Dodaj do ulubionych

spec od stopek w Krakowie

19.05.04, 15:24
Moja 20 - miesięczna corka stawia lewą nogę do środka. Kto zna lekarza który
na tym się zna?
zabeczka 73
Obserwuj wątek
    • pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 19.05.04, 20:13
      Mogę polecić Ci pani dr Wdziękońska. Starsza pani,zanjącą się na zreczy, sama
      do niej chodzę z 1.5rocznym synkiem.Przyjmuje prywatnie w hucie,Podma ci numer
      telefonu 6446234
      • mkatarynka Re: spec od stopek w Krakowie 19.05.04, 20:41
        Sory, ale nie mogłam się powstrzymać...myślałam, że chodzi o takie stopki (nie
        stópki) od prądu (bezpieczniki albo korki inaczej) Myślałam, że pęknę ze
        śmiechu jak już znalazłam namiar na znajomego elektryka i chciałam go tu
        podac ..hihihihihihi....
        • beba2 Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 10:52
          Najlepszą opinię w ogólnie pojętym środowisku lekarskim ma pani dr Cyrul z
          ul.Wiślnej.
          • kasibus Re: spec od stopek w Krakowie 14.06.04, 22:22
            Tylko dr Cyrul jest specjalistką od USG.
      • kasibus Re: spec od stopek w Krakowie 14.06.04, 22:21
        Ja też chodziłam z córeczką do dr Wdziękońskiej, ale "za darmo" (przyjmuje w
        przychodni przy żłobku przy ul.Majora). Polecam.
    • zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 15:13
      Proszę Was napiszcie, na czym polega leczenie takiego małego dziecka?
      Oczywiście buty z Bartka, słyszałam też o masażach, że to najlepszy sposób u
      takiego malucha. Czekam na opinie.
      zabeczka
      • beba2 Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 20:06
        Buty z bartka to raczej nie jest wyjście. Jeśli już buty korekcyjne,
        ortopedyczne to memo. Ale o ich noszeniu powinien zdecydować ortopeda.I lepiej
        nie zwlekaj z wizytą. Takie wady im wcześniej zdiagnozowane, tym łatwiejsze do
        skorygowania. I niech o sposobie leczenia zdecyduje specjalista. Pewnie zaleci
        jakieś ćwiczenia, a także zwrócenie uwagi na takie zwykłe codzienne rzeczy jak
        sposób siedzenia, jazdy na rowerku itd.
    • pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 21.05.04, 22:05
      Napewno nie buty Bartka.Przede wszystkim butki dla maluszka muszą mieć
      usztywnianą piętkę i wyprofilowane w środku.Bartki tego nie mają!!!!!!
      Dobrze też jeżeli butki mają obcas,ale trudno takie znaleźć,żeby miały to
      wszystko.Powodzenia.
      • coppola1 Re: spec od stopek w Krakowie 23.05.04, 13:50
        w takim razie chyba nigdy nie widziałaś butów Bartka (rekomendowanych z resztą
        przez dobrych ortopedów)
        • pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 23.05.04, 17:32
          Właśnie widziałam i dlatego nie kupuję ich mojemu dziecku!!!!!!!!!!!
      • baxie Re: spec od stopek w Krakowie 24.05.04, 14:20
        Witam,
        nie wiem o jakich butach Bartka mowicie, ale moja corka ma w tej chwili prawie
        5 lat, zawsze chodzila (po mieszkaniu i latem po polu) w butach Bartka. Buty te
        mialy sztywne tyly i profilowane byly w srodku.
        Co do ortopedy, mam nadzieje ze znajdziesz dobrego, bo nasz stwierdzil ze
        chodzenie jedna stopa do srodka i koslawe kolana sa anatomiczne i przejda z
        wiekiem, co zreszta jest bzdura. Sledze watek, tez szukam "prawdziwego" lekarza.
        Pozdrawiam:
        Beata.
    • zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 22.05.04, 08:47
      Pysiorek, to w co obuwasz swojego malucha? I w którym sklepie? A na czym to
      jego leczenie polega? Bo widzisz - ja już się interesuję tym problemem od
      dawna. Pani doktór powiedziała, żeby kupić dobre obuwie i masować stopę. Po
      czym powiedziała, by przyjść za 3 mies. do kontroli. Właśnie się do niej
      wybieram. Póki co robię zwiad co robią z Waszymi dziećmi. O butach mnemo też
      wiem, koleżanka je stosowała i mówi, że o d... rozbić. Efektów żadnych. Zwykła
      komercja. Rozmawiałam z mamą, która też ma 20 mies. dziewczynke i mówi, że tej
      pomogły masaże. Na prawa stopę a teraz lewa nawala. Dobrze, że człowiek ma
      tylko 2 stopy...
      Dlatego pytam o metody, które Wy zastosowałyście. Oczywiście za namiary na
      lekarzy dziękuję.I czekam na info.
      zabeczka
    • pysiorek Re: spec od stopek w Krakowie 22.05.04, 17:04
      Ja przyjęłam zasadę,że po domu dziecko chodzi w pantofelkach.Kupuję polskie
      pantofelki firmy Postep z Elbląga.Można je kupić na al.Pokoju w przychodni,na
      Zwierzynieckiej a także na Zgody.Natomiast na spacery to mogą być firmy
      Antylopa,Mrugała.Chodzi o to,żeby bucik był w miarę wysoki ze sztywną
      pięta.Wewnątrz powinien mieć wyprofilowaną wkładkę.Buty Memo nosi się już wtedy
      gdy jest zalecenie lakarza i wskazanie do tego.
      • zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 24.05.04, 08:07
        Super, ale na czym polega leczenie stóp Twojego dziecka?
        zabeczka
        • nataszat Re: spec od stopek w Krakowie 01.06.04, 18:07
          NIestety wątek ortopedyczny bardzo mnie interesuje...
          Co do lekarzy, nie mam kogo polecić, bo nie znalazłam w Krakowie godnego polecenia.
          Moją córkę zdiagnozowano w Inst. Pediatrii. Ma chorobę Blounta. Nie będę się rozwodziła, co to takiego, natomiast objawia się na zewnątrz właśnie stawianiem stópki dośrodka i wyginaniem nóżki w pałąk. W inst. Kazali nam się zgłosić za pół roku...
          Jako że nie mogę siedzieć bezczynnie zaczęłam szukać ... Lekarza ortopedy nie znalazłam tutaj. Wybieram się z małą jeszcze do Zkopanego. Ale póki co oddałam się w ręce rehabilitantów w szpitalu na Strzeleckiej. Od 2 mies. 2xw tyg. jeżdżę z córką na masaże i ćwiczenia. Ćwiczenia polegają na utrzymywaniu nóżki we właściwej pozycji, bo trudno z maluchem 19 mies. ćwiczyć w inny sposób. smile) Od przyszłego mies. mają nam dojść jeszcze hydromasaże.
          Może spróbuj się wybrać do poradni reh. na Strzeleckiej. CHyba nie trzeba rezerwować terminów. My chodzimy do dr Spychałowicz.

Baxie - jak znajdziesz prawdziwego lekarzasmile) daj mi znać. Niestety widzę, że nie tylko ja mam podobne odczucia.
    • zabeczka73 Re: spec od stopek w Krakowie 16.06.04, 08:00
      Z tymi fachowcami od stóp to faktycznie kanał. Idę w przyszłym tygodniu do
      ortopedy na os. Skarpę. Ciekawa jestem , co ta pani mi powie. A może ktoś juz
      korzystał z usług tej przychodni?
      zabeczka
      Spytałam sie tu mam jak wygląda leczenie stóp ich dzieci. Ale widać te, które
      płacą za wizyty trzymają to w tajemnicy . No cóż ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka