Dodaj do ulubionych

sesja rady 02.12.2006

02.12.06, 19:17
W dniu dzisiejszym w GOKU odbyła się sesja rady podczas której został
zaprzysieżony nowy burmistrz Robert Jaworski.

Punkt 1 sesji
Stwierdzenie kworum przez przewodniczącą rady Krystynę Foksę
( obecni wszyscy radni )

Punkt 2 sesji
Zaprzysiężenie burmistrza.

Po zaprzysiężeniu burmistrza składano gratulacje nowemu burmistrzowi.
Następnie burmistrz podziękował za poparcie.
Zebrani spodziewali się expose burmistrza oraz informacji na temat obsady
kluczowych stanowisk, niestety burmistrz nie podał szczegółów.
Mam nadzieję, że w najbliższym czasie będzie widać pierwsze efekty pracy
nowego burmistrza.

Pozdrawiam Jacek Gugulski
Obserwuj wątek
    • tylkoniekler Re: sesja rady 02.12.2006 03.12.06, 02:22
      Panie Jacku. Czy Prezydent, Premier, czy Marszałek Sejmu, Senatu,
      Rzeczypospolitej Polskiej, wygłaszają expose w dniu zaprzysiężenia?
      To jest raczej uroczystość, na której nowy burmistrz (prezydent, premier, etc.)
      może podziękować za poparcie, zaufanie, i potwierdzić, że program przez niego
      głoszony, będzie realizowany, itp.
      Expose należałoby się spodziewać na najbliższej sesji.
      • andrzejbujak1 Re: sesja rady 02.12.2006 03.12.06, 09:08
        Zwracam się do wszystkich na forum aby opinię ewentualną krytykę na temat obrad
        rady każdy się podpisywał a nie jak do tej pory anonimowo
        z pozdrowieniami
        • spks Re: sesja rady 02.12.2006 03.12.06, 20:07
          Panie ,,andrzejbujak" nie znam pana, ale ja nie mogę podpisywać się pod swoim
          tekstem imieniem i nazwiskiem, bo jestem pracownikiem..... w Chęcinach.
          Wyrażając swoją opinię lub krytykę na forum pewnych osób i podpisując się pod
          tym imieniem i nazwiskiem miałbym napewno jakieś problemy w pracy. A tak
          mogę ,,swobodnie" wypowiadać się na dowolne tematy, a nawet na temat moich
          przełożonych.Jeśli jest pan osobą znaną to proszę napisać coś o sobie gdzie pan
          pracuje czym się pan interesuje i czy działa pan w jakiś organizacjach.
          Pozdrawiam.
          • andrzejbujak1 Re: sesja rady 02.12.2006 04.12.06, 13:49
            Panie spks nie jestem dobrze znaną osobą w Chęcinach / tak mi się wydaje./
            Może bardziej jestem znany z widzenia niż z nazwiska. Coś o mnie to nie należę
            do żadnej organizacji mimo iż kandydowałem na radnego miasta z listy PSL .owszem
            pracuję w spółce w Małogoszczu .
            • andrzejbujak1 Re: sesja rady 02.12.2006 04.12.06, 13:51
              jeszce nie dopisałem iż interesuję się wędkarstwem oraz losami Chęcin
              • spks Re: sesja rady 02.12.2006 04.12.06, 19:00
                Bardzo dziękuję panu ,,andrzejbujak1" za odpowiedź. Autentycznie nie mogę pana
                skojarzyć ani wizualnie, ani po nazwisku. To,że pan startował na radnego z PSL
                to pańska prywatna sprawa. Tego wątku nie chcę poruszać, bo pewnie pojawiłyby
                się posty, które chciałyby pana zdepresjonować. Faktycznie może dlatego pan
                przegrał w wyborach, bo jest pan nierozpoznawalny. Musi się pan wykazać, wyjść
                do ludzi na jakiś zebraniach by później mogli pana kojarzyć. Cieszę się, że
                jest pan wędkarzem, ja też ładnych pare lat temu jeździłem na ryby. W Chęcinach
                wówczas działali p.Borek,p.Rybus,p.Piotrowski,p.Stępniewski. Teraz jeżdżę, ale
                tylko na stawy hodowlane, karty nie płacę bo po co? Ani w Bolminie, ani w
                Lipowicy nie ma ryb od ładnych paru lat. Jeśli pan wie to proszę napisać kto
                działa w chęcińskim wędkarstwie i jakie są pana opinie na temat tych
                zbiorników, ktore wymieniłem.
                Pozdrawiam
                • andrzejbujak1 Re: sesja rady 02.12.2006 04.12.06, 20:18
                  do spks. Byłych działaczy znam mimo iż sam wędkuję dopiero trzy lata obecnie
                  prezesem jest Mariusz Piotrowski junor poprzednika pan Chłopek a ja jestem
                  komendantem straży rybackiej w Chęcinach bo nienawidzę łamania przepisów i pod
                  tym wzglendem jestem bezwzględny
                  a rybki w zalewach w bolminie i lipowicy są ale oczywiście trzeba cierpliwości i
                  wydaje mi się wyczucia. jeśli się kiedyś spotkamy / być może / to na tematy
                  polityczne możemy porozmawiać zawsze jestem za dobrymi rozwiązaniami a nie za
                  opcjami ani nie załatwianiem własnych interesów .
                  z pozdrowieniami A. B
                  • spks Re: sesja rady 02.12.2006 07.12.06, 20:09
                    Ja piszę panie A.B że nie placę karty wędkarskiej, a pan mi strzelił, że jest
                    komendantem straży. To, że nie płacę karty to nie z braku pieniędzy czy też
                    umiejętności łowienia ryb. To jest poprostu moj sprzeciw dla tych działaczy
                    wędkarskich,którzy nasze pieniądze sprzeniewierzali gdzie nie było zawodów
                    wędkarskich,zarybiania, ale były pieniądze na ogniska i imprezy po zebraniach
                    sprawozdawczych w lutym. Na pytania gdzie są pieniądze była odpowiedź, że jest
                    duża inflacja. Obmierzły mi te zebrania i te oszustwa skarbnika J.S. A do pana
                    mam pytania. Ile kontrolli pan zrobił w tym roku na zbiornikach, a ile na rzece
                    Białej Nidzie? czy pan kontroluje sam czy z policją? Ilu pan złapał wędkarzy i
                    kłusowników? Ile kilogramów ryb wpuściliście na Bolmin, Lipowicę i do rzeki
                    Białej Nidy? W jaki sposob pana wybrano na komendanta, czy w wyborach, czy z
                    mianowania? Tylko proszę mi nie pisać, abym przyszedłna zebranie i tam
                    wszystkiego sie dowiem. Pozdrawiam.
                • necik84 Re: sesja rady 02.12.2006 04.12.06, 23:09
                  karty pan nie płaci bo łatwiej rybe (mieso) złapac na innym zbiorniku. (moze)
                  mam nadzieje ze tak nie jest. zbiorniki te sa idealnie zarybione pod kazdego
                  wedkarza. jest drapieznik i ryba spokojnego zeru. pozdrawiam i
                  zycze "połamania" na naszych zbiornikach. a pan Bujak.... on jest w porzadku.
                  pozdrawiam
                  • miggru Re: sesja rady 02.12.2006 06.12.06, 17:40
                    Sesje rady są jawne i na ostatniej sesji był tłum mieszkańców tak że miejsc brakło
    • b_beta Re: sesja rady 02.12.2006 03.12.06, 15:15
      Mam rozumieć że Pan Jacek Gugulski będzie na forum informował nas wszystkich o
      przebiegu każdej nastepnej sesji. Tak sie zastanawiam skąd te informacje, ( ale
      no tak chyba każdy może uczestniczyć z mieszkańców w takiej sesji, oświeć mnie
      jeżeli się mylę ), tylko się zastanawiam czy intencje w przekazywaniu tych
      informacji ze strony Pana Gugulskiego są szczere, czy chodzi o przegraną w
      walce o fotel burmistrza, ciekawe kiedy się to Panu - Panie Gugulski znudzi.
      • jgugulski Re: sesja rady 02.12.2006 03.12.06, 21:31
        Informacje z sesji powinny być ogólnie dostępne na stronie www.checiny.pl
        Sesje rady są jawne i każdy może w nich uczestniczyć.
        Informacje z sesji będę przekazywał na bieżąco, aby mieszkańcy
        wiedzieli co się dzieje w gminie.

Pozdrawiam Jacek Gugulski

• lumpior Re: sesja rady 02.12.2006 03.12.06, 23:35
          www.checiny.pl-informacje starej rady,brak aktualizacji-dlaczego?kto odpowiada?
          Wierze w Pana szczere intencje/tez chce sukcesu po wyborach/,ale te informacje
          to tylko relacja,recenzja,chyba ze mianowano Pana rzecznikiem prasowym urzedu?.
          Czas na konkrety,decyzje,rady gminy,burmistrza.Jawnosc sesji ,tak ale medialna.
          Uczestnictwo wszystkich/elektoratu/-absurd.Wazne sprawy biezace/kadry,osada pod-
          zamcze-budowa,inwestycje,../-brak informacji,a moze decyzji.Kampania wyborcza
          za nami wiec do dziela przy otwartej kurtynie.Decyzje w waszych rekach,oceny w
          urnach-za 4 lata. Zycze sukcesow,duzo zdrowia Panie Jacku.
          • jgugulski Re: sesja rady 02.12.2006 16.12.06, 12:01
            Sprawa aktualizacji strony urzędu to sprawa burmistrza (za aktualizację
            informacji BIP na stronie urzędu odpowiada wice).Co do decyzji rady gminy
            oraz burmistrza to też pytanie nie do mnie. Informacje w kwestii sesji to
            istotnie relacja, aby mieszkańcy wiedzieli o czym się mówi na sesjach
            i jakie uchwały są uchwalane przez radę. Rzecznikiem prasowym urzędu nie jestem.
            Jako mieszkaniec Chęcin będę zadawał pytania dotyczące spraw naszej gminy
            (na sesji z 11.12.2006 roku pytania o odpowiedzialność za zajęcie komornicze
            kont urzędu gminy).

Pozdrawiam i życzę miłego dnia Jacek Gugulski
            • andrzejbujak1 Re: sesja rady 02.12.2006 16.12.06, 19:08
              Panie Jacku w imieniu / chyba wszystkich piszących / chciałem podziękować za w
              miarę wyczerpujących odpowiedzi na posty. Aż szkoda że pan nie został
              burmistrzem / nie ujmując obecnemu / może pan nie był by taki tajemniczy jak
              obecny bo na razie trudno się czegoś dowiedzieć natomiast Pan bezinteresownie
              poświęca sporo czasu na odpowiedzi jak rzecznik
              Z pozdrowieniami A.B
        • blackie7 Re: sesja rady 02.12.2006 04.12.06, 11:41
          Takich informacji powinniśmy raczej szukać w Biuletynie Informacji Publicznej
          BIP Chęciny. Strona internetowa powinna tylko informować o terminie sesji, a
          nie zamieszczać liczne strony z jej przebiegu.
    • andrzejbujak1 Re: sesja rady 02.12.2006 07.12.06, 18:35
      Prośba do wszystkich komitetów wyborczych a zwłaszcza do kandydatów na
      burmistrza oraz do burmistrza. Należało by posprzątać wszystkie plakaty które
      wiszą poprzyczepiane na słupach drzewach ponieważ przypadkowo są zrywane i
      rzucane na chodniki czy przydrożne rowy a wiele mówiło się o czystości
      Z poważaniem
      A.B

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka