Dodaj do ulubionych

Krynica (gorska) POLECAM

09.12.03, 23:04
hej
wlasnie wrocilam z Krynicy bylo cudownie, mimo konca listopada i poczatku
grudnia pogoda super pol wyjazdu slonko pol cudowny sniezek
ale nie o tym gadac
pensjonat super bliziutko od deptaka a zarazem ciut na uboczu
prowadzony przez mlodych ludzi z trojka dzieci 8,6 i 4 latka pokoje
czysciutkie co dzien spzatane w kazdym tv, czajnik, reczniki, kuchnia
wysmienita, na miejscu krzeselko do karmienia, lozeczko dla dzidzi, sanki,
(oczywiscie bezplatnie)wlascieciele wyjechali po nas na dworzec i nas
odwiezli uroczy ludzie Ale co super to specjalny pokoj zabaw dla dzieci z
mnostwem przeroznych zabawek pluszakow tv, wideo z bajkami i playstation.
Moj synek jak sie tylko budzil to juz chcial tam dreptac.
A sama krynica tez super dla malych dzieci tory saneczkowe czynne nawet bez
sniegu uroczy deptak kolejka i gondolki.Naprawde polecam. A i cena calkiem
normalna a nawet my sie zalapalismy na promocje bo to taki okres raczej nie
uczestczany i za tydz. z wyzywieniem po 299zl od osoby oczywiscie brzdac
bezpl.My bylismy w sumie 10 dni. Bylo naprwde fajnie, szkoda bylo wyjezdzac.
www.krynica.pl/?id=baza_kosciuszko
Obserwuj wątek
    • jagasz Re: Krynica (gorska) POLECAM 10.12.03, 11:57
      Dzięki za fajny sprawdzony namiar.
      Pozdrawiam
      Aga
    • alex05012000 Re: Krynica (gorska) POLECAM 14.01.04, 09:48
      Dosiu,
      wybieram się do Krynicy w marcu, pobyt w pensjonacie funduje nam (mnie i Olesi)
      babcia (moja mama)..., ale nigdy nie byłam w Krynicy, ciekawa jestem jak tam
      jest ogólnie, co można robić z dzieckiem-czterolatkiem, jakie warunki
      narciarskie, inne sporty? ceny???? ... jeśli masz jakieś bardziej szczegółowe
      wiadomości, w wolnej chwili, napisz proszę na priva, może znasz adres
      inetrnetowy miasta... pozdrawiam serdecznie - maria [poniatowska-bylina@wp.pl]
      • grazbed Re: Krynica (gorska) POLECAM 14.01.04, 12:15
        Pytanie wprawdzie nie do mnie ale ja też byłam i bardzo polecam.
        Atrakcji dla dzieci naprawdę dużo:

1/ Deptak - a tam: saneczki z pieskami + stroje góralskie - można sobie zrobić
        zdjęcie albo tylko popatrzeć, niedźwiedź,
        2/ Pijalnia Główna - wielka hala z roślinkami a w niej sala koncertowa -
        koncerty muzyki "zdrojowej" w weekendy. Poza tym piłkarzyki, kawiarenki, no i
        jakaś impreza dodatkowa - w ubiegłym roku była wystawa "morska"
        3/ Pijalnia Mieczysław w parku
        4/ w centrum miasta Góra Parkowa z kolejką wagonikową na szczyt a tam saneczki,
        lub samochodziki na płozach
        5/ Postój dorożek/sań - możliwość przejażdżki
        6/ Lodowisko - w wypożyczalnni mają nawet najmniejsze rozmiary - w zeszłym roku
        pożyczałam "23" dla 2,5 latki, można wynająć instruktora.

To wszystko w ścisłym centrum. Gorzej z górką na saneczki ale może nieco na
        uboczu by się znalazła.

A ponadto: Dla narciarzy Słotwiny (chyba lepsze dla dzieci) i Jaworzyna -
        dojazd busikami lub autobusami.
        W zeszłym roku byłam tam 3-tygodnie z córką ok. 2,5 letnią i naprawdę nie nudzi
        łyśmy się. Ze starszym dzieckiem np. można też korzystać z wycieczek
        autokarowych. Polecam Centrum Informacji Turystycznej w budynku Kina.

Lekarze, apteki, sklepy bez problemu. Dla dziecka można zawsze coś dokupić z
        np. z odzieży, gorzej z butami.

Byłam w Krynicy już wiele razy i nieodmiennie jestem nią zachwycona. Z
        dzieckiem pierwszy raz i też było super.

Zajrzyj na stronę www.krynica.pl.
    • dosiamamafilipa Re: Krynica (gorska) POLECAM 15.01.04, 14:13
      witam
      w zupelnosci zgadzam sie z przedmowczynia dodam jeszcze tylko ze od tego roku
      w centrum krynicy otwarto nowy supr wyciag przy przystani dorozek. Z
      czterolatkiem mozna pojechac sanimi na ognisko (organizowane przez pttk
      siedziba w kinie)pozatym jesli jedziesz samochodem zawsze mozesz sie
      przejechac kolejka np kilka stacji do polanicy, taka podroz to dla malca
      atrakcja.Pozatym wlasciciele pensjonatu napewno chetnie Ci cos podpowiedza.
      pzdr.
      dorota
      • alex05012000 Re: Krynica (gorska) dziękuję za info 20.01.04, 12:43
        dziękuję za informacje! mam nadzięję że będzie fajnie! - mpb
    • gruszka_edziecko Re: Narty w Krynicy? 24.02.04, 11:38
      Krynica rzeczywiście piękna, my właśnie jedziemy drugi raz.smile
      I w związku z tym pytanie:
      Moja córka wymarzyła sobie naukę jazdy na nartach. Czy ktoś wie która ze szkół
      jazdy w Krynicy jest godna polecenia? I jak kształtują się ceny za wynajęcie
      instruktora i nart dla 5-latki?
      Będę wdzieczna za szybką odpowiedź, bo jedziemy już w sobotę.
      I tak będzie wspaniale, nawet bez tych nart smile)
      • aniaop Re: Narty w Krynicy? 24.02.04, 12:44
        My jedziemy w poniedzialek, 1 marca, z dwulatka. Moze sie jakos spotkamy w
        Krynicy?
        • gruszka_edziecko do Ani:) 24.02.04, 13:56
          Ja będę z Masią (lat 5) od soboty 28-go do 14 marca.
          Zapalone z nas podróżniczki i już mamy w planie parę wypraw po bliższej i
          dalszej okolicy (Masia jest wielbicielką dawnej zabudowy cerkiewnej, a okolice
          Krynicy mają kilka ciekawych cerkwi). Trudno nam zwykle w miejscu usiedzieć...
          Ale zapewne niemal codziennie będziemy chadzać na kawę (ja) i wodę ze źródła
          (Masia) do Pijalni Głownej-taki uświęcony mały rytuał smile)
          Tak więc myślę, że spotkanie wygląda realnie smile)
          Podaję Ci numer mojej komórki: 0-504 797 166
          Pozdrawiam,
          Marta-Gruszka
          • aniaop Re: do Ani:) 24.02.04, 15:34
            Marta, to Wy dlugo tam bedziecie. Ja to mam krotki urlopik 1-7 marca. Gdzie sie
            zatrzymujecie, w tym slawnym pensjonacie? My nie, my w Czerwonym Dworze, to
            jest za Patria.
            Zamierzemy pojedzic troche na nartach (tzn na zmiane z mezem, bo Zuzia jest
            jeszcze za mala) na Jaworzynie Krynickiej, jesli oczywiscie warunki sniegowe
            pozwola.
            Chcielibysmy takze odwiedzic lodowisko (podobno maja nawet malutkie rozm
            lyzew), Gore Parkowa i oczywiscie obowiazkowe spacerki po deptaku i do pijalni.
            Wspolna kawa wyglada wiec bardzo realnie.
            Zapisz tez komorke do mnie 0501 130 994 i do zobaczenia na miejscu.
            Ania
            • gruszka_edziecko Re: do Ani:) 24.02.04, 16:09
              To będziemy mieszkać niedaleko siebie-my w Gwarku (Świdzińskiego, prostopadła
              do Kiepury).
              Na lodowisku są rzeczywiście nawet malutkie łyżwy (a przynajmniej były) i cała
              hala robi przyjemne wrażenie. Poprzednio mieszkaliśmy tuż obok lodowiska smile
              Do usłyszenia/zobaczenia na miejscu smile)
              Marta
    • alusia74 Re: Krynica (gorska) POLECAM 24.02.04, 22:24
      Witam, ja tez mogę polecić pensjonat w Krynicy. tylko troszke na uboczu i
      troszke wysoko. Ale za to idealna cisza tuz pod lasem bliziutko szlaku do
      Jaworzyny. Bylismy tam w zeszłym roku w czerwcu z 2,5 letnim synkiem. Na
      poczatku mały troszke marudził ale potem nauczył sie wspinać pod górkę i
      polubił chodzenie na własnych nóżkach. Idealne miejsce dla tych co chcą zrzucić
      pare kilo bo do centrum trzeba zejść a potem z powrotem pod górkę .....
      samochód spokojnie podjeżdża. Jest czyściutko, do dyspozycji kuchnia . Nam sie
      udało wynająć całe piętro tzn 3 pokoje + łzienka(bylismy w dwie rodziny) za 100
      dziennie. Wyzywienie w domu naprzeciwko - smaczne. a w poblizu nie ma sklepu
      więc zero pokuś a jak przyjdzie ochota na loda to trzeba z górki a potem pod
      górkę. dla dzieci jest podwórko z zabawkami i w domu też są klocki itp. nam się
      bardzo podobało i ta cudowna CISZA. pensjonat nazywa się MIś jest przy ul.
      zielonej. jak potrzebujecie cos więcej to zapraszam na priva.
    • fille Re: Krynica (gorska) POLECAM 25.02.04, 15:19
      Cześć

Ja byłam w tym samym pensjonacie co Dosia (w Kościuszce) w lecie 2003 z 3,5 miesięcznym Filipem mogę polecić każdemu. Było bardzo przyjemnie, dostaliśmy łóżeczko, wanienkę, pałąk do zabawy dla małego. Jedzenie świetne i o elatycznych porach no i nie drogo.

Małgosia i teraz już 10,5 miesięczny Fifi
    • gosik34 Re: Krynica - Kościuszko 12.03.04, 23:53
      Witam serdecznie,
      Właśnie wróciłam z Krynicy. Pogoda wspaniała, mnóstwo śniegu i atrakcji. Mąż i
      córka (4 lata) na nartach a ja z synem (8 miesięcy) na spacerch. Bardzo polecam
      Krynice, ponieważ zawsze niezależnie od pogody jest co tam robić.
      Mieszkaliśmy w pensjonacie Kościuszko i wszystko dobre co o nim pisali na tym
      forum to prwda. Dodam tylko, że mój syn jest alergikiem i przygotowywano dla
      mnie posiłki oddzielnie według mojej diety.

Serdecznie pozdrawiam,
      Małgosia z Olą i Mikołajem
      • aniaop Re: Krynica - Czerwony Dwor 14.03.04, 13:25
        Ja natomiast nie polecam pensjonatu Czerwony Dwor, ul Kiepury. Z zewnatrz
        prezentuje sie ladnie, ale na tym koniec. Pokoje z lazienkami (sedesy, brodzik
        itp z plastiku). Na szczescie w miare czysto.
        W pensjonacie jest bardzo zimno, trzeba opatulac sie z polary, co przy malym
        dziecku jest bardzo uciazliwe.
        Jedzenie bardziej niz skromne, maly wybor, male porcje. W piatki np nie
        uswiadczy sie zadnej potrawy miesnej. I tylko jedno krzeselko do karmienia na
        stolowce, a rodzin z dziecmi kilka, wiec boje o nie nieustanne.
        Obsluga kuchenna bardzo mila, gorzej z kierownictwem. My mielismy problem
        nawet, gdy poproslismy o wypisanie glupiego rachunku.
        Wiecej tam nie pojedziemy i innym tez odradzam. Taki relikt prl.
        • aniamr Re: Krynica - Czerwony Dwor 15.03.04, 11:57
          Dzięki temu wątkowi tydzień przed świętami spędzimy w "Kościuszce" i już sie
          nie mogę doczekać (korzystamy z wiosennej promocji). Mamy 17 miesięczną
          córeczkę. Nie planujemy wycieczek w góry(ze względu na małą), ale chętnie byśmy
          pozwiedzali okolicę (jesteśmy mobilni). Czy możecie coś napisać o okolicy??? W
          samej Krynicy atrakcją są:pijalnia wód, tor saneczkowy, dorożki, lodowisko
          tak?? Napiszcie co jeszcze, może macie godną polecenia kafejkę, knajpkę. Jakie
          miejscowości warto zwiedzić i jakie mają atrakcje???
          Niestety nie mamy paszportów więc wypad tylko na terenie Polski.
          Z góry dziekuję.
          • jagasz Re: Krynica - Czerwony Dwor 15.03.04, 12:18
            A kto był w Krynicy i mieszkał u p. Joanny Ptak na Zielonej 22 ???
            Czekam na opinie.
            Pozdrawiam
            aga
          • aniaop Re: Krynica - do Animr 15.03.04, 14:19
            Aniu, nie wiem, jak Twoja coreczka, ale moja zdecydowanie uwielbia pociagi.
            Polegam wiec koniecznie wjazd na Gore Parkowa koleka szynowo-linowa.
            Wybierzcie sie tez na Jaworzyne Krynicka. Mojej corce tak bardzo podobaly sie
            gondolki linowe, ze pierwszego dnia jezdzilysmy 4 razy.
            Aha, na Jaworzynie jest tez super gospoda. Taka najbardziej oddalona od
            kolejki, trzecia w strone wyciagu. Pyszne jedzonko i szybka obsluga (to jest
            raczej taka samoobslugowa knajpa dla narciarzy, ale super).
            Nie polecam natomiast nowootwartej gospody w centrum Krynicy, kolo wyciagu w
            miescie. Przyjemny wystroj goralski, ale obsluga fatalna. Czekalismy 30min, ale
            poniewaz nikt nie zauwazyl nas i nie podszedl, po prostu wyszlismy.
            • aniamr Re: Krynica - do Animr 17.03.04, 11:42
              Aniu dziekuję.
        • malgosia87 Re: Krynica - Czerwony Dwor 18.03.04, 12:53
          Też byłam w tym pensjonacie (od 6.03-13.03), ciekawe czy sie widywałyśmy , bynajmniej nie w bojach o krzesełko , bo mam 4,5 latkę smile).
          Ale masz rację, co do poziomu mhmm... dworu, moje odczucia są takie same; choc obsługa kuchenna może i miła, ale glupiej szklanki mleka (zamiast kaszki czy owsianki)nie mogliśmy się doprosić.Generalnie jedzenie do bani, na szczescie mieliśmy tylko śniadania, a że pogoda dopisała wiekszosć dnia spedzalismy na świeżym powietrzu a stołowaliśmy "pod zieloną górką", gdzie naprawdę dobrze karmią.
          Pozdrawiam,

• aniaop Re: Krynica - Czerwony Dwor- do Malgosi87 19.03.04, 08:58
            My bylismy 1-07.03.04, wiec moze sie gdzies w przelocie widzielismy ostatniego
            dnia, hihi.
            Generalnie tez wolimy stolowac sie w knajpach na miescie (i tak chodzilismy co
            dzien na drugi obiadek z nasza dwulatka- amatorka knajp wielka, bo w dworze
            odmawiala jedzenia czegokolwiek). Niestety, mielismy znizke na pobyt, tak zwany
            czek hotelowy Eurorestu i bylismy zobowiazani wykupic pelne wyzywienie, brr.
            A propos czy Wam tez z gory kazano zaplacic za caly pobyt? Dla mnie to jakis
            absurd! Bywalam w wielu roznych hotelach na calym swiecie, ale cos takiego
            spotkalo mnie po raz pierwszy.
            No i ten nieszczesny rachunek! Chcialam miec, bo moja firma dofinansowuje pobyt
            dziecka, ale nijak nie udalo sie go "ugrysc". Szef jeszcze zrobil mi awanture
            (doslownie krzyczal), ze mam pobyt promocyjny, a takie zachcianki. Zachcianki?
            Wydawalo mi sie, ze jest ogolnokrajowy obowiazek.
            A w ogole, czy Was ktos w ogole zameldowal? Nas nie i mysle, ze tu tkwil
            problem. Ale oplate klimatyczna zaplacilismy!
            Nic to, dobrze, ze cale dnie spedzalismy na nartach i lyzwach, wiec urlop w
            sumie uwazam za udany.
            Pozdrawiam, Ania

P.S. Tak z ciekawosci, gdzie jest "pod zielona gorka", bo nie znam tej knajpy?
            • malgosia87 Re: Krynica - Czerwony Dwor- do aniaop 24.03.04, 14:11
              Hej Aniu,

O dziwo od nas nie oczekiwano zapłaty z góry, płaciliśmy zreszta w biurze Jaworzyna, bo za ich pośrednictwem załatwiałam pobyt w "dworze" i można było płacić kartą, a rachunku nie potrzebowaliśmy; aha, opłaty klimatycznej nie wnosiliśmy, zatem wliczona była w cenę; płaciliśmy 150 zł za dobę, za tzw. apartament.
              A "pod zieloną.." jest przy tym skwerku na którym stały rzeźby lodowe, czyli inaczej mówiac tuż przed deptakiem, naprawdę polecam mniam,mniam, gdyby nie duża dawka ruchu wróciłoby mnie nieco więcej smile).

Pozdrawiam,
              Małgosia

• nata76 Re:jadę do KOściuszki na Wielkanoc 06.04.04, 17:54
      A ja jadę na wielkanoc z rodzinką,mężem i dwiema córeczkami roczną i prawie 3-
      letnią.namówiłam też moich Rodziców i Babcię i psa.
      Dosiu,wszelkie rekamację do ciebie kierowac będę,bo za trwoją przyczyną tenże
      pensjonat wybrałamwink))))))))))))))))))))))))
      Wiecie,boję się jedynie,że pogoda bedzie fatalna i przesiedzimy caly pobyt w
      pensconacie...........................Pozdrawiam,nata
      • dosiamamafilipa Re:jadę do KOściuszki na Wielkanoc 06.04.04, 18:39
        Napewno nie bedziesz zalowac a co do pogody to niestety nic nie zalatwie, mam
        wiele ukladow ale nie tam gdzie trzeba smile
        co do psinki to tam jest taki stary owczarek niemiecki mam nadzieje ze sie nie
        pogryza z twoim psiakiem no chyba ze tamten juz kwiatki od spodu wacha bo
        naprwde to staruszka byla.
        pzdr. i zycze udanego wypoczynku
        dorota
        • kropka251 Re:jadę do KOściuszki na Wielkanoc 24.04.04, 22:01
          czesc dziewczyny mozecie mi cos powiedziec wiecej na temat wlasnie tego osrodka chcielibysmy sie wybrac w sierpniu na tydzien mozeci mi powiedziec ja to wyglada finansowo i czy jedzenie jest w tym pobyt moj meze i 18 mies. wikusi
          • iberka Re:jadę do KOściuszki na Wielkanoc 25.04.04, 22:05
            ja moge powiedziec jedno: cennik jest zle napisany i jest nieczytelny <przyznal
            to sam wlasciciel pensjonatu>.Nie ma to znaczenia jesli z dzieckiem jada dwie
            osoby dorosle ale jesli jechalaby jedna< tak jak w moim przypadku> z dzieckiem
            do lat 3 to i tak czy tak za dziecko sie placi.Dla mnie to minus,bo Kuba je
            malo,spi ze mna i zaluje,bo juzu sie nastawilam na weekend czerwcowy w Krynicy.
            iza
            • jagasz Re:jadę do KOściuszki na Wielkanoc 26.04.04, 09:32
              Ja zrezygnowałam z pobytu w Kosciuszce. Chciałam tam pojechać w środku
              sierpnia. Własciciel zaproponował mi cenę 49 zł od osoby (bez wyzywienia) -
              uwazam, ze jest to lekka przesada.

Aga
    • nata76 Re: Krynica (gorska) POLECAM 26.04.04, 10:38
      Witajcie,byłam w Kościuszce na Wielkanoc. Ceny:49 zł pobyt+35 całodziene
      wyżywienie(bardzo smaczne,domowe,dużo surówek,domowe
      wypieki....mniammmmmmmmmmmmmmm)
      Pokój zabaw piękny,dzieciaczki bardzo były zadowolone.Widziałam,że na tarasie
      były zabawki dla dzieci(domek,huśtawki itp.),jednak wtedy jeszcze nie było
      tkiej pogody do kozystania z nich).
      Bylismy2+2,spaliśmy w dużym pokoju czteroosobowym,dzieci w wielu 3 i 1
      rok.Placiliśmy za pobyt trzech osób,za wyżywienie,2 i pół.
      Myslę,że z właścicielem można dogadać się w sprawie dzieci.
      Brakowało mi w pensjonacie ogrodu.Jakoś na zdjęciu w internecie wydawało mi
      się,że jest wsród drzew.A jest tuż przy drodze,a z tyłu jest betonowy taraz. Co
      prawda,właściciele widać,że bardzo starają się zrekompensować brak
      ogrodu ,wykorzystując taras.
      W sumie bardzo,bardzo polecam.Uważam,że ceny wcale nie są wygórowane.
      Poza tym,okolica cudowna,przepięknie. WIle tras łagodnych,dla dzieci.Gora
      Parkowa cudowna.Po prostu jestem zachwycona!!!Pozdrawiam,nata
    • monika_j Re: Ceny w Kościuszko 26.04.04, 10:41
      Przyznaję, że po przeczytaniu waszych postów, tych wcześniejszych z początku
      wątku, zapałaliśmy z mężem checią spędzenia rodzinnych wakacji (sierpień 2004)
      właśnie w Krynicy. Ponieważ wypowiadałyście się bardzo pochlebnie o pensjonacie
      Kościuszko, strona internetowa wygląda interesująco a motto przewodnie "Jedyny
      pensjonat rodzinny w Krynicy" podziałał na moją wyobrażnię wybór padł właśnie
      na niego. Jednakże po analizie cennika na sierpień i rozmowie telefonicznej z
      właścicielem sprawa nie wyglądała już tak różowo. Okazało się, że cena 80zł
      (nocleg z wyżywieniem) za os.dorosłą/doba i 63zł za syna(3,5 roku)to cena dla
      nas wygórowana, bo w sumie 223 zł(rodzice+dziecko 3,5r., i chociaż córce 1,5-
      rocznej udało się gratis). Pomimo niewątpliwych zalet, podkreślanych przez was
      drogie forumowiczki, nie zdecydowaliśmy się jeszcze zarezerwować miejsc w
      Kościuszce. Żaluję, bo atracji dla maluchów, jak wynika z waszych postów, w
      samej Krynicy mnóstwo, a i klimat wyjątkowy. W związku z tym mam do was prośbę.
      Może znacie jakieś godne polecenia lokum na wakacje z konkurencyjną
      dla "Kościuszki" ceną (niekoniecznie pensjonat, może kwatera albo np.
      gospodarstwo agro w pobliżu Krynicy - najważniejsze, aby dzieci były tam mile
      widziane i miały swobodę dla siebie - jakieś huśtawki, ppiaskownica itp., a
      gospodarze nie traktowali letników z dziećmi jak dopustu bożego). Będę
      wdzięczna za rady. A może ta cena wcale nie jest wygórowana i tylko mi się tak
      wydaje - podzielcie się swoją opinią. Dodam, że wakacje planujemy na sierpień
      ze względu na okres urlopowy w przedszkolu syna, tak więc w naszym przypadku
      wyjazd przed lub po sezonie nie wchodzi w grę. Pozdrawiam serdecznie.
      Monia
      • jagasz Re: Ceny w Kościuszko 26.04.04, 13:20
        Monika, ja też uważam, ze atrakcje turystyczne w Krynicy Górskiej są wyjątkowe,
        dlatego też, pomimo naszej rezygnacji z pobytu w Kosciuszce, nie
        zrezygnowalismy z pobytu w Krynicy.
        Szukałam na stronie internetowej innej oferty kwatery prywatnej w Krynicy,
        naprawdę wybór jest duzy i bez problemu znalazłam kwaterę za 35 zł od osoby
        (dziecko nie płaci) - pokój z łazienką, aneks kuchenny + rozkładany fotel dla
        dziecka. Uwazam, ze taka cena jest OK.
        Takich kwater jest naprawde bardzo dużo, nie wiem, jakiego komfortu wymagacie
        od miejsca gdzie spędzacie wakacje, dla mnie najważniejsze jest to aby było
        czysto i była łazienka w pokoju. Oczywiscie nastawienie właścicieli liczy się
        bardzo i w tym przypadku trochę się martwię, czy ta wylewna uprzejmość ze
        strony właścicielki nie jest przypadkiem udawana, ale jakby co, jestem w stanie
        to przeżyć przez 8 dni pobytu.

Pozdrawiam

Aga
        • monika_j Re: Ceny w Kościuszko 27.04.04, 11:39
          Cześć Aga
          Zaintrygowałaś mnie swoją odpowiedzią, zwłaszcza pod koniec (o tej
          właścicielce). Jeżeli chodzi o nas nie wymagamy luksusów: ważne, aby pokój nie
          był klitką-przy dwójce żywiołowych maluchów trzeba to brać po uwagę, w zwiazku
          z tym na pewno 3-osobowy, najlepiej z łazienką do wyłącznego użytku, chętnie
          jedzenie (a przynajmniej śniadania na miejscu) i przede wszystkim kawałek
          ogrodu, zielonego wybiegu dla szkrabów (huśtawki, piaskownica w zacienionym
          miejscu), żeby i rodzice mieli chwilę wytchnienia. Idąc za twoją radą
          poszperałam trochę w necie, faktycznie wybór duży. Myślę, że coś wybiorę.Czy
          będzie niedyskrecją, jeżeli zapytam cię o namiary na waszą kwaterę, moze i nam
          przypadnie do gustu? A może spotkamy się w Krynicy - my rozważmy dwa środkowe
          tygodnie sierpnia. Byłoby miło, tym bardziej, że w tym roku jedziemy (tak się
          złożyło) sami, bez znajomych, a towarzyscy jesteśmy bardzo.W jakim wieku macie
          malucha?
          Monika
          • jagasz Re: Ceny w Kościuszko 28.04.04, 09:33
            Hej,

Dużo miejsc noclegowych można znaleźć tutaj:

www.krynica.pl/?id=baza_wszystkie
            My będziemy mieszkać na ul. Zielonej 11 u p. Joanny Ptak. W tym miejscu nie ma
            wyżywienia, czyli automatycznie śniadań też.
            Nie mogę teraz znaleźć jej strony internetowej, jakieś 2 miesiące temu była na
            początku listy po wklepaniu w wyszukiwarkę słowa Krynica, teraz nie wiem, gdzie
            można ją znaleźć.
            Nasza Marta ma 2,5 roku.
            Pozdrawiam

Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka