Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:14 Sejm wspaniale pracuje dla dobra wyborców, ćwicząc od rana przerwę. I paradoksalnie, opozycja chce terminowego uchwalenia budżetu, natomiast rząd odwleka jego uchwalenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: "Ubawiony" Re: Sejm cwiczy... IP: 80.48.137.* 12.01.06, 19:22 a w Powiatowym Urzędzie Pracy ludzie koczują, zeby się zarejestrować jako bezrobotni. Wydają ludziom codziennie 120 numerków (więcej nie wydolą). Jest "lepiej", "śmieszniej" i widać, że idzie "nowe". Zabawa trwa- oj, w końcu ludziska powiedzą DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Sejm cwiczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:28 chyba sie Jurek z resztą rozwiązali! wielka szkoda bo rozrywki bedzie troche mniej Chyba poczekaja aż ten mur wokół Sejnu - za 5 ml wybudują dopiero zaczna obrady. Jeżeli nie bedzie transmisji z sejmu, Olejnik, Forum, Debata to juz naprawde po co mnie ten tv - własciwie prznam szczerze ogladam tylko dlatego ż e niezmirnie mnie sie podoba taka Pani co zapowiada pogode - Marzena Stypułkowska lub cos tak - na prawde tajemnica jest dla mnie co takiego pozawerbalno kobiecego jest u niej ale jest to najwiekszy fenomem medialny jaki widziałem . A reszta tyc wusłańców lub pomazańców to śa skarlone , uszkodzone i chore dziwolagi które tylko bawia i dostarczaja gawiedzi ibformacji do tzw Acta diurna czyli szmatławców codziennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga--ga Re: Sejm cwiczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:58 Fenomen PiS. Jak to się dzieje, że jeszcze nic dobrego nie zrobili, wszystko zamyka sie w sferze obietnic, a w sondażach im rośnie. Stąd chyba wynika parcie do przedterminowych wyborów, aby móc samodzielnie rządzić, bez szukania koalicjanta. Myślę,że to co obecnie sie dzieje w sejmie nie przysporzy PiS-owi głosów w ewentualnych przedterminowych wyborach. Pilne ustawy leża, a tu przepychanki i wzajemne oskarżenia kto złamał prawo. Kiedyś słyszałem taki dowcip: dlaczego sejm jest okrągły ? odp. - a czy ktos widział kwadratowy cyrk? I w tym zawiera się wiele prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Sejm cwiczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:15 no własnie - bardzo dobre skojarzenie - tylkoże PiS juz wie że znalażl sie w sytuacji gdzie nie ma dobrefo rozwiazania - i chyba najlepsze dla niego jest wyborcze - bo moze dac jeszcze siolniejsza legitymacje dla dalej mniejszosciowego rzadu Prawica z racji tych wszystkich pryncypiów ma to do siebie że nie poójdzie na kompromis - nie umie tego. Dlatego własciwie trwa kampania wyborcza nadal i to podwójna - wybory do sejmu w maju - a samorządowe jesienia - i to własciwie jest ta meta. Tylko że przez ten cały czas bedzie uprawiana głonie propaganda a nie ciężkai mało widowiskowa poraca legislacyjna - br=ea oczywiście fajerwerki itd ale to jest tylko kabareton a wyborca chce żeby nie tylko w prasie i TV było mu lepiej - ale i całkiem normalnie n a codzień . Może sie zniechęcic - tu w sukurc przyjdzie Ojciec Dytrektor wzywający do cierpliwości, inni w stylu Pomożecie Solidarni Polacy itd ite inne bzdety propagandowe kóre i tak będą niczmy w poównaniu z dawną TKL - która takie majstersztyki kręcila że dzisiejszym to jeszcze ho ho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga--ga Re: Sejm cwiczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:36 Zgadzam sie z Tobą. Tylko skąd się bierze tylu naiwniaków, że dają sie nabrac na wyborcze obiecanki. Program wyborczy to jeszcze nie wszystko. Prawie każdy z nas tu piszący jest w stanie opracować wspaniały program. Obiecywać mozna wszystko. Gorzej z realizacją. Gdzie te 3mln mieszkań? Projekt tańszych 0 50% podręczników wydawcy wykpili. To juz 3 mies. a obiecanych zmian w prawie nie ma. Trzeźwo oceniajacy sytuacje pisali; po wyborach lepiej nie bedzie, ale napewno weselej. I oto mamy igrzyska. Wszyscy politycy przyznaja, że jest to kryzys parlamentarny. Tylko kto jest za to odpowiedzialny? Przeciez nic się nie dzieje bez przyczyny. Wina niżu barycznego, czy plam na słońcu? Odpowiedz Link Zgłoś