Dodaj do ulubionych

Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe warto????

15.02.07, 13:16
witam

jestesmy zdecydowani jechac na krete koncem maja. z biurem orbis. przyznam
sie ze przeszlam cala wyszukiwarke i orbis nie ma pobytow w hotelach
najbardziej na forum polecanych.
pani w biurze zapewnia ze hotele 3 gwiazdkowe maja juz dobry standart,ale czy
tak naprawde jest? prosze poleccie fajny hotel dla dziecka nie z najdrozszych
w piekna plaza.
dziekuje !
Obserwuj wątek
    • b-w-w Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 15.02.07, 15:04
      bylismy z Orbisem w tamtym roku na Krecie w Stalis (Katia Maria)...hotel **
      bez wyzywienia, apartament 3-osobowy (male mieszkanko: sypialnia, kuchnia z
      pelnym wyposazeniem, lazienka, duzy taras) - skromnie urzadzony ale bardzo
      czysty i przyjemny....

jesli nie jestescie az tak bardzo wymagajacy to polecam - opisy i zdjecia sa na
      pierwszej stronie Orbisu w dziale Kreta wink))

pozdrawiam
      • b-w-w Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 16.02.07, 08:17
        a propos Stalidy i Malii - tam sa piaszczyste plaze....
    • joanna_poz Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 15.02.07, 15:23
      3 gwiazdki w Grecji (w tym na Krecie) to jest taki sobie standard - z dzieckiem
      nie polecałabym jednak.
      Byłam 2 lata temu na Krecie w hotelu, który miał 2 czesci - 3* i 4*.
      Cześć 4*, gdzie mieszkalismy, była - powiedzmy - przyzwoita, napewno nie
      komfortowa jak by można się spodziewać po 4*. Cześć 3* była paskudna.
      Co do plaz na Krecie - niestety większość to kamienista, te piaszczyste sa w
      rzadkości.
      • kubek0802 Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 16.02.07, 13:07
        Może warto sprawdzić inne biura, np. nec czy scan, chyba że naprawde upierasz
        się przy Orbisie. Na pewno można trafić na porządny 3*, ale dla swego komfortu
        psychicznego warto jednak mierzyć w 4* zwłaszcz jadąc z dzieckiem. Nie wiem
        jaki masz budżet więc trudno coś doradzić konkretnie.
    • 78miska Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 16.02.07, 14:48
      Duzo zalezy od hotelu, najlepiej obejrzyj opinie o danym hotelu w internecie.

• gulnara1 Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 16.02.07, 22:18
      W Grecji trzeba odejmowac jedna gwiazdke - na twoim miejscu nie ryzykowalabym.
      Ja 2 lata temu bylam na Krecie w rethymnonie w hotelu 4* - nie jestem z tych co
      to szukaja dziury w calym, ale ten hotel ledwie sie wyrabial na 3 gwiazdki
      • dyzurna juz prawie zdecydowalam sie 17.02.07, 21:34
        witam przewertowalam cale forum i rozne biura podrozy , mam 3 hotele na oku:
        pierwsze to katie marie -bardzo polecana na forum grecja i cypr, kolejny to
        cactus beach drozszy , dimitrios village tez niezle ma opinie.
        jak myslicie ktory powinnam wybrac.
        jesli chodzi o katie marie czy tam sa jakies atrakcje dla dzieci? chociaz maly
        brodzik dle roczniaka???
        • gulnara1 Re: juz prawie zdecydowalam sie 18.02.07, 11:54
          Hmmm - ja bylam w hotelu Dimitrios w Rethymnonie, ale nie wiem, czy to ten sam,
          ktory wpadl Ci w oko. Jechalam z Neckermanna - wtedy (2004r) mial 4*, w
          najnowszym katalogu nazywa sie Dimitrios Village i ma 3+*, co jest blizsze
          prawdy. Jezeli to ten hotel i chcialabys sie czegos dowiedzec, to pisz.
          • dyzurna Re: juz prawie zdecydowalam sie 18.02.07, 20:20
            tak tak , to ten hotel.prosze napisz co o nim sadzisz? z gory dzieki smile)
            • b-w-w Re: juz prawie zdecydowalam sie 19.02.07, 07:47
              odnosnie Katii Marii (wyslalam maila)
              nie ma atrakcji dla dzieci, nawet brodzika....
        • kubek0802 Re: juz prawie zdecydowalam sie 19.02.07, 08:21
          Byłam w cactusie, polecam serdecznie. Nie wiem jaka róznica cenowa w porównaniu
          z Katia maria ale jak nie duża to może warto dopłacić.
          • 7venezia Re: juz prawie zdecydowalam sie 21.02.07, 20:10
            Jesli Cactus to warto (a nawet trzeba - w porzadnym biurze o tym poinformuja)
            doplacic do pokojow typu superior.
    • b-w-w zdjecia Katia Maria 19.02.07, 07:54
      a tu sa watki z ktorych ja korzystalam:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,43240006.html (my mielismy pokoj w drugim
      budynku-warto to zalatwic wczesniej)

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,43292406.html
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14482601
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=42530508
    • gulnara1 Dimitrios Village 19.02.07, 16:05
      Tak jak napisalam wczesniej - bylam w 2004r., ale mysle, ze niewiele tam sie
      zmienilo, biorac pod uwage spadek o pol gwiazdki. Wiec po pierwsze - hotel z
      zewnatrz wyglada fajnie: ladna zielen, ladnie utrzymany w zacisznym miejscu i
      zaraz przy plazy. Gorzej bylo z pokojem (moge oczywiscie opisac tylko ten pokoj
      w ktorym sama mieszkalam). My bylismy jeszcze bez dziecka, wiec dalo sie wyzyc,
      ale jakbym trafila tam z dzieckiem to byloby srednio szczesliwa. Mielismy
      studio na ostatnim pietrze: dół z dwoma łóżkami + aneks kuchenny, dwa dodatkowe
      spania na antresoli. Schody strome niczym nie zabezpieczone - sama z nich
      zjechalam i wykrecilam noge. Wiem, ze jakbym byla z corka, to musialabym co 3
      sekundy ja z tych schodow sciagac. Ogolne wrazenie mialam takie, ze wszystko
      stare i przez to jakies takie zapyziale, kafle w lazience jakies takie jak u
      nas z FWP, wszystko krzywe, niedomyte. Antresola byla wykonczona boazeria
      (stara) a w szczelinach siedzialy komary (pierwsza noc spedzilismy na
      polowaniu) ale jak kupilismy odstraszacz, to juz byl spokoj. Aneks kuchenny -
      meble, naczynia rowniez w stajlu zdezelowanego FWP. Jedzenie - bardzo
      monotonne, zwlaszcza sniadania. Wzielismy HB i zalowalismy, bo obiadokolacja
      byla w jakis bezzensownych godzinach(chyba od 19.00), a w tym upale robilismy
      sie glodni ok 16.00 i wiadomo - jak skonczymy obiad w restauracji - to zaraz
      bedzie obiadokolacja w hotelu, nie wiadomo: isc, nie isc, przeciez zaplacone. A
      w restauracjach mozna stolowac sie smaczniej i pamietam, ze bylismy zaskoczeni,
      ze tak tanio (pewnie dlatego, ze bylismy na pocz. czerwca). Teraz wzielabym
      tylko sniadania. Plaza nie dla dzieci - duzo kamieni przy samym brzegu,
      patyczkow - mozna sobie cos w noge wbic, dziecka bym tam nawet w sandalkach nie
      puscila, ale sa specjalne kladki do przejscia nad brzeg morza. Kawalek
      szerokosci posesji, ktora zajmowal hotel w MIARE oczyszczony, ale juz metr "za
      garnica" lezal polamany parasol plazowy i tak sobie lezal. Dosc gleboko sie
      robilo zaraz przy brzegu. Baseny dwa: dosc male, przy jednym brodzik dla
      dzieci. Ten "plac zabaw" to zamek ze zjezdzalnia (widac w katalogu) i to
      wszystko. Do Rethymnonu ok 2 km - przyjemny spacer wzdluz promenady. Starowka
      Rethymnonu jest bardzo fajna, wieczorami tetni zyciem. Sklepy sa pod reka, nie
      trzeba sie martwic, jezeli czegos zabraknie dla dziecka.
      pozdr,

PS. sa rowniez pokoje w przyziemiu - pamietam, ze tam zakwaterowano jedyna z
      naszej grupy pare z dzieckiem ( jak tlumaczono, zeby im bylo latwiej z
      wozkiem), ale po kilkudniowych negocjacjach z recepcja zamienili im ten pokoj
      na inny na pietrze.
      • neronka Re: Dimitrios Village 19.02.07, 18:57
        Z tych 3 najlepszy jest Cactus Beach.
    • kavos Re: Z Orbisem na Krete - hotele 3 gwiazdkowe wart 29.03.07, 15:01
      Proszę o sprawdzenie oferty na stronie www.kreta-grecja.pl termin 25.04.2007
      7dni w polsce opłata za przelot reszta na miejscu kartą lub gotówką jes to
      hotel moihc greckich przyjaciół od 3-lat jestm tam kilka razy w roku .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka