Dodaj do ulubionych

Kielecki ZuS

IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 31.03.06, 16:05
Pewnie już każdy się przekonał o złej działalności zus-u a mianowicie bardzo
mnie 'ubodło'to jak traktują ludzi którzy są na świadczeniach chorobowych i
nie tylko przyznawanych przez zus. 2-miesiące temu będzie jak dostałem od
orzecznika zus potwierdzenie o mojej niezdolności do pracy przyznane na rok,
i wkońcu musiałem sam się upomnąć o przede wszystkim o wypłacenie zaległości,
więc zadzwoniłem i pewna paniusia odebrała, sprawdziła w kompie moje dane i
stwierdziła, że pana pieniądze już jutro będą przysłane - więc czekam od
tamtej rozmowy już tydzień a wypłaty świadczenia jak nie było tak i nie ma.
Wydaje mi się, że trzeba non stop się upominać, nie wiem na czym to polega?
Miał ktoś podobny przypadek?
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: Kielecki ZuS IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 31.03.06, 18:37
      chołota w ZUS-ie pracuje
      • Gość: paranoik Re: Kielecki ZuS IP: 82.22.252.* 31.03.06, 21:43
        ...kiedys przebywalem na dosyc dlugim zwolnieniu i swiadczenia otrzymywalem bardzo regularnie...
    • Gość: anonimowy Re: Kielecki ZuS IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 01.04.06, 12:00
      ostatnio tak się dzieje, że na czas również mi nie płacą...ile się uwkurzam na
      ten zus chyba jeszcze bardziej się rozchoruje
    • Gość: Fan ZUSU Re: Kielecki ZuS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 12:31
      ZUS czyli Zakład Utylizacji Szmalu, nie zajmuje się takimi przyziemnymi
      sprawami, jak wypłata świadczeń. w czwili obecnej wszyscy myślą o nowym gmachu
      jaki się im buduje,przeglądają katalogi z mebelkami (co by stołeczki były
      wygodne).Marzą, marzą a ty obywatelu im tylko przeszkadzasz, trochę kultury i
      cierpliwości
      • Gość: marynka Re: Kielecki ZuS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.06, 22:26
        JA pracuje w zusie i mam podobne odczucia jak wiekszosc- ale ta panienka co tam
        siedziala i tak odpowiedziala niekoniecznie jest winna. Tam jest taki burdel ze
        nikt za niczym nie dojdzie juz nigdy. A nowy biurowiec, hmmmm. Byliscie w
        starym? Jak oceniacie warunki pracy? Polecam udac sie tam w lipcu najlepiej
        • Gość: paranoik WEL zadba IP: 82.22.252.* 01.04.06, 22:37
          ...poczekajcie Zusowcy jak wam sie warunki poprawia gdy tylko ten przecudnej wprost urody parking tam stanie...
          ...moze bedzie chlodniej, bo przysloni wschodzace slonce, ale za to te rozgrzane silniki, ciagle wrrrrr wrrr i ten dymek...palacze beda szczesliwi...
        • Gość: Fan ZUSU Re: Kielecki ZuS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:36
          Marynko wracając do tematu,ten burdel jest po części i za waszą sprawą bo
          siedzicie cicho i robicie to co każe wasz pryncypał nawet to co jest nie zgodne
          z prawem,czyżbym nie pisał prawdę?
    • Gość: Fan ZUSU Re: Kielecki ZuS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:56
      Marynko, nie miałem na myśli szarego pracownika, pisząc o wygodnych
      stołeczkach, tylko o tych nierobach z zarządu co gó.. wiedzą i wysługują się
      ludzmi, myśląc jak oskubać w imię prawa płatnika.Co do warunków pracy nie ma co
      narzekać, wasze 4 biurka zamiast 2 w pokoju to luksus, idż do szpitala i zobacz
      w jakich warunkach się pracuje, nawet ubrania muszą za własne pieniądze
      kupować, bo inaczej musieli by szmatach pracować.
      • Gość: marynka Re: Kielecki ZuS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.04.06, 16:12
        A Zus mi ubrania kupuje :)?? A do tego biurek w pokoju mam 6 i 7 komputerow.
        Pomiedzy nimi nie mozna sie minac.
        • Gość: Fan ZUSU Re: Kielecki ZuS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:21
          Ty nie masz obowiązku chodzić w kitlu a tam muszą,żeby chronić pacjenta i
          siebie przed zarazkami. Wszędzie tam gdzie obowiązują ubrania służbowe,
          pracownicy je dostają ew ekwiwalent w zł,jedynie w szpitalu muszą kupować za
          własne pieniądze.Co tu porównywać warunki pracy w szpitalu do pracy przy biurku.
          • Gość: marynka Re: Kielecki ZuS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.06, 10:37
            Chronic przed zarazkami- ha! Odwiedzajacym kaze sie worki na buty kupowac, a
            lekarze na faje wychodza czy w innym celu na dwor w buciorach i wlaza w nich
            spowrotem do szpitala.
            Wszystkim zycze pracy w ZUSIE bo ja juz tam nie wracam.
    • Gość: żaneta Re: Kielecki ZuS IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 02.04.06, 20:34
      będąc na chorobowym długo nie dostawałam od nich 'wypłaty' zadzwoniłam do zus-u
      z zapytaniem, nagadałam, natłumaczyłam a facet z zus-u mówi, że dodzwoniłam się
      do zus-u, ale w innym mieście! dziwne, bo na ten numer (dział zasiłków)jest
      przydzielony kieleckiemu i nawet ostatnio jak kumpela dzwoniła to się
      dodzwoniła. Myślę, że po prostu w chamski sposób zostałam potraktowana przez zus
      (można by taki wybryk podpisać pod prima aprilis, tylko, że to nie było 1
      kwietnia)takim razie ja również coś od siebie dodam - raz jak byłam na
      przedłużonym
    • Gość: żaneta Re: Kielecki ZuS IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 02.04.06, 20:34
      będąc na chorobowym długo nie dostawałam od nich 'wypłaty' zadzwoniłam do zus-u
      z zapytaniem, nagadałam, natłumaczyłam a facet z zus-u mówi, że dodzwoniłam się
      do zus-u, ale w innym mieście! dziwne, bo ten numer (dział zasiłków)jest
      przydzielony kieleckiemu i nawet ostatnio jak kumpela dzwoniła to się
      dodzwoniła. Myślę, że po prostu w chamski sposób zostałam potraktowana przez zus
      (można by taki wybryk podpisać pod prima aprilis, tylko, że to nie było 1
      kwietnia)takim razie ja również coś od siebie dodam - raz jak byłam na
      przedłużonym
      • Gość: ? Re: Kielecki ZuS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:47
      • Gość: zus Re: Kielecki ZuS IP: *.fortes.pl 10.04.06, 21:05
        Na czym przedłużonym?
        • Gość: gość Re: Kielecki ZuS IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 11.04.06, 07:31
          chorobowym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka