01.12.10, 15:19

POTRZEBNE JEST WSZYSTKO
PUK zabrał wyposażenie!!
- klatki kennelowe
-ręczniki
-koce
-kołdry
-miski/garnki
-smycze
-obroże/szelki
-kurtki polarowe/polary
-poszewki bawełniane
-środki na kleszcze/pchły
-LEKARSTWA (wszystkie jakie są, w szczególności testy na nosówkę/parwo) również bandaże, gazy itp.
WITAMINY dla zwierząt
PREPARATY WZMACNIAJĄCE dla zwierząt
-zabawki
-posłania
-słoma
-karma (jej nigdy dość)
-budy
-ryż,makaron
-szczotki/grzebienie
-materiały do budowania kojców
- potrzebne są karabińczyki, sprzączki i inne elementy potrzebne do robienia smyczy.

Można wysyłać na adres schroniska:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul Ściegiennego 203
25-116 Kielce
Obserwuj wątek
    • Gość: bzyk Re: POMOC !! IP: 89.77.154.* 01.12.10, 19:28
      Proszę podać nr konta, na które można wpłacać darowizny dla kieleckiego schroniska. Pewnie pieniądze też się przydadzą.
      Ja chętnie wpłacę jakieś grosiki, myślę, że inni też.
      • Gość: chello nr konta najlepiej umieszczony w artykule lub www IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.10, 19:42
        Oficjalny numer konta potwierdzony linkiem do artykułu w gazecie. Bez weryfikacji każdy się może podszyć pod Was!
        Lepiej chyba przesłać Wam pieniądze. Mając większą ilość do zamówienia (np. karmy) możecie negocjować ceny z producentem lub hurtownikiem. To zawsze kilkanaście procent towaru więcej. I niejednemu miłośnikowi zwierzaków będzie łatwiej w ten sposób Was wspomóc.
        • Gość: bzyk Re: nr konta najlepiej umieszczony w artykule lub IP: 89.77.154.* 01.12.10, 20:42
          To prawda. Człowiek ciągle zapomina, że jest w Polsce.
          Prosimy o potwierdzony numer konta.
          • Gość: Grakielce Re: nr konta najlepiej umieszczony w artykule lub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 23:40
            Tekst linka
            • Gość: chello a może status OPP w KRS? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 00:32
              Dlaczego nie ubiegacie się o status Organizacji Pożytku Publicznego? (dane z KRS)
              Obowiązków sprawozdawczych więcej ale można się ubiegać o 1% podatku dochodowego od osób fizycznych a w skali Kielc/powiatu ziemskiego mogłyby to być spore kwoty wspierające Waszą działalność.
              • naiwnybardzo Re: a może status OPP w KRS? 02.12.10, 01:06
                Nie pytaj o oczywiste oczywistości:). Daj. Z serca.
    • Gość: oburzona Re: POMOC !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 16:33
      grakielce napisała:

>
      > POTRZEBNE JEST WSZYSTKO
      > PUK zabrał wyposażenie!!

To już przechodzi wszelkie pojęcie! Jakim prawem te skur...syny zabrały wyposażenie, za które zapłacili podatnicy???!!! To nie ich prywatna własność!! OBURZAJĄCE!!!

• Gość: pierwsza tura Społeczeństo wybrało Lubawskiego wiec chyba popier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 17:04
        Społeczeństo wybrało Lubawskiego wiec chyba popiera takie działania PUKu...
        • naiwnybardzo Re: Społeczeństo wybrało Lubawskiego wiec chyba p 02.12.10, 17:23
          A może Prezydent Lubawski wreszcie kogoś PUKnie w głowę?
        • Gość: chello Proponuję przemilczeć wątki polityczne IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 17:36
          Skupić się należy na pomocy materialnej i tej niematerialnej dla Dymin.
          Zbliża się zimowy okres, który dla schroniska i jego podopiecznych może być wyjątkowo ciężki. Narzekanie niczego nie zmieni a może tylko przysporzyć nieżyczliwych.
          Informujcie o potrzebach schroniska kogo się da, gdzie i kiedykolwiek jest to możliwe.
          Może ktoś się pokusi o aplikowanie o środki unijne na ten cel.
          • Gość: Grakielce Re: Proponuję przemilczeć wątki polityczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 18:03
            1% czyli bycie OPP można zbierać po dwóch latach działalności. Nie wiem jak długo działa STOZ, ale chyba 1% jeszcze nie maja. Z reszta, co teraz da 1% jak splynie dopiero w sierpniu/wrzesniu?

W tej chwili najważniejsze jest zapewnienie zwierzakom warunków do przetrwania zimy.
            Wolontariusze weszli w zeszłym tygodniu,zabrali się w pierwszej kolejności za zwierzaki.

Przy porządkach swiątecznych zamiast wyrzucać do kubłów ,odłóżmy rzeczy do worka dla schroniska( takie ,które nie przydadzą się potrzebującym ludziom)
    • popieram.wela bardzo prosze o pomoc! 02.12.10, 17:58
      www.gazetakrakowska.pl/fakty24/339671,orawa-przywiazali-psa-do-auta-i-zameczyli-na-smierc-odpadla,id,t.html
      trzeba ustalić dane osobowe
      bardzo prosze o pomoc!
    • sprychu_ck a pies wam mordy lizał!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.12.10, 18:28
      Byłem tam dziś i będę jutro. I będę jak się da w przyszłości. Pracy jest dużo i dla każdego coś się znajdzie - warunki nie są luksusowe-wiadomo scheda po gigantach humanitaryzmu, geniuszach dobroci...
      Ale nawet nie miska z karmą, czy świeża woda jest najważniejsza dla tych wyprowadzanych z traumy zwierzaków - dla wielu sam spacer, wyprowadzenie, czy prosta pieszczota jest czymś niewyobrażalnie cudownym a dotychczas nieosiągalnym.
      Ogony ze szczęścia chcą się pourywać, obtańcowywanie opiekuna jak największego przyjaciela...radość pomieszana z euforią, śmiejące się psie pyski...coś niesamowitego.To warte każdego trudu.

Ci ludzie robią tam prawdziwą psią (rewolucję), z niczego! Mozolnie, dzień po dniu!

Są i takie nad którymi trzeba będzie powoli i cierpliwie popracować - uświadomić, że złe nie wróci że wokół tylko sami dobrzy już ludzie...żaden z nich nie zada bólu, nie kopnie, nie zabije... a ludzie są tam rzeczywiście niesamowici i właściwi do tego miejsca. Jest wiele jeszcze bardzo potrzebujących ciepła tego najprostszego - od człowieka, (skulone dosłownie i w przenośni) widząc je mam ochotę zlać w po ryjach tych skur...nów. Duża radość gdy się z taką bidą posiedzi i się coś uda, gdy podejdzie, wreszcie, powącha...jutro będzie lepiej:)tylko! A pojutrze Kto wie(?) , może zaufa, uwierzy, może pierwszy, normalny spacer ???!!!
      Dużo potrzeba więc czasu w takich przypadkach i ludzi do tego.

Jeden pies został zabrany, szkoda, że tylko jeden ale każda adopcja, dom nawet tymczasowy to wielkie zwycięstwo. Przychodzą i tacy, którzy zachowują się jak w magazynie wielu różności, a to ma ogon za krótki a tu śmierdzi, a ten to za głośno szczeka...a ten nierasowy Są wystawy, hodowle tam się proszę udać a nie zawracać głowy, bo odrywa się ludzi od pracy ale reszta... jak najbardziej mile widziana bo psy są, czekają i bardzo potrzebują i stabilizacji, i chcą spokojnie kochać, czyli robić proste rzeczy dla których zostały stworzone, czyli na takich ludzi jak Wy i to przez duże" L".

Brakuje wszystkiego to prawda, miski napełniane ofiarowaną karmą są pochłaniane w dużym tempie, poza tym zimno - spożycie rośnie.

Do długiej listy braków dodam rzecz, która podniosła by bardzo standard życia kilkudziesięciu futrzaków. Sprawa dotyczy uruchomienia ogrzewania w głównym pawilonie.
      Może ktoś się przejmie...? Na kieleckich biznesmenów i pomoc w zakupie choćby 100 kg karmy liczyć nie można z tego co widzę. Już po wyborach, więc zaangażowanie już nie jest polityczne i maszerujący onegdaj kandydaci odmaszerowali w siną dal... a pies wam mordę lizał!!!
    • plantin A czy zabrali karmę, którą dostarczono ostatnio ? 02.12.10, 20:16
      Jeśli dobrze pamiętam karmę dostarczono z Warszawy i chyba nie należała do PUKu ? - Proszę mnie wyprowadzić z błędu.
    • plantin To akt zemsty, odwetu ? Nie rozumiem !!! 02.12.10, 20:22
      Zwierzęta w tym schronisku były tak podle i nieludzko traktowane i jeszcze na koniec ich nowych opiekunów potraktowano jak najeźdźców, przed którymi trzeba zostawić wszystko puste ? Co za podłość. Przecież te rzeczy są tylko do schroniska, nikt ich nie kupi, nie zechce i być może wylądują w jakimś magazynie. To dotkliwy cios znowu dla zwierząt, nie dla TOZowców. Myślę że mieszkańcy Kielc powinni domagać się od Prezydenta stanowczej reakcji. Ja wystosowałem otwarte pytanie do naszego Prezydenta - co z wyciągnięciem konsekwencji wobec dyrektora PUK oraz dlaczego zabrano wyposażenie. Zobaczymy czy P. Prezydent zechce się do tego ustosunkować.
      • Gość: gość Re: To akt zemsty, odwetu ? Nie rozumiem !!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 08:23
        Ja też tak zrobiłam, ciekawe czy ktoś odpowie. A moze to jest sposób? Zasypujmy szanownego prezydenta pismami. Przecież nie może nas wszystkich zlekceważyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka