dorn 20.03.06, 20:27 Widać w Małopolsce tak dalece przywyknięto do brania że umieszczenie na liscie rezerwowej jest traktowane jak obraza majestatu. Brać to my a wy Świętokrzyskie to patyk od kiszki. Swoista krakowska sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Kłótnia o pieniądze z tzw. funduszy norweskic IP: *.pkp.kielce.msk.pl 20.03.06, 20:40 Co za paskudztwo centusiowe jak widać na liście jeden projekt przeszedł lajkonikom. Myślą że im się wszystko należy z urzędu. Wiecznie im mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik GW jest w układzie... IP: *.orange.pl 20.03.06, 21:59 Świadczy o tym przemilczenie faktu, że pełna nazwa projektu to: "Europejskie Centrum Bajki im. Koziołka Matołka w Pacanowie" Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_inw Re: Kłótnia o pieniądze z tzw. funduszy norweskic 20.03.06, 23:44 Centusie i tyle, pycha ich nie zna granic. Juz im sie nalezy, nalezy sie tym, ktorzy potrzebuja pomocy. Oni powinni sobie radzic sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr03 Re: Kłótnia o pieniądze z tzw. funduszy norweskic IP: 80.50.251.* 21.03.06, 02:29 Centusie i tyle, pycha ich nie zna granic. Juz im sie nalezy, nalezy sie tym, > ktorzy potrzebuja pomocy. Oni powinni sobie radzic sami. a dlaczego wy macie dostać tę kasę na jakiegoś koziołka, matołka zresztą,na co to ma być pomoc? parodia disneylandu tak jak park jurajski w bałtowie, strata kasy, Oni powinni sobie radzic sami. tak samo sobie powinnismy radzić jak i wy, Małopolska nie jest potęgą tylko dlatego że wyrwała kase z tego czy innego funduszu europejskiego. szukajcie mądrych rozwiązań,wymyślcie coś lepszego ale macie mózgi w czarno czerwone pasy to może być ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV kłamie Re: Kłótnia o pieniądze z tzw. funduszy norweskic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 08:14 Prtzecież tam nie ma być żadnego disneylandu, a instytucja kultury dziecięcej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Ręce precz od Matołka !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 08:44 Gość portalu: kr03 napisał(a): > a dlaczego wy macie dostać tę kasę na jakiegoś koziołka, matołka zresztą,na co > to ma być pomoc? parodia disneylandu tak jak park jurajski w bałtowie, strata > kasy, A dlaczego nie? Nie znam założeń projektu z Pacanowa ale wiem kim był i jest Koziołek Matołek. I jeśli dobrze zostanie wykorzystana jego postać to jest szansa stworzyć ciekawa propozycję dla dzieciaków. Nie wiem jak bardzo bedzie ona "kulturalna" ale radość może dać dzieciom sporą. Tak jak i park w Bałtowie. Byłeś tam? Ja byłem. Z dziećmi. Miło spędziłem cały dzień z rodziną. A dzieci oprócz zabawy dowiedziały się, że plastikowe "potwory" to tylko maleńki fragment kawału historii Ziemi. Zgoda, że odpustowy charakter parku moze zniesmaczyć co wrazliwszych. Ale dla bardzo wielu dzieci (i dorosłych też) jest to wyjatkowa okazja do radości. Pretekst do spędzenia "rodzinnego" dnia. I alternatywa dla ogłupiajacego modelu zycia z TV w roli głównej. A jak komus mało to jeszce muzeum w krzemionkach moze odwiedzic po drodze. Nie wszyscy mogą sobie pozwolic na wyjazd do pięknego miasta Krakowa i zachwycanie się bogactwami Kultury. I nie wszyscy sa do tego przygotowani. A juz dzieci chyba najmniej. Przyjdzie dla nich czas i na Sukiennice. Ten kraj to nie tylko Kraków i Warszawa (no i jeszce parę większych miast). Dlatego tym bardziej warto wyłozyć "kasę" na ten własnie projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżniczka Re: Ręce precz od Matołka !! IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 08:40 popieram nemo. Byłam w pacanowie widziałam i jestem pod wrażeniem. Dla dzieci bomba!!! Stare mury będą jeszcze miały czas oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kłótnia o pieniądze z tzw. funduszy norweskic IP: *.pkp.kielce.msk.pl 21.03.06, 09:24 > ale macie mózgi w czarno czerwone pasy to może być ciężko. Widocznie głąbiu krakowski mamy jakieś tam mózgi skoro projekt ze świętokrzyskiego został zakwalifikowany a wasz nie.Kielecka kadzielnia też jest na liście rezerwowej i nikt z tego nie robi tyle szumu. Poproście ojca dyrektora z Torunia może wam trochę dołoży, jak projektów nie umiecie pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Dlatego pokrakow sobie powinien sam radzic... IP: *.cable.mindspring.com 21.03.06, 18:58 ...ze jest wielkim miastem (jak na polskie warunki) i jako takie przyciaga wystarczajaco duzo inwestycji. A sukienki to przeciez powinny same sie wyzywic. A co do madrych rozwiazan - nie sadze zeby Pacanow znalazl zbyt wielu sponsorow ktorzy by go przykryli reklama na czas budowy. Bo nie zobaczy jej tylu ludzi ilu w pokrakowie. Wiec spadaj do swojej zasyfialej wisly z zasyfialego mostu grunwaldzkiego w swoim zasyfialym pokrakowie! Swietokrzyskie - moja ojczyzna, CK - moje miasto! Odpowiedz Link Zgłoś