Dodaj do ulubionych

A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!!

02.12.10, 11:36
Szkoda, że wybory samorządowe już się odbyły, bo o mieszkańcach jakby władze zapomniały. Przejechać się przez miasto nie da, nie mówiąc już o innych miejscowościach naszej gminy. Gdyby trwała kampania wyborcza, to założę się, że drogi byłyby czarne i chodniki odgarnięte ze śniegu.
Obserwuj wątek
    • michal-135 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 02.12.10, 13:46
      Już niedługo będzie wiosna i śnieg stopnieje. Będzie OK :-))))))))
    • karolscw Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 02.12.10, 16:01
      Dokładnie!! Wygrał wybory i ma wszystko w du***!! Oczywiście ulica Ogrodowa odśnieżona w 100%!! Pług przejeżdżający przez ulicę Małogoska dziś rano zasypał wszystkie dochodzące ulice!! Do godziny 7 ok 8 samochód zakopało się na skrzyżowaniu Małogoskiej (główna ulica Chęcin) ze Spacerową. Dopiero koło południa ktoś przyjechał! Nawet nie chcę wiedzieć co było na mniejszych ulicach (z wyjątkiem Ogrodowej oczywiście) i na wsiach...
      • karolscw Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 02.12.10, 16:03
        **Do godziny 7, ok 8 samochodów zakopało się
        • mieszkaniec.checin Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 02.12.10, 19:09
          Prawda ,tylko szkoda że zima przyszła po wyborach ,więc już nie ma co liczyć na cuda.
          • fakqrwa Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 02.12.10, 20:51
            WŁAŚNIE KUR.A!!! Dzisiaj w tej jeba..j zapadlinie nie dało się jeździć. NIC nie odśnieżone. Przejechała jakaś spycharka rozje..ła tylko i wielki ch.j. Jaworski to TYYYTYTY jesteś za to odpowiedzialny, Co wygrałeś i masz wszystko w dupie????!!!!! POwiniennś zapierda..ć z łopoatą bo płacisz za totalną fuszerkę. Mamy kupę śniegu do tego jeszcze jakies wielkie pier..dolone ptaqszystko powinno zasra.c gównem te Chęciny będzie wtedy turystyczna perełka. Śmieją się z nas wszędzie.
            • piast-01 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 03.12.10, 12:39
              ludzie pomyslcie troche. snieg sypie caly czas. nie ma mozliwosci odsniezyc wszystkich ulic jednoczesnie. w gminie troche tych ulic jest. Moje zdanie na ten temat jest takie ze gdyby kazdy wzial lopate i odsniezyl kawalek przed swoja posesja to by sie nikomu niec nie stało,
              (przy okazji troche ruchu nie zaszkodzi) . Mentaloność ludzi jest straszna. wszyscy czekaja aż sie zrobi wszytsko, a nawet jak sie zrobi to jest też zle.
              POMYŚLCIE TROCHE ZANIM COS NAPISZECIE. a śnieg nie sypie tylko w chęcinach ,ale w całej Polsce
              • supermenka26 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 03.12.10, 13:20
                Pierwszy duży śnieg spadł w sobotę. ZGK pracuje w godz. 8 -15. od poniedziałku do piątku. Nie będą przecież odśnieżać poza godzinami pracy. Teraz na weekend też szykują się obfite opady śniegu. W poniedziałek nie będzie można wydostać się z Chęcin, bo ZGK zaczyna od 8.
                Do "piast-01": W poprzednich latach też padał śnieg i też w całej Polsce i nie tylko. Różnica polega na tym, jaka firma zajmuje się odśnieżaniem. Jakoś dla prywatnej firmy, która odśnieżała w ubiegłych latach nie było to problemem.
                • checinyy Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 03.12.10, 14:41
                  Zrobiłem tak jak ktoś napisał - wziąłem łopatę i odśnieżyłem chodnik na długości mojej posesji. Godzinę później przejechał pług i zapierdolił CAŁY chodnik od nowa. Wystarczyło by, że kierowca pługa jechał by trochę wolniej i wszystko by było ok.
                  Po tej sytuacji stwierdziłem, że tej zimy już zakończyłem swoją przygodę z odśnieżaniem chodnika przed domem bo cała robota psu w dupę.
                  • narciarz-only odp 03.12.10, 16:36
                    checinyy napisał:

> Zrobiłem tak jak ktoś napisał - wziąłem łopatę i odśnieżyłem chodnik na długośc
                    > i mojej posesji. Godzinę później przejechał pług i zapierdolił CAŁY chodnik od
                    > nowa.

Nie ma jak wysypywać na ulice śniegu a później mieć pretensje do wszystkich( jak to robią mieszkańcy...;/). Trzeba było usypać wzdłuż chodnika i na pewno było by ok.
                    • checinyy Re: odp 03.12.10, 19:06
                      Narciarzu nie mierz wszystkich swoją miarą. Oczywiście że śnieg odsypywałem pod płot. Ale Ty chyba nie wiesz jak wygląda odśnieżanie przez pług. Otóż jedzie taki przez pięć km albo więcej, zbiera śnieg na całej długości, i rozwala też na całej długości tylko że na chodniku. Gwarantuje Ci że choćbyś miał super odśnieżoną drogę i chodnik to po przejechaniu pługa będziesz miał burdel pod domem - tak fachowcy odśnieżają. Nie wiem ale może to wina źle ustawionych pługów (kąt zsypywania).
                      W każdym bądź razie, nawet i takich fachowców jest u nas mało. Wszyscy mają nas w dupie.
                      Burmistrzowi proponuje natomiast iść śladem swojego kolegi po fachu (nie pamiętam z jakiego miasta), czyli nie wydawać nawet złotówki na odśnieżanie i nic nie odśnieżać. Bo albo coś się robi dobrze, albo się kurwa tego w ogóle nie robi!!! Szkoda pieniędzy na taką partaninę. A skoro przewiduje się kolejne oszczędności na ten cel to już w ogóle kaplica będzie.
                      Ledwie wybory minęły i już o mieszkańcach się zapomina. Gratuluje
              • karolscw Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 03.12.10, 15:56
                Czy Ty w ogóle jeździsz samochodem...? Jak nie to wiadomo że Ci to nie przeszkadza...
    • checinianka Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 03.12.10, 14:58
      Prawda jest taka, że Jaworski zafundował nam kompletną fuszerkę w postaci firmy odśnieżającej. W każdym cywilizowanym mieście drogi odśnieżane są przez 24 h, a nie 8 - 15 !!Rozumiem oszczędności w gminie, ale nie tędy droga.W głowie się to nie mieści - na rynku rajd paryż - dakkar, przy wjeździe na małgoską przydałyby sie łańcuchy, a przejazd szkolną to prawdziwa gratka.
      • narciarz-only zima 03.12.10, 16:24
        Nie wiem czy wiecie ale 90% mieszkańców ul małgoskiej by dostali mandat w wysokości 100zł za nieodśnieżenia chodnika.
        A co do dróg to przecież nie wszystkie drogi odśnieża gmina. Niektóre drogi należa do pana Bielasa i innych.
        • nowy.3 Re: zima 03.12.10, 18:51
          Narciarz – Ty jesteś w ogóle niereformowalny, przypomnij sobie co pisałeś w ubiegłą zimę na temat odśnieżania, jak chciałeś żeby gmina przejęła drogi na osiedlu, co pisałeś na temat brata. Czemu wtedy nie wziąłeś się za odśnieżanie a teraz wymagasz od mieszkańców żeby odśnieżali obok swojej posesji i robisz to co władze gminy w zeszłym roku – straszysz mandatami. Już wtedy Ci tłumaczyłem żebyś przeczytał całą ustawę a potem dopiero dyskutował: ZEBRANY ŚNIEG Z CHODNIKÓW GMINA MA OBOWIĄZEK ZEBRAĆ I USUNĄĆ.
          A czy wiecie że na I sesji nowej rady jednym z punktów była korekta budżetu gminy na ten rok polegająca na zmniejszeniu sumy pieniędzy na odśnieżanie – wiadomość od radnego.
          • narciarz-only Re: zima 04.12.10, 19:25
            Ja nie mogę robić na czyimś terenie. Jak byłby to mój teren to bym mógł ale niestety to jest wspólnoty i dlatego oni robią.

Ps. Oglądałem w wiadomościach za niedocenienia chodnika jest 100zł. A Jak ktoś ma nie odśnieżony chodnik i komuś coś się stanie ( np. poślizgnie i złamie rękę itd) to nawet do 500 zł.
            POZDRO DLA NORMALNYCH. !
      • mieszkaniec.checin Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 03.12.10, 22:42
        Może część pracowników Urzędu wzięła by łopaty do odśnieżania .A co do oszczędności to niech zaczną od siebie ,ludzie płacą podatki i nie obchodzi nikogo że gmina musi oszczędzać niech zaczną od siebie ,a może Radni przeznaczą diety zimą na odśnieżanie.
        • maggie81 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 04.12.10, 13:13
          Kielce zasypane, Warszawa zasypana, itd... i tak jak Chęciny nie odśnieżone, no i co?
          wszędzie tak jest... niestety :)
          byle do wiosny :)
    • karolscw Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 04.12.10, 15:22
      Właśnie przed chwilą byłem świadkiem dosyć ciekawego zdarzenia - mianowicie przejeżdżając obok 'restauracji pod zamkiem' godzina 14:39 (z ciekawości spojrzałem na zegarek) pług należący do ZGK odśnieża... parking pod restauracją, pracę dozoruje oczywiście szef owej restauracji trzymając w ręku butelkę zawiniętą w biały papier - czyżby 'wypłata' dla kierowcy pługa..? Wszystko byłoby ok gdyby nie było to w godzinach pracy a drogi obok restauracji praktycznie nieprzejezdne.
      O kolejnym zdarzeniu poinformował mnie znajomy - rano pług należący do ZGK odśnieżał... cały plac CPN (ok godz 7) ciekawe co tym razem kierowca dostał w nagrodę...
    • fisiel72 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 05.12.10, 18:13
      A może trzeba było zamiast realizacji Drogi Mnicha, która tak naprawdę zacznie funkcjonować po rewitalizacji rynku i zamku, zostawić w budżecie rezerwy na takie nieprzewidziane zjawiska jak zima? Ludzie z pewnością woleliby mieć w miarę normalne warunki do poruszania się w zimie , niż patrzenie na inwestycje, które póki co mogły zaczekać. Na Drogę Mnicha też mógłby przyjśc czas- w chwili gdy gmina miałaby zaspokojone inne potrzeby. Może zamiast tego warto by było pomyślec o sposobie na przyciągnięcie nowych mieszkańców a co za nimi idzie- podatków , które w perspektywie dałyby zastrzyk finansowy dla własnie takich pomysłów mających być uzupełnieniem rewitalizacji naszego zamku.
      • tomi_34 zima ;)))) 05.12.10, 18:26
        Ludzie nie panikujcie spadło 30cm a wy już swoje żale wylewacie. Nie wiem co by było gdyby mieszkali gdzieś w wyższych górach to byście się zapłakali chyba na śmierć.
        Ps. Przynajmniej na narty się pójdzie ;D
        • supermenka26 Re: zima ;)))) 05.12.10, 21:34
          Czyli uważasz, że wszystko jest w porządku?
          Według Ciebie powinno uwalić 2 metry śniegu i wtedy zaczną odśnieżać?
          Na narty idzie się na górę, a póki co na nartach to można jeździć po chęcińskich ulicach.
          • michal-135 Re: zima ;)))) 06.12.10, 08:24
            Podobno nowa rada na pierwszej sesji obniżyła pieniążki na odśnieżanie. Po co odsnieżać, przecież niedługo wiosna ;-))))))))
      • mieszkaniec.checin Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 06.12.10, 16:00
        Co tam odśnieżanie teraz to się trzeba skupić jak w Nowym Rroku ludzi oskubać ,może by tak podatki ponieść ,a może woda i ścieki , wszystkim zabrac a sobie dołożyć .
        • maggie81 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 07.12.10, 16:45
          może ktoś chce pokazać jak powinno wyglądać odśnieżanie to może się wykazać
          www.checiny.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=169&artykul=1823&akcja=artykul
          oraz tu proszę z pretensjami:
          www.checiny.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=169&artykul=1821&akcja=artykul
          • wolnysluchacz30 Re: A Chęciny zasypane i nie odśnieżane!!! 18.12.10, 20:17
            UUU zima zła ale każdy teraz p[ochłonięty świątecznymi przygotowaniami. Cisza na forum ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka