Dodaj do ulubionych

Ludzie PiSu

15.06.10, 08:10
Proponuję uruchomić wspomnienia i przypomnieć urzędników z nadania partyjnego.
Ponieważ najwięcej niekompetencji obserwowałem za czasów PiSu, zaczynam od
mojego ulubionego ugrupowania.

Odcinek 1:
Iwona Jakubowska, członek PiS, ulubienica posła Gosiewskiego, była dyrektor
Regionalnej Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Kielcach, była
prezes rady nadzorczej Radia Kielce, oskarżona o mobbing, przeklęta przez
pracowników (co powinno ją prześladować do końca życia), przyczyniła się do
samobójczej śmierci jednego pracownika i stanów depresyjnych wszystkich, z
którymi współpracowała. W uznaniu zasług przeniesiona do Kancelarii
Prezydenta. Procesu unikała korzystając ze zwolnień lekarskich. Wzór cnót
obywatelskich i patriotyzmu - według PiSu.

www.wiadomosci.o-c.pl/archiwum.php?pokaz=wiecej&kategoria=2&news=4583
kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,3669158.html
forum.gazeta.pl/forum/w,60,95938150,95980893,Iwona_Jakubowska_to_kompromitacja_PiSu.html
Obserwuj wątek
    • Gość: TW lumpior Re: p.o. członek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:15
      Komor Bronisławski herbu ciamciaramcia
      -nielot umysłowy ale zwolennik latania na wrotach od stodoły,przeciwnik
      wydobycia polskiego gazu,lobbuje za wystąpieniem Polski z NATO,wspólnik
      seryjnego wyrzynacza tenorów Maczo Picu, cham wobec kobiet,używa
      ściągawek z Wikipedii, dyletant polityczno-gospodarczy,dowcipny
      inaczej,itd., itd., ...

ciamciaramcia.xaa.pl/
      • Gość: `pyzdra Re: p.o. członek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 23:48
        Pan Jarosław Kaczyński, prezes PiS, poseł na Sejm RP,okazał się dziś orzeczeniem
        sądu - kłamczuchem ("krótko mówiąc").
        • Gość: ciemniak Re: p.o. członek IP: *.chello.pl 19.06.10, 16:06
          www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4
          • Gość: wspomnieńczar Re: p.o. członek IP: *.chello.pl 21.06.10, 20:11
            To tylko 4 lata temu...

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3519486.html
            Zachłanny jak PiS
            Anna Roży, Janusz Kędracki 2006-08-01, ostatnia aktualizacja 2006-08-01 00:00

Prawo i Sprawiedliwość opanowuje ZEORK w Skarżysku-Kamiennej. W tej państwowej
            spółce posady znaleźli już nie tylko aktywni działacze partii, ale także
            członkowie ich rodzin.
            Zakłady Energetyczne Okręgu Radomsko-Kieleckiego od początku były łakomym
            kąskiem dla partii rządzącej. Dlatego od przejęcia władzy dążyła do odwołania ze
            stanowiska prezesa Mieczysława Kwietnia, który kierował spółką od połowy lat 90.
            i przetrwał poprzednie koalicje zarówno prawicy, jak lewicy. Początkowo broniły
            go związki zawodowe, ale PiS w końcu postawił na swoim. Kwiecień odszedł 30 marca.
            Na opuszczone przez niego stanowisko został wprawdzie ogłoszony konkurs, ale już
            wcześniej wiadomo było, że wygra Sylwester Bania, były wiceprezes Elektrowni
            Połaniec, w PiS pełniący obowiązki pełnomocnika powiatu staszowskiego. Jego
            pierwsze decyzje sprowadziły się do zatrudniania kolejnych działaczy partii.
            Intratne posady znalazło tam już dwóch pełnomocników powiatowych partii, syn
            wiceprezesa zarządu regionalnego, członek tego zarządu i dwóch asystentów posłów.
            Od miesiąca w Rejonowym Zakładzie Energetycznym w Skarżysku pracuje pełnomocnik
            powiatowy i członek zarządu regionalnego PiS Jerzy Stopa. - Dlaczego mam być
            niezatrudniony? Ktoś odchodzi, ja dostałem pracę - dziwi się, że pytamy o jego
            zatrudnienie w ZEORK. - Jestem samodzielnym referentem, mam wymagane
            wykształcenie, bo średnie techniczne, a mój zawód to technik elektromonter - dodaje.
            Koledzy pomogli też, od końca roku bezrobotnemu, Mariuszowi Gorajowi. W
            poprzedniej kadencji Sejmu był szefem biura posła Przemysława Gosiewskiego, a
            jeszcze na początku tego roku rzecznikiem prasowym świętokrzyskiego PiS.
            Pozostaje członkiem zarządu regionalnego, jest także radnym miejskim w Kielcach.
            Od tygodnia jest specjalistą ds. marketingu w ZEORK. - Dostałem propozycję i z
            niej skorzystałem - twierdzi Goraj. Uważa, że ma przygotowanie do nowej pracy,
            ponieważ ukończył Wydział Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej UJ.
            Dariusz Kowalski, do niedawna pracownik biura i nadal asystent poseł PiS Marii
            Zuby, poprzednio zajmujący się m.in. handlem obwoźnym, nie chciał się pochwalić,
            na jakim stanowisku pracuje w ZEORK. To niejedyny asystent, który nieoczekiwanie
            trafił do państwowej spółki. Posadę dostał tam także Radosław Śledziowski,
            asystent społeczny posła Krzysztofa Lipca, oraz Rafał Barański, syn
            wiceprzewodniczącego zarządu regionalnego PiS Janusza Barańskiego. -
            Zadecydowały moje kwalifikacje, jestem z wykształcenia prawnikiem - stwierdził
            Barański junior. Co konkretnie robi, nie powiedział. Nie chciał się również
            odnieść do tego, czy w załatwieniu pracy pomógł mu ojciec.
            Wiceprzewodniczący Barański nawet nie chciał przyznać się, że to jego syn. -
            Uchylam się od odpowiedzi - powtarzał. I odsyłał do "odpowiedzialnego za
            politykę kadrową prezesa Bani". Ten jednak był wczoraj bardzo zajęty. Nie udało
            nam się z nim skontaktować przez sekretariat ZEORK, nie odbierał też telefonu
            komórkowego.
            Poseł Maria Zuba zapewnia, że nie pomagała swojemu asystentowi w znalezieniu
            posady. - Wiem, że otrzymał pracę w ZEORK, ale nie wiem, jakie stanowisko tam
            zajmuje - twierdzi.
            Odwagi do skomentowania faktu zatrudniania osób związanych z PiS w spółce skarbu
            państwa nie ma też wojewoda świętokrzyski Grzegorz Banaś. - To nie należy do
            moich kompetencji. Nadzór nad spółką pełni minister skarbu państwa, jest też
            rada nadzorcza - tłumaczy.
            Poseł Przemysław Gosiewski, prezes świętokrzyskiego PiS, od niedawna szef
            komitetu stałego Rady Ministrów w randze ministra, nagle niewiele ma do
            powiedzenia. - Trudno mi komentować tę sytuację, bo jej dobrze nie znam. Jeśli
            osoby te spełniają wymagane kwalifikacje, to nie widzę przeszkód, żeby
            członkowie partii pełnili takie stanowiska - twierdzi. - Gdyby jednak doszło do
            sytuacji, że któraś z tych osób otrzymała pracę w podejrzany sposób, że górę
            wzięły jakieś przesłanki niemerytoryczne, trzeba to wyjaśnić - mówi Gosiewski.
            • Gość: Lolek Re: p.o. członek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 16:10
              ... a to aktualnie...
              wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,5416090.html
    • Gość: wspomnieńczar Re: p.o. członek spadówa z Księżyca IP: *.chello.pl 22.06.10, 11:10
      Twój komentarz potwierdza to, co myślę o buractwie. Gratuluję klasy, wyborco PiSu.
    • lumpior Wierny i jednoznaczny. 22.06.10, 16:17
      blogmedia24.pl/node/29287
      • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:57
        fakty.interia.pl/polska/news/pijany-posel-padl-na-podloge-i-zasnal,1216149,3
        • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:00
          www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/posel-atamanczuk-prawomocnie-skazany-za-posiadanie-narkotykow,59185,1
          • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:03
            lublin.com.pl/artykuly/pokaz/3686/dziwne,zabawy,senatora,piesiewicza,w,sukience,wciaga,kokaine,film/
            • lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. 22.06.10, 18:09
              www.youtube.com/watch?v=R-y9_zkqH5A
              • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:12
                www.rp.pl/artykul/182403,314146.html
                • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:12
                  www.rp.pl/artykul/182403,314146.html
                  www.facebook.com/note.php?note_id=178855297881
                  • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:14
                    forum.gazeta.pl/forum/w,752,112016845,112018162,To_bandyta_z_PO.html
                    • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:20

fakty.interia.pl/polska/news/co-po-misiaku-dyskusja-w-kraju-wrze,1275842
                      • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:21
                        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5959034,Miroslaw_Drzewiecki_byl_9_lat_temu_zatrzymany_w_USA.html
        • Gość: Słońce Peru Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 18:25
          Do tego Rycho, Zbyho, Miro, Sawicka, Misiak, \'prof" nekrofil-bydło,
          Nowak, Niesiolowski, Wajda, Majewski, Olbryski, Palikot z Biłgorają
          i inne ogromne rzesze cwaniaczków, chamów, krętaczy, podjudzaczy i
          meneli z peło.
          • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:29

my.opera.com/Ostrovitz/blog/2009/10/08/tusk-sku...syn-tusk-nie-czytac-jak-kto-go-lubi
            • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:34
              www.fakt.pl/Afera-w-PO-Chlebowski-ma-zanik-pamieci,artykuly,53714,1.html
              • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:35

dziennik.pl/polityka/article389142/Tajemnica_wielkich_pieniedzy_posla_Palikota.html?service=print
                • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:37

www.dziennik.pl/polityka/article385117/Palikot_Schetyna_blazen_kontra_wicepremier.html
                  • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:40
                    www.pitbul.pl/sprasowani/tasmy-palikota-nowa-afera
                    • Gość: TW lumpior Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:52
                      Palikota wiernych potret zbiorowy.

www.google.com/images?client=safari&rls=en&q=wibrator&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi
                      • Gość: pelagia Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.chello.pl 22.06.10, 19:40
                        Nie wiedziałam, że wszyscy wstąpili do PiSu:).

forum.gazeta.pl/forum/w,60,113205826,,Sprawa_SMS_ow_cd_Marcin_Perz_popelnil_przestep_.html?v=2
                      • Gość: Filip Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 19:42

...Palikot to poprostu - kutas !

...chociasz szkoda uzywac nawet tego okreslenia dla takiego
                        agenta...kutasy bywaly takze ozdobne...
                        • Gość: Filip Re: Wierny i jednoznaczny. IP: *.dsl.bell.ca 22.06.10, 19:51
                          ...ale ten facio mi sie coraz bardziej podoba - mowi bez
                          ogordek...nazywa rzeczy po imieniu....

...to jest ktos kto mnie osobiscie interesuje...tego faceta trzeba w
                          nastepnych parlamentarnych wyborach wypychac ku gorze....zadnych
                          kompromisow z walesowska nomenklatura...ostre i stanowcze
                          rozliczenie z PRLu....takich partii jak UW, SLD, PSL....wypychane
                          brzuchy darmozjadow PZPR - UB, kosztem spolecznej biedy.

.....................................................................

Gdyby Jezus Chrystus szedł na kompromisy, to chrześcijaństwo
                          skończyłoby się po dwudziestu latach - tak Janusz Korwin-Mikke
                          skomentował w portalu Fronda.pl swój wynik w wyborach prezydenckich.

Mikke oskarżył "reżimową telewizję", że ta pokazywała innych
                          kandydatów zdecydowanie częściej od niego. - Gdybym częściej był w
                          mediach, to i mój wynik byłby wyższy - ocenił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka