drobny.kurczak 21.08.02, 10:20 Czy znacie jakies fajne, niezbyt meczace trasy w tych urokliwych gorkach? I ewentualnie niedrogie noclegi. A atrakcje z cyklu sabat czarownic na Lysicy? Pozdrawiam. Drobny Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyrwizab Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 10:23 drobny.kurczak napisała: > Czy znacie jakies fajne, niezbyt meczace trasy w tych urokliwych gorkach? I > ewentualnie niedrogie noclegi. A atrakcje z cyklu sabat czarownic na Lysicy? > Pozdrawiam. Drobny Kurczak Polecam tandartowo Sw Krzyz zanim wypowiedza sie lepsi :) A z atrakcji to byla np noc swietojanska ale sie spozniles, spytaj zreszta dm :) Odpowiedz Link Zgłoś
dm_ Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 14:41 wyrwizab napisał: > > Polecam tandartowo Sw Krzyz zanim wypowiedza sie lepsi :) A z atrakcji to byla > np noc swietojanska ale sie spozniles, spytaj zreszta dm :) nie bylam na sw.krzyzu ostatnio wyrw. na lysicy owszem. na sabat mnie nie przyjeli w tym roku.:> ty sprobuj masz szanse,wyrw. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrwizab Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 22:00 dm_ napisała: > na lysicy owszem. na sabat mnie nie przyjeli w tym roku.:> > ty sprobuj masz szanse,wyrw. > Thx :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.mega / 192.168.1.* 21.08.02, 11:43 Może trochę z innej beczki spędziłem ostatnio kilka dni z moim serduchem :-))) w gospodarstwie agroturystycznym w Świętej Katarzynie... bardzo miłe miejsce, super warunki, a co do wycieczek to jest gdzie się poszwendać okolica przepiękna. Polecam zabranie rowerka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 21.08.02, 11:57 Trochę jednak poskarżę się na Św. Katarzynę. Po 20 już nic nie można zjeść, bo wszystkie restaurację (chya wszystkie 2) są o tej porze zamykane. W ten sposób nie rozwinię się turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.mega / 192.168.1.* 21.08.02, 14:37 Gość portalu: E. napisał(a): > Trochę jednak poskarżę się na Św. Katarzynę. Po 20 już nic nie można zjeść, bo > wszystkie restaurację (chya wszystkie 2) są o tej porze zamykane. > > W ten sposób nie rozwinię się turystyki. Ha,ha masz rację ale pozostaje stołowanie się we własnym zakresie, w tym domku co ja wynajmowałem była extra kuchnia w pełni wyposażona więc do dzieła kucharze .... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
drobny.kurczak Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 20:23 Dzieki za wszystkie odpowiedzi. A jakies namiary na fajne gospodarstwo agroturystyczne? Wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu. Pozdrowionka dla wszystkich wielbicieli czarownych zlotow czarujacych czarownic. Drobny Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
drobny.kurczak Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 20:24 Dzieki za wszystkie odpowiedzi. A jakies namiary na fajne gospodarstwo agroturystyczne? Wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu. Pozdrowionka dla wszystkich wielbicieli czarownych zlotow czarujacych czarownic. Drobny Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusia_ Re: Gory Swietokrzyskie 22.08.02, 08:34 drobny.kurczak napisała: > Dzieki za wszystkie odpowiedzi. A jakies namiary na fajne gospodarstwo > agroturystyczne? Wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu. Pozdrowionka dla > wszystkich wielbicieli czarownych zlotow czarujacych czarownic. Drobny Kurczak Polecam ci gospodarstwo w Kapkazach ich stronka www.kapkazy.art.pl. Spędziłem tam troche czasu w zeszłym roku lepiąc w glinie. Musze przyznać, że jest to przednia zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maam Re: Gory Swietokrzyskie 23.08.02, 00:07 Góry swiętokrzyskie to przepiękna kraina. Znależć tu można wiele ciekawych miejsc. Oprócz tych z pewnością interesujących znanych, jak Święty Krzyż, Łysica. Jaskinia Raj, Chęciny, Krzyżtopór poleciłbym wiele innych mniej znanych acz równie ciekawych. Wszystko zależy od tego co cię interesuje. Ja na przykład jestem zwolennikiem świętokrzyskich falisto-górskich krajobrazów. Dlatego gdy chcę odpocząć od miejskiego zgiełku zapuszczam się np. na Kraiński Grzbiet - na zachód od Łysicy przez Radostowę - górę domową Żeromskiego - i Klonówkę do Kielc. Te okolice to tzw. "Żeromszczyzna". Inne miejsce - Oblęgorek, pałacyk Sienkiewicza, a później zachęcam do wejścia na Baranią Górę szlakiem do góry przepięknym lessowym wąwozem przecinającym stok. Z Baraniej piekny widok na Pasmo Główne G.Ś. na wschodzie i Suchedniowsko-Oblęgorski Park Krajobrazowy na Pn. Można też przejść dalej czerwonym szlakiem na Ciosową i dalej przez g. Kamień i miejscowość Tumlin wejść na Grodową. Tam gdzieś jest pozostałość po prastarym grodzisku i ciekawe wychodnie czerwonego piaskowca, z którego zbudowane jest kilka budynków w Kielcach np. budynek BGŻ. Polecam też Zelejową Górę na pn od Chęcin - widać ją z zamku - prawie 2-kilometrowa wapienna grań skalna z niebezpiecznymi wyrwami i przepaściami. pozdrawiam i zapraszam w Góry Świętokrzyskie! Odpowiedz Link Zgłoś
maam Re: Gory Swietokrzyskie 23.08.02, 00:25 To ja może przypomne ten wątek: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=1742906&a=1742906 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_d Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 10:15 Znam doskonałe strony.: www.swietokrzyskie.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś