 2006 była tylko opcja z dwoma
                            posiłkami. Z małym dzieckiem go nie polecam bo jest na wzgórzu i ogrodzenie ma z
                            drewnianych bali (ale kiepskie) i ruchliwe dziecko może przelecieć.

Polecam Xidas Garden - super właściciele, bliziutko do plaży i też w pięknym Bali.
                            Poza tym: Kavos Beach, Monachus i Ilatia.

Przy rezerwacji auta nie musisz nic płacić, rezerwacja hotelu to ok. 15-20 %
                            wpłaty, no a w Centralwingsie niestety płacić trzeba wszystko.

Klimat tam jest taki że dzieciaki zdrowieją.... Suche, ciepłe powietrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka