Dodaj do ulubionych

Gory Swietokrzyskie

21.08.02, 10:20
Czy znacie jakies fajne, niezbyt meczace trasy w tych urokliwych gorkach? I
ewentualnie niedrogie noclegi. A atrakcje z cyklu sabat czarownic na Lysicy?
Pozdrawiam. Drobny Kurczak
Obserwuj wątek
    • wyrwizab Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 10:23
      drobny.kurczak napisała:

> Czy znacie jakies fajne, niezbyt meczace trasy w tych urokliwych gorkach? I
      > ewentualnie niedrogie noclegi. A atrakcje z cyklu sabat czarownic na Lysicy?
      > Pozdrawiam. Drobny Kurczak

Polecam tandartowo Sw Krzyz zanim wypowiedza sie lepsi :) A z atrakcji to byla np noc swietojanska ale sie spozniles, spytaj zreszta dm :)
      • dm_ Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 14:41
        wyrwizab napisał:

>
        > Polecam tandartowo Sw Krzyz zanim wypowiedza sie lepsi :) A z atrakcji to
        byla
        > np noc swietojanska ale sie spozniles, spytaj zreszta dm :)

nie bylam na sw.krzyzu ostatnio wyrw.
        na lysicy owszem. na sabat mnie nie przyjeli w tym roku.:>
        ty sprobuj masz szanse,wyrw.
        • wyrwizab Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 22:00
          dm_ napisała:

> na lysicy owszem. na sabat mnie nie przyjeli w tym roku.:>
          > ty sprobuj masz szanse,wyrw.
          >

Thx :)
    • Gość: daniel Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.mega / 192.168.1.* 21.08.02, 11:43
      Może trochę z innej beczki spędziłem ostatnio kilka dni z moim serduchem :-)))
      w gospodarstwie agroturystycznym w Świętej Katarzynie... bardzo miłe miejsce,
      super warunki, a co do wycieczek to jest gdzie się poszwendać okolica
      przepiękna. Polecam zabranie rowerka !!!
      • Gość: E. Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 21.08.02, 11:57
        Trochę jednak poskarżę się na Św. Katarzynę. Po 20 już nic nie można zjeść, bo
        wszystkie restaurację (chya wszystkie 2) są o tej porze zamykane.

W ten sposób nie rozwinię się turystyki.
        • Gość: daniel Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.mega / 192.168.1.* 21.08.02, 14:37
          Gość portalu: E. napisał(a):

> Trochę jednak poskarżę się na Św. Katarzynę. Po 20 już nic nie można zjeść,
          bo
          > wszystkie restaurację (chya wszystkie 2) są o tej porze zamykane.
          >
          > W ten sposób nie rozwinię się turystyki.

Ha,ha masz rację ale pozostaje stołowanie się we własnym zakresie, w tym domku
          co ja wynajmowałem była extra kuchnia w pełni wyposażona więc do dzieła
          kucharze .... :-)))
          • drobny.kurczak Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 20:23
            Dzieki za wszystkie odpowiedzi. A jakies namiary na fajne gospodarstwo
            agroturystyczne? Wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu. Pozdrowionka dla
            wszystkich wielbicieli czarownych zlotow czarujacych czarownic. Drobny Kurczak
          • drobny.kurczak Re: Gory Swietokrzyskie 21.08.02, 20:24
            Dzieki za wszystkie odpowiedzi. A jakies namiary na fajne gospodarstwo
            agroturystyczne? Wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu. Pozdrowionka dla
            wszystkich wielbicieli czarownych zlotow czarujacych czarownic. Drobny Kurczak
            • kaczusia_ Re: Gory Swietokrzyskie 22.08.02, 08:34
              drobny.kurczak napisała:

> Dzieki za wszystkie odpowiedzi. A jakies namiary na fajne gospodarstwo
              > agroturystyczne? Wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu. Pozdrowionka dla
              > wszystkich wielbicieli czarownych zlotow czarujacych czarownic. Drobny Kurczak

Polecam ci gospodarstwo w Kapkazach ich stronka www.kapkazy.art.pl. Spędziłem
              tam troche czasu w zeszłym roku lepiąc w glinie. Musze przyznać, że jest to
              przednia zabawa.
              • maam Re: Gory Swietokrzyskie 23.08.02, 00:07
                Góry swiętokrzyskie to przepiękna kraina. Znależć tu można wiele ciekawych
                miejsc. Oprócz tych z pewnością interesujących znanych, jak Święty Krzyż,
                Łysica. Jaskinia Raj, Chęciny, Krzyżtopór poleciłbym wiele innych mniej znanych
                acz równie ciekawych. Wszystko zależy od tego co cię interesuje. Ja na przykład
                jestem zwolennikiem świętokrzyskich falisto-górskich krajobrazów. Dlatego gdy
                chcę odpocząć od miejskiego zgiełku zapuszczam się np. na Kraiński Grzbiet - na
                zachód od Łysicy przez Radostowę - górę domową Żeromskiego - i Klonówkę do
                Kielc. Te okolice to tzw. "Żeromszczyzna". Inne miejsce - Oblęgorek, pałacyk
                Sienkiewicza, a później zachęcam do wejścia na Baranią Górę szlakiem do góry
                przepięknym lessowym wąwozem przecinającym stok. Z Baraniej piekny widok na
                Pasmo Główne G.Ś. na wschodzie i Suchedniowsko-Oblęgorski Park Krajobrazowy na
                Pn. Można też przejść dalej czerwonym szlakiem na Ciosową i dalej przez g.
                Kamień i miejscowość Tumlin wejść na Grodową. Tam gdzieś jest pozostałość po
                prastarym grodzisku i ciekawe wychodnie czerwonego piaskowca, z którego
                zbudowane jest kilka budynków w Kielcach np. budynek BGŻ. Polecam też Zelejową
                Górę na pn od Chęcin - widać ją z zamku - prawie 2-kilometrowa wapienna grań
                skalna z niebezpiecznymi wyrwami i przepaściami.

pozdrawiam i zapraszam w Góry Świętokrzyskie!
    • maam Re: Gory Swietokrzyskie 23.08.02, 00:25
      To ja może przypomne ten wątek:
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=1742906&a=1742906
    • Gość: OK Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.acn.waw.pl 23.08.02, 23:41
      OK!
    • Gość: wojtek_d Re: Gory Swietokrzyskie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 10:15
      Znam doskonałe strony.: www.swietokrzyskie.art.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka