Dodaj do ulubionych

Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów

06.07.07, 10:13
Ponieważ jestem zrażona do noclegów znalezionych w internecie mam prośbę -
może ktoś tam był i mógłby mi polecić sprawdzony w miarę tani nocleg (od
Kampingu di kwater) ??
Obserwuj wątek
    • mal_art Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 06.07.07, 11:58
      Sprawdzona przeze mnie kwatera to domki w OW Szczeliniec (faktycznie u stóp
      Szczelińca), na dużym zielonym terenie, jakieś huśtawki i drabinki dla dzeci
      były (ale raczej niespecjalnie piękne i metalowe), miejsce na grilla/ognisko
      itp. Tylko że te domki sa za duże dla przeciętnej rodziny, miejsc noclegowych
      jest bodaj 6, plus można dostawić np. łóżeczko turystyczne (miejsca b. dużo), my
      nocowaliśmy w dwie rodziny, 8 osób, w tym dwie niespełna dwuletnie panny w
      łóżeczkach turystycznych właśnie. Myślę, że ósemka większych podróżników
      zmieściłaby się spokojnie. Wystrój wnętrz może niespecjalnie wyrafinowany, ale
      znośnie, łazienka i kuchenka w każdym domku i mały taras, na którym można sobie
      usiąść. Minusem są schody na górę, naprawdę strome! Ale ogólnie ośrodek wart
      polecenia.
      Pozdrawiam M
      • agulka04 Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 06.07.07, 14:33
        dziękuję - poszukam tego w necie, może mają tez coś mniejszego - jedziemy tylko
        z mężem i dzieckiem
        • zosiasamosia81 Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 22.07.07, 23:18
          Witam
          Wiem że już trochę za późno ale może będzie to przestroga dla innych. Szczerze
          odradzam wizyty w schronisku "Pod Szczelińcem" albo jakoś tak w Karłowie. Pani
          prowadząca jest wybitnie nieprzyjemna (i to nie tylko moja opinia) i za
          dosłownie wszystko pobiera kasę sad
          Gorąco polecam Zajazd Karłów, który jest tuż obok. Rewelacyjne i sympatyczne
          panie kelnerki, wyśmienity pstrąg !
          • olkowo Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 04.08.07, 09:49
            W sumie , przez przypadek szukając informacji o noclegach w Karłowie - trafiłam
            na forum. Własnie miałam rezerwować miejsce w schronisku "Pod Szczelincem", ale
            po tym mailu - zrezygnuję. Też szukam noclegu blisko tras w Góry Stołowe.
            Wszystkie znalezione w internecie - są zajęte. Jesli ktoś zna jakiś fajny
            adres, którego w necie nie ma, prosze o pomoc. Dziękuję Ola
            • olkowo Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 19.08.07, 19:57
              No i dziś w nocy wróciłam z gór stołowych. Wszystkim , którzy cenią
              sobie prawdziwy wypoczynek w spokoju i harmonii odradzam jednak
              Karłów jako miejsce noclegu. Zejście ze Szczelinca do Karłowa
              wygląda jak Gubałówka albo Krupówki. W samym Karłowie masa ludzi. Ja
              z przyjaciółmi zatrzymałam się w Radkowie, takiej małej mieścinie, z
              której we wszystkie mozliwe piękne zakątki gór stołowych też
              wychodzą szlaki. Polecam jednak Radków tym ludziom, którzy po górach
              chodzą "nogami" a nie przemieszczają się od parkingu do parkingu
              samochodem. Jako miejsce "wypadowe" w góry stołowe Radków - jest
              idealny. Ze szczerego serca polecam też noclegi w
              agroturystyce "Siedem łanów" na ulicy Leśnej. Przemili gospodarze,
              agroturystyka w przepieknej scenerii. Na stronie gminy Radków
              również można znaleźć inne noclegi. W samym Radkowie w centrum
              znajduje sie hotel z restauracją, gdzie mozna zjeść przepysznego
              pstrąga (polecam, pyszność!!!!). To na tyle. Oj chciałoby się tam
              wrócić. Może kiedyś...
              • jagasz Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 26.08.07, 21:58
                Olkowo jak sie ksztaltuja ceny w Siedmiu łanach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka