Dodaj do ulubionych

stadionu!!!!!!!!!!

IP: *.t-s.pl 30.08.04, 13:42
Byłem na meczu Korona ( jakoś kolporter nie przechodzi mi przez gardło) z
KSZO stasiak celsa coś tam jeszcze. Mecz był niezly, emocji dużo. No i
najwazniejsze, ze Koronka wygrala.
A teraz histryczne wypominki: rok chyba 1975, to samo miejsce, mecz II ligowy
ze Starem Staerachowice.
Rzut karny po faulu na Popławskim, piłkę ustawia Pan Majdzik, strzał i......
niestety, bramkarz broni.Zabrakło potem tego jednego punkcika i Koronka
spadla do III ligi.
Minęlo trzydzieści lat, ja nie mam już 12 lat, Pan Majdzik kopie pewnie z
wnukami a stadion?
A STADION ZMIENIŁ SIE OD TEGO CZASU.!!! NA GORSZE!!!PANIE PREZYDENCIE I
PAŃSTWO RADNI WSTYD, WSTYD, WSTYD.
Nie ma co dyskutowac, trzeba do roboty.
Obserwuj wątek
    • Gość: rondel Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: 195.136.247.* 30.08.04, 14:34
      czlowieku ochłoń troche... grałem w Koronie przez 7 lat, nawet 4 mecze w
      drugiej lidze... ten stadion teraz wygląda lepiej niz kiedykolwiek, więc bez
      pierdół. Nie oznacza to jednak , że nowy ma się nie budować. Musi się budowac i
      to jak najszybciej!!!
      • Gość: TOMASZ BUJAK Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.t-s.pl 30.08.04, 15:06
        mówię o odczuciach od strony kibica, od strony widowni. Byc moze ze trawa
        wyrosla nieco przez trzydzieści lat, pojawily się krzeselka (zmurszałe nieco i
        brudzące), ale ludzie jak sikali pod plotem tak sikają szanowny Panie.
        Po Pana liście zajrzalem do kalendarza: jest 2004 rok a stadion prezentuje sie
        tak jak widać.szkoda czasu, trzeba by miasto posiadalo PRAWDZIWY STADION.
        Myślę, ze jest ważniejszy od róznych bzdur o których czytam w kieleckiej
        prasie, np. ptaszarni z kaczkami i pawiami. Pozdrawiam
        • Gość: jako Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.radom.pilickanet.pl 30.08.04, 18:09
          Po co stadion dla 4 ligi tam Korony miejsce jest. Bo najlepszy w Polsce jest
          nasz Radomiak RKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: TOMASZ BUJAK Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.t-s.pl 31.08.04, 09:15
            co widac, słychac i czuć!!
            np. w tabeli
        • Gość: behemot konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 09:43
          Co pan zrobił dotychczas w sprawie budowy stadionu?
          • Gość: TOMASZ BUJAK Re: konkretnie IP: *.t-s.pl 31.08.04, 14:45
            Generalnie rzecz ujmujac, to ja jestem kibicem, płacę za bilet i chciabym aby
            widowisko sportowe, ktore przychodzę ogladac odbywało się w godziwych
            warunkach, tak dla jego czynnych jak i biernych uczestnikow czyli
            widowni.Rzeczą kierujących miastem, jesli tego nie wiedzą, a chyba nie wiedzą,
            jest by te warunki zapewnić. Reasumując: konkretnie, to uczciwie placę podatki
            Panie Kocie i m.in z moich podatków jest finansowana pensja tych, ktorzy ten
            stadion wybudują. Bo go wybudują wcześniej lub później. Ci albo ich następcy.
            • Gość: behemot Re: konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:06
              > Generalnie rzecz ujmujac, to ja jestem kibicem, płacę za bilet i chciabym

...i nie przyszło panu do głowy "chcieć" od tego, kto sprzedaje panu bilet,
              tylko akurat od Prezydenta?
              • Gość: TOMASZ BUJAK Re: konkretnie IP: *.t-s.pl 01.09.04, 11:06
                no tak poniosło mnie! od Pana prezydenta,( odnosząc się do licznych opinii w
                prasie a nawet na tym forum), od Pana prezydenta rzeczywiscie NIC CHCIEC NIE
                POWINNO SIĘ, zwłaszcza jak ma takich bezkrytycznych obrońców.
                Zanim następnym razem do mnie napiszesz behemocie, to pomyśl choćby po to by
                Bułchakow nie przewrócił się w grobie
                • Gość: behemot Re: konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:13
                  Czy byłby pan uprzejmy jaśniej wytłumaczyć dlaczego lepsze warunki ma panu
                  zapewnić prezydent, a nie organizator widowiska? Czy będąc w kinie również ma
                  pan pretensje do prezydenta o niewygodne fotele?
                  Po wtóre - czyżby uważał pan, że decyzja w sprawie stadionu należy do
                  prezydenta, a nie do radnych?

> Zanim następnym razem do mnie napiszesz behemocie, to pomyśl choćby po to by
                  > Bułchakow nie przewrócił się w grobie

Ze smutkiem przeczytałem to pańskie pouczenie. Mógłby pan chociaż zadbać o
                  poprawną pisownię. Przygnębia mnie poziom ludzi piszących na tym forum.
                  • Gość: TOMASZ BUJAK Re: do rozgoryczonego Behemota IP: *.t-s.pl 02.09.04, 11:30
                    Oczywiście przepraszam za fatalny błąd w nazwisku B.
                    Ale, ale Panie Behemot.Zmusił mnie Pan aby przypomnieć sobie kotka b.
                    a jest z nim tak:
                    "Pewnej wiosny pojawił się na ziemi, a konkretnie w Moskwie, Szatan. Wyglądał
                    jak każdy z nas, jak zwyczajny choć nieco ekscentryczny człowiek. Jego
                    zwyczajność była jednak pozorna. Szybko okazało się, że zna on i przeszłość i
                    przyszłość. Był świadkiem kaźni Chrystusa przed dwoma tysiącami lat, wiódł
                    uczone dysputy z samym Kantem, ale wie też, co nas czeka w przyszłości. Dziwny
                    to jednak Szatan. Wcale nie jest uosobieniem wyłącznie zła."
                    Tak więc zgadzam się z Panem: na tym forum bywa niepokojąco kiepsko. Zwłaszcza
                    z pseudonimami.Na przykład jeden Pan to Behemot.Zgroza

• Gość: Stefania po prostu - sprawy zbyt proste, żeby je tłumaczyć IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 20:21
                    Pański szczwany plan, zakłada prawdopodobnie wywołanie wrażenia, że Pan Bujak
                    to poczciwina i nie ma bladego pojęcia o funkcjonowaniu samorządu, a zwłaszcza
                    o funkcjonowaniu samorządu kieleckiego.
                    Tymczasem Pan Bujak chciał powiedzieć, że jego pretensje do prezydenta są
                    słuszne, albowiem prezydent jest współwłascicielem tego bałaganu pod
                    nazwą "mecz Korony". Prezydent jest, jako gmina, właścicielem stadionu i to od
                    niego zależy, jakie na tym stadionie będą wygody. Właścicielem kina prezydent
                    nie jest.
                    Wygody, w postaci dachu, zależą również od radnych, ale od tego jest prezydent,
                    żeby wykazywać inicjatywę uchwałodawczą. Wiadomo też, ze wszyscy radni na głos
                    popierają budowę stadionu, bo żadne ugrupowanie nie może sobie pozwolić na
                    stratę tych paru tysięcy głosów kibiców.
                    To wszystko chciał powiedzieć Pan Bujak - oczywiście tuż po tym jak tylko
                    wyczerpie "pasjonujacy" temat pod tytułem "behemot" - tylko zastanawiał się czy
                    to nie są czasem sprawy zbyt proste, żeby je tłumaczyć. Ponieważ Pan Bujak czuł
                    jednak potrzebę pisania, to ględził te swoje trzy po trzy o behemotologii,
                    starannie omijając właściwy temat.
                    Czy to tłumaczenie satysfakcjonuje Cię, behemocie?
                    • Gość: TOMASZ BUJAK Re: po prostu - sprawy zbyt proste, żeby je tłuma IP: *.t-s.pl 07.09.04, 14:22
                      Szanowna Pani Stefanio!
                      Przepraszam za opóźnienie w komentarzu do Pani tekstu. W zasadzie zgadzam się
                      z tym, co Pani napisała, z zastzeżeniem, że ja nie zgłaszam pretensji do
                      Prezydenta. Ja zachęcam Radnych i Prezydenta aby przemyśleli możliwości budowy
                      w Kielcach stadionu z prawdziwego zdarzenia. Te możliwości, to nie tylko
                      pieniadze miejskie, jest wiele innych źrodeł finansowania po które
                      administracja samorządowa powinna się "schylić". A stadion jest potrzebny nie
                      Panu takiemu czy innemu, tylko mieszkańcom tego miasta i nie jest to żaden
                      ewenement na skalę swiatową. O potrzebie promocji zdrowych zachowań, sportu
                      itd. nie chce mi się nawet pisać.A ku przestrodze władzom przypominam:
                      Ponieważ nie mam zwyczaju wyzywania nikogo nieprzyzwoitymi epitetami, choc
                      wiele sytuacji tego chyba jednak wymaga, to ograniczę się do stwierdzenia, że
                      krótkowzroczność polityczna i społeczna, to choroba, którą leczą skutecznie
                      najbliższe wybory.

• ck_behemot wiele innych źrodeł 08.09.04, 20:31
                        No tak, jak się powie politykom, co mają myśleć, to oni to bardzo ładnie myślą.
                        Niech go pani teraz spyta, jakie to fundusze miasto mogło wykorzystać na budowę
                        stadionu, a nie wykorzystało? Co to jest te "wiele innych źrodeł finansowania"?
                        Jak ja go spytam, to facet pewnie zacznie zaraz przymulać o behemocie i sadzić
                        byki ortografoiczne, więc chcę sobie tego zaoszczędzić - niech lepiej pani go o
                        te źródła spyta.

No i na koniec - a o czym ja myślę, pani Stefanio?
                        • yossarian5 Re: wiele innych źrodeł 10.09.04, 12:25
                          Bebechy--mot, ty powinieneś w nagrodę za wierną służbę jako podnóżek miłościwie
                          nam panującego prezydenta o nośnym imieniu WOJTEK BEZ PORTEK biegac w ramach
                          zajęć fizycznych pod prąd wokół rynku.Nie bój się samochody cię nie rozjadą,
                          jeszcze byś swoją twardą głową któryś zniszczył.W ramach relaksu na weekend
                          masz pracę domową: przeczytaj i przemyśl dziełko pt. "nowe szaty cesarza".
                          Wnioski apiszesz nam w poniedziałek.Zdrówka życzę.
                          • ck_behemot dwie głupie dupy i bojówkarze z FMS 10.09.04, 13:31
                            Wierna słuzba to by była, gdyby faktycznie czegoś zaniedbano, a ja starałbym
                            się to zatuszować. Tymczasem, jak na razie, ani w twoim wypracowaniu ani u pana
                            Bujaka nic takiego nie ma. Nikt nie pokazuje tych źródeł kasy na stadion, które
                            niby są ale władza nie próbowała po nie sięgnąć.
                            Wygląda na to, że z jakichś sobie tylko znanych powodów lubicie pouczać
                            behemota, pisać głupkowate teksty, co powinien, a co nie. Tymczasem ta dyskusja
                            jest przecież nie o behemocie.
                            Jak już chcesz coś przemyśleć, to przemyśl, za co konkretnie masz pretensje do
                            prezydenta. Czytasz co te dwie głupie dupy i bojówkarze z FMS tu wypisują i jak
                            baran idziesz za stadem. Lewica od tego jest, żeby krzyczeć, że król jest nagi.
                            Powtarza to od dnia wyborów ale normalny człowiek powinien się zastanowić zanim
                            coś palnie.
                            • yossarian5 Re: dwie głupie dupy i bojówkarze z FMS 10.09.04, 14:19
                              ck_behemot napisał:

> Wierna słuzba to by była, gdyby faktycznie czegoś zaniedbano, a ja starałbym
                              > się to zatuszować. Tymczasem, jak na razie, ani w twoim wypracowaniu ani u
                              pana
                              >
                              > Bujaka nic takiego nie ma. Nikt nie pokazuje tych źródeł kasy na stadion,
                              które
                              >
                              > niby są ale władza nie próbowała po nie sięgnąć.
                              > Wygląda na to, że z jakichś sobie tylko znanych powodów lubicie pouczać
                              > behemota, pisać głupkowate teksty, co powinien, a co nie. Tymczasem ta
                              dyskusja
                              >
                              > jest przecież nie o behemocie.
                              > Jak już chcesz coś przemyśleć, to przemyśl, za co konkretnie masz pretensje
                              do
                              > prezydenta. Czytasz co te dwie głupie dupy i bojówkarze z FMS tu wypisują i
                              jak
                              >
                              > baran idziesz za stadem. Lewica od tego jest, żeby krzyczeć, że król jest
                              nagi.
                              >
                              > Powtarza to od dnia wyborów ale normalny człowiek powinien się zastanowić
                              zanim
                              >
                              > coś palnie.
                              jak czyta ktoś te twoje "uwagi", to rzeczywiscie ma ochotę palnąć (sobie w
                              łeb).Reprezentujesz prezydenta, który nie jest z prawicy!!!!!!!!!! tylko z
                              nieudacznej kołtunerii. I ty też, bowiem , kto z kim przestaje takim się staje.
                              Nie pisz do mnie przed weekendem, bo sprawiasz, ze pogoda sie psuje...
        • Gość: D Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: 193.41.119.* 02.09.04, 14:58
          A co sie stanie jak panu Klickiemu sie znudzi finansowanie druzyny?
    • Gość: beria mózgu !! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 31.08.04, 17:53
      w naszej wsi są WAŻNIEJSZE rzeczy niż stadion

najpierw szpitale, szkoły, drogi, parkingi, mieszkania, tramwaj

a stadion na końcu (co nie znaczy że nie jest potrzebny)
      • Gość: ?? Re: mózgu-beria-proszę IP: *.kielce.net.pl 01.09.04, 10:12
        tramwaje???-hahaha, mózgu proszę
    • Gość: dr.klopi Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: 216.127.82.* 02.09.04, 10:34
      A nie lepiej grac w Ostrowcu?
      Przeciez to niedaleko.
      Jeden nowoczesny stadion w wojewodztwie wystarczy.
      • Gość: TOMASZ BUJAK Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.t-s.pl 02.09.04, 11:11
        w ostrowcu? chyba w pokrowcu.
        tak to swietny pomysł:
        a myc sie bedziemy jezdzili do pinczowa, bo tam woda zdrowa
        aby cos zjesc odwiedz skarzysko, bo to calkiem blisko
        rozum zas w twej głowie, zapewnią ci w pacanowie
    • Gość: Control Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.kiel.gazeta.pl 02.09.04, 13:01
      A JA NIE CHCE STADIONU!!!! Uważam, że można sensowniej wydać 40 mln, niż
      budować stadion. Niech stadion buduje włąściciel drużyny, a za moje podatki to
      ja poproszę o drogi, ścieżki rowerowe, parki i place zabaw dla dzieci.
      • Gość: Patriota lokalny Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 00:28
        > drogi, ścieżki rowerowe, parki i place zabaw dla dzieci

... uniwersytet.

Żeby mieć prawo doktoryzowania na odpowiedniej liczbie wydziałów trzeba KUPIĆ
        pracowników naukowych (mieszkania, pensje). Za jedną trybunkę mielibyśmy w
        Kielcach uniwersytet.
        • bmwariat Re: stadionu!!!!!!!!!! 03.09.04, 00:40
          Ostrowiec ma swietny stadion. A Kielce nie moga sie starac o dofinansowanie?
          Przeciez stadion w Ostrowcu nie budowano w calosci z pieniedzy budzetu miasta,
          a byl dofinansowywany z UEFY.
        • yossarian5 Re: stadionu!!!!!!!!!! 06.09.04, 09:51
          tak, tak, myślenie dotyczy wszystkich, nawet przysłowiowych blondynek.
          Idąc tropem lokalnego patrioty można za kasę na stadion kupić np.
          kilkudziesięciu posłów (podobno nie są drodzy;) i mieć w Kielcach parlament,
          lub np. kupić slonia i mieć ZOO, bo ptaszki to juz mamy i kilku osłow też
      • Gość: beria Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 06.09.04, 10:11
        nareszcie ktoś na trzeźwo pisze
    • Gość: TOMASZ BUJAK ZMIENILEM ZDANIE!!! IP: *.t-s.pl 08.09.04, 14:12
      Przeczytałem o niedoszłym przetargu na stadionowe remonty i włos mi się zjeżył
      na głowie.W sytuacji takiego "profesjonalizmu" w gospodarowaniu publicznymi
      środkami, to moze lepiej niech miasto nie buduje nowego stadionu, ktorego
      potrzebę w dalszym ciągu widzę i popieram. Ale "specjaliści" miejscy zaczna
      budowac stadiona wyjdzie im np. molo rodem z Sopotu albo okaże się, że
      wybudowali ulicę Sienkiewicza na ulicy Ściegiennego i będą dwie ulice
      Sienkiewicza. A na poważnie, to są różne szkoły, wieczorowe, zaoczne, studia
      itd. Można się sporo douczyć Panowie , a w Waszym przypadku, to chyba trzeba w
      ogóle zacząć się uczyć.
    • Gość: K Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.fly.pl 10.09.04, 15:25
      kasa już jest teraz niech go zaczną jak najszybciej budowac bo czasu mało
      • Gość: rak Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:37
        niech klicki da kase!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kibic korony Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.09.04, 21:23
          tak sie "przysluchuje" dyskusji i nie ma zlotego srodka, zeby wszystkim
          dogodzic.. my, jako kibice, marzymy o pieknym, bezpiecznym i na swiatowym
          poziomie obiekcie, na ktorym gralaby swoje mecze Korona.. rozumiem jednak
          rozterki i sprzeciw obojetnych.. oczywiscie, ze przydalyby sie lepsze drogi,
          remonty budynkow itd. itp. nie znam recepty i nie odwazylbym sie podejmowac
          decyzji o nadrzednosci inwestycji.. serce podpowiada, ze stadion, ale... wiec
          czekam zniecierpliwiony :)
          pozdrawiam
    • Gość: pawo Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.fly.pl 10.09.04, 21:45
      każdy Kielczanin chce tego stadionu! Tylko niech go zaczną budowac jeszcze w
      tym roku!
    • Gość: misterxy Stadion w mieście czy poza miastem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 19:36
      2.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=15686290
    • Gość: TOMASZ BUJAK bardzo sie ciesze IP: *.t-s.pl 13.09.04, 08:46
      bedzie stadion, bardzo sie ciesze, pozdrawiam, KORONA (mimo porażki)GÓRĄ!!!
    • Gość: misterxy Re: stadionu!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:04
      Dzisiejszy "fakt" (13.09.2004) podał, że Polska i Ukraina dogadały się w
      sprawie wspólnego organizowania Mistrzostw Świata w piłce noznej. BUDUJCIE TEN
      STADION. Może się załapiemy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka