madix1 03.05.09, 18:32 Chcę od października zacząć studia podyplomowe z logopedii, waham się tylko co do uczelni. Może doradzicie mi, na którą się zdecydować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulla1 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 04.05.09, 19:51 Nie wiem jak jest na Ignatianum ale na AP studia są beznadziejne, po ich skończeniu, absolwent nie jest wcale przygotowyany do wykonywania zawodu. Skończyłam je, przez pierwszy rok pracy, wieczorami szukałam rozwiazań porblemów i uczyłam się, konsultowałam z innymi a to co mi zaproponowała uczenia było do niczego nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
mkmarek5 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 04.05.09, 21:48 Anulla, co Ty?? a kiedy kończyłaś? z kim miałaś wiodące zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 05.05.09, 13:46 a ja mam takie pytanie- - czy gdzieś w Krakowie można zrobić st. podyplomowe z neurologopedii? Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 06.05.09, 19:06 Kończyłam 5 lat temu. Cieszyńska miała tam wiekszość przedniotów logopedycznych, cenię ją bardzo, ale oprócz jej teorii i metod są inne równie skuteczne albo skuteczniejsze ale o tym nie było mowy... Neuro można robić jeszcze w Warszawie, Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
madix1 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 06.05.09, 21:20 Ale żeby robić neurologopedię, trzeba najpierw skończyć logopedię,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mkmarek5 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 06.05.09, 21:31 Madix dokładnie tak Lublin jest od lat osławiony logopedycznie Anulla, mam podobne odczucia co do Cieszyńskiej, ale.... ja miałam już np. metodykę na drugim roku z Plutą- Wojciechowską (ośrodek śląski) i jest zupełnie inna, szalenie sympatycznie i w sumie bardziej kompetentna niż krakowska gwiazda choć Cieszyńska jako osobowość jest nie do pobicia!!!!!! no i ja już miałam zajęcia z jej doktorantami, bardzo w porządku ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 06.05.09, 22:14 Ja po tych studiach miałam odczucie, że to było dopełnienie etatu dla pracowników katedry językoznawstwa filolofii polskiej. A doktoranci byli to fakt, ale trzęśli gaciami przed Cieszyńską. Były takie sytuacje: tą głoskę, wywołujemy tak, tak i tak ale na egzamine jak was pani profesor zapyta, to tylko jej sposób podjacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kochasia6 Re: Logopedia - AP czy Ignatianum? 19.05.09, 09:52 Na pewno nie AP. Jesli chcesz skonczyc studia i cos wiedziec to Lublin. Co do neuro, tez Lublin albo Wrocław. JEsli chodzi o AP i CIeszynska- KOSZMAR. Był i jest. Szczegolnie jesli chodzi o klapki na oczach- tylko metoda Cieszynskiej. I chce jeszcze Baba wmówić ze z mpdz tez mozna jej metoda pracować... Koszmar i juz Odpowiedz Link Zgłoś