Gość: częstochowianin IP: *.brama.prenet.pl 15.01.06, 20:31 Co myślicie o tym regionie Małopolski Północno-Zachodniej jest szansa na wspólne województwo np.staropolskie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radomiak Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.06, 20:48 była,ale zaprzepaszczono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: *.devs.futuro.pl 16.01.06, 16:55 odsyłam do forum radomskiego... Zaproponowałem cos takiego ale radom i jego mieszkancy znów udowodnili ze nienawidza kielc i ze sa zakompleksieni Odpowiedz Link Zgłoś
radomek2 Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM 16.01.06, 23:54 Przykro mi ale przeinaczasz fakty, to kielczanie na forum radomskim poraz kolejny udowodnili i nie mam tu na myśli akurat Ciebie, że są nastawieni anty do Radomia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 07:40 tak kielczanie sa anty a takie KRy czy wichajstery to nie sa anty ?? popatzr na swoje podwórko a pozniej atakuj Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
radomek2 Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM 17.01.06, 10:28 To wejdz na to nasze podworko i zobacz co wyprawiaja tam kielczanie. Na Waszym forum nigdy nie pojawiły sie takie zlosliwe posty ze strony Radomia jak na na naszym ze strony Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
radomek2 Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM 17.01.06, 10:43 I przede wszystkim nie atakuje Kielc w przeciwieństwie do niektórych, zarówno radomian atakujących Kielce jak i kielczan atakujących Radom. To tyle w kwestii ataków. A póki co pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małopolanin czewa Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: 82.160.21.* 19.01.06, 13:52 ZAWSZE TE KŁÓTNIE!!! ZIOMALE Z MAŁOPOLSKI PÓŁNOCNO-ZACHODNIEJ WIĘCEJ ZGODY I WSPÓŁPRACY A BĘDZIE DOBRZE!POZDROWIENIA Z CZĘSTOCHOWY))) Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM 19.01.06, 18:56 Co chcesz ode mnie co ja pisałem anty Kielc? Ja się broniłem przed naskokami na Radom i na mnie na pisanie nie prawdy o Radomiu zatajaniu historii i faktów. Wypisywaliście na Kielc takie farmazony że człowiek czytać nie mógł a jak się przytoczyło cytaty np. z encyklopedii PWN linki stron to wyśmiewaliście i wyzywaliście... Szkoda z wami w ogóle rozmawiać a Częstochowianka niech sobie weźcie da spokój z tymi łączeniami regionów bo sami Częstochowianie śmieją się z tego co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:57 pomysł jest dorby ale nierealny. Poza tym gdyby stolicami były trzy miasta to po jakimś czasie między nimi nawiązał by sie konflikt. pzdr z Cz-wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z Cz-wy Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:27 Jakie trzy stolice? Chcemy tylko odczepić się od Śląska. Wspólnie z Kielcami możemy stworzyć województwo w którym będą dwa silne ośrodki miejskie, o podobnym potencjale. Może trzy, ale nie chcę się wypowiadać w imieniu Radomia, bo nie wiem co tam myślą o takiej koncepcji. My w Częstochowie zaprzepaściliśmy szansę na własne województwo. Teraz możemy tylko myśleć o wyrwaniu się spod "zaboru" śląskiego i znalezieniu się w województwie gdzie nie będziemy traktowani jak prowincja i zaplecze dla wielkiej aglomeracji. W układzie dwóch równorzędnych partnerów raczej to nie grozi. Szarpanina o przenoszenie urzędów, ponowny podział, dyskusja gdzie wojewoda, gdzie sejmik, gdzie to czy tamto nie ma sensu. Wystarczy delegatura Urzędu Wojewódzkiego i może kilka urzędów szczebla wojewódzkiego, ale stolica województwa powinna być jedna. I nikt logicznie myślący w Cz-wie, nie sądzi chyba że jak tylko znajdziemy się w innym województwie, to natychmiast staniemy się stolicą, a obecna stolica zgodzi się na rezygnację ze swojej funkcji. Za mało zrobiliśmy żeby uratować swoją pozycję kiedy wprowadzano nowy podział, więc nie domagajmy się dzisiaj zbyt wiele. Myślmy o stworzeniu województwa z dwoma (lub trzema) dużymi miastami pełniącymi rolę centrów gospodarczych i kulturalnych dla okolicznych miast i powiatów, ale nie zaczynajmy kombinować z ponownym podziałem kompetencji, bo to rzeczywiście prędzej czy później doprowadzi do konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin2 Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM 19.01.06, 18:36 Gość portalu: ktoś z Cz-wy napisał(a): > Jakie trzy stolice? Chcemy tylko odczepić się od Śląska. Wspólnie z Kielcami > możemy stworzyć województwo w którym będą dwa silne ośrodki miejskie, o > podobnym potencjale. Może trzy, ale nie chcę się wypowiadać w imieniu Radomia, > bo nie wiem co tam myślą o takiej koncepcji. My w Częstochowie zaprzepaściliśmy > > szansę na własne województwo. Teraz możemy tylko myśleć o wyrwaniu się > spod "zaboru" śląskiego i znalezieniu się w województwie gdzie nie będziemy > traktowani jak prowincja i zaplecze dla wielkiej aglomeracji. W układzie dwóch > równorzędnych partnerów raczej to nie grozi. Szarpanina o przenoszenie urzędów, > > ponowny podział, dyskusja gdzie wojewoda, gdzie sejmik, gdzie to czy tamto nie > ma sensu. Wystarczy delegatura Urzędu Wojewódzkiego i może kilka urzędów > szczebla wojewódzkiego, ale stolica województwa powinna być jedna. I nikt > logicznie myślący w Cz-wie, nie sądzi chyba że jak tylko znajdziemy się w innym > > województwie, to natychmiast staniemy się stolicą, a obecna stolica zgodzi się > na rezygnację ze swojej funkcji. Za mało zrobiliśmy żeby uratować swoją pozycję > > kiedy wprowadzano nowy podział, więc nie domagajmy się dzisiaj zbyt wiele. > Myślmy o stworzeniu województwa z dwoma (lub trzema) dużymi miastami pełniącymi > > rolę centrów gospodarczych i kulturalnych dla okolicznych miast i powiatów, ale > > nie zaczynajmy kombinować z ponownym podziałem kompetencji, bo to rzeczywiście > prędzej czy później doprowadzi do konfliktu. Dokładnie nic dodać, nic ująć .Popieram Twoją wypowiedz,a "pseudoCzęstochowianki" nie należy brać na poważnie bo to jaka(i)ś śląski parobek wychwalający katowicką rację stanu ,próbując skłócić społeczność naszego regionu Małopolski Północno-Zachodniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: CZĘSTOCHOWA KIELCE RADOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:32 Ale gdzięś musi być stolica. Poza tym zapomnieliście, że sa jeszcze inne miejscowośc, któe na taki układ moga sie nie zgodzić. To gdzie był by UW, UM itd?? Wszystko w Kielcach? Bo jeśli nie tzn że było by kilka stolic i potem byśmy mieli druga Zieloną z Gorzowem + "osobę trzecią" Odpowiedz Link Zgłoś