Dodaj do ulubionych

***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Radom***

IP: *.chello.pl 22.03.07, 00:33
NADCHODZI NASZ CZAS!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja1 Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.itech.pl 07.08.07, 12:13
      a cóż to za propaganda?
    • Gość: janus-z333@gazeta. Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:35
      Szukalem godzine,trudno znalezc sensowna odpowiedz.Jak powiatowy chlopiec moze
      cos wiedziec na temat wielkomiejskiego,wojewodzkiego zycia.Prowincjal z
      mazowsza,smiechu warte.
      • Gość: Marian Kalina Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.skr.vectranet.pl 22.08.07, 13:40
        Tak, to pisał gość z prowincji. Ale Kielce są wiochą również. Wielkomiejskie
        życie? Śmiechu warte są te słowa.
        • Gość: baux Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 01:01
          Milcz kmiocie boś głupi.
        • przemek25121970 Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado 23.09.07, 14:30
          Gość portalu: Marian Kalina napisał(a):

> Tak, to pisał gość z prowincji. Ale Kielce są wiochą również. Wielkomiejskie
          > życie? Śmiechu warte są te słowa.

Wole wojewódzkie miasto niż powiatową wieś.
          To chyba proste, nie?
          Przykro mi, ale Radom jest powiatem, no taka jest prawda.
          Chociaż Kielce też nie specjalnie jako stolica województwa wyglądają, no ale
          mogą od biedy tym miastem wojewódzkim być...
          • Gość: A>S> RADOM Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 10.05.10, 16:43
            I cóż że Kielce są miastem wojewódzkim. W tej wiosze nie ma nic i nie
            będzie i nigdy tego nie zmienicie.RADOM jest większym miastem niż ta
            wasza wieś wojewódzka rzekomo
            • Gość: CK Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.chello.pl 07.06.10, 18:24
              Radom to zawszona wieś a nie żadne miasto.
              • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:47
                A ty cieciu kim jesteś? Leszczem z zawszonych Kielc, które powinny
                zniknąć z mapy Polski, Europy i Świata.Milcz boś głupi.
                • Gość: a Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:33
                  Tak cię to boli na duszy, śmieciu z megazadupnego Radomia?
        • mantis3 Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado 01.08.08, 19:29
          Gość portalu: Marian Kalina napisał(a):

> Tak, to pisał gość z prowincji. Ale Kielce są wiochą również. Wielkomiejskie
          > życie? Śmiechu warte są te słowa.

lepsze Kielce niż tragiczny Radom.
          • Gość: f Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: 78.88.133.* 27.04.10, 20:09
            KIELCE ? ta wieś ? prosze Cie człowieku Radom może nie jest taki jak WAWA czy
            Kraków ale napewno lepszy niz te zajebane Kielce. Ogólnie Mazowsze the best
            • Gość: hahaha Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:35
              Ta lepszy nie wiem w czym chyba w ilości takich buraków jak ty śmieciuchu z radomskiej dziury...
      • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:44
        Wieś ze świętokrzyskiego. hahaha
    • lalewicza Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado 31.10.07, 21:43
      Jak zwykle to samo. Dzieci wracajcie do piaskownicy.
      Prawda jest to ze Radom rozwija sie w obecnej chwili lepiej niz
      Kielce. Nie znaczy to jednak ze Radom jest lepszy, gorszy tez nie
      jest
      • Gość: kj Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 22:24
        Jak się prezentuje taką zapaść to rozumiem, że kilka jakichkolwiek inwestycji będzie uznane za świetny rozwój miasta. Życzę, abyście kiedyś nadgonili te lata obecnie dzielące Radom od Kielc.
        • Gość: A>S> RADOM Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 10.05.10, 16:47
          Dziękujemy na pewno nadgonimy wasze 100 lat za murzynami
          RADOM GÓRĄ.
          • Gość: CK Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.chello.pl 07.06.10, 18:24
            Górą w bezrobociu i brzydocie.
        • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:48
          Lata chyba te w produkowaniu szałasów.
    • Gość: lukas Re: ***Przyszłość Jest DO BANi - To Radom IP: *.eranet.pl 23.01.08, 15:32
      Radom to czarna dziura na mapie Polski
      W której nic się nie dzieje , poza ogólną nudem , brudem , i bezrobociem
      • Gość: Kielecki man Re: ***Przyszłość Jest DO BANi - To Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 22:04
        Radom to jedno wielkie bagno, Byłem tam raz, może dwa - na wycieczce w Teatrze w
        przedszkolu. haha Kiedys było tam ładnie i fajnie, Teraz to dziura, bez
        przyszłości. Same dresy i łyse pały do okoła.
        • Gość: urbi et orbi wielkomiejskie zycie IP: *.top.net.pl 16.02.08, 21:02
          buhehe, Kielce i wielkomiejskie zycie, hehehe, chyba sie posikam ze smiechu. Ah
          te kieleckie teatry, opery, wystawy, te glosne na cala Polske wydarzenia
          kulturalne, ktore nie schodza z pierwszych stron gazet i szerokim echem
          rozchodza sie na caly kraj. Te wykwintne resteuracje, te bale na ktorych bawia
          sie wspaniali panowie, dystyngowane damy, i miedzynarodowi goscie. Ahhhh te
          wspaniale uczelnie ktore przyciagaja do naszego goscinnego miasta studentow z
          calej Europy, ba - z calego swiata. Masz racje Kielce naprawde pokazuja jak
          powinno wygladac wielkomiejskie zycie...
          • Gość: kj Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 22:27
            Ale na pewno życie jest tutaj ciekawsze i są większe perspektywy rozwoju niż w Radomiu.
            • Gość: urbi et orbi Radom i Kielce - i to wies i to wies... IP: *.top.net.pl 25.02.08, 23:42
              Skonczcie juz te przepychanki ktora wies jest lepsza od drugiej. Prawda taka ze
              i Kielce i Radom to dziury zabite dechami. I tyle.
              • Gość: SD !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 02:12
                DZIURY ZABITE DECHAMI TO KRAKOW I RADOM NIE POROWNUJCIE KIELC DO TYCH WSI
                • Gość: urbi et orbi do SB IP: *.top.net.pl 26.02.08, 17:22
                  Daj Panie Boże żeby Kielce taka wsią jak Kraków były. Ty SB to idź do Biedronki,
                  połóż swoja głowę na wadze i wciśnij przycisk z burakiem.
                  • Gość: CK Re: do SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:32
                    Jak ci się zaścianek krakowski podoba to jazda dalej mi stąd!
                • Gość: A>S> RADOM radom IP: *.centertel.pl 10.05.10, 16:58
                  Tak a Kielce to przyszła stolica Polski po prostu Paryż się kryje.Wasze
                  miasteczko nigdy nie bedzie wiekszym miastem polski i nie mozecie sie z
                  tym pogodzic i dlatego tak gadacie zrozumcie to wreszcie dzieci.
                • Gość: Radom Re: !!!!! IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:52
                  A kielce to co brud smród ubóstwo i jeden sklep. Nie słódź sobie. Weź
                  spuść wode bo śmierdzi tobą i tymi zawszonymi kielcami
                  • Gość: CK KORONA Re: !!!!! IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:34
                    ej ukraińcu z radomia, przyjeżdżajcie potrzeba nam tanich roboli!
                • Gość: Gosć Re: !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 23:10
                  Wieśniak. Krakowa nie widział i nawet jakby chciał to się nie odnajdzie w moim mieście. Pozdrowienia Wieśniaku.
              • Gość: AS Radom Re: Radom i Kielce - i to wies i to wies... IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:36
                A ty z kąd pochodzisz,że za takiego pana się uważasz.Pewnie z tej
                brudnej i smierdzącej Warszawy.
            • Gość: Hahahaha Re: wielkomiejskie zycie IP: 82.139.45.* 27.02.08, 14:55
              Nie no co ja wyczytałem. Jednym z symboli Kielc jest jakiś oszklony budynek
              Exbudu. A te Exbud to jakaś firma śmieci wywożąca?? Boże ludzie . Radom co
              najmniej ma jakieś symbole. Ma dworzec PKP który jest zabytkowy! A wy macie ale
              dworzec PKP który jest rzekomo Nowoczesny. Może nowy to jest ale ten szyld plusa
              nad nim.Macie ulicę Sienkiewicza która wygląda jak u nas ulica Rwańska a my mamy
              piękną ulicę Żeromskiego z pięknymi fontannami. Radom nie ma może uniwersytetu
              ale po co nam uniwersytet skoro w mieście mamy uniwersytet warszawski! Wy macie
              kościół na Karczówce a my mamy katedrę z dwoma złotymi koronami na szczycie
              (poświęconymi przez papieża Jana Pawła II) bardzo podobną do tej w Rotterdamie.
              Radom będzie miał lotnisko które będzie przyjmowało ogromne samoloty a wy?
              Lotnisko przyjmujące co najwyżej samolot którym przyleci pan Gosiewski!
              Śmiejecie sie że radom ma najwyżej markety takie jak biedronka itp a ja
              PRZYPOMINAM ŻE W RADOMIU WŁAŚNIE BUDUJE SIĘ OGROMNA GALERIA SŁONECZNA. CENTRUM
              KING CROSS. ORAZ JEST JUŻ PROJEKT BUDOWY CENTRUM NA ULICY ENERGETYKÓW! Wy macie
              teatr Żeromskiego a my mamy Resursę obywatelską i teatr powszechny! Śmiejecie
              się że radom sie nie wyludnia. Owszem nie wyludnia bo mamy jeszcze dość wolnego
              miejsca na obrzeżach miasta! Niektórzy sie wykłócają że Kielce są większe niż
              radom... Hmmm to was rozczaruje Kielce mają 109 km/kw a radom 111km/kw a żeby
              jeszcze dodać do tego, niedługo planuje sie powiększenie Radomia tzn że do
              Radomia zostaną wcielone miasteczka z tzw aglomeracji radomskiej. Wtedy radom
              będzie miał około 250 km/kw i około 300.000 ludzi! Radom jest 4tym miastem w
              Polsce co do bezpieczeństwa na ulicach a Kielce?? Nawet nie wspomnę!! Śmiejecie
              się że w Radomiu są budynki które wyglądają jak budynki prowincji! Dbamy o
              zabytki które co róż przechodzą renowację!!! Radom jest świetnie położonym
              miastem przy 2 drogach zagranicznych a wy przy jednej! Chwalicie się że wasz
              dworzec PKS wygląda jak latający spodek, może i wygląda ale Radom nie będzie tak
              jak wy drugiego Wylatowa robił. A Kielecka komunikacja jest gorsza niż ta na
              Kamczatce! Ludzie sami przyznajcie że Radom jest lepszym miastem. Bo u was
              jedyną atrakcja może jest położenie!!! Góry Świętokrzyskie!! Proszę o mądre
              wypowiedzi takie na poziome Kielc.
              • Gość: wyjazd powiatowcy Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 22:41
                Radom lepszym miastem, a to jest w ogóle miasto czy 200tys pipidówka? Porównuj się z Płockiem, gdzie powiatowcu ci do Kielc z twoim miateczkiem i te argumenty twoje można się uśmiać! Polecam się dokształcić i nie bredzić...
                • Gość: Hahahaha Re: wielkomiejskie zycie IP: 82.139.45.* 29.02.08, 10:53
                  Noo tak w sumie jak sie człowieka zmazało to tak niestety jest!!! No to cię
                  zmaże teraz!! Warszawa będzie wydzielona z Mazowieckiego i radom będzie stolicą
                  województwa!!!! To wasze słabe województwo świętokrzyskie chyba już nie będzie
                  takie fajne!! PRZYNAJCIE SIE KIELCE SĄ SŁABE!!!!!!! A KORONA KIELCE JESZCZE
                  BARDZIEJ!!!!
                  • Gość: Hahahaha Re: wielkomiejskie zycie IP: 82.139.45.* 29.02.08, 10:56
                    Wiecie że ja słyszałem że jak będzie nowy podział administracyjny
                    polski ( 2010r ) to że zostaną usunięte województwa najsłabiej sie rozwijające??
                    Wymienione zostały województwa OPolskie i Świętokrzyskie!

TAKŻE POZEGNAJCIE SIĘ Z TYM WASZYM POTĘŻNYM WOJEWÓDZTWEM!!!
                    • Gość: hehehe Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:47
                      Ja słyszałem, że Radom ma być zrówanany z ziemią jako najbardziej zapóźnione miasto UE XXI wieku. Nastapi to najpóźniej w 2011 roku.
                      • Gość: Hahahaha Re: wielkomiejskie zycie IP: 82.139.45.* 29.02.08, 18:09
                        To chyba uszu nie umyłeś!!
                      • Gość: Hahahaha Re: wielkomiejskie zycie IP: 82.139.45.* 29.02.08, 18:10
                        To są właśnie odpowiedzi na poziomie KIELC!!! Żenada!!! Biedne dzieci NEO
                        • Gość: jestem z Kielc Re: wielkomiejskie zycie IP: 81.219.133.* 03.05.08, 02:58
                          Nie wiem co mnie wkręciło w ten porąbany przez niedokonanych "warszawiaków" wir!
                          Prowokacja, prowokacją... trudno, może ktoś, coś zrozumie?
                          Od pokoleń jestem kielczaninem.
                          Znam wiele osób mieszkających w Radomiu. Cenię ich, szanuję i myślę, że z
                          wzajemnością.
                          Wiem, że szyderstwa te pod moim również adresem, nie są ich, PRAWDZIWYCH
                          RADOMIAKÓW, udziałem!
                          Kiedyś z zazdrością patrzyłem na osiągnięcia sportowe, kulturalne i bytowe
                          Radomia. Nie rozumiałem wtedy też kąśliwych uwag (tych przyszywanych teraz już
                          wiem radomiaków) na temat Kielc i ich mieszkańców. Pamiętam też tę
                          "podwarszawską", czy może "wokołoradomską", prostacką awanturniczą pychę i
                          pogardę dla tych z Kielc. Skąd to się wzięło? Czyżby z racji braku
                          samookreślenia się? No bo Mazowsze zawsze trochę jakby za daleko, a do
                          świętokrzyskiego trochę za "nisko", co?
                          I wtedy też mówiło się o nowym województwie dla Radomia. Stało się tak niebawem
                          jak wiemy. I co? Mieliście już PAŃSTWO swoje PIĘĆ MINUT.
                          W sierpniu 2006 roku zajrzałem do Was na pokazy akrobacji lotniczej. Ta niegdyś
                          podziwiana ulica Żeromskiego, jej wygląd i ekspozycja... Po długim
                          przeszukiwaniu miejsca do relaksu i konsumpcji, w jakiejś w miarę dostępnej i
                          nie podrzędnej wydawało się pizzerii (w CENTRUM! raptem parę niewyjściowych
                          lokali liczonych łącznie z parasolami na DEPTAKU), dostaję dla ochłody ciepłe
                          piwo od nieco tylko bardziej zdziwionej panienki!!! Niczym jak w podkieleckiej
                          Cedzynie w małej wsiowej gastronomii, gdzie na noc wyłącza się chłodziarkę z
                          napojami (no bo "przecie" w nocy sie nie handluje i sie "wyłancza", nie?)!!!
                          O wojewódzkich pomysłach zatem... był czas się pokazać i jakoś nie za bardzo to
                          wszystko jakoś wyszło. Historia też podaje przykłady, gdy mianem "województwa"
                          chrzcili Was tylko zaborcy! Zastanawiające.
                          ŻENUJĄCY jesteście WY, przyłatani RADOMIACY! Tak, tak! Bo Ci PRAWDZIWI za żenadę
                          pojmują przyznanie się do tych WASZYCH ARGUMENTÓW.
                          Wiochą jesteśmy tak samo my jak i Wy. Tak samo jak i wiele mniejszych
                          znaczniejszych i większych miast. Wiochą była i jest też nasza "stolyca"!
                          Wiozłem kiedyś Węgrów do tej naszej Warszawy. I wtedy, kiedy byliśmy tam już
                          prawie cały dzień, kiedy natarczywie dopytywali mnie o tę Warszawę... odparłem
                          po namyśle, że zawiozę ich tam następnym razem. Fakt! Było to kilkanaście lat
                          temu. Nasza stolica była wtedy jeszcze innym miastem, ale i Budapeszt też raczej
                          nie tracił czasu. Prawda? Był tam może ktoś ostatnio? No właśnie! Więc o czym tu
                          mowa? Te miasta, czy raczej wobec niektórych, wiochy, tworzycie właśnie WY,
                          NIEKTÓRZY! Nabrało się was skąd i nie wiadomo ile (przybysze z Marsa, byliby
                          zdecydowanie mniej bezwzględni i głupi). Widać to na co dzień na naszych
                          (waszych?) ulicach, w radio i telewizji. Pełno was i w szkołach i uczelniach, w
                          sklepach, lokalach, i na stadionach, w teatrach i w kinach, instytucjach
                          państwowych. Pełno was wszędzie! A szczególnie w necie! Tu się można nieźle
                          ukryć, tu mnie nikt nie widzi, nikt mnie tu nie zna. Mogę bezkarnie każdemu
                          dołożyć! Czyż nie tak dzielny bohaterze?
                          Szanowny szyderco z... skąd tam se już jesteś! Używasz sloganów to pewne. Pewne
                          jak to, że te Twoje informacje o pewnych szczegółach z mapy i historii Kielc są
                          dokładnie tak samo prawdziwe jak Twoje pochodzenie, przywiązanie i wierność temu
                          ambitnemu miastu i jego mieszkańcom.
                          Im to przesyłam życzenia nieustającej pomyślności i spełnienia!
                          Sławek z Kielc.

P.S.
                          Wiadomość dla "kinomana"!
                          Nie jestem sierotą!
                          Dzieciństwo miałem spoko!
                          A ty? Odpowiedz sobie sam.
                          • Gość: hahaha Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:54
                            Dobrze napisane i jakże prawdziwe! Radom to gmina miejsko-wiejska a na tym forum jest paru obdartusów, którym marzy się aby Radom liczył się tak jak Kielce. Śmiech z nich!
                            • Gość: luki Re: wielkomiejskie zycie IP: *.eranet.pl 13.05.08, 13:17
                              Radom i przyszłość zabawne takie kity to można wciskać tym co radomia na oczy
                              nie widzieli. A prawda jest taka w radomiu jest syf, brud, i ubóstwo, bezrobocie
                              i brak przemysłu a poza tym nieudolne władze miasta które niczego nie umieją
                              załatwić . Warszawa w mazowieckim pompuje kasę z UE a radom dostaje ogryzki i to
                              nawet na ogryzki nie bardzo wygląda.
                              Sorry ale aspiracje radomia do wielkomiejskiego życia są co najmniej zabawne.
                              Zero potencjału zero turystyki.
                              • Gość: CK KINGS Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 19:45
                                Radom to najbardziej zabita dechami prowincjonalna dziura w Polsce z 23% bezrobociem!
                                • Gość: Korupter Re: wielkomiejskie zycie IP: 91.200.92.* 15.05.08, 01:15
                                  Kielce to jedyne miasto w Polsce gdzie deptak usłany jest końskimi kupami. A
                                  wszystko to dzięki niebywałej, na skale ogólnopolską skale atrakcji turystycznej
                                  Kielc jaka jest przejażdżka po deptaku kieleckim kucykiem. Tylko dlaczego nikt
                                  po tych kucykach nie sprząta? Bylem w tamtym roku i widziałem na własne oczy
                                  • Gość: LOL Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 17:52
                                    Wieśniactwo radomskie nie zna granic!
                                  • Gość: radomiaki to psy Re: wielkomiejskie zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 16:36
                                    W Kielcach mamy deptak z prawdziwego zdarzenia, Radom to prowincjonalna wiocha z deptakiem jak to w powiatowej wsi, z jednopiętrowymi ruderami pokrytymi papą, oto radom największa wiocha UE!
                                    • Gość: MM Re: Rodom piękne miasto!!!! IP: *.centertel.pl 16.01.10, 18:44
                                      Kielce to wioska z małymi chatami z drewna i dachami ze słomy.
                                      Największe zadupie świata do Kielce.
                                      A pape to ty masz w d****.
                                      • Gość: MadMajk Rodom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 13:45
                                        Zamknij się i przyjmij prawdę! Radom to dziura i tak pozostanie, zawsze będziecie w tyle, bo jesteście plemieniem nieudaczników, wiem bo często jeżdzę do Warszawy koleją i widzę co za zacofańcy i pierdoły wsiadaja i wysiadają w Radomiu.
                                        • Gość: Radom Re: Rodom? IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:53
                                          A w kielcach wysiadają pchły i wsiarze
                                          • Gość: hahaha Re: Rodom? IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:36
                                            Boli plebsie z radumia? Ha ha ha ha
                              • Gość: gość Re: wielkomiejskie zycie IP: *.centertel.pl 16.01.10, 18:55
                                ty to chyba matce z beta wypadłeś
                                w kielcach za to jest dużo turystyki chaty z czasów Piastów
                          • Gość: ad Re: wielkomiejskie zycie IP: 78.88.133.* 27.04.10, 20:12
                            popieram zdanie "[...]wiochą jesteście Wy jak i My![...]"
                            bo to prawda
                            jesteśmy w całkiem innych województwach, po co te kłótnie
              • Gość: xtrmntr Wiesz co to jest ranga miasta? IP: *.triad.res.rr.com 24.05.08, 11:41
                Nie sądzę. Jest to ogólnie znaczenie miasta tak lokalne jak i w szerszym
                znaczeniu. Więc CK jakby nie było to stolica województwa. Jak cienkie by ono nie
                było. Radom ma tylko część instytucji wojewódzkich. A to że Wawa będzie
                wydzielona (z polskim tempem pewnie gdzieś około 2357 roku)? To tylko pokaże co
                każdy kto się chociaż trochę zna - że mazowieckie i jego dochody to głównie Wawa
                (czyli w praktyce aglomeracja) - a reszta to pustynia w okolicach właśnie
                najbiedniejszych województw.

Gratuluję lotniska i w tej kwestii to akurat CK powinno współpracować z Wami.
                Ale takkie szowinizmy lokalne prowadzą do tego że Luby się chwali chociaż za
                dużo faktycznie to nie dokonał.

Galerie (handlowe) nie świadczą jak atrakcyjne jest miasto. No chyba że to są
                galerie tworzące trendy jak nowojorskie, londyńskie, berlińskie itp. W polandii
                to miejsce rozrywki prostych ludzi którym galeria z podstawówki kojarzy się ze
                sztuką hajlajfem i w ogóle. A to sklep tyle że ładniej się nazywa.

Żeromskiego nie widziałem więc nie mogę się wypowiedzieć. Natomiast jeżeli się
                przejeżdża przez miasto to jest strasznie zaniedbane. Kocham CK, są fajne
                budynki itp. I to jest różnica - wy, radomiacy, musicie zacząć odnawiać swoje
                centrum.

Aglomeracji radomskiej nie ma. Jest zespół miejski. Drobna różnica ale nie chce
                misię rozwodzić. Tak jak i wydumany (quiz: przez kogo?)Kielecki Obszar
                Metropolitalny. Co do obszaru miast: JAworzno ma chyba ze 160 km2, mieszk. koło
                95 tys. i co z tego? Duży obszar jest zajętyprzez kopalnie i tereny
                pokopalniane. A gęstość zaludnienia (uznawany za syntetyczny) jest +/-
                porównywalny dla CK i Radomia. Gwoli ścisłości - powierzchnie są zgodne. Mieszk.
                - CK <200 k, Radom ok. 225 k (nie chce mi się sprawdzać ale jestem w miarę pewny
                na ten temat). A Radom musiałby włączyć od Pionek i Kozienic po Białobrzegi i
                Szydłowiec żeby miał 300 tys. mieszk. Tyle +/- ma Białystok. Ale jest uważany za
                ważny tylko przez to że nie ma w pobliżu innego dużego miasta (najbliższe to
                prawie dwa razy mniej ludny Olsztyn a później dopiero Wawa) + granica ale w
                coraz mniejszym stopniu. A wracając do gęstości zaludnienia przy 250 km2 Radom
                miałby gęstość charakterystyczną dla małych miasteczek / zaplecza większych
                miast.Jeśli o to Wam chodzi - proszę bardzo. Pomijając fakt że byłoby to 6-7
                miasto pod względem powierzchni. Ale poziom rozwoj prędzej liczy się w dochodzie
                i inwestycjach (i to raczej per capita) niż powierzchniami czy liczbą ludności.
                Miami w swych granicach administracyjnych ma parę tysięcy mieszk. więcej niż
                Radom. Ale aglomeracja (a właściwie zespół agloemracji) Ma ok. 5.5 mln mieszk.
                No i zasadniczo w Miami i okolicach trochę więcej się dzieje. Mnie się tak
                przynajmniej wydaje. Ale mogę się mylić. Na użytek zakompleksionych czopków z
                Radomia bądź CK.

Pozdrawiam inteligentnych radomiaków!
                • Gość: h Re: Wiesz co to jest ranga miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 22:50
                  Jeżeli już podajesz ilość stałych mieszkańców w miastach to Radom <220tys.
                • Gość: WRA-o76 Re: Wiesz co to jest ranga miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 09:39
            • Gość: Radom Re: wielkomiejskie zycie IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:50
              Nie podniecaj się tak bo powietrze z ciebie ujdzie.
        • Gość: agilia Re: ***Przyszłość Jest DO BANi - To Radom IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 12:27

zaorac radom i kielce i byloby miejsce na igrzyska legi i wisly
        • Gość: A>S> RADOM Re: ***Przyszłość Jest DO BANi - To Radom IP: *.centertel.pl 10.05.10, 16:52
          W Kielcach moi drodzy mamy 2 bloki na krzyż, 3 przystanku autobusowe i
          jedną ulicę Sienkiewicza to jest miasto XXI wieku.
          • Gość: hehe Re: ***Przyszłość Jest DO BANi - To Radom IP: *.chello.pl 07.06.10, 18:25
            Opisz teraz wieś Radom;)
        • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest DO BANi - To Radom IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:40
          Nikt ci nie karze przyjeżdżać do Radomia. Wynocha!!!
    • Gość: emigrer Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.nrth.cable.ntl.com 06.09.09, 01:17
      Już Lenin mówił " Ziemia chłopom, władza Radom "
      Radom wykorzystał swoją szansę - stał się przedmieściem Warszawy.
      • Gość: DOLNY ŚLĄSK (DW) Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 16:27
        Kielce są naprawdę bardzo ładnym i czystym miastem, zaś Radom to idiotyczna plamka na mapie Polski! Gdyby Wrocław miał się równać z którymś z tych miast to na pewno byłyby to Kielce! Nie ukrywam, że Kielce powinny zmienić swój samorząd na taki, który będzie się jeszcze bardziej starać o dofinansowania lub fundusze dla miasta jak i całego regionu, a Radom może zmieniać lub nie, bo i tak mu to nic nie da - DLACZEGO? Otóż w Radomiu mieszka najniższa struktura społeczeństwa polskiego, która jednym słowem nie umie rządzić! Chciałbym jeszcze zauważyć, że według źródeł (wikipedia)to Kielce zyskały wcześniej prawa miejskie, a nie Radom! Niech Kielce nie tworzą wspólnego województwa z Radomiem, Częstochową, czy inną zarazą! Wychodzicie na prostą i to mnie cieszy, bo jesteście fajnym miastem, a Radom może Was w d*** pocałować! Pozdrowienia z Wrocławia!
        • Gość: CK Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.chello.pl 07.06.10, 18:29
          Taka prawda, porównanie Kielc i Radomia to jak Europę do Afryki. Bez sensu. Radom zawsze będzie w tyle.
          • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:43
            Porównując Radom i Kielce to tak jakby porównać miasto z wsią za
            panowania Piasta.
            • Gość: wiocha radum Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:38
              Fakt jesteście tą wsią do dziś dnia, tylko tylko wiochowych bloków dostawili.
        • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.centertel.pl 25.06.10, 18:55
          A za to ty kielcom d*** obliż.i weż sie schowaj z tym wrocławiem co tam
          jest wielkie nic
    • Gość: patriota Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 10.03.11, 23:57
      Drżyj Warszawo, Paryżu i Londynie!
      • Gość: oc Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 18.03.11, 22:38
        a ja wam mowie ze i Radom i Kielce to piekne miasta tylko wy wszyscy jestescie debilami pozdrowienia z OSTROWCA SWIETOKRZYSKIEGO
    • Gość: asd Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.vistec.net 25.05.11, 21:31
      ani Radom ani Kielce, tylko:

www.selfgov.gov.pl/aktualnosci/pdf/Adamowicz-Polaryzacja-Dyfuzja.pdf
      • Gość: Radom Re: ***Przyszłość Jest Jasna - Przyszłość To Rado IP: *.opera-mini.net 31.05.11, 17:15
        Panie i panowie, Kielcem od niedzieli po słynnym na cały kraj łomocie otrzymanym na wspaniałym Mazowszu w Płocku to największa zapłakana świętokrzyska wieś w Polsce hahahahahahahahahahahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka