Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić dobre poduszki?

05.08.09, 14:03
dobre czyli takie w których wsad sie nie skula po praniu? chcodzi mi o duze
70/80 i w wmiarę płaskie, bo to dla malucha 2 letniego
Obserwuj wątek
    • bell9 Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 10.08.09, 10:59
      wydaje mi sie ,że dla 2latka poduszka 70x80 jest gabarytowo za duża.To tak jakbyś mu podłożyła pod głowę kołdrę złoąoną na pół.Ja mając ten sam problem wybrałam rozm.50x60 i do tej pory- a mam 6latka- rozmiar jest OK.I poręczna, można ja zabrać z sobą np.na wakacje.Minusem jest tylko to ,że głównie pościel na poduszki jest szyta 70x80 , ale wybrnęłam i z tego. Moja poduszka jest z firmy AMW www.amw.pl/offer/.Kupiłam ją w markecie np.tesco,real lub selgros.Zależało mi na tym aby mozna było ją wyprać w wysokiej temp. Co się zaś tyczy płaskości, to rozpruwałam ja i wyjęłam część wypełnienia, zaszyłam ręcznie.
      Nie skula się podczas prania, codziennie wstrząsam ja po spaniu, rozklepuję i służy juz mojemu dziecku 3lata.
      np.taka:www.amw.pl/shop/?id=54
      nie jestem natomiast zadowolona z produktów dostepnych w jysk ( mam dwie kołdry)
      • sylpal13 Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 10.08.09, 17:07
        dziękuję za rady, właśnie problem polega na tym ż epościel jest 70/80 ale moze
        faktycznie kupię materiał i uszyję bialą poszewkę 50/60 i będzie pasować do
        wszytstkich pościeli. Właśnie zastanawiałam sie nad AMW dzięki!!
        • bell9 Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 11.08.09, 11:37
          ja kupuję pościel tak jak jest(ostatnio z serii "Tomek i przujaciele") i poprostu poszewkę dopasowywuję do wielkości poduszki robiąc zakładki i załapując nitką w stosownych 2-3 miejscach.A kiedyś i tak będę przecież kupować wiekszą poduszkę więc wtedy poszewka się przyda.
          • sylpal13 Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 15.08.09, 22:34
            kupiłam 50/60 a poszewka jest na ekspres, więc częśc wkładu wyjęłam i mam
            flaczka!!! jestem megazadowolona!!!
            • bell9 Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 16.08.09, 08:47
              super!!!cieszę się,że pomogłam. Skończyło się na AMW???
              • sylpal13 Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 16.08.09, 18:55
                nie, firma też polska jano czy jakoś tak, z Częstochowy, pozdrawiam
    • lowicz.fotograf Re: Gdzie kupić dobre poduszki? 29.09.15, 13:41
      Polecam sklep www.artmini.pl spory wybór, oraz szyją poduszki na zamówienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka