Dodaj do ulubionych

Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku u...

IP: 82.139.11.* 29.12.06, 20:22
Wystarczy przeczytać "Kulisy afery korupcyjnej na AŚ" (na forum tylko trochę
niżej)aby zrozumieć, że cała "wartość naukowa" AŚ to lipa. Wszyscy tam biorą,
a absolwenci to niedouczone, liczace na załatwiania za łapówki i traktujące to
za normę, kmioty. Niestety taka jest ta świętokrzyska uczelnia i co najgorsze
wszyscy o tym wiedzą. Rozgonić to towarzystwo, a nie dawać im uniwersytet.
Obserwuj wątek
    • Gość: jim Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku u.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:25
      wypraszam sobie nazywanie absolwentów AŚ obraźliwie przez jakiegoś kmiota ss40.
      Jestem dumny, że kończyłem tę uczelnię, spotkałem tam wspaniałych, mądrych
      ludzi i życzę tej uczelni jak najlepiej. wszystkim sfrustrowanym ss40 życzę
      dobrego Nowego Roku i odrobiny szacunku do innych. A tak swoja drogą to
      naprawdę trzeba mieć mnóstwo kompleksów żeby tak bez przerwy do czegoś się
      przyczepiać. Cieszyć się trzeba bo w chyba w Radzie Naukowej, która ocenia
      wnioski nie siedza same kmioty - co ss40? A może na ten temat też masz wiedzę
      bardzo mądry , wydający opinię ss40?
      • Gość: hauuuuuuu Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:08
        te jim zajrzyj w dowód osobisty swoich starych lub dziadków to okaże sie, ze to jestes ty tym kmiotem
        hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
      • Gość: przecinek Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 10:46
        jakby jim studiowal na uniwersytecie, to by wiedzial gdzie sie przecinki
        stawia...
    • student.kielce.pl Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku 30.12.06, 01:36
      Rzucasz ogólnikami jak Lepper.
      Pewnie niewiele masz wspólnego ze środowiskiem akademickim tego miasta.
      Świadczy o tym twoja wypowiedź.
      Przemyśl swoje proste życie i zastanów się, czy aby czasem nie jesteś tylko
      producentem nawozu?

Nie pozdrawiam
      • Gość: bziQ Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 08:59
        Nie przejmuj się zawistnymi ludźmi, którzy widocznie zostali z AŚ wylani. I
        teraz żółć im się ulewa.
        Mnie ta wiadomość bardzo cieszy. Powstanie uniwersytetu to jeszcze jeden z
        dowodów na prawdziwy rozwój miasta.
        A teraz zadajcie sobie pytanie, dlaczego ED odgrzewa historie korupcyjne akurat
        w momencie rozpatrywania wniosku o doktoraty na pedagogice. Widocznie drugi
        komitet też ciągle działa:).
        ----
        Gosio jest debeściak!
        • sono_andrzej Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku 30.12.06, 13:38
          Dlaczego w Kielcach ma istnieć Uniwersytet Jana Kochanowskiego???
          Jako radomianin protestuję, by przyszły kielecki uniwersytet nosił nazwę poety
          z mojego regionu.
          Sprzeciw jest o tyle uzasadniony, że uniwersytet pod taką nazwą miał powstać w
          przyszłości w Radomiu.

Dlaczego uniwerek w Kielcach nie może nazywać się Uniwersytet Świętokrzyski???
          • Gość: marek Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.12.06, 15:35
            odpowiedź jest prosta bo AŚ nosi patrona Jana Kochanowskiego, o ile wiem to
            Politechnika Radomska, na bazie której miałby powstać uniwersytet (w bliżej
            nieokreślonej przyszłości) ma za patrona Kazimierza Pułaskiego. Czy chodzi zatem
            o patrona czy Radom znowu zazdrości Kielcom. Przypominam że w Kielcach będą albo
            dwa uniwersytety profilowane (przymiotnikowe) albo jeden "pełen" z połączenia AŚ
            i Pśw
          • Gość: Marian Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 30.12.06, 15:51
            Spadaj warchole na drzewo.......
            W Radomiu nie powstanie uniwerstytet za 100 lat bo niby z czego miałby powstać
            z najgorszej politechniki w kraju więc po co sobie już patrona rezerwujecie A
            tak wogóle to AŚ ma tego patrona od wielu lat.
    • Gość: Kronikarz AŚ Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku u.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:50
      Dla niewtajemniczonych. Jeżeli funkcjonariusz publiczny (a nauczyciel akademicki jest takim funkcjonaiuszem)potwierdza nieprawdę np. podpisująć indeks gdy sam nie egzaminował to powinien siedziec za to.
      Pani "Piękna" czyli Pani rektorka Renz z AŚ powinna o tym wiedziec, bowiem i jej sie zdarza minąć z prawdą, na co mamy dowody, i pogonic całe to towarzycho na zielona trawkę.
      • Gość: bumcyk Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:04
        Obawiam się, że męczy Cię jakaś obsesja. Nie wiem, czy na punkcie Akademii, czy
        na punkcie Pani Rektor:).
      • Gość: Calm Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:05
        Ciagle śmigasz tymi dokumentami na forum, a forum to nie organy ścigania i nie
        sąd. Więc Panie mONdry kronikarzu rusz się i poślij na zieloną trawkę, skoro
        masz niezbite dowody
      • Gość: ala Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: 82.139.11.* 30.12.06, 16:06
        Doktoraty na pedagogice. O mój Boże! Widzisz i nie grzmisz!

A po ile?
    • Gość: Freak Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:06
      Słuchaj no Panocku, ja nie biorę, więc nie gadaj bzdur, bo pojęcia nie masz.
    • Gość: naukowiec z NL Uniwersytet na AŚ?!? to dopiero żenada... ;) IP: *.echostar.pl 31.12.06, 13:06
      Wystarczy uwzględnić dwa fakty: genezę uczelni i stopień nasycenia profesorów -
      aktywistów byłej PZPR (nie wiem, czy gdzieś w Polsce jest uczelnia, która ma
      większy odsetek aparatczyków w kadrze naukowej)
      a fakt drugi - wynikający zresztą z pierwszego - pozycja naukowa AŚ w świetle
      wymiernych wskaźników oceny stosowanej przez MNiSW: publikacje na Zachodzie w
      czasopismach z Listy Kalifornijskiej oraz uczestnictwo w projektach 5 czy 6
      Projektu Ramowego UE. Czy jakiś profesor tejże uczelni zaznaczył w ten sposób
      choć w śladowy sposób swoją obecność na forum międzynarodowym? Pewnie jeśli już
      - to tylko przez jakiegoś młodego i zdolnego doktoranta/adiunkta pod swoimi
      skrzydłami...
      No i gdzie po takiej ocenie jest ta uczelnia, która ma aspiracje bycia
      UNIWERSYTETEM?? ;)

ŻE-NA-DA i brak poczucia przyzwoitości-tylko te słowa się nasuwają... niech
      lepiej zostanie z tym swoim potencjałem akademią... :)
      • Gość: Freak Re: Uniwersytet na AŚ?!? to dopiero żenada... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:29
        A ja głupi myslałem, że chodzi o listę filadelfijską. Widocznie ćpam mniej niż
        naukowiec z Holandii
        • Gość: naukowiec z NL Re: Uniwersytet na AŚ?!? to dopiero żenada... ;) IP: *.echostar.pl 01.01.07, 18:17
          hehe, masz rację z tą listą ;)
          ale to jest i tak eufemizm określający publikacje z Impact Factorem
    • Gość: eli Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku u.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 13:35
      wyobraź sobie, że zaznaczył i to nie jeden: i projekty z Unii i publikacje (
      liczne ) z listy kalifornijskiej i nie tylko i granty na duże kwoty. Tylko
      takim średniakom jak niektórzy tu piszący żółć zalewa zdrowy rozsądek. Zajrzyj
      sobie na strony poszczególnych wydziałów ( np Matematyczno - przyrodniczy) lub
      instytutów ( biologia, fizyka) i może przestanieć pluć jadem. Chociaż wątpię,
      bo zawiść to choroba, więc tylko współczuć
      • Gość: cham Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:16
        gdziesik jam cytała, że splitu jakis od Renzowej z asiki ma chabilitacyjum z enerduwka jakiegoś
        • Gość: hauuuuuuu Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:59
          ....Drodzy Towarzysze, przed wojną stalismy przed przepaścią, teraz towarzysze daliśmy duży krok do przodu....
          z przemówienia Gomułki
          Tak samo jest z naszym uniwerkiem. Dno.......
          hauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    • Gość: Kielczanin Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:27
      Czy zmiana szyldu na domu partii cokolwiek zmieni?
    • Gość: mini co to będzie? IP: 217.96.110.* 03.01.07, 11:56
      Padła propozycja by zweryfikowac tytuly i syopnie naukowe ze szkół partyjnych
      wojskowych
      Nasz Dziennik Wtorek, 2 stycznia 2007 r., Nr 2 (2714)
      Zweryfikować ludzi nauki
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070102&id=po01.txt
      Doktoraty albo habilitacje z uczelni partyjnych mają w AŚ podpory kadrowe na
      zarządzaniu.
      Prof. Antoni Malinowski – ANS przy KC PZPR
      Prof. Zygmunt Gazda – Akademia Polityczna Wojska Polskiego
      Prof. Andrzej Bryl - Akademia Polityczna Wojska Polskiego
      Prof. Bronisław Burlikowski - ANS przy KC PZPR
      Prof. Andrzej Szplit – Szkoła Ekonomi w Berlinie
      Dr. Andrzej Pater – Naukowy Komunizm w Moskwie
      Dr. Zdobysław Kuleszyński - ANS przy KC PZPR
      Dr. Anna Batko
      Jak im odbiorą tytuły naukowe to Wydział Zarządzania zostanie zlikwidowany.
      • Gość: miko2 Re: co to będzie? IP: *.quakezero.de 03.01.07, 14:30
        Trochę sprostowań:
        prof. Antoni Malinowski już niestety dawno nie żyje. Ale można zawsze ciało z
        gobu wyciągnąć i przebić osinowym kołkiem :) Co ty na to?
        prof. Gazda habilitację uzyskał na AE Wrocław. Co ty na to mój "mini badaczu"?
        prof. A. Bryl nigdy nie pracował ani nie uzyskał stopnia naukowego na Akademii
        Politycznej Wojska Polskiego. Co ty na to?
        prof. B. Burlikowski nie jest zatrudniony w żadnym z Instytutów Akademii
        Świętokrzyskiej. Co ty na to?
        Prof. A. Szplit habilitację uzyskał na normalnej uczelni ekonomicznej. Jego
        habilitacja została zatwierdzona przez Centralną Komisję ds. Stopni i Tytułu
        Naukowego po roku 1990. Takich przypadków chyba projekt zaprezentowany w "Nazi
        Dzienniku" nie obejmuje. Co ty na to?
        Dr A. Pater nie uzyskał stopnia w czymś co nazwałeś "Naukowy Komunizm" lecz w
        innej instytucji. Faktycznie w Moskwie.
        Reszta się mniej więcej zgadza. Chyba jednak Wydział Zarządzania nie zostanie
        zlikwidowany.
        Pozdrawiam
        PS. Co tam słychać u niesławnej pamięci dr Waldemara Korczyńskiego? Ze stron
        www.tu.kielce.pl dowiedziałem, że został dyscyplinarnie zwolniony z pracy?
        Prawda to?
        • Gość: hihi z Radomia Re: co to będzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:18
          aaaaaaaaaaaaa ten Szplit to ten co robił habilitacyjum w enerdówku i nikt jej nie może znaleźć bo tajna.hihihi
        • Gość: /?/ Re: co to będzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:23
          oooooooooooo, miko2 się odezwał. Co tam u tatki Szplita i w enerdówku?
          • Gość: miko2 Re: co to będzie? IP: 149.9.0.* 04.01.07, 18:34
            Czołem Waldeczku!
            Dawno cię już na forum nie bywało. Jak tam się czujesz na bezrobociu? To jednak
            chyba prawda z tym zwolnieniem dyscyplinarnym z Politechniki Świętokrzyskiej.
            Tam też się nie poznali na takim tytanie myśli matematycznej i specjaliści w
            każdej innej dziedzinie nauki? Co za niepowetowana strata dla światowej nauki :)
            Ale nie przejmuj się. Do (nie)zasłużonej emerytury już tylko 4 lata.
            Pozdrawiam serdecznie i wysyłam całuski
            cały twój
            miko2
            PS. Dzięki za życzenia dla tatki. Wszystko u niego w porządku i tylko innym tak
            życzyć, żeby w jego wieku takie zdrowie mieli. I w enerdówku też fajnie.
            Zwłaszcza jak ciebie nie ma :)
            • Gość: co to będzie Re: co to będzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:00
              Co to bedzie. A nic. Duży uniwersytecki rozkrok AŚ-ki.
              • Gość: gret Re: Malinowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:58
                Właśnie się dowidziałem, że aula na Wydziale Zarządzania ma im. prof.
                Malinowskiego. Pytałam czego dokonał. Ustaliłam, że był dziekanem i za jego
                kadencji zlikwidowano dwie filie (zdaje się na poły legalne), zadłużono Wydział,
                sprzedano budynek (albo wyprowadzono z niego Wydział) na ulicy Mielczarskiego -
                po uprzednim remoncie i pozytywnej ekspertyzie budowlańców co do rozbudowy o
                kolejne piętro), wreszcie zmniejszono liczbę studentów i pracowników.
                Wygląda na to, że głównym dokonaniem, w pozytywnym sensie, jest to, ze umarł i w
                ten sposób zakończył swą kadencję.
                Naprawdę nikt mi nie udzielił jakiejkolwiek informacji o osiągnięciach.

Szplit za to się trzyma mocno.
        • ellipsis Normalna uczelnia ekonomiczna?? 14.02.07, 16:27
          [...] miko2 napisał:
          > Prof. A. Szplit habilitację uzyskał na normalnej uczelni ekonomicznej.
          Jak zwykle łże jak pies. Po pierwsze, pan _doktor habilitowany_ Szplit nie jest
          profesorem, o czym [...] miko2 dobrze wie, gdyż nawet sam o tym pisał.
          Po drugie, przypomnę
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=21740498&a=42101462
          że uczelnia Fachhochschule für Technik und Wirtschaft (która, jak niegdyś pisał
          [...] miko2, ,,nadal funkcjonuje i ma się świetnie"), jedynie przejęła
          nieruchomości Hochschule für Ökonomie (uczelni, na której pan Szplit uzyskał
          habilitację), umożliwiła kontynuowanie nauki znacznej części studentów HfÖ, ale
          nie zatrudniła żadnego profesora z HfÖ! Rzeczywiście, bardzo normalna uczelnia
          ekonomiczna, której tradycji w zjednoczonych Niemczech nikt nie chce
          kontynuować, a z jej kadrą nie chce mieć nic wspólnego... Ponadto biorąc pod
          uwagę przedhabilitacyjny ,,dorobek" naukowy (nie piszę ,,osiągnięcia", bo takich
          tam nie ma...) pana Szplita
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=24536089&a=26064752&wv.x=0
          (który obejmuje 20 publikacji, w tym 2 maszynopisy, rozprawę doktorską, 10
          artykułów opublikowanych w Zeszytach Naukowych Politechniki Świętokrzyskiej, 2
          artykuły opublikowane przez wydawnictwo uczelniane w NRD, rozprawę habilitacyjną
          i 4 artykuły popularno-naukowe opublikowane w ,,Słowie Ludu'' - sic!) mogę z
          całym przekonaniem stwierdzić, że nie był on - oględnie pisząc - bardzo
          imponujący... OK, nie był imponujący... OK, lepiej napiszę miałki... OK, nie
          będę go werbalnie oceniać, ograniczę się do stwierdzenia, że na _normalnej_
          uczelni ekonomicznej kandydat do habilitacji z takim ,,dorobkiem" zostałby po
          prostu wyśmiany!...
          Pozdrawiam myślących.
          • Gość: miko.2. Re: Normalna uczelnia ekonomiczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:00
            No i co tam u naszego DOKTÓRA słychować. Jak tam na polibudzie?
            • Gość: miko.2 Re: Normalna uczelnia ekonomiczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:59
              O cześć wam panowie magnaci, wróć, o cześć wam DOKTORKU z Politechniki. Słyszano, iż nasz Doktorek chce zapisac sie do Rotary Club. Łojjjjjjjj, a tam jest mistrzem ceremoniału niejaki były rektor AŚ-ki Massalski, ponoc pokrzywdzony przez IPN .....
      • Gość: kibic Re: co to będzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:12
        do mini

Koleś, jak możesz takie kłamstwa wypisywwać?
    • Gość: kielczanin Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:47
      Czy zaprzestały działalnosci komitety na rzecz powstania w Kielcach
      uniwrsytetów kierunkowych? Ile w końcu ma być tych uniwersyteów, bo ja już sie
      we wszystkim pogubiłem?
      • borowik1 Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku 03.01.07, 15:20
        "uniwersytetów kierunkowych"? to ile wy bedziecie miec tych uniwersytetów??
    • Gość: Kielczanin Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:20
      Czy zmiana szyldu na budynku uczelni, bez głębokich zmian strukturalnych
      cokolwiek zmieni? Jaki poziom naukowy prezentują obecni obsolwenci AŚ,
      szczególnie ci ze studiów zaocznych, ci, ktorzy konczą studia "magisterskie" w
      wieku 50 - 55 lat. Ktoś ich przecież przepchał przez studia. "prace
      magisterskie" mają swoich promotorów, zostały obronieone. Ale na jakim są
      poziomie?
    • weid Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku 06.01.07, 00:28
      1. zmienić program studiów
      2. j.w.
      3. j.w
      ............

programy są straszne, często przeładowane i bez sensu, od tego trzeba zacząć!
      • ll0gin Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku 25.01.07, 14:05
        Jest tu gdzies watek o profesorze AŚ ekonomiście, który uczy niemieckiego, a nie
        ma do tego uprawnień. Nazywa sie chyba Spit. Czy to prawda? Jak znalexc ten watek?
        • Gość: calmmmmm mmm Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:01
          Szplit, Szplit, Szplit
          Massalski, Massalski, Massalski,
          Gajek, Gajek, Gajek,
          Jopkiewicz, Jopkiewicz, Jopkiewicz
          • Gość: >>>>> Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:41
            Czy to ten Gajek co robił u Jopkiewicza z AŚ.
            Dlaczego Jopkiewicz nie dostał niczego na klapę?
        • ellipsis Oto jeden z takich wątków, 14.02.07, 16:28
          chyba najobszerniejszy:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=21740498&s=0
          Inne wątki można znaleźć wpisując w wyszukiwarce na forum Kielce nazwisko Szplit.
          Pozdrawiam myślących.
      • Gość: Calm Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:54
        Programy są zgodne z wytycznymi ministerstwa, więc bez przesady. Chociaż w
        sumie... niektórych studentów należałoby uczyć polskiego alfabetu - i to nie
        jest specyfika AŚ (żeby nie było). pzdr
        • johnny85 Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku 28.01.07, 14:32
          Zgadzam się z Kielczaninem,że sama zmiana szyldu na uniwersytet humanistyczny
          niczego tu nie zmieni.Bo co to będzie za uniwerstytet bez wydziału prawa,bez
          wydziału nauk społ. z kierunkami:psychologia,socjologia.Ale do tego trzeba
          kadry,a jak nie bedzie mieszkań i dobrych połączeń z Kielcami to kadra z Polski
          nie przyjdzie tu uczyć i koło się zamyka i zawsze będzie to typowa uczelnia
          pedagogiczna.Żeby powstał na prawde prężny uniwerek trzeba kasy,na prawde dużo i
          inicjatywy całego województwa,a nie ściemniania wszystkim że przemianowanie na
          uniwersytet humanistyczny to wielki krok na przód.Poza tym nie ma jednego
          konkretnego budynku(zaznaczam że nie studiuję na AŚce,wiem to z opowiadań
          przyjaciół którzy tam studiują) przez co ludzie mają gdzie indziej zajęcia,gdzie
          indziej rektorat,a jeszcze gdzie indziej administrację uczelni.Dobrym pomysłem
          był zakup Exbudu.To by poprawiło sytuację lokalową.Możnaby tam fajny kampus
          zrobić,ale na to trzeba znów kasy.Poza tym jest przecież szpital
          kliniczny,możnaby rozwijać wydział nauk o zdrowiu w kierunku Collegium
          Medicum,albo AM.Wg mnie na tym powinny być skupione działania,a uzyskiwanie
          prawa do doktoryzowania z obecnych kierunków swoją drogą.
          • Gość: KoszałOpał Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:18
            O randze środowiska naukowego swiadczą profesorowie, którzy znają co najmniej 2 lub 3 obce jezyki (np,. radziecki :), angielski czy niemiecki).
            Nasi uczeni zatrudnieni np. w AŚ powinni ujawnić swoja znajomośc jezyków obcych.
            Powinni to uczynić najpierw rektorzy - byli i obecni. Np. Pan senator Massalski czy niemiecki bo jak wieść gminna kielecka niesie to cos spłodził w tym jezyka ale na boga u nas w bibliotece nie można tego wypożyczyć. Był też w USA co może swiadczyć, że zna jezyk angielski czy obecnie na gwałt sie go uczy. Naukowcy AŚ, którzy tego chca od swoich doktorantów to sami powinni biegle wladac tymi jezykami.
            Pytamy sie więc - Panie Senatorze Massalski jakie ma Pan papiury swiadczące o Pana znajmości jezyków? Jakie Pan rozprawy naukowe spłodził w jezyku niemieckim czy angielskim?
            To samo do Pani Rektor Renz. Jakie Pani Rektor Renz napisała rozparwy naukowe w jezyku angielskim, bo ponoc Pani jak sama twierdzi swietnie włada angielskim?
            • Gość: Wito Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: 80.48.137.* 29.01.07, 22:01
              Stwierdzam, że połowa doktorantów AŚ to miernoty,które w ogóle nie powinny być
              dopuszczone do przewodu dr. Bo jak można dyskutować w dzisiejszych czasach o
              biegłej znajomości języka obcego(zachodniego),skoro to umiejętność dziś
              niezbędna. A starszych profesorów się nie czepiaj,bo dziś są inne warunki do
              uczenia się j. obcych niż kiedyś.Kiedyś nikt, kto nie podpisał współpracy nie
              wyjechał na zachód i nie nauczył się tak dobrze języka.A gdyby zwolnić
              profesorów nie znających dobrze języka, to trzeba by zamknąć większośc uczelni.
              Z mojej obserwacji wynika jedno, że jezyki dobrze znają tajni współpracownicy
              SB i młodsi profesorowie, którzy w ostatnich latach przebywali na stażach
              zagran.
              • Gość: Jane Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: 80.48.137.* 29.01.07, 22:03
                Swięta prawda.
                • Gość: KoszałOpałAŚ Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:33
                  My chcemy wiedzieć jakie Pani Rektor Renz i Pan senator massalski znają języki obce i czy ta znajomość jezyków pozwoliła napisac jakiekolwiek dzieło naukowe.
                  Pan senator Massalski ponoć cos stworzył po niemiecku a gdy zabłądził na wyprawie do USA na tamtejszym lotnisku, to podobno bez problemu porozumiewał sie z tamtejszymi tubylcami w ich jezyku. Niedopuszczamy nawet myśli, że gadał po angielsku na migi.
                  • Gość: zosieńka Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:14
                    Moja zaspokojona już cnotliwość pyta się: Czy to prawda, żes ty KoszałOpałAŚ też pracujesz na pedagogice? Czy to prawda, że Pan Prezes Sadu Okregowego podlegał skurumpowanemu profesorowi?
                  • Gość: misiek Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:19
                    Nie wnikam w Twoją znajomość języka:). I to znajomość języka obcego:). Powiem
                    więcej. Nie dopuszczamy nawet myśli, że nie umieliśmy gadać, chociaż
                    zapłaciliśmy za gadanie w językach obcych?
              • Gość: Calm DO WITO (Witka dr jak sądzę) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:57
                Wituś, a czy Ty zbadałeś na jakim poziomie doktoranci znają języki obce i czy w
                ogóle jakieś znają? Pomijam stylistykę Twojej wypowiedzi, dzięki której jest
                ona mało zrozumiała. CYTAT: "Stwierdzam, że połowa doktorantów AŚ to
                miernoty,które w ogóle nie powinny być
                dopuszczone do przewodu dr. Bo jak można dyskutować w dzisiejszych czasach o
                biegłej znajomości języka obcego(zachodniego),skoro to umiejętność dziś
                niezbędna." Co mają doktoranci do profesorów, o których to tak słodko
                dyskutujesz - nie wiem. Natomiast o znajomości języków można dyskutować właśnie
                dlatego, że jest to umiejętność niezbędna. No chyba, że o tym co niezbędne Ty
                nie dyskutujesz - podam przykład: "Co zrobić, żeby ludzie lepiej znali języki
                obce, żeby się ich uczyli", "Dlaczego znajomość języków obcych jest niezbędna w
                dobie globalizacji". Dyskusja o konieczności. Poniał?
    • Gość: cciiipppaaa Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:48
      w rozkroku widok lepszy
      • Gość: lik Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 18:36
        a jak bydzie szpagat to się zassie...
        • Gość: ajajaj Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 19:12
          Psory uniwersytetu? Ajajaj.
    • Gość: cfvd Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:09
      cdfvr
    • Gość: dzikus Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: 212.87.232.* 18.05.07, 11:17
      ech!
    • Gość: zosienka Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: 193.24.200.* 29.08.07, 21:55
      lapowki- NORMA NA AS przynajmniej na filologii angielskiej. moj znajomy ma wujka ktory tam wyklada...i powiedzial mu ze na 40 miejsc 25 juz jest obsadzonych gdyz wiadmo przed egzaminami kto ma sie dostac :) brak slow... to jest AS !! ZENADA
      • Gość: turek Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 22:00
        Chrzanisz bez sensu. Po pierwsze - mają 50 miejsc, a nie 40. Po
        drugie - obowiązuje elektroniczna rejestracja kandydatów i
        przyjmuje komputer na podstawie wyników maturalnych. Po trzecie -
        jeszcze trwa rejestracja. Oczywiście, że wiadomo, kto ma się
        dostać, to prawda. Ci, którzy mają najlepsze wyniki na maturze.
        • Gość: zdzicho Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 19:00
          Pani Renz uczyła sie hebrajskiego
          • Gość: Ja Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: 213.77.117.* 22.03.09, 19:31

Uniwersytecki Instytut Bibliotekoznawstwa i Dziennikarstwa odwiedziła komisja
            akredytacyjna i stwierdziła, że nie spełnia on podstawowych norm, bo
            dziennikarstwa i bibliotekoznawstwa uczą prasoznawcy i historycy nie mający o
            dziedzinach kierunkowych zielonego pojęcia. Powstał tu dwór rodzinny, który z
            profesjonalizmem nie ma nic wspólnego. Wygląda na to, ze instytut przyjdzie
            zamknąć, skoro profesura nie reprezentuje podstawowych kierunków.
            • Gość: zdzicho Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:19
              Do Pana Korczyńskiego!
              Odkryto, że język angielski znają na Massalskiego 12
              • Gość: o q ór wa Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 17:59
                • Gość: no własnie Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 14:54
                  o q r w a
            • Gość: adaś Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:51
              Czy zmiana szyldu na gmachu KW PZPR cokolwiek zmieniła?
              • Gość: durnowaty Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.chello.pl 21.04.09, 08:23
                Domyślam się, że w Twoim życiu na pewno:P.
                • Gość: Tow. Re: Duży krok Akademii Świętokrzyskiej w kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 15:51
                  Towarzyszko Renz - łączcie się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka