clio_1 03.02.09, 14:24 Kiedy zaczyna sie rekrutacja do przedszkoli? W marcu czy w kwietniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: Rekrutacja do przedszkoli 03.02.09, 14:52 podobno w marcu, ale tan naprawde jeszcze nic nie wiadomo, ani kiedy, ani jak, koszmarrrr Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Rekrutacja do przedszkoli 03.02.09, 19:03 Rewelacja, jak ze wszystkim w tym mieście... Czy możesz podać mi link do jakiejś strony z kryteriami przyjęcia, jeżeli oczywiście masz? Kojarzy mi się, że gdzieś na forum to już było, ale nie mogę znaleźć. W tym roku pierwszy raz zapisuję dziecko do przedszkola i mam wątpliwości, czy się w ogóle dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Rekrutacja do przedszkoli 03.02.09, 19:06 Już znalazłam. Czarno to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rekrutacja do przedszkoli 03.02.09, 22:11 pokaz prosze, bo ja nie miałam żadnej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
szaruga clio, podaj linki 03.02.09, 22:46 pls... moj wrzesniak tez idzie w tym roku pierwszy raz i nic nie moge znależć... Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Rekrutacja do przedszkoli 04.02.09, 11:00 Informacje zeszłoroczne www.przedszkolaki.swiata.pl/index.php?p=2&p1=233&p2=392 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/834986.html Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rekrutacja do przedszkoli 04.02.09, 14:25 nie martwcie sie tym! jeszcze nic nie wiadomo, jak będzie wygladała rekrutacja w tym roku, ani jakie będa kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Start prawdopodobnie 1 marca 07.02.09, 17:34 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6246165,Nabor_do_lodzkich_przedszkoli.html Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka28 Piszą że 2 marca :) 18.02.09, 16:44 www.uml.lodz.pl/index.php?str=4198 Odpowiedz Link Zgłoś
bell9 Re: Rekrutacja do przedszkoli 21.02.09, 13:02 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6302918,Nowosci_w_naborze_do_przedszkoli.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1078293 www.uml.lodz.pl/index.php?str=4198 Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:10 a u mnie tak: zalogować wg hasła zeszłorocznego nie mogę, bo napisane że się nie zgadza pesel z hasłem założyć nowa kartę zapisu nie mogę bo pisze że taka karta już istnieje ot tyle Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:13 po kliknięciu "zapomniałam hasła" wpisaniu adresu, znów to samo "taka karta nie została założona" błędne koło założyć nowej nie chce mi system, zalogować tez mnie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
inkam32 Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:28 i tak masz szczęście, że w ogóle dostałaś się na stronę - u mnie otwiera się od 30 minut...a miało być tak pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:29 taaaaa, u mnie też się nie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:35 no może i prędkość nie jest porażająca, jednak jakoś mi się otwiera wszystko ale nic z tego nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:41 Ale jak dobrze zrozumiałam mam czas do końca marca na zapisanie? i kolejność zgłoszeń nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:42 tak,tak Ja dziś bardziej z ciekawości chciałam wejść Odpowiedz Link Zgłoś
coronella binkaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.03.09, 10:44 musisz dostac z przedszkola nowe hasło!!!!!!!!!! Jesli masz dziecko już chodzace do przedszkola, idz do dyrekcji po nowe hasło do systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: binkaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.03.09, 10:45 dzięki tak też zaczęłam właśnie się domyślać Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:44 w sumie tak, ale dziś mam chwilkę by to zrobić, zresztą u mnie problemu nie ma to to kontynuacja tak czy siak, muszę w przedszkolu chyba jakieś nowe hasło dostać czy coś, bo na stronie nie nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:52 u mnie strona tez nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 10:57 ja już nie wchodzę, i tak najpierw dyrekcja ale działała, trochę dłużej wchodziło, ale wchodziło Odpowiedz Link Zgłoś
inkam32 Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 11:11 u mnie przedszkolna strona już całkiem padła i chyba dam sobie na dzisiaj spokój z rekrutacją zanim poważnie się zdenerwuję Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Rekrutacja do przedszkoli 02.03.09, 13:06 Hasła do systemu dla moich dzieci dostałam w zeszłym tygodniu w przedszkolu. Na dzień dobry system każe od razu zmienić na swoje nowe hasło. U mnie strona chodzi, ale baaaaaaaardzo wolno. Zgłoszenie jednego dziecka trwało ok. 1,5 godziny z zegarkiem w ręku - bardzo wolno ładują się kolejne kroki, mimo że większość danych jest z zeszłego roku. W każdym razie jak zaczęłam o 8 rano, to o 11 skończyłam - dwa podania. ) Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia problemy i problemy 02.03.09, 13:50 Rano nawet udawało mi się wejść w program i co nieco podziałać ale nie zaciągają mi się adresy przedszkoli, ręcznie wpisać się nie da i klops. Potem to już w ogóle się poddałam. A teraz znów nie mam tabeli z przedszkolami. ?Nie jestem w stanie przejść kroku 6. Jak tak dalej pójdzie to jutro pójdę do przedszkola i spróbuje z panią dyrektor. Trochę mnie to martwi bo jedno dziecko ma kontynuację a drugie pierwszy raz do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: problemy i problemy 02.03.09, 14:14 Trzeba czekać do oporu, w końcu się załadują. Ja klikałam dalej i robiłam co innego w tym czasie. Drugie dziecko ma kryterium dodatkowe - rodzeństwo w przedszkolu - to są dodatkowe punkty. Przerabiałam to w zeszłym roku i młodsza bez problemu się dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: problemy i problemy 02.03.09, 14:23 Spokojnie, mamy cały miesiąc na zmaganie się z szybkością programu To nie wyścig Odpowiedz Link Zgłoś
violesia Re: problemy i problemy 02.03.09, 15:01 Godzinę czekałam aż mi się łaskawie strona otworzy, a jak już się otworzyła to nie znalazła żadnej karty do wypełnienia. Pod hasłem pobierz pliki jest tylko instrukcja jak korzystać z programu i wzór karty, ale samej KARTY nie ma! No bliska szału jestem, tym bardziej, że wyjezdzamy za tydzień i nie bedzie nas do końca marca. Powiedzcie mi proszę gdzie szukac tej karty bo zaraz oszaleję! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: problemy i problemy 02.03.09, 15:04 Samej KARTY do pobrania nie ma i nie będzie. Trzeba przejść cały proces rejestracji zaczynając od podania PESEL-u dziecka. Na koniec po zatwierdzeniu podanych danych pojawia się przycisk - Drukuj PDF. Należy wydrukować już gotowy formularz i podpisany przez rodziców zanieść dopiero do przedszkola. To tak w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: problemy i problemy 02.03.09, 16:10 madziki napisała: > Trzeba czekać do oporu, w końcu się załadują. > Ja klikałam dalej i robiłam co innego w tym czasie. Tylko, że mi nie chce przejść program dalej, wyświetla się komunikat, że muszę najpierw wybrać przedszkole. Muszę się chyba uzbroić w większą dawkę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Juz jest ok 02.03.09, 17:30 Zarejestrowałam, wydrukowałam, bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia hip hip hura! 02.03.09, 20:34 Rejestracja dwójki dzieci łącznie ze sprawdzeniem czy wszystko w porządku i wydrukiem nie zajęłam mi nawet 30 min Nie wiem po co wcześniej się za to usiłowałam brać. Tylko zmarnowałam mnóstwo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: hip hip hura! 03.03.09, 07:49 Teraz też strona już śmiga. Widocznie wczoraj od rana mieli jakieś problemy ze stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
agabim Re: hip hip hura! 03.03.09, 11:03 tez przed chwilą zarejestrowałam. Zadzwoniłam do dyrektorki przedszkola, dostałam od niej hasło. Wszystkie dane faktycznie wyskoczyły z ub roku. Bardzo łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
violesia i zaswiadczenia 03.03.09, 17:52 jak juz po kilku godzinach zarejstrowałam małą,wydrukowałam to sie okazało, że przedszkole chce od nas zaświadczenie o zatrudnieniu-no szału dostanę! Więc po cholere ta rekrutacja elektroniczna, skoro mnożą makulaturę? Ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: i zaswiadczenia 04.03.09, 08:01 To chyba zależy od przedszkola. Ode mnie nigdy nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella madziki! 04.03.09, 13:04 sorki za prywate, zmieniłas nr gg? Mąż próbuje się do Ciebie dopukać, ale podobno nie odpisujesz Mamy sprawę- kocią Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: madziki! 04.03.09, 13:17 Nie nie zmieniłam, ale ostatnio sporo osób mi mówi, że coś pisało, a do mnie nie dociera. Dziwne... Jakby coś piszcie na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
najderka jak to jest z tymi hasłami? 05.03.09, 11:12 Próbowałam zgłosić dzieci do przedszkola. Wpisałam pesel, ubiegłoroczne hasło (potwierdziłam je w przedszkolu) i nic, za każdym razem pojawia się informacja, że niezidentyfikowano w systemie dziecka o takim peselu i takim haśle (inni jak czytałam też tak mieli. Czy czekać aż system łaskawie mnie przyjmie czy coś jest nie tak z tymi hasłami? Dziewczyny którym wyskakiwał ten sam komunikat, udało wam się w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: jak to jest z tymi hasłami? 05.03.09, 13:50 Hasło trzeba wpisać nowe - podane w przedszkolu - inne niż to z zeszłego roku. Wtedy system wpuszcza i prosi o zmianę hasła na dowolne swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: jak to jest z tymi hasłami? 05.03.09, 14:30 ubiegłoroczne nie działa trzeba nowe Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Informator na stronie rekrutacji 06.03.09, 09:30 Może ktoś to rozumie i może mi wyjaśnić, bo ja już zgłupiałam... W informatorze można wyszukać sobie przedszkola i można przeglądać informacje jego dotyczące. Są pozycje: Liczba miejsc w przedszkolu Liczba dzieci kontynuujących Liczba kandydatów z pierwszego priorytetu Liczba kandydatów z drugiego priorytetu Liczba kandydatów z dalszych priorytetów Ilość podań pojawia się po zatwierdzeniu przez dyrektorkę. Może wiecie, który to jest pierwszy albo drugi priorytet? I czemu nie pojawia się liczba dzieci kontynuujących. Złożyłam podania dzieci w środę i wiem, że dyrektorka je zatwierdziła. Moje dzieci oczywiście kontynuują naukę. Inni rodzice też składali dla swoich już chodzących dzieci. A cały czas liczba pozostaje 0.... Za to coraz więcej jest kandydatów z pierwszego priorytetu... Zupełnie tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Informator na stronie rekrutacji 06.03.09, 21:51 A gdzie jest ta strona? Tak sobie myślę, że może znowu system nawala i dlatego nie pokazuje liczby dzieci kontynuujących naukę? A pierwszy priorytet to chyba mają te dzieci, które miały wskazania z tej pierwszej grupy punktów, czyli sześciolatki, dzieci niepełnosprawnych rodziców itp Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Informator na stronie rekrutacji 06.03.09, 21:56 Już wyczaiłam jak wejść na stronę przedszkola. W naszym też nie pokazuje liczby dzieci kontynuujących naukę Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Informator na stronie rekrutacji 06.03.09, 22:22 system nie rozdziela dzieci na nowe i kontunuujące, a pierwszy priorytet to pierwszy wybór, czyli te, które wskazały przedszkole na 1 miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki madda 09.03.09, 07:47 Bo się na GG nie pojawiasz No chyba, że numer zmieniłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 madziki 09.03.09, 23:20 ha! zmieniłam pracę i nie mam Twojego gg (w nowej pracy gg nie mam zainstalowanego) ale mam w domu - odezwij się , to Cię dodam p.s. nr domowy jak w poprzedniej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aure11 statystyki liczby wnioskow 21.03.09, 13:19 Wyglada na to ze ze statystykami cos sie pokielbasilo. W Informatorze w kazdym przedszkolu jest ta sama liczba dzieci kontunuujacych, z pierwszego priorytetu, z drugiego i z trzeciego czyli np. po 31. Mam nadzieje ze to tylko balad w statystykach, a nie w calym systemie... Odpowiedz Link Zgłoś