Dodaj do ulubionych

Rabka?? - Tylko Krynica

IP: *.* 17.03.03, 12:50
A co tam robiłas z dzieckiem w tej Rabce?? Ja byłam w zeszłym roku i mogę powiedzieć "nudy na pudy"!!! Bardzo się zawiodłam, żadnych imprez, co ciekawsze obiekty pozamykane -byłam 1 miesiąc na przełomie lutego i marca. Moze jak by pomieszkać w Cegielskim (przedszkole)ale ta wysokość!!! Sama jako dziecko alergiczne byłam w Rabce kilka razy po kilka miesięcy i na moje oko niewiele się od tego czasu nie zmieniło. W tym roku - wczoraj wróciłam - byliśmy miesiąc w Krynicy - lodowisko, stoki w centrum miasta, sannna po górach i mieście, pijalnie wód, koncerty orkiestry zdrojowej, baseny, zabiegi, kino, gondola, Góra Parkowa a nawet same spacery po deptaku: tu grajek, tam pieski lub królik, bałwanek do zrobienia sobie zdjęcia - codziennie cos nowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: kena Re: Rabka?? - Tylko Krynica IP: *.* 18.03.03, 14:58
      właśnie wróciliśmy również z Rabki ( po trzech tygodniach);korzystaliśmy z lodowiska, wszystkie wyciągi działają,sanna tez zaliczona, dzięki naszym gospodarzom,dziecko jeżdziło na kucułach,aleje w parku przepiękne,zdjącia zrobione z mikołajem, w obiekcie grali nam górale, toczyliśmy naczynia garncarskie, wszystko zależy gdzie trafisz , a w Zameczku ,Pan Franciszek o wszystkim opowie, doradzi , a nawet zaprowadzi.pozdrawiam
      • Gość: Grabed Re: Rabka?? - Tylko Krynica IP: *.* 18.03.03, 15:26
        Witaj Kropek,Nie przeczę, że w Rabce jak się dobrze uprzeć to też można coś robić. Tylko to wszystko takie jakieś... zapyziałe? nie wiem czy to dobre słowo?? Lodowisko pod gołym niebem i pan z łopatą odgarniający śnieg, wypożyczalnia łyżew w baraku. Brak najmniejszych łyżew a potrzebowaliśmy nr 24. Wyciągi na Maciejowej poza miastem, dojazd tylko własny Sanna nie "dzięki naszym gospodarzom" a publiczna to 3-4 dorożki/sanki, nie każdego dnia dostępne.Pozostaje tylko ten park - rozległy owszem ale czy przepiękny??. Moim zdaniem nieco zaniedbany. Jego plus - ma spory ogródek jordanowski.I to koniec atrakcji ogólnodostępnych. A obiekt "Zameczek" znam. Standard niezły. Gospodarze starają sie jak mogą ale to tylko ich dobra wola. Tylko to fatalne podejście - już lepsza Anna na Nowym Świecie. Podczas pobytu czytałam jakąś lokalną gazetkę i tam też panowała opinia, że władze niewiele się starają aby uatrakcyjnić pobyt w Rabce. A szkoda - szczerze żałuję - bo Rabka na naprawdę wspaniały klimat i to nie tylko dla dzieci. Pozdrawiam i polecam - tak dla porównania - Krynicę Zdrój.Grażyna
    • Gość: 110902 Re: Rabka?? - Tylko Krynica IP: *.* 24.03.03, 17:27
      Jako osoba regularnie jeżdżąca do Rabki z dziećmi, stwierdzam, że jest to idealne miejsce na wypoczynek z bąblami. Mieszkam w Cegielskim, świetny ośrodek nastawiony na dzieci. Poza sezonem nie byłam nigdy, bo mi zawód nie pozwala, ale w sezonie atrakcja goni atrakcję, tak w samym ośrodku jak i w miasteczku. Najlepszą recenzentką jest tu moja córcia, która uważa, że wakacje bez Rabki i morza to wakacje stracone (pół wakacji w jednym miejscu, a pół w drugim). PozdrawiamAla
      • Gość: ANETKAp Re: Rabka?? - Tylko Krynica-DO ALI:) IP: *.* 26.03.03, 10:01
        Dziękuje AlusmilePrzez chwilkę byłam przerażona gdyz zarezerwowałam w Rabce w Cegielskim kilka dni w maju.mam nadzieje ze mój synek 3 letni też będzie sie tam dobrze bawił i ja trochę odpocznęsmileAlu czy mogłabyś mi napisać czy jedzenie w Cegielskim jest smaczne i czy nadaje sie dla małego dziecka??Z góry dziękujętetka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka