zabeczka73 19.05.04, 15:24 Moja 20 - miesięczna corka stawia lewą nogę do środka. Kto zna lekarza który na tym się zna? zabeczka 73 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 19.05.04, 20:13 Mogę polecić Ci pani dr Wdziękońska. Starsza pani,zanjącą się na zreczy, sama do niej chodzę z 1.5rocznym synkiem.Przyjmuje prywatnie w hucie,Podma ci numer telefonu 6446234 Odpowiedz Link Zgłoś
mkatarynka Re: spec od stopek w Krakowie 19.05.04, 20:41 Sory, ale nie mogłam się powstrzymać...myślałam, że chodzi o takie stopki (nie stópki) od prądu (bezpieczniki albo korki inaczej) Myślałam, że pęknę ze śmiechu jak już znalazłam namiar na znajomego elektryka i chciałam go tu podac ..hihihihihihi.... Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 10:52 Najlepszą opinię w ogólnie pojętym środowisku lekarskim ma pani dr Cyrul z ul.Wiślnej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasibus Re: spec od stopek w Krakowie 14.06.04, 22:22 Tylko dr Cyrul jest specjalistką od USG. Odpowiedz Link Zgłoś
kasibus Re: spec od stopek w Krakowie 14.06.04, 22:21 Ja też chodziłam z córeczką do dr Wdziękońskiej, ale "za darmo" (przyjmuje w przychodni przy żłobku przy ul.Majora). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 15:13 Proszę Was napiszcie, na czym polega leczenie takiego małego dziecka? Oczywiście buty z Bartka, słyszałam też o masażach, że to najlepszy sposób u takiego malucha. Czekam na opinie. zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 20:06 Buty z bartka to raczej nie jest wyjście. Jeśli już buty korekcyjne, ortopedyczne to memo. Ale o ich noszeniu powinien zdecydować ortopeda.I lepiej nie zwlekaj z wizytą. Takie wady im wcześniej zdiagnozowane, tym łatwiejsze do skorygowania. I niech o sposobie leczenia zdecyduje specjalista. Pewnie zaleci jakieś ćwiczenia, a także zwrócenie uwagi na takie zwykłe codzienne rzeczy jak sposób siedzenia, jazdy na rowerku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 22:05 Napewno nie buty Bartka.Przede wszystkim butki dla maluszka muszą mieć usztywnianą piętkę i wyprofilowane w środku.Bartki tego nie mają!!!!!! Dobrze też jeżeli butki mają obcas,ale trudno takie znaleźć,żeby miały to wszystko.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
coppola1 Re: spec od stopek w Krakowie 23.05.04, 13:50 w takim razie chyba nigdy nie widziałaś butów Bartka (rekomendowanych z resztą przez dobrych ortopedów) Odpowiedz Link Zgłoś
pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 23.05.04, 17:32 Właśnie widziałam i dlatego nie kupuję ich mojemu dziecku!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baxie Re: spec od stopek w Krakowie 24.05.04, 14:20 Witam, nie wiem o jakich butach Bartka mowicie, ale moja corka ma w tej chwili prawie 5 lat, zawsze chodzila (po mieszkaniu i latem po polu) w butach Bartka. Buty te mialy sztywne tyly i profilowane byly w srodku. Co do ortopedy, mam nadzieje ze znajdziesz dobrego, bo nasz stwierdzil ze chodzenie jedna stopa do srodka i koslawe kolana sa anatomiczne i przejda z wiekiem, co zreszta jest bzdura. Sledze watek, tez szukam "prawdziwego" lekarza. Pozdrawiam: Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 22.05.04, 08:47 Pysiorek, to w co obuwasz swojego malucha? I w którym sklepie? A na czym to jego leczenie polega? Bo widzisz - ja już się interesuję tym problemem od dawna. Pani doktór powiedziała, żeby kupić dobre obuwie i masować stopę. Po czym powiedziała, by przyjść za 3 mies. do kontroli. Właśnie się do niej wybieram. Póki co robię zwiad co robią z Waszymi dziećmi. O butach mnemo też wiem, koleżanka je stosowała i mówi, że o d... rozbić. Efektów żadnych. Zwykła komercja. Rozmawiałam z mamą, która też ma 20 mies. dziewczynke i mówi, że tej pomogły masaże. Na prawa stopę a teraz lewa nawala. Dobrze, że człowiek ma tylko 2 stopy... Dlatego pytam o metody, które Wy zastosowałyście. Oczywiście za namiary na lekarzy dziękuję.I czekam na info. zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 22.05.04, 17:04 Ja przyjęłam zasadę,że po domu dziecko chodzi w pantofelkach.Kupuję polskie pantofelki firmy Postep z Elbląga.Można je kupić na al.Pokoju w przychodni,na Zwierzynieckiej a także na Zgody.Natomiast na spacery to mogą być firmy Antylopa,Mrugała.Chodzi o to,żeby bucik był w miarę wysoki ze sztywną pięta.Wewnątrz powinien mieć wyprofilowaną wkładkę.Buty Memo nosi się już wtedy gdy jest zalecenie lakarza i wskazanie do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 24.05.04, 08:07 Super, ale na czym polega leczenie stóp Twojego dziecka? zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
nataszat Re: spec od stopek w Krakowie 01.06.04, 18:07 NIestety wątek ortopedyczny bardzo mnie interesuje... Co do lekarzy, nie mam kogo polecić, bo nie znalazłam w Krakowie godnego polecenia. Moją córkę zdiagnozowano w Inst. Pediatrii. Ma chorobę Blounta. Nie będę się rozwodziła, co to takiego, natomiast objawia się na zewnątrz właśnie stawianiem stópki dośrodka i wyginaniem nóżki w pałąk. W inst. Kazali nam się zgłosić za pół roku... Jako że nie mogę siedzieć bezczynnie zaczęłam szukać ... Lekarza ortopedy nie znalazłam tutaj. Wybieram się z małą jeszcze do Zkopanego. Ale póki co oddałam się w ręce rehabilitantów w szpitalu na Strzeleckiej. Od 2 mies. 2xw tyg. jeżdżę z córką na masaże i ćwiczenia. Ćwiczenia polegają na utrzymywaniu nóżki we właściwej pozycji, bo trudno z maluchem 19 mies. ćwiczyć w inny sposób. ) Od przyszłego mies. mają nam dojść jeszcze hydromasaże. Może spróbuj się wybrać do poradni reh. na Strzeleckiej. CHyba nie trzeba rezerwować terminów. My chodzimy do dr Spychałowicz. Baxie - jak znajdziesz prawdziwego lekarza) daj mi znać. Niestety widzę, że nie tylko ja mam podobne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 16.06.04, 08:00 Z tymi fachowcami od stóp to faktycznie kanał. Idę w przyszłym tygodniu do ortopedy na os. Skarpę. Ciekawa jestem , co ta pani mi powie. A może ktoś juz korzystał z usług tej przychodni? zabeczka Spytałam sie tu mam jak wygląda leczenie stóp ich dzieci. Ale widać te, które płacą za wizyty trzymają to w tajemnicy . No cóż ... Odpowiedz Link Zgłoś