Dodaj do ulubionych

Golgota Świętokrzyska w Krakowie

07.09.04, 07:51
Kiedy będę mógł w Kielcach kupić płytkę z GOLGOTĄ ??? i gdzie ???
Obserwuj wątek
    • wojciech.domagala <<< ??? >>> 07.09.04, 07:52
    • basia996 Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie 07.09.04, 08:20
      I w ten sposób za pieniądze kieleckiego podatnika Lubawski zareklamuje swoje
      ulubione miasto - KRAKÓW.
      • r_z Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie 07.09.04, 08:38
        basia996 napisała:

> I w ten sposób za pieniądze kieleckiego podatnika Lubawski zareklamuje swoje
        > ulubione miasto - KRAKÓW.

No na to wygląda - pokazać w TV owszem, ale pod warunkiem, że nie bedzie to w
        Kielcach. Jak sie oczyści dzieło z Kielc, to nawet stanie sie atrakcyjne:)
        Nasza Filharmonia stanęła na wysokości zadania i płyta będzie sprzedawana w jej
        wykonaniu. Ale teraz? - do widzenia, zarobia krakowiacy. Łaskawcy
        pozostawili "łącznik z Kielcami", bo trudno znaleźć równie dobry chór. Wstyd.
        • r_z Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie 07.09.04, 11:05
          W takim układzie to będzie dla Kielc po prostu upokarzające...
          • Gość: misterxy Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:39
            Co wy od niego chcecie? Przecież dobrze zrobił, że zaprezentował "Golgotę
            Świętokrzyską". Na Krakowie się nie skończy. Jeszcze cała Polska o nas
            usłyszy...
            Kraków to miasto kultury, a poza tym jest dużo większy od Kielc. Traktujcie to
            jako reklamę naszego regionu. Trzeba "wychodzić" z tym co ma się do
            zaprezentowania, a nie skrzętnie ukrywać i myśleć, że ta muzyka jest tylko dla
            NAS.
            • r_z Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie 08.09.04, 16:22
              Gość portalu: misterxy napisał(a):

> Co wy od niego chcecie? Przecież dobrze zrobił, że zaprezentował "Golgotę
              > Świętokrzyską". Na Krakowie się nie skończy. Jeszcze cała Polska o nas
              > usłyszy...
              > Kraków to miasto kultury, a poza tym jest dużo większy od Kielc. Traktujcie
              to
              > jako reklamę naszego regionu. Trzeba "wychodzić" z tym co ma się do
              > zaprezentowania, a nie skrzętnie ukrywać i myśleć, że ta muzyka jest tylko
              dla
              > NAS.

ja rozumiałem ideę tego wydarzenia w ten sposób, że widzowie TV zobaczą
              KIELECKĄ katedrę i usłyszą NASZĄ Filharmonię (która jak powtarzam stanęła na
              wysokości zadania). Nasza Filharmonia powinna tez grać Golgotę w czasie
              ewentualnych koncertów w innych miastach. Tak własnie widzę promocję regionu.
              Wtedy widzowie TV i uczestnicy koncertów zaczną kojarzyć Kielce nie tylko z
              kumanowską krainą latajacych scyzoryków czy Liroyem, ale regionalnym ośrodkiem
              kulturalnym, z ktorego wychodzą również rzeczy duże i wysokiej klasy. To
              mogłoby być nie do przecenienia.
              A tak - w TV krakowski kościół, krakowska filharmonia - jaka to promocja dla
              nas?? Jako doczepki pod Kraków, która nie jest w stanie samodzielnie tworzyć
              kultury? Widzowie oglądając Golgotę w TV będą postrzegać Kielce jak Tarnow czy
              Nowy Sącz - krakowską prowincję.
              Dlatego taki układ uważam za upokarzający.

• djablu niestety r_z masz racje-podziekowac geniuszowi wel 08.09.04, 19:52
                co ratusz jeszcze spieprzy za publiczne pieniądze?
              • Gość: misterxy Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:56
                r_z napisał:

ja rozumiałem ideę tego wydarzenia w ten sposób, że widzowie TV zobaczą
                > KIELECKĄ katedrę i usłyszą NASZĄ Filharmonię (która jak powtarzam stanęła na
                > wysokości zadania). Nasza Filharmonia powinna tez grać Golgotę w czasie
                > ewentualnych koncertów w innych miastach. Tak własnie widzę promocję regionu.
                > Wtedy widzowie TV i uczestnicy koncertów zaczną kojarzyć Kielce nie tylko z
                > kumanowską krainą latajacych scyzoryków czy Liroyem, ale regionalnym
                ośrodkiem
                > kulturalnym, z ktorego wychodzą również rzeczy duże i wysokiej klasy. To
                > mogłoby być nie do przecenienia.
                > A tak - w TV krakowski kościół, krakowska filharmonia - jaka to promocja dla
                > nas?? Jako doczepki pod Kraków, która nie jest w stanie samodzielnie tworzyć
                > kultury? Widzowie oglądając Golgotę w TV będą postrzegać Kielce jak Tarnow
                czy
                > Nowy Sącz - krakowską prowincję.
                > Dlatego taki układ uważam za upokarzający.

W sumie to masz rację. Jest tylko jeden problem. Nie mamy ośrodka regionalnej
                telewizji. Ale przekonałeś mnie. Lepiej by było zorganizować takią imprezę
                kult. w Kielcach- stąd, skąd pochodzi.
        • ck_behemot Jezioro Łabędzie grane przez łabędzie 08.09.04, 20:13
          > Ale teraz? - do widzenia, zarobia krakowiacy. Łaskawcy
          > pozostawili "łącznik z Kielcami", bo trudno znaleźć równie dobry chór. Wstyd.

Koncerty Brandenburskie tylko w Brandenburgii, Marsz Perski tylko w Persji,
          Jezioro Łabędzie ...na stawie w parku ale grane tylko przez łabędzie, a na
          Forum Gazety beczenie baranów ...osobiście.
          • Gość: kielczanin Re: Jezioro Łabędzie grane przez łabędzie IP: *.klc.vectranet.pl 09.09.04, 17:57
            he he ... 100% racji :)
            1. Ciesze się, że to piękne dzieło powstało w Kielcach !
            2. Mam nadzieję, że nikt nie zmieni nazwy na "Golgota Krakowska"
            3. Wolny rynek dla kultury !
      • Gość: podatnik Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 15:04
        Dziwne, w notatce stoi, że mecenasem Golgoty jest Pan Prezydent Lubawski. A ja
        myślałem, że to ja jestem tym mecenasem - bo Pan Prezydent właśnie przysłał mi
        kolejny kwit w sprawie podatku.

Czy i Ty czytelniku/czytelniczko czujesz się pominięty/-ęta w wykazie
        mecenasów? Proponuję: zażądajmy od Gazety, aby sprostowała notatkę i wymieniła
        wszystkie nazwiska sponsorów (co najmniej 100 000).
        • basia996 Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie 07.09.04, 17:55
          To może Lubawski zwruci do kasy miejskiej te 100.000 zł. które wydał na to
          dzieło ???????
    • iw Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie 07.09.04, 08:32
      ciekawe czy artysta - Deląg też zostanie przez kogoś zastąpiony - czego sobie
      i wszystkim życzę....;)
    • Gość: MarkS Re: Golgota Świętokrzyska w Krakowie IP: 80.51.251.* 07.09.04, 22:00
      Pierwszy raz znalazł się sponsor, który daje kasę nie na 11 durniów z włosami
      postawionymi na żel i biegających bezmyślnie po boisku, ale na kulturę.
      Przecież teraz może ci z Mitexu, Kolportera, Cersanitu i innych tego typu firm
      wpadna na pomysł, że mozna sponsorować nie tylko sport. Zauważmy to i doceńmy
      Wojtka Lubawskiego.
      • b_echo_mot z dedykacja dla mecenasa Kielc W. Echo Lubavskiego 07.09.04, 22:19
        "You have made my studentlate for her afternoon class!" I turned to see Ingrid who had silently entered the room to fully witness my tryst with Lisa. The German's face was twisted with fury.
        I pulled my penis from Lisa's mouth. There was a popping sound from her
        sucking oval lips. My organ swung free with her saliva dripping from its still
        semi-erect state. "I am done with her for now. She has satisfied me." I
        responded. "She is all yours."
        vivat art i mecenat po kielecku
        • pstrykacz.imieninowy skąd ten erotyzujący fragment ??? 09.09.04, 09:06
          skąd ten erotyzujący fragment ???

czy to fragment Golgoty ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka