Dodaj do ulubionych

NOWA KNAJPA

IP: *.kie.top.pl 14.06.01, 21:47
Zauważyłem w forum, że najbardziej czytelników GW interesuje temat knajp.
Wkrótce zamierzam otworzyć nowy lokal w centrum Kielc. Proszę o opinie na temat
jaka powinna być dobra knajpa. Wszystko o muzyce, obsłudze, cennach, wystroju
itp. Najciekawsze opinie będą nagrodzone Mój email bull72@poczta.onet.pl
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: nvr Re: NOWA KNAJPA IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 18.06.01, 10:00
      hmmm... przede wszystkim przeczytaj uważnie to, co dotyczy tego tematu na
      wątkach "knajpy w Kielcach" i "knajpy raz jeszcze" - tam już jest w zasadzie
      wszysto.
      Jeżeli chodzi o moją prywatną opinię, to służę uprzejmie:

1. przede wszystkim nie wpuszczaj złodziei - zapewnij sobie dobrą ochronę, nie
      popełniaj tych błędów, co kiedyś "Guines", a potem "Irish". Klienci muszą się
      czuć bezpiecznie, jeśli pozwolisz, żeby się zadomowiło u ciebie złodziejskie i
      dresiarskie środowisko, to twoja knajpa skończy tak, ja te wyżej wymienione.
      2. muzyka - uważam, że powinieneś się zdecydować, czy to ma być pub, czy
      dyskoteka i odpowiednio do tego dobrać rodzaj muzyki, a przede wszystkim - nie
      za głośno !!! Dobrze jest móc sobie porozmawiać, nie przekrzykując głośnika.
      3. wystrój - b. ważne i związane z muzyką - te dwie rzeczy (+ obsługa) tworzą
      klimat knajpy. Jeśli to ma być knajpa z klimatem, to osobiście radziłbym coś w
      stylu starej Karczmy. Nie mówię, żeby od razu kopiować, ale wystrój zrobiłbym w
      ciemnej tonacji, trochę drewna (ale nie jasnego !), trochę surowych cegieł itd.
      Żadnego aluminium, szkła i jasnych mebli. I małe, zamknięte przestrzenia (np,
      wnęki, albo jakieś wysłonięcia) wokół stolików - żeby było intymnie, a nie jak
      na hali dworcowej. Do tego z głośników jakiś dżezik czy inne rokendrole... i
      już jest git :-) Chyba, że to ma być dyskoteka - wtedy zrób wszystko dokładnie
      na odwrót. I strzeż się kiczu ! Chyba, że właśnie na tym ma polegać twój styl.
      Właśnie: styl ! To jest przecież podstawa - wymyśl sobie styl i tego się
      trzymaj, to Cię uchroni przed kiczem. Dobrze jest wymyślić coś
      charakterystycznego, co odróżni cię od innych knajp. (widziałem już knajpkę
      zrobioną w stylu wąskiej uliczki, knajpę, gdzie siedziało się w ogromnych
      beczkach, knajpę ze stolikiem i krzesełkami przymocowanymi do sufitu...)
      4. obsługa - chyba oczywiste, że miła i kulturalna... Nie musi od razu wchodzić
      w d... klientom i kłaniać się w pas, ale żeby nie jakaś chamowata typu "czego,
      k...?! nie mam czasu !"
      5. Broń Cię Boże przed płatnym kiblem ! Nie chodzi o cenę, chodzi o zasadę !!!
      Najbardziej denerwująca rzecz w knajpie, gdzie i tak płaci się słono za browca.
      6. Czynne - do ostatniego klienta. Nie może być wyrzucania ludzi, "bo już
      zamykamy". To jest b. ważne i ma swój udział w tworzeniu klimatu.
      7. Wyrzucać natomiast - i to od razu - awanturników ! Bez wyjątków i stanowczo
      (acz grzecznie, o ile się da), żeby się hołota nie przyzwyczaiła, że można się
      tu wyładować, "bo i tak nic nam nie zrobią". Zaczyna się od dresiarzy, kończy
      się na bandytach.
      8. Nie przesadzaj z cenami browaru ! I tak w Kielcach jest drogo, a ludność
      uboga. To jest szansa na bycie konkurencyjnym. Ale to już kwestia rachunku
      ekonomicznego...
      9. Nie od rzeczy byłby (jeśli warunki pozwalają) letni ogródek.

...uf, ale się upisałem :-)
      To tyle na razie uwag od wieloletniego bywalca knajp :-) Jak mi się coś
      nasunie, to się jeszcze odezwę.
      • Gość: Hamster Re: NOWA KNAJPA IP: 195.117.18.* 18.06.01, 10:21
        Dokladnie nvr, dokladnie o to chodzi ! Ja wolal bym knajpke z klimatem
        rock&roll-owym bo juz troche za duzo jest tych ala mlockarni dyskotekowych.
    • Gość: NOWY Re: NOWA KNAJPA IP: *.kie.top.pl 20.06.01, 02:03
      Muzyka - rock,jazz i zero dicho. Obsługa muszą być młode dziewczyny!!!!! Muszą
      wpadać w oko. Wystrój zależy, czy knajpa ma być w piwnicy, czy na powierzchni.
      Daj wskazówki. Resztę napisze na email
      • Gość: maszo do Nowego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 02:25
        widzę, że też postujesz o tej porze, przepraszam, że na innym wątku, ale nie daje
        mi to spokoju - zajrzyj proszę do wątku "Wykus"
        • Gość: NOWY II Re: do Nowego IP: *.kie.top.pl 20.06.01, 02:59
          Nie jestem Nowym z wątku Wykus, ale jeżeli czegoś potrzebujesz pisz na ksywę
          Nowy II.
          • Gość: maszo Re: do Nowego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 03:01
            a to przepraszam - chciałam z tamtym coś wyjaśnić
    • Gość: NOWY II Re: NOWA KNAJPA IP: *.kie.top.pl 20.06.01, 03:07
      Nudy takie, może coś napiszesz na forum. Skąd jesteś itp. Pozdrowienia z Gór
      Świętokrzyskich.
      • Gość: ARTUR Re: NOWA KNAJPA IP: *.skane.se 21.06.01, 06:22
        Wolalbym knajpe bez muzyki.Co do obslugi to kilku
        przystojnych kelnerow tez by sie przydalo.
        Zobaczysz jak wzrosna obroty.
        • Gość: Hamster Re: NOWA KNAJPA IP: 195.117.18.* 21.06.01, 08:30
          Gość portalu: ARTUR napisał(a):

> Wolalbym knajpe bez muzyki.Co do obslugi to kilku
          > przystojnych kelnerow tez by sie przydalo.
          > Zobaczysz jak wzrosna obroty.

Cholera jasna znowu ty???!!! Nie zaczepiaj chlopców!

• Gość: MSZ Re: NOWA KNAJPA IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 21.06.01, 09:48
            Widzisz Artur np. ja, to wolałbym jednak przystojne kelnerki, ale... żyjemy
            przecież w wolnym kraju.
            • Gość: Hamster Re: NOWA KNAJPA IP: 195.117.18.* 21.06.01, 09:57
              Gość portalu: MSZ napisał(a):

> Widzisz Artur np. ja, to wolałbym jednak przystojne kelnerki, ale... żyjemy
              > przecież w wolnym kraju.

Tak, tak wlasnie. Z dlugimi nogami i duzymi CYCAMI
              • Gość: nvr Re: NOWA KNAJPA IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 21.06.01, 10:47
                Gość portalu: Hamster napisał(a):

> Gość portalu: MSZ napisał(a):
                >
                > > Widzisz Artur np. ja, to wolałbym jednak przystojne kelnerki, ale... żyje
                > my
                > > przecież w wolnym kraju.
                >
                >
                > Tak, tak wlasnie. Z dlugimi nogami i duzymi CYCAMI

a jak by się trafiło odwrotnie: z dużymi nogami i długimi CYCAMI, to co ?
                :-)
                • Gość: Hamster Re: NOWA KNAJPA IP: 195.117.18.* 21.06.01, 11:20
                  Gość portalu: nvr napisał(a):

> Gość portalu: Hamster napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: MSZ napisał(a):
                  > >
                  > > > Widzisz Artur np. ja, to wolałbym jednak przystojne kelnerki, ale...
                  > żyje
                  > > my
                  > > > przecież w wolnym kraju.
                  > >
                  > >
                  > > Tak, tak wlasnie. Z dlugimi nogami i duzymi CYCAMI
                  >
                  > a jak by się trafiło odwrotnie: z dużymi nogami i długimi CYCAMI, to co ?

To byly by juz pewnie po 60-tce, a to nie byla by juz knajpa tylko dom spokojnej
                  starosci.
                  > :-)

• Gość: MSZ Re: NOWA KNAJPA IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 21.06.01, 13:31
                    Oprócz sympatycznych kelnerek to jeszcze żeby Żywiec był.... po 5 za 0,5
                    • Gość: nvr Re: NOWA KNAJPA IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 21.06.01, 13:37

> Oprócz sympatycznych kelnerek to jeszcze żeby Żywiec był

z tą częścią wypowiedzi się zgadzam :-)

>.... po 5 za 0,5

a z tą nie ! Poproszę o Żywiec, ale po 4,00 za 0,5 (może to być np. promocja - za
                      3 Qfle)
                      przy okazji - tylko nie podawajcie piwa w plastiku, bo to jest świętokradztwo !!!
                      Dawno nie widziałem w żadnej knajpie prawdziwych Qfli z grubego szkła, szklanka
                      jest lepsza niż plastik, ale to nie to samo...

pozdro :-)

• Gość: Hamster Re: NOWA KNAJPA IP: 195.117.18.* 21.06.01, 13:52
                        Popieram Zywiec musi byc i to nie drozej niz 5 PLN, jak w knajpie nie ma Zywca
                        to ta knajpa stoi u mnie na przegranej pozycji. Przydal by sie jeszcze w
                        butelkach 0,33 z lodóweczli Fosters, Beck's, Heineken, oczywiscie w rozsádnych
                        cenach
    • Gość: natasza7 Re: NOWA KNAJPA IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.06.01, 13:42
      A ja bym proponowała stworzenie małej, przytulnej knajpki artystycznej, gdzie w
      tle leciałby zapomniany przez wszystkich rock progresywny, knajpki do której
      wchodziłoby się z czystą przyjemnością ( jak do starej, dobrej Karczmy). Kurczę
      tak naprawdę, to taki super klimacik bardzo trudno stworzyć ... Wystrój jest
      ważny, ale ludzie są najważniejsi - bo to właśnie oni tworzą atmosferę...
      Ostatnio odwiedziłam John Bull Pub w Opolu, no i wielkie rozczarowanie.
      Nasłuchałam się superlatywów o sieci tych knajpek, a tu co? Kicha. Wystrój, no
      można powiedzieć, że OK. Ale tu się potwierdza to co wcześniej napisłam -
      ludzie są najważniejsi - wchodzę do knajpki, a tam kilku dresików, parę
      dziewczyn może w wieku 17 - 18 lat, ale chcących uchodzić za starsze i to o
      dobrych kilka lat - żenada.
      • Gość: nvr Re: NOWA KNAJPA IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 21.06.01, 14:09
        Gość portalu: natasza7 napisał(a):

> Ostatnio odwiedziłam John Bull Pub w Opolu, no i wielkie rozczarowanie.
        > Nasłuchałam się superlatywów o sieci tych knajpek, a tu co? Kicha. Wystrój, no
        > można powiedzieć, że OK. Ale tu się potwierdza to co wcześniej napisłam -
        > ludzie są najważniejsi - wchodzę do knajpki, a tam kilku dresików, parę
        > dziewczyn może w wieku 17 - 18 lat, ale chcących uchodzić za starsze i to o
        > dobrych kilka lat - żenada.

A jaka muzyka tam leciała ?
        Ciekaw jestem, bo mam teorię ;-) że odpowiedni rodzaj dźwięków przyciąga
        odpowiednie towarzystwo (i tym samym odpycha inne). Zgodnie z moją naukową
        teoryją :-) wystarczy puścić tzw. "ostre disco" (słyszałem ostatnio taki termin,
        o mało się nie popłakałem ze śmiechu) i już mamy w knajpie hurtownię dresu. Puść
        coś bardziej zamotanego typu yass czy podobne tematy i żadnego dresu w promieniu
        kilometra nie uświadczysz :-)
        Co o tym sądzisz/cie ?
        • Gość: MSZ Re: NOWA KNAJPA IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 21.06.01, 15:10
          Zgadzam się z tobą nrv. Kiedyś w ogódku "palacykowym" grała orkiestr na
          skrzypcach i wokół nie uświadczyłeś ani jednego znaczka nike albo adidas.
          • Gość: nvr Re: NOWA KNAJPA IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 21.06.01, 15:15

> Kiedyś w ogódku "palacykowym" grała orkiestr na
            > skrzypcach i wokół nie uświadczyłeś ani jednego znaczka nike albo adidas.

Pamiętam. Wtedy NAPRAWDĘ było miło tam posiedzieć.
    • Gość: Seba Re: NOWA KNAJPA IP: 195.94.222.* 21.06.01, 17:07
      Najwazniejsze zeby na bramce nie bylo tych ogolonych polglowkow ktorzy stoja w
      Havanie i wiekszosci kieleckich knajp. Jesli uda Ci sie im odmowic i wynajac
      kogos innego to zapewniam Cie ze bedziesz mial sporo klientow.
      • Gość: ARTUR Re: NOWA KNAJPA IP: *.skane.se 22.06.01, 03:10
        Rozumiem , ze chcesz zalozyc knajpe.Prowadzenie uczciwego interesu nigdzie
        na swiecie sie nie oplaca.Szczegolnie w Polsce.Knajpy nastawione sa na
        jednorazowego klienta,najlepiej cudzoziemca ,ktorego trzeba oskubac.
        Tak jest w Warszawie i we Wroclawiu.Do Kielc zadni niemieccy turysci
        nie zagladaja.
        W zwiazku z czym co pozostaje:knajpa z piwskiem bo na to jeszcze stac
        kielczan.Oczywiscie, zeby wyjsc na czysto trzeba na tym piwsku oszukiwac.
        Jak to robic wiesz najlepiej.
        Jak widzisz robia tak wszyscy i nie masz wielkiego pola manewru.Twoim
        zadaniem jest przyciagnac publike.Mozesz to zrobic jezeli uda sie Tobie
        zatrudnic atrakcyjna ekipe kelnerska.
        Oczywiscie mozna zadac pytanie skad takich wziac.Wszedzie masa chamow ,chamek,
        brudasow i przekreciarzy.Jezeli ktorys lub ktoras w miare atrakcyjny (a)
        to napewno ma poprzewracane w glowie.
        Twoim zadaniem jest patrzec, aby ta zlodziejska banda Ciebie w try miga
        nie rokradla.Kup wilczura i zatrudnij gestapowca z pala.
        • Gość: TEBA Re: NOWA KNAJPA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 03:55
          HEJ!!!!
          We wszystkich kieleckich knajpach oszukują przy sprzedaży piwa ?!
          Znam jedną taką, gdzie zawsze nalewają nad kreskę!
          Nie powiem gdzie, bo to by była autoreklama.
          Sprawdżcie sami!!!
          • Gość: ARTUR Re: NOWA KNAJPA IP: *.skane.se 22.06.01, 04:09
            Gość portalu: TEBA napisał(a):

> HEJ!!!!
            > We wszystkich kieleckich knajpach oszukują przy sprzedaży piwa ?!
            > Znam jedną taką, gdzie zawsze nalewają nad kreskę!
            > Nie powiem gdzie, bo to by była autoreklama.
            > Sprawdżcie sami!!!

GDZIE TO JEST.CHYBA MAJA PIWO KRADZIONE.W POLSCE WSZYSCY OSZUKUJA.
            • Gość: TEBA Re: NOWA KNAJPA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 09:04
              Nieprawda!
              Sam nalewam, to wiem! A, co do nazwy, to chyba nie wypada....Idż na północ, to
              znajdziesz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka