renik74 01.02.08, 15:03 Czy ktoś był? Wybieram się nad polskie morze z dzieckiem 2,5 roku, czy Gryf to dobry wybór? Jak się ma rzeczywistość do tego co na ich stronie internetowej - tam wygląda fajnie, tylko chyba bardzo daleko od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nestill Re: OW Gryf Pobierowo 02.02.08, 00:18 Byliśmy tam we wrześniu 2005. Ponieważ było po sezonie (pogoda piękna!), to trudno mi powiedzieć jak jest w szczycie. Nam się podobało. Ale uwaga: jeśli weźmie się pokój na dole - trzeba cały czas uważać na dziecko (basen!). Jeśli do góry - trzeba niestety wchodzić po schodach (wózek itd.). Do morza niedaleko, parę kroków, zejście po wysokich dość schodach. Plaża wąska (jak na Pobierowo), ale bardzo ładna (z klifem). Do centrum nie jest bardzo daleko. Ponieważ obiekt sklada się z 3 budynków, okalających basen, warto się zastanowić nad kierunkami. Tzn. północ - południe. Co kto lubi. Ja bym wybrała ten środkowy, czyli wzdłuż długości basenu (nieco bardziej od niego oddalony niż 2 pozostałe). Ja do Pobierowa jeżdżę co roku i ten pobyt wspominam bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
pimkie1 Pobierowo-co jeszcze? 26.02.08, 22:04 Nestill, a jakie ośrodki w Pobierowie jeszcze polecasz? Jestem w ciąży, więc schody odpadają, najchętniej jakiś apartamencik z dwoma pomieszczeniami, żeby Córeczka 2 l. miała gdzie wieczorem spokojnie spać Odpowiedz Link Zgłoś
domifil Re: Pobierowo-co jeszcze? 27.02.08, 08:05 Witam. Ja mogę polecić apartamenty Morskie Ogrody. Na parterze znajduje się chyba 5 apartementów, niektóre mają dwa pokoje. Cena może nie jest najniższa ale to co oferuje właściciel jest tego warte. Dom jest nowy, wybudowany pod koniec 2006 roku. Fajne rozwiązanie że w niektórych oknach są moskitiery czyli nie trzeba obwawiać się komarów. Dom połozony jest we wschodniej cz. Pobierowa, niedaleko Gryfa i Naszej Chaty (polecanej). Przede wszytkim jest cisza i bliziutko do morza. Jak masz pytania to pisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: OW Gryf Pobierowo 27.02.08, 11:48 Witam serdecznie, W zeszlym roku spedzilam wakacje w Pobierowie i miejscowosc moge polecic z czystym sumieniem. Ja osobiscie w Gryfie nie spalam, ale moja siostra spedzila tam w zeszlym roku 2 tygodnie z dwojka malych dzieci (3-latkiem i 5-miesieczniakiem), i powiem ze byla baredzo zadowolona. Miszkala w jednym z apartamentow na parterze, chwalila sobie bardzo przestronnosc pokoi (miala porownanie do innych pensjonatow), z basenem raczej nie miala problemow. Do plazy bardzo blisko, praktycznie zejscie jest przy samym Gryfie, jedyna wada tego zejscia to wysokie schody - czyli jak masz male dziecko dochodzi tachanie wozka w dwie strony Plaza moze i waska bo klifowa, ale za to zaleta bylo to, ze nie bylo na niej duzo ludzi (w przeciwienstwie do plazy przy glownym centrum w miescie). Do centrum nie jest daleko, jakies 15 min spokojnym spacerkiem, mysle ze jest to zaleta, bo osrodek polozony jest w spokojnej okolicy, w lecie zdala od zgielku wszystkich atrakcji (cetrum wyglada jak jeden wielki cyrk, dzieciaki sa atakowane na kazym kroku straganami, rowerkami, samochodzikami, bawialniami itp. ale chyba kazde centrum nadmorskiej miejscowosci tak wyglada w sezonie). Jedno co mi nie odpowiada w Gryfie to ceny, uwazam ze sa za bardzo wygorowane. W tej cenie mozna znalezc naprawde cos bardziej atrakcyjnego, z dwomapokojami i aneksem kuchennym (co chyba wazne jest przy dzieciach). Ale z drugiej strony placi sie wlasnie za podgrzewane baseny i wymiane recznikow, czego w innych pensjonatach/osrodkach nie ma. Tez jestem na etapie szukania czegos przyzwoitego wokolicach Pobierowa, takze bede uwaznie sledzila ten watek. Nie ukrywam, ze najbardziej interesowaloby mnie cos w rodzaju Naszej Chaty www.nadmorze.pl/naszachata/ ale tam niestety miejsca sa dopiero po 16 sierpnia. Zycze udanych wakacji i przepieknej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś