Dodaj do ulubionych

przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie

20.08.03, 13:04
Byłam tam w sierpniu z dziećmi w wieku 1,5 i 4 lata. Ośrodek był chwalony na
formu wiec zdecydowałam się. Ale z przykrością stwierdzam, że byłam niemile
zaskoczona i pozostali goście również.
Cena nie jest mała bo 180 zł za apartament + niemowle 30/doba+ dopłata za 3-
ą osobę dorosłą (u nas babcia).Jedzenie oczywiście płatne osobno. To był
bufet szwedzki z jedzeniem reklamowanym, ze ekologiczne dla maluchów. Moja
mała po tym dostała biegunki. Widziałam póżniej, że przywozili gotowe mięso
mielone do gołąbków. Poza tym porcje dokładane były w małych ilościach chyba
po to aby goście krepowali się wziąść wiekszą porcję.Szczytem wszystkiego
było postawienie zaraz przy wejśćiu na stołowkę automatu ze słodyczami.
Dzieci oczywiście póżniej nie chciały jeść normalnych posiłków bo chciały
słodycze. A jak nie kupisz to oczywiście płacz i krzyk!Amber Apartament w
jednym z pokoji nie ma okna??!!Są to zresztą stare budynki odmalowane ale
generalnie śmierdzi starocią, na podłodze miałam starą ohydną wykładzinę. Za
sprzątanie trzeba dodatkowo płacić i to słono bo wszystko jest
wyszczególnione tj. 5 zl umywalka, 5 zl odkurzanie itp!!!!! Pralnia
oczywiście jest do wyłącznego użytku ale też płatna (proszek oczywiście
swój). Śmieci wewnątrz nie były sprzątane. O papier toaletowy musiałam się
upominać co 3 dni. Taras jest z takim progiem, że za małą cały czas musiałam
biegać, żeby nie spadła.
Jedyne co im się udało to plac zabaw i basen na ośrodku, z tym że piasek na
placu też powinien był być wymieniony bo dzieci po zabawie miały czarne ręce.
Wiem na pewno, że jut tam nie pojadę więcej.
pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • aska_mama_wiki Re: W ogóle odradzam Stegnę 23.08.03, 21:36
      Właśnie wróciłam z 2 tyg. wczasów w Stegnie i wszystkim odradzam nie tylko
      Amber Apartments ale w ogóle tą miejscowość. My byliśmy w OW Leśnik - to
      ośrodek domków kempingowych (bez wyżywienia), jedyna jego zaleta to położenie
      w lesie, reszta do bani. Duży domek, ale stary, zaniedbany i śmierdzący (cena
      wcale nie niska - 200zł/dobę). Z informacji ogłaszanej w internecie dzień
      15.08 miał być w promocji czyli wczasy miały być o 1 dzień dłuższe co okazało
      się kłamstwem. Turnusy od soboty do soboty i spadać, żadne argumenty nie
      docierały (nawet wydruk z netu nie pomógł), "szef" uchwytny na telefon, mimo
      uprzedzenia, że przyjedziemy wcześniej i z małymi dziećmi musieliśmy czekać
      ponad 4 godz. na domek, biuro non stop zamknięte, nawet gdy wisi kartka, że
      właśnie są godz. urzędowania, ludzie w buiurze nic nie wiedzą, wszystko
      z "szefem" - nieuchwytnym. Odległość do morza 500 m ale w lini prostej którą
      pokona wprawny turysta a nie rodziny z dziećmi. Szkoda gadać. Sama Stegna to
      dziura jakich mało ale wcale nie było tam spokojnie, morze ludzi i śmieci,
      plaża brudna, po prostu tragedia. Wejście na plaże zdecydowanie nie dla wózków
      i małych dzieci, dobrze, że pogoda nie była najgorsza bo inaczej groziłaby nam
      śmierć z nudów. Nigdy więcej Stegny, będę tą miejscowość kojarzyć z
      wszechobecnym oszustwem (równiwż w sklepikach ;-(, chamstwem, nieuprzejmością
      i brudem.
      Pozdrawiam,
      po raz pierwszy niezadowolona z urlopu Aśka.
    • agata_edziecko Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 26.08.03, 23:24
      No coś niesamowitego! ja byłam w Stegnie w zeszłym roku. Ja właśnie polecałam
      ośrodek Amber Apartments. Jestem nieco zdziwiona takimi opiniami dziewczyn.
      Może ja mam jakieś małe wymagania, nie wiem, ale mnie się w Amberze bardzo
      podobało. Owszem, ceny dość wysokie (ja byłam po sezonie, po 15.08, więc
      taniej) a nie są to standardy Hotelu Bryza w Juracie, ale dla mnie ważne było,
      że ośrodek bezpieczny, dostosowany do dzieci, jedzenie nam smakowało i wcale
      nie było go mało. Stęchlizny nie czułam, za nic w świecie. Automatu w stołówce
      nie było w zeszłym roku. Za to byli świetni ludzie, fajna atmosfera, bardzo
      miły właściciel, który grał z nami w ping ponga i wieczorami gadał do późna. Że
      sama sprzątałam w pokoju to uważałam za normalne, po papier poszłam sobie do
      recepcji i dostałam. Pranie zrobiłam raz i zapłaciłam, za nie, a jakże. Może ja
      jakaś nienormalna jestem, ale mi to nie przeszkadzało.
      Sama Stegna to rzeczywiście nie jest miejscowość moich marzeń, ale opisywane
      zwyczaje w Leśniku to chyba nie wszędzie się zdarzają. Chociażby poprzez
      kontrast widać różnicę w stosunku do Ambera, tam nie było żadnych problemów
      tego rodzaju. Miejscowość nie jest jakaś świetna, ale lasy ładne i cała część
      leśna bardzo mi się podobała. Jest gdzie spacerować. Ja z małymi dziećmi to
      niczego więcej do szczęścia nie potrzebowałam, bo jak w tym roku otarłam się o
      kurorty (Kołobrzeg), to doceniłam dziury typu Stegna, gdzie nie ma na każdym
      kroku jeździdełek za 2 złote i basenów z kulkami za 8. Owszem, w sąsiednim
      ośrodku (Bałtyk chyba) były dwa takie baseniki, ale gratis i Szymek w nich
      siedział ile chciał. Jak byłam bezdzietną panienką, to wolałam pełne kawiarenek
      deptaki nadmorskie, ale teraz wolę lasy i alejki spacerowe i place zabaw. Gdyby
      nie to, że przyjechaliśmy nad morze, to moglibyśmy się z Ambera w ogóle nie
      ruszać. Mąż grał w tenisa i w ping ponga, dzieciaki się bawiły, rodzice
      popijali kawkę pod parasolami, no do dziś dnia mi się ciepło robi na duszy, jak
      sobie przypomnę. Najmilej wspominam właśnie tę sielską atmosferę. Nie wiem, czy
      tak wiele się zmieniło od tamtego roku, czy po prostu ludzie mają aż tak
      odmienne oczekiwania.
      Pozdrawiam
      agata
    • agata_edziecko Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 26.08.03, 23:25
      Aha, i dziewnym trafem nie spotkałam się z żadnym chamstwem, ani nikt mnie nie
      oszukał w sklepiku ani w barze. Ja to mam szczęście!
    • ewiesia1 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 27.08.03, 09:43
      Jak to czytam to nie mogę pojąć dlaczego wolicie wydawać takie pieniądze:
      (200zł za dobę za samo mieszkanie!!) w jakiejś dziurze i w pobliżu brudnej
      plaży zimnego Polskiego morza niż spędzić o wiele taniej i lepiej wczasy nad
      Morzem Śródziemnym. Wczoraj sobie pobuszowałam po internecie i np. na
      najbliższe dni można dostać ofertę na 14 dni , z przelotem samolotem , dwoma
      posiłkami dziennie , transferem i ubezpieczeniem do Egiptu, Turcji czy Grecji
      za 1200-1500zł od osoby.

A przez moment zastanawiałam się czy dla odmiany nie zaplanować
      jakiegoś "patriotycznego" wypadu na polskie wybrzeże...
      • aska_mama_wiki Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 27.08.03, 20:59
        Zdadzam się z Tobą całkowicie, przyszłe wakacje planuję właśnie za granicą,
        przynajmniej pogoda będzie gwarantowana.
        A wracając do Stegny, to przede wszystkim nie jest to nad żadnym morzem, lecz
        nad Zatoką Gdańską (wpływa tam cały syf z Wisły) a to duża różnica choć może
        wygląda jak morze ale nim nie jest.
        Pozdrawiam,
        Aśka
      • brendastar Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 28.08.03, 09:10
        Ja tam i za 300 PLN nie pojadę nad Morze Śródziemnesmile) (byłam, sprawdziłam,
        widziałam i dziękuję). Bo zwyczajnie nie mam ochoty wypoczywać z niemieckim III
        filaremsmile)))
        Poza tym ,nie ma piękniejszego morza niż Bałtyk i nikt mi nie powie, że plaże
        środziemnomorskie są czystsze. Żadne morze nie ma takiego "klimatu" jak Bałtyk.
        No może jeszcze MOrze Północne, ale wybrzeże na granicy Niemiec i Holandii.
        O zbawiennym wpływie jodu na dzieci nie wspomnę.

A jeśli ktoś zdecyduje się na wczasy za granicą za 1500 PLN i to z wyżywieniem
        to ja gratuluję odwagi. Bo z Grecji czu Turcji nie tak łatwo wrócić do domku,
        oj niełatwo. Wpadek z biurami podróży przecież coraz więcej.
        • beata985 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 28.08.03, 11:34
          ja tam mam znajomych którzy byli za 1500/os w tunezji:przelot samolote w obie
          strony,ubezp.,wużywienie.chwalili sobie bardzo.pogoda super ,jedzenie też.za
          dzieci liczyli 500-6latki za 2 latki nic.ja byłam nad bałtykiem mam sentyment
          do polskiego morza jest super.no ale:130/dzień pokój,który pozostawa wiele do
          życzenia,bez wyżywienia,pogoda-na 14 dni pobytu tylko 5 razy byliśmy na plaży
          w tym 2 musieliśmy uciekać bo strasznie wiałono i ten okropny dojazd ze
          sląska.licząc wydatki chyba załapalibyśmy sie na tunezję.
          pozdrowionka beata.
        • ewiesia1 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 29.08.03, 11:53
          brendastar napisała:

Chyba miałaś jakiegoś pecha z tym morzemśródziemnym- ja byłam parokrotnie i
          zawsze wracałąm zadowolona.

> O zbawiennym wpływie jodu na dzieci nie wspomnę.

Racja- ale raczej w kwietniu i wrześniu-pażdzierniku niz w sezonie- tak
          przynajmniej "uczeni" zalecają. A wtedy pewnie i ceny niższe i brudu mniej.
          Taki wypad tez mam w planach.

> A jeśli ktoś zdecyduje się na wczasy za granicą za 1500 PLN i to z
          wyżywieniem > to ja gratuluję odwagi. Bo z Grecji czu Turcji nie tak łatwo
          wrócić do domku.

Byłam i w jednym i w drugim państwie za takie pieniądze, relacje z moich
          wyjazdów są i tu na forum , i od paru dni w przewodniku Pascala "Z dzieckiem po
          świecie". Wcale odwagi nie trzeba, raczej nieco roztropności przed zakupem
          wycieczki i będzie cacy.
          • brendastar Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 29.08.03, 13:30
            Ja po prostu Wiesiu nie lubię upałówsmile)) Gorące dni wolę przesiedzieć w pracy w
            klimie a na urlop zawsze wyfruwam we wrześniu. Ciepłe morza też nie dla mnie.
            Teraz marzy mi się Islandia i kto wie - może w przyszłym roku....
            • ewiesia1 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 29.08.03, 14:22
              To możee Norwegia: piękne fiordy, kryształowo czysta woda, brak upałów, białe
              noce ..tylko że drogo potwornie , a z dzieckiem na saksy to chyba się nie da...
              • brendastar Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 29.08.03, 15:28
                Wiesiaaaaaaaaaaaa, Ty mnie nie załamuj!!! Nawet nie wspominaj o NOrwegii, bo
                mój mąż był i sprawdza wytrzymałość moich nerwów opowiadając co tam
                widział......
              • aluc Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 03.09.03, 10:37
                tak tak Norwegia tylko i wyłącznie, pod warunkiem, że dziecko jeszcze przy
                piersi, a ty z chłopem na drastycznej diecie smile)))) no i tylko w namiocie,
                inaczej Karaiby all inclusive wyjdą zdecydowanie taniej i cieplej smile)))

Aluc co właśnie stamtąd wrócił i mimo wszystko jest zadowolony
    • magda9815 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 29.08.03, 22:14
      ja też byłam w sierpniu w Amber Apartments (4 tyg) więc się pewnie spotkałam z
      mamą, której się nie spodobało.
      Ja byłam naprawdę zadowolona (zgadzam się z mamą Jagody i Szymka)ale zawsze
      można trochę ponarzekać. Mam 2 dzieci - rok i 3 lata i byłam z nimi wcześniej
      w Międzyzdrojach. Super apartament, pełne morze ( a nie syf jak ktos napisał,
      tyle że umęczyłam się niemiłosiernie bo moje dzieci nie miały towarzystwa i
      nudziły się chodzeniem wzdłuz jednego deptaka (miałam serdecznie dosyć koników
      po 2 złote, straganów i wesołych miasteczek. W Stegnie super wypoczęłam, a
      moje dzieci po prostu nie mogły się rozstać z innymi dziećmi. Cisza, spokój -
      naprawdę dla małych dzieci raj (przynajmniej ja tak to sobie wcześniej
      wyobrażałam). Ja nie miałam problemu z tym że moje dzieci się pobrudzą, dzieci
      można przecież umyć. Maszyna w stołówce również nie stanowiła dla mnie
      problemu, nawet jak moja starsza córka zjadła coś "niestosownego" nie robiłam
      afery (choc nie przepadam za słodyczami) bo zaraz potem ze smakiem zjadała
      obiad (jak czyjeś dzieci nie chcą jeść to problem rodziców a nie wina
      maszyny). Jeśli chodzi o pokoje zgadzam się że powinny być odnowione,
      pomalowane ale rekompensatą za gorszy standard była świetnie zagospodarowana
      przestrzeń wokół. Widać że właściciele starają sie stworzyć dla dzieci fajne
      miejsce. Super pomysłem były teatrzyki, cyrk, ognisko zorganizowane dla dzieci
      i rodziców. Ja tam na pewno jeszcze pojadę choć jestem dość wymagająca i b.
      długo szukałam odpowiedniego miejsca dla mnnie i dzieci.
      Polecam.
      Magda
      • jr30 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 01.09.03, 09:55
        Jeszcze raz o Amber Apartments w Stegnie.
        Są różne wymagania i ja nie mam tak wygórowanych ale jeśli płacę dużą cenę tak
        jak tu to też moje wymagania są większe.
        Zauważwyłam, że co drugi pokój był z terakota na podłodze, ja miałam pecha
        mieć właśnie stęchłą wykładzinę i gdyby nie mój pomysłowy mąż, kóry zaopatrzył
        się w koce, ktróre rozłożyliśmy to brzydziłabym się chodzić po podłodze, a
        dzici wiadomo lubią pobiegąć na boso. Magda, nie wiem jak twój Kostuś ale
        moja 15 m-czna Zuzia naprawdę jest na etapie, że wszystko bierze do buzi wiec
        to jest normalne że przede wszystkim wymagam czystości, której tam naprawdę
        brakowało. Zresztą sama widziałam jak twoja opiekunka Kostusia zabierała go z
        plastikowego domku (na placu zabaw) bo piach tam był chyba z kilku lat i po
        dotknięciu pozostawiał czarny kurz. Co za problem wymieniać taki piasek co
        roku. Pani sprzątająca przecierała taras mopem tylko w miejscach gdzie widziła
        plamę z soku zamiast generalnie przecierać cały taras.
        Pewnie, że jeśli chodzi o towarzystwo to było na szóstkę, i teatrzyki też były
        ok. Poza tym jedak tam jak nie ma pogody to tam można zwariować bo moje dzieci
        nie wytrzymałyby w pokoju beż okna dość długo.
        pozdrawiam.
      • agata_edziecko Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 01.09.03, 10:07
        Cieszę się, że jeszcze komus podobało się w Amber Apartments. Ja się z Tobą
        zgadzam, że przestrzeń jest tam świetnie zagospodarowana. To właśnie mnie ujęło
        w tym miejscu, że można wszystko robić mając dzieci na oku. Oczywiście
        najlepiej jest mieszkać w tym pawilonie przylegającym do placu zabaw. Bardzo
        sobie ceniłam atmosferę panującą między wczasowiczami, jakoś tak sie ludzie
        szybko bratali ze sobą, dzieci bawiły się razem świetnie, a z czasem to już
        wszyscy pilnowali wszystkich dzieci i było git. Jeśli chodzi o domek na placu,
        o którym wspomniała druga koleżanka, to pragnę zapewnić, że w zeszłym roku
        jeszcze tego domku nie było, więc piasek był tegoroczny na pewno.
        Zastanawiam się mad wybraniem sie tam ponownie, chociaż cena jest dla mnie
        wysoka. Jedyną poważną wadą tego ośrodka jest dla mnie konieczność wykupywania
        całego wyżywienia. To stanowczo powinni zmienić, wtedy na pewno bym pojechała
        jeszcze raz.
        Pozdrawiam
        agata
        • aluc Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 03.09.03, 10:46
          no i jeszcze o samym AA - byłam tam z Maksiem i dziadkami w długi weekend
          czerwcowy, potem dziadkowie byli z dziećmi mojej siostry w lipcu i mimo
          fatalnej pogody wszyscy zadowoleni

co prawda plaża jaka jest każdy widzi, ale samo otoczenie jest nieporównanie
          fajniejsze niż porażki typu Karwia czy Jastrzębia Góra i inne młodzieżowe
          centra rozrywki w okolicy, wychodzisz z AA i masz masę miejsca do spacerów,
          dobry punkt wypadowy do wycieczek do Malborka chociażby albo do Małej Holandii
          przy trasie na Elbląg albo dalej na Mierzeję, sama Stegna też ciekawa (co kto
          lubi oczywiście, ale mnie takie małe rybackie chatki niepomiernie wzruszają)

same tzw apartamenty rzeczywiście może na wyrost tak nazwane i wycenione, ale
          jedzenie dobre (Gruby jadł z apetytem i nic mu nie było), tzw teren dobrze
          zagospodarowany, cicho, spokojnie, bez dyskotek i baru z piwskiem

automat ze słodyczami w widocznym miejscu to raczej problem domowego
          słodyczowego wychowania, a nie wada ośrodka

dla mnie miejsce co prawda lepsze na długi weekend właśnie niż na
          pełnowymiarowe wakacje, ale żle nie jest
    • zin-ab1 Re: przestrzegam przed Amber Apartments w Stegnie 27.03.17, 13:38
      Jak długo będą "wisieć" takie stare, nieaktualne posty? Do końca świata i jeden dzień dłużej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka