Dodaj do ulubionych

Trasa BB-Kraków p. Tychy i Wadowice - utrudnienia?

11.04.12, 09:13
Witam - za tydzień w dzień roboczy wybieram się do Krakowa z Bielska. Kiedyś się jeździło przez Wadowice. Potem autostradą, naokoło przez Tychy.
A teraz jak jest najlepiej? Dodam, że jechałem kilka dni temu do Katowice i zwężenia w Tychach powodowały takie korki, że szybciej (co wcale jakieś super szybkie nie było) było objechać naokoło Tychy i wjechać z powrotem na gierkówkę.
Czy te zwężenia dalej są? I czy ew. zwężenia na autostradzie powodują też aktualnie takie korki?
A jak z drogą tradycyjną przez Wadowice i Kalwarię - jest mocno zakorkowana w godzinach rannych czy potwornie lub katastroficznie zakorkowana?wink
Bo szczerze mówią to nie wiem którędy jechać - a może przez Oświęcim i wjechać na autostradę na półmetku?
Znam wszystkie trasy, ale nie wiem która najlepsza teraz jest?
Generalnie potrzebuję dojechać konkretnie do Wieliczki w poniedziałek ok. 8 rano - wiem, że teoretycznie najlepiej przez Wadowice, ale wiem, że w środku dnia to ta trasa to sajgon. Nie wiem jak rano...?
I nie wiem jak z powrotem w godz. popołudniowych?
Proszę o pomoc i wyrozumiałość wink
Obserwuj wątek
    • miszasty Super odzew! 12.04.12, 22:57
      Strasznie dziękuję.
      • mama-tymona Re: Super odzew! 14.04.12, 11:28
        My jedzimy czesto do BB z Krakowa, ale glownie w weekendy. Ostatnio jezdzimy trasa przez Oswiecim i wydaje nam sie ze jest najszybsza. Tzn z BB przez Halcnow, Pisarzowice, Brzeszcze, Oswiecim, Libiaz, do Krakowa wjezdzamy od storny Kryspinowa. Jezei chcesz jechac do Wieliczki to w kryspinowie wjezdzasz na obwodnice i zjezdzasz nia na poludnie krakowa.
        Naszym zdaniem to najszybsza ostatnio trasa, aczkolwiek w tygodniu to chyba wszedzie korki sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka