joanna7901 01.11.10, 15:52 Jakie kupujecie gry dla 9latki? W co graja wasze dzieci na komputerze?????????????? prosze piszcie i podpowiadajcie innym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko12345 Re: Gry dla 9latki 05.11.10, 17:26 Moja siedmiolatka, ale i dziesięciolatek znajomych chętnie grają w gry przygodowe związane z jakimś filmem - np. ostatnio Star Wars, wcześniej Mój brat niedźwiedź itp. Wcześniej u nas królowały gry Barbie, ale już są trochę passe więc myślę, że dla 9-latki też będą za dziecinne. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasia1 Re: Gry dla 9latki 17.12.10, 09:58 Rzeczywiście Barbie odeszła juz w przeszłość. Miałam ogromny problem z wyborem gry dla swojej 9 latki. Bo trudno jest znaleźć interesującą grę dla dziecka w tym wieku bez przemocy... nawet zaryzykowałabym stwierdzenie, ze prawie niemożliwe. Więc wybieramy lepsze zło Moja córka gra w Harrego Pottera (kamień filozoficzny był na początku), pierwszą część SIMSów (podkreślam pierwszą część), szkółkę dla zwierząt (polecam mimo infantylnego wyglądu okładki . No i jest sporo gier w internecie, w które grają moje córki 7 i 9 lat (często gry ciekawe, zręcznościowe, czasem nierozwijające - typu latanie w postaci gołębia ..., ale bez przemocy). Jeśli będziesz zainteresowana postaram się wkleić linki. Zdecydowanie odradzam SPORE , które moja córka dosłatał na 8 urodziny (!), z komentarzem, że własnie koleżanka z klasy w to gra... brrrr Odpowiedz Link Zgłoś