Dodaj do ulubionych

Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym

IP: *.* 17.02.03, 19:28
Poszukuję na tegoroczne lato gosp. agroturystycznego, gdzie dobrze bawiłyby się zarówno dzieci 3 i 6 lat, jak i dorośli. Drogie Mamy, jeśli znacie takie godne polecenia gospodarstwo, najlepiej nad jeziorem, z dobrą kuchnią i wieloma atrakcjami proszę o namiary. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Brenda Re: Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym IP: *.* 17.02.03, 19:28
      A ja się przyłączam do prośby i obiecuję nie zająć miejsca :lol:Brenda
    • Gość: Didi Re: Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym IP: *.* 17.02.03, 21:27
      Rowniez poszukuje wczasow agro. Ewa
      • Gość: korol Re: Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym IP: *.* 19.02.03, 10:05
        Heloł :)Może to głupie, ale ja również dołączam się do prośby :lol:Poszukuję miejsca dla rodziny z dwójką dzieci (10 lat i 1,5 roku - tyle będzie latem) :) Też obiecuję, że nie zajmę miejsca (jak Brenda).Pozdrawiam :hello:Addera mama Michała i Dominiki
    • Gość: wbk Re: Wakacje w gospod. agroturyst. -oferty IP: *.* 21.02.03, 10:01
      CześćDość często jeżdżę na takie kwatery, bo uważam, że jak się uważnie wybierze (pod kątem – czego konkretnie się szuka) - to są super. Wybierając weźcie pod uwagę, że nie są to hotele i w związku z tym może nie być np. telewizora lub łazienki w pokoju, ale na korytarzu, itd. (Jak jadę to pocieszam się, że ludzie jakoś tam żyją) oraz że najłatwiej tam chyba dojechać jednak samochodem. Dzwoniąc dopytajcie się na czym Wam najbardziej zależy (piaskownica czy huśtawki, dostęp do kuchni, ...).Godne polecenia (byłam, widziałam):1)Dolistowo nad Biebrzą – jedzenie (!!! – kobieta sama wszystko robi, nieziemskie, mąż powiedział, że pojedziemy jeszcze raz dla samego jedzenia), sad, ogródek z altanką, piaskownica, zwierzęta gospodarskie, staw z rybami, lasy. Kawałek do rzeki. Byłam tam zimą – drewniany wiejski dom z piecem, piec w kuchni (z wędzarnią) – pełen „folklor”, kulig. Najwięcej turystów z Niemiec i Anglii przyjeżdża kwiecień/maj obserwować ptaki wodne. - Irena Giza, Zabiele 151, Dolistowo, tel. 085-716 16 482)Górzno – kwatera z piętrowym ogrodem i domkiem na drzewie, małe miasteczko z ciepłym klimatem. Dwa jeziora otoczone lasami. Niedaleko ośr. jazdy konnej dla dzieci (zapytać gospodyni). W każdym pokoju łazienka. Wyżywienie.Wycieczki do zamku w Golubiu-Dobrzyniu, Brodnicy, Torunia.- Aleksandra Pudełko, ul. Świerczewskiego 1, Górzno, tel. 056-498 92 503)nad jeziorem Firlej (koło Lublina) - piękny i ogrodzony ogród (z domkiem na drzewie), zwierzęta (psy, koty, koń, koza, bociany), drewniany dworek z nowymi łazienkami, piękny teren do spacerów po łąkach, niedaleko jezioro (małe, ale popływać żaglówka można). Mili ludzie, ale jedzenie mogłoby być bardziej wyszukane (gotuje gospodarz). Wieś ze sklepami, barami, przychodnią...Blisko do Lublina (piękna starówka z zamkiem, Ogród Botaniczny), do Pałacu (i ogrodu!!) w Kozłówce, itd. Może być przystankiem w drodze do Zamościa.Są mamy, które co roku przyjeżdżają na cały m-c z małymi dziećmi. Jak ja byłam przyjechali akurat Francuzi, bo im polecono ten domek we Francji.- Wiesława Krupa, Serock 23, Firlej; tel. 081-855 41 97, 081- 857 54 594)Wola Uhruska nad Bugiem – kot, gęś, pies; pyszne jedzenie. Dom na wzgórzu. Kawałek do kąpieliska nad Bugiem. Sklepy (nawet supermarket), przychodnia, policja, poczta, itd. Parę km do rezerwatu przyrody (przepiękny spacer po kładce nad bagnami – naprawdę warto).- Zofia Mojska, ul. Leśna 29, Wola Uhruska, tel. 082-591 51 545)Dobrogoszcz koło Kościerzyny – Mili ludzie, dom z ogródkiem (niestety przy ulicy, chociaż mało ruchliwa), rzut beretem do jeziora idealnego dla dzieci – czyste, daleko płytkie; piękne tereny do spacerów. O Kaszubach nie rozpiszę się, bo jest to najpiękniejszy region w Polsce – trzeba zobaczyć (co docenili Niemcy i wybudowali pełno domów). Koło Kościerzyny można zajrzeć do sklepu firmowego Fabryki Porcelany LUBIANA lub wybrać się na całodniową wycieczkę do Łeby.Jest kuchnia, jak byłam gospodyni nie gotowała.- Danuta Mańska, Dobrogoszcz 19b, Kościerzyna, tel. 058-686 26 026)Jura krak.-częstoch. – napiszę kontakt, ale to jest tylko nocleg + łazienka (nie ma wyżywienia, nawet w pobliżu – tylko sklep spożywczy; jest to jeden duży pokój w nieczynnej remizie, obok bar (ale spokojnie naprawdę, bo jestem uczulona na chamstwo i hałasy). Ale za to wycieczki – bajeczne. Jest to centrum Jury – wszędzie blisko – do Ogrodzieńca (zamek najlepiej zachowany), Olsztyna, Ojcowa, Tenczyna, na Pustynię Błędowską. Jeśli kupicie przewodnik – w ciągu tygodnia objedziecie całą i zobaczycie z 15 zamków / warowni. Można wykupić jazdę konną, piękne tereny spacerowe (skałki). Byliśmy samochodem więc na obiady jeździliśmy po okolicy.- Andrzej Mędrecki, 42-440 Ogrodzieniec, Żelasko 38, tel. 0603 170219Inne kwatery można znaleźć w Internecie (kilka stron).7)Ostrzyce – (też Kaszuby) – właściwie mały ośrodek, z dużym ogrodem zejściem do jeziora, miejscem na grilla (codziennie siedzieliśmy do nocy), za płotem konie, Jest stołówka, bary. W pobliżu wieża widokowa Wieżyca. I to co na całych Kaszubach – widoczki, jeziora, piękne lasy.- Ale niestety nie mogę znaleźć namiarów. Poszukajcie w Internecie.Kilkakrotnie szukałam kwater nad samym morzem, ale nie znalazłam (zawsze trzeba było dojeżdżać samochodem parę km do plaży)Sprawdźcie w Internecie: www.agritourism.pl (strona beznadziejna, bo bez zdjęć – polecam za to album, jeżeli chcecie częściej jeździć, który można tam zamówić, bo ja z niego zawsze jeżdżę)W tym roku wybieram się do Drohiczyna i szukam takich kwater w Niemczech i Grecji (bo podobno też są).Pozdrawiam.
      • Gość: franticho Re: Wakacje w gospod. agroturyst. -oferty IP: *.* 25.02.03, 14:11
        Jako wielka fanka Kaszub polecam w ciemno nasze miejsce wypoczynku z zeszłego roku, ale to jest gospodrstwo dla tych, którzy cenią sobie ciszę i spokój , obcowanie z przyrodą. Gospodrrstwo jest koło Lipusza, w środku lasu, w otoczeniu 3 jezior (do najbliższego jest 1 km lasem). Naprawdę dzicz kudłata a nad głową latają żurawie. Gospodarze są mili, młodzi (ok. 30 lat), mają 6-letnią córkę. Asia-gspodyni świetnie gotuje. Byłam tam miesiąc z uczącycm się chodzić 11 mies. synkiem, który na czystym podwórku, pełnym trawy i w okolicznych lasach spedził wyśnione wakacje. Na jeziorze jest tak cicho, ze słychawć muchy, woda jest krystalicznie czysta, po prostu cudo...Zobaczcie sami www.kaizerowka.wp.pl. dom jest starą kaszubską chałupa z oryginalnymi piecami.A może ktoś z dzieckiem w wieku naszego synka (latem 2 lata) będzie miał ochotę na wspólne wakacje w podobnej atmosferze? Mamy z mężem po 29 lat(on informatyk, ja prawnik),synka, na wakacje zabieramy też naszego psa, a raczej suczkę kundelka zawsze wynajmujemy dom, albo jeździmy do gospodarstw agroturystycznych, ale interesują nas tylko ciche miejsca, bo mieszkamy w wielkim mieście i hałasu mamy dosyć na codzień. Dajcie znać na priva!!!
        • Gość: franticho podałam zły adres kaizerówki!!!tutaj jest dobry IP: *.* 25.02.03, 22:18
          http://republika.pl/kaizerowka/index.html
      • Gość: bubu Re: Wakacje w gospod. agroturyst. -oferty do Agness IP: *.* 26.02.03, 15:02
        To morze się w Drochiczynie spotkamy !Tak się składa, że moi rodzice mają tam działkę, na wzgórzu z przepięknym widokiem na zakole Bugu. Mój Kubuś uwielbia tam jeździc więc w tym roku na pewno też będziemy często i zaczynamy już od Czerwca.Polecam Ci szczególnie termin przełom lipca i sierpnia są tam wtedy organizowane Dni Drochiczyna i jest naprawdę zawsze bardzo przyjemnie, organizowane są występy, koncerty, naprawdę świetna zabawa.Pozdrawiam Agnieszka
        • Gość: wbk Re: Wakacje w gospod. agroturyst. -oferty do Agness IP: *.* 26.02.03, 15:43
          Raczej myślałam o końcu czerwca (z Nocą Świętojańską).A może kojarzysz jakąś kwaterę z fajnym, dużym ogrodem i/lub ładnym widoczkiem?Pozdrawiam.Agnieszka
    • Gość: Ala72 Re: Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym IP: *.* 26.02.03, 13:45
      A może tutaj :)http://www.lopusze.hg.plTo gospodarstwo mojej siostry, nie będę więc zachwalać bo trudno mi być obiektywną. Napiszę tylko, że goście są zawsze bardzo zadowoleni z pobytu i wracają systematycznie :)
    • Gość: weslaben Re: Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym IP: *.* 28.02.03, 13:22
      Polecam stronę www.namazurach.pl, zwłaszcza gospodarstwo o nazwie Uroczysko. Byliśmy tam już dwa razy, warunki bardzo dobre, basen, pyszne jedzenie, dzieci mają gdzie się pobawić. Zresztą obejrzyj ich ofertę i sama zdecyduj. Faj nie było też w Plattówce.
    • Gość: Anita Re: Wakacje w gospodarstwie agroturystycznym IP: *.* 17.03.03, 16:59
      http://forum.edziecko.pl/view.php?bn=edziecko_wakacje&key=1020680348&pattern=kozi+dwor&pattern=kozi%20dwor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka