lumpior 29.02.12, 13:48 Panie Jarubas PSL gnoisz,siebie,samorządnośc,gdzie honor,rozsądek,a nawet rozum? Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oloros Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej 29.02.12, 13:50 do politykow - robta tak dalej - prowokujcie ludzi ktorym zyje sie coraz gorzej albo w ogole prosze mowic o kryzysie, oszczednosciach na zmiane o zielonej wyspie i przodujacym tygrysku Europy a i o milosci od czasu do czasu a zobaczycie jak to sie skonczy i nikt nie bedzie juz o nic pytal czy nawet sluchal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Zgłaszam swój akces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:52 "Po prostu złożyłem swój akces, bo byłem tym zainteresowany" to ja też składam swój akces na pierwsze wolne stanowisko, z płacą pow 3000zł. Nie musi być prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-zielony Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 14:04 Szkoda słów, tyle, że inni biorą takie wynagrodzenia za wzór, np. Prezesi Spółdzielni Mieszkaniowych, które i tak powinny ulec likwidacji, przynajmniej te najgorzej zarządzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.as13285.net 29.02.12, 14:18 Wstyd i hanba!!!!!!!!!! Po co byc poslem jak na miejscu mozna chlac i wiecej zarabiac. nienormalny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 14:51 Ludzie do kogo ku.... macie pretensje. Chyba tylko do siebie. Oni o take "POLSKE" walczyli. Jak śmiecie krytykować władze "WOLNEJ POLSKI". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: 213.77.117.* 29.02.12, 16:28 to jest wina tych wykształciuchów po prywatnych szkółkach którym rodzice kupili dyplomy a rozumu zero i stali się glosującymi Donaldoludkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 16:52 Ten pan najpierw skompromitował się jako poseł, a teraz od kolegów z PSLu dostaje nagrodę. To jakiś absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
rooten Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej 29.02.12, 17:36 Andrzeju Pałysie! Weź se pług, podłącz pod ursusa i napierdzielaj po Janowie! Wtedy coś dobrego by z tego wyszło! Do woj niech Adam Pałys (wójt chyba w Solcu) z rodziny zresztą idzie! Większą pojemność ma! Odpowiedz Link Zgłoś
janssen123 Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej 29.02.12, 18:00 NAJTAŃSZE KSERO W SOLCU ZDROJU-----5 ZŁ/ STRONA A4!!!!!!!!!!!!!!!!!W GMINIE PANA PAŁYSA SOLEC ZDRÓJ, RZĄDZONEJ PRZEZ PSL, PARTII KTÓRA "POMAGA ROLNIKOM" OPATENTOWALI WSPANIAŁY POMYSŁ NA WYDOJENIE KASY OD OSÓB UBIEGAJĄCYCH SIĘ O ZWROT PODATKU AKCYZOWEGO. OTÓŻ PRZY SKŁADANIU WNIOSKU O ZWROT PODATKU WYMAGANE SĄ KOPIE FAKTUR, KTÓRE MOŻNA WYŁĄCZNIE SKSEROWAĆ W TUT. URZĘDZIE GMINY. KOSZT NIEWIELKI 5 ZŁ OD STRONY , NIE MOŻNA KSEROWAĆ DWUSTRONNIE, WŁASNYCH KOPII NIE MOŻNA PRZYNIEŚĆ BO NIE POTWIERDZĄ ZA ZGODNOŚĆ. REASUMUJĄC CHCĄC ODZYSKAĆ NP. 300ZŁ TRZEBA URZĘDNIKOM Z SOLCA ODDAĆ CO NAJMNIEJ 30 ZŁ.!!!!!!!! KOMPETENTNE PANIE WYJAŚNIAJĄ ŻE TAKIE JEST ROZPORZĄDZENIE MINISTRA!!!!! NO CÓŻ. JEST ŚWIEŻO PO WYBORACH WIEC MOŻNA ROBIĆ LUDZIOM WODĘ Z MÓZGU A I DO KASY GMINY COŚ WPADNIE. W KOŃCU ROLNICY TO GRUPA UPRZYWILEJOWANYCH POSIADACZY ZIEMSKICH , KTÓRZY ŻYJĄ Z DOTACJI PAŃSTWOWYCH. BRAWO PAŁYSOWIE !!!!TAK TRZYMAĆ!!!!!prośba do dziennikarzy GW o interwencje w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polimajster Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 18:12 Ładnie, taki ma lekkie pieniądze z naszych podatków a ciemny lud bedzie musiał harować do 67 roku zycia. Jak bedzie brakować w budżecie na pensje dla plitykierów to pewnie znów podniosą Vat albo składki zus. A co, przecież z wyborców można kpić w żywe oczy. Nie ma w Kielcach jakieś organizacji apolitycznej, która zrobiłaby szum wokół tej sprawy. Zrobić pikiete przed urzędem, w którym zasiada ten zbłaźniony poseł. Niech do polityków w końcu dociera, że ten ciemny lud zaraz wybuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uzix Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej 29.02.12, 18:19 Ja to bym mu pogratulowała jakimś czteropakiem gorzałki i tak co tydzień. Niech się chłop zapije to taniej nas wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 18:30 No to zarobi na 750 flaszek w miesiącu. Wybitnie godziwe wynagrodzenie. Tak się płaci kolesiom w mafijnym państwie prywislańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bossmieciu Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej 29.02.12, 18:54 Tu "wykształceni" politycy pokazują, gdzie mają wyborców. Ja myślę, że można na następne wybory w ogóle nie iść. Nie ma to najmniejszego sensu.Czy nie ma w kieleckim PSLu innych polityków, którzy mogą pisatować telikatnie mówiąc ŻENADA !!!ego typu funkcje? Czy Pałys ma "coś" na kogoś i musi być gdzieś obstawiony? Jak się zakończyła sprawa przyznanej dotacji dla jego żony? Bo gdzieś mi to umknęło. Pałys, który skompromitował się kilka razy nie wyszedł na tym źle. Nic innego, jak pić dalej. Nie rozumiem tylko Jarubasa, czemu tak postępuje, bo tak musi czy działa sam z siebie? D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 19:19 Ten i inni kolesie powinni się podać do dymisji,ale to nie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abw Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 20:20 Tak wygląda sytuacja, gdy do władzy (za przyzwoleniem wyborców) dorwią się cyniczni oszuści, kłamcy, ludzie bez zasad, bez etyki, mający Naród i Polskę w pogardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy Prawo nie jest dla PSL IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 21:41 ED z 29.02.2012: "Jest wyrok w sprawie dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Kielcach. Nie mogła być powołana na swój urząd. Małgorzata Stanioch, dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Kielcach dwa lata temu nie mogła być dyrektorem tej placówki – rozstrzygnął to we wtorek Wojewódzki Sąd Administracyjny w Kielcach. Tym samym potwierdził racje wojewody świętokrzyskiego. Sprawa ciągnie się grubo ponad dwa lata. Wtedy wojewoda świętokrzyski zleciła kontrolę w Powiatowym Urzędzie Pracy. Jedna z nich wykazała, że dyrektor tej placówki, Małgorzata Stanioch nie powinna być jej dyrektorem, gdyż nie ma wymaganego doświadczenia. Z decyzją wojewody nie zgodził się ówczesny starosta kielecki, Zenon Janus, któremu ta placówka podlegała w tym czasie. Od decyzji wojewody odwołał się do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Uważał on, że pani Stanioch spełnia wszelkie kwalifikacje na to stanowisko, a kontrolę wojewody uznał za niezgodną z prawem. Mało tego, uznał, że urzędnicy wojewody nie mają stosownych pełnomocnictw do przeprowadzenia takich kontroli. Pierwszy wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego przyznał rację staroście. Dalej, wojewoda świętokrzyska skierowała sprawę do Naczelnego Sądu Administracyjnego, który uznał, że to wojewoda miała rację, iż kontrole formalnie spełniały wszelkie warunki. Sprawa wróciła do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. We wtorek zapadł kolejny wyrok. „Po rozpoznaniu skargi starosty kieleckiego na zalecenia wojewody świętokrzyskiego 25 stycznia 2010 roku na przeprowadzenie ponownego konkursu na stanowisko dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy, sąd oddalił skargę starosty” – napisano w wyroku. TO NAGONKA NA MOJĄ OSOBĘ Małgorzata Stanioch, dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy, stwierdza, że konflikt jej nie dotyczy. - Wyrok wprawdzie dotyczy mojej osoby, ale nie jestem stroną w tym konflikcie – mówi dyrektor Stanioch – To konflikt starosty z wojewodą. Uważam, że spełniam wszystkie wymagania określone w ustawie i mam wszelkie warunki do tego, by być dyrektorem – podkreśla. – To uporczywe dręczenie mnie. Doskonale wiem, jak zatrudniani są inni dyrektorzy urzędów pracy w całej Polsce. Wydaje mi się, że jest to zadziwiająca i jawna złośliwość służb wojewody. I przy okazji atak polityczny na moją osobę. Chyba po prostu planowano kogoś innego na moje miejsce. Bożentyna Pałka Koruba, wojewoda świętokrzyski jest zadowolona z wyroku, bo to potwierdza, że jej pracownicy mieli rację negując kwalifikacje dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy. - Przepisy prawa wykazały, że pani Stanioch nie mogła być w tym czasie dyrektorem – uważa wojewoda - Kontrola była zasadna, badaliśmy, czy uprawnienia pani Stanioch kwalifikują ją do zajmowanego stanowiska. Uruchomiliśmy procedurę określoną prawem, bo naszym zdaniem, nie miała odpowiedniego stażu pracy do bycia dyrektorem. I nie widzę tu żadnych politycznych zagrywek. POTRZEBUJE CZASU Co zrobi teraz Zdzisław Wrzałka, starosta kielecki? – Chcę zapoznać się z uzasadnieniem sądu, by poznać szczegóły wyroku, wtedy będę mógł podjąć jakiekolwiek kroki w tej sprawie. Wiem, że w tej chwili pani Stanioch nabyła uprawnienia do bycia dyrektorem. Decyzję podejmę prawdopodobnie w przyszłym tygodniu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop Re: Prawo nie jest dla PSL IP: 213.77.117.* 01.03.12, 09:31 jak żeśta głosowali tak mota , chłop tu rządzi i basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peselowiec Re: Politycy o pensji Pałysa. PSL dałby więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 13:16 Zapisał się chłop do exkluzywnego klubu AA i ma wydatki! to musi dobrze chłopek zarabiać! no nie! Odpowiedz Link Zgłoś