agulka04 06.07.07, 10:13 Ponieważ jestem zrażona do noclegów znalezionych w internecie mam prośbę - może ktoś tam był i mógłby mi polecić sprawdzony w miarę tani nocleg (od Kampingu di kwater) ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 06.07.07, 11:58 Sprawdzona przeze mnie kwatera to domki w OW Szczeliniec (faktycznie u stóp Szczelińca), na dużym zielonym terenie, jakieś huśtawki i drabinki dla dzeci były (ale raczej niespecjalnie piękne i metalowe), miejsce na grilla/ognisko itp. Tylko że te domki sa za duże dla przeciętnej rodziny, miejsc noclegowych jest bodaj 6, plus można dostawić np. łóżeczko turystyczne (miejsca b. dużo), my nocowaliśmy w dwie rodziny, 8 osób, w tym dwie niespełna dwuletnie panny w łóżeczkach turystycznych właśnie. Myślę, że ósemka większych podróżników zmieściłaby się spokojnie. Wystrój wnętrz może niespecjalnie wyrafinowany, ale znośnie, łazienka i kuchenka w każdym domku i mały taras, na którym można sobie usiąść. Minusem są schody na górę, naprawdę strome! Ale ogólnie ośrodek wart polecenia. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 06.07.07, 14:33 dziękuję - poszukam tego w necie, może mają tez coś mniejszego - jedziemy tylko z mężem i dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
zosiasamosia81 Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 22.07.07, 23:18 Witam Wiem że już trochę za późno ale może będzie to przestroga dla innych. Szczerze odradzam wizyty w schronisku "Pod Szczelińcem" albo jakoś tak w Karłowie. Pani prowadząca jest wybitnie nieprzyjemna (i to nie tylko moja opinia) i za dosłownie wszystko pobiera kasę Gorąco polecam Zajazd Karłów, który jest tuż obok. Rewelacyjne i sympatyczne panie kelnerki, wyśmienity pstrąg ! Odpowiedz Link Zgłoś
olkowo Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 04.08.07, 09:49 W sumie , przez przypadek szukając informacji o noclegach w Karłowie - trafiłam na forum. Własnie miałam rezerwować miejsce w schronisku "Pod Szczelincem", ale po tym mailu - zrezygnuję. Też szukam noclegu blisko tras w Góry Stołowe. Wszystkie znalezione w internecie - są zajęte. Jesli ktoś zna jakiś fajny adres, którego w necie nie ma, prosze o pomoc. Dziękuję Ola Odpowiedz Link Zgłoś
olkowo Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 19.08.07, 19:57 No i dziś w nocy wróciłam z gór stołowych. Wszystkim , którzy cenią sobie prawdziwy wypoczynek w spokoju i harmonii odradzam jednak Karłów jako miejsce noclegu. Zejście ze Szczelinca do Karłowa wygląda jak Gubałówka albo Krupówki. W samym Karłowie masa ludzi. Ja z przyjaciółmi zatrzymałam się w Radkowie, takiej małej mieścinie, z której we wszystkie mozliwe piękne zakątki gór stołowych też wychodzą szlaki. Polecam jednak Radków tym ludziom, którzy po górach chodzą "nogami" a nie przemieszczają się od parkingu do parkingu samochodem. Jako miejsce "wypadowe" w góry stołowe Radków - jest idealny. Ze szczerego serca polecam też noclegi w agroturystyce "Siedem łanów" na ulicy Leśnej. Przemili gospodarze, agroturystyka w przepieknej scenerii. Na stronie gminy Radków również można znaleźć inne noclegi. W samym Radkowie w centrum znajduje sie hotel z restauracją, gdzie mozna zjeść przepysznego pstrąga (polecam, pyszność!!!!). To na tyle. Oj chciałoby się tam wrócić. Może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Góry Stołowe - Karłów - szukam noclegów 26.08.07, 21:58 Olkowo jak sie ksztaltuja ceny w Siedmiu łanach? Odpowiedz Link Zgłoś