mamusia_smerfusia 07.07.06, 14:14 nasze Towarzyszki spacerów wyjechały, wiec teraz zwiedzamy okolice sami moze są jakieś mamy którym też sie nudzi na spacerkach??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoniaaa Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 08.07.06, 10:40 ja jeszcze nie spaceruję z bobaskiem, ale też jestem z Siemianowic ))) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 11.07.06, 15:17 jestem z siemianowic z tuwima. dzis nie wychodzimy bo jest za goraco chyba ze pod wieczor na maly spacerek przed kapiela pozdrawiam. mama marcelka i karolka. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda26 Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 08.08.06, 22:05 hej a gdzie mieszkasz na Tuwimie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 09.08.06, 16:49 hej mieszkamy na zielonej to juz alfred prawie. a ty? matyldo Odpowiedz Link Zgłoś
matylda26 Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 13.08.06, 17:09 aga napisalm na Twoja skrzynke gazetowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 do matyldy 26 18.08.06, 16:40 hej. napisalam ci na gazetowego. pozdrowionka aga Odpowiedz Link Zgłoś
wikula23 Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 15.07.06, 00:06 Melduję się na posterunku Dorota z Wikulą poruszającą się i Olusią jeszcze wożoną w ózku Ps. My są z Bytkowa )))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agakb Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 07.08.06, 12:04 TAk, jestem. Spaceruję po Bytkowie z 2,5 letnim synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 09.08.06, 22:30 Jestem i ja i roczny Igor Dziewczyny co robicie ze swoimi maluchami oprócz standardowych wycieczek objazdowych po okolicy,placów zabaw w piaskownicy? Szukam jakiegoś miejsca przyjaznego dzieciom...Sama już myślałam nad tym i myślę nadal, ale póki co chciałabym zapewnić mojemu dziecku więcej rozrywek. Po ostatnim wyjeździe widzę, że jest ich spragniony. Odpowiedz Link Zgłoś
agakb Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 10.08.06, 13:59 Może wizyta w Ruraparku? Maluszkowi spodoba się plastikowy domek,ale ty będziesz musiala bardzo pilnować- starsze dzieci szaleją. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 10.08.06, 14:38 zbierałam info nt Ruraparku i byliśmy tam nawet. Na razie jest za mały. W Katowicach koło AE jest figlarnia - bardziej przystosowana dla mniejszych dzieci (podobno) - w każdym razie sprawdziwmy to w ten weekend Wczoraj przeszukałam strony siemianowickie od strony rozrywkowej (nie tylko dla dzieci). Przy bibliotekach organizowane są jakieś zabawy - co prawda dla starszych dzieci, ale warto zapoznać się z tematyką. Podaję strony dla zainteresowanych: www.mbp.siemianowice.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=82 Miejskie Ośrodki Kultury organizują również jakieś ciekawe koncerty, wystawy - mąż kiedyś zabrał go na koncert orkiestr dętych - mały był wniebowzięty. 13 sierpnia będzie koncert orkiestry dętej w amfiteatrze miejskim. Fajnie dzieciak reaguje też na wszelkie wystawy malarstwa - zwłaszcza te bardziej kolorowe )). Niedawno dowiedziałam się o teatrze dla dzieci itp Linki www.siemck.pl/spektakle%20teatralne.htm Święto folkloru www.siemck.pl/aktualnosci.htm Tu jest zebrane wszystko do kupy. Można coś wybrać. www.um.siemianowice.pl/kultura_infor.htm No i jeszcze park wojewódzki Harmonogram koncertów www.wpkiw.com.pl/koncerty.html Na razie tyle udało mi się zebrać ) Gdyby ktoś miał coś jeszcze to podrzućcie tutaj proszę Ja spaceruję w rejonie lasku bytkowskiego (tak się chyba nazywa) W Siemianowicach mieszkam od niedawna )) Odpowiedz Link Zgłoś
wikula23 Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 07.09.06, 23:19 Szczerze to bym nie radziła spacerować w tamtych okolicach... Za dużo złodziei i niestety zboczeńców. Wiem co mówie bo mieszkam tu od urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 10.09.06, 00:47 Nie radziłabyś spacerować w rejonie lasku bytkowskiego? ))))) hehehehe dziękuję za przestrogę, ale jakby to ująć...hmmm mieszkam w jednym z bloków w tej okolicy - rejonie lasku bytkowskiego, więc... sama rozumiesz ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 10.08.06, 14:59 To znowu ja. Jeszcze to - impreza we wrześniu niemowle.onet.pl/azr_miasta.html pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agakb Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 16.08.06, 08:42 O tak, polecam Instytut Pampers. Byliśmy rok temu i dzieciak byl zachwycony. Jeśli macie możliwość, idźcie przed poludniem. My bylismy później i byl straszny ścisk. Pozdr, AGA Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 16.08.06, 22:07 Aga - dzięki za podpowiedź w sprawie inst. Pampers ) Pójdziemy tak jak piszesz. Aha byłam w Figlolandzie w Chorzowie z małym. REWELACJA!!! Link www.figloland.pl/Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Halo Tuwim !!!!! 21.08.06, 10:33 Ja też jestem z Tuwima ))) Dokładnie z Leśnej Tylko wciąz nie mam jeszcze mojej upragnionej fasolki.... Jak się coś pojawi dam Wam od razu znać Trzymajscie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 Re: Halo Tuwim !!!!! 23.08.06, 17:46 czesc amoniaaa. mam do sprzedania wozek gleboko spacerowy za 100 zl. dodaje gratis fotelik samochodowy do 9 kg. stan jest dobry wszystko na chodzie nie porwane nie poplamione normalne slady urzytkowania. gdybys chciala to daj znac. zycze szybkiego rozwiazania i powodzenia tylko nie idz rodzic w siemianowicach tragedia szkoda gadac. no hej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia84 Re: Halo Tuwim !!!!! 23.08.06, 21:32 Czy mogłabyś mi powiedzieć jaką tragedią jest poród w Siemianowicach ponieważ ja za 5 tyg bede rodzić włąsnie tam jestem z Michałkowic Dzięki prosze odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
agakb Re: Halo Tuwim !!!!! 24.08.06, 10:22 Sama rodzilam w Katowicach, ale przeczytaj to: www.siemianowice.pl/isi/index.php?op=show&cat=9&nid=4287 Chyba nie jest tak źle Jeszcze nie slyszalam, by poród byl przyjemny... Ale nie nastawiaj się na najgorsze-stres tylko spotęguje ból! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 Re: Halo Tuwim !!!!! 24.08.06, 12:10 hej. 9lat temu rodzilam w chorzowie na k.miarki na tamte czasy byl jedynym szpitalem gdzie byly porody rodzinne. salka byla malutka przytulna no i przedewszystkim personel polozna i lekarz przyjaznie nastawieni do pacjentek. w nocy zaraz poporodzie przychodzila pielegniarka i zmieniala podklad, naciskala na brzuch by wszystko jeszcze wyplynelo ( jakies skrzepy). porodzie wytlumaczono mi jak przystawic dziecko do piersi,jak je ubierac(ubranka byly oddzialowe i pieluchy tetrowe tez) jak trzymac nosic. dla dziewczyn ktore zostaly pierwszy raz mama to bylo bardzo wazne. w tamtym roku dowiedzialam sie ze zlikwidowano tam oddzial i bylam zmuszona rodzic w siemcach. na odzial przyjmowali mnie 2 godziny wszystko odbywalo sie sluzbowo. tez bylam zestresowana. nie balam sie bolu bo to nieuniknione ale wiadomo czy wszystko bedzie ok. porod przebiegl szybko i sprawnie. ale mam zastrzezenia co do opieki poporodowej. urodzilam po 13-tej przewieziono mnie na korytarz i tam lezalam dwie godziny w przeciagu ( kazda tam lezy) potem przewieziono na sale i powiedziano ze za godzinke przyjdzie do mnie pielegniarka aby isc ze mna do wc niestety przypomnialo jej sie o tym na drugi dzien. jakbym sama nie zaszla to bym sie nie doczekala. zadna pielegniarka nie zajrzala nawet kto jak sie czuje, nie przyszla i nie pokazala jak przystawic dziecko a byla na sali jedna swieza mama i o wszystko pytala sie nas ktore juz mialysmy dzieci i mniej wiecej wiedzialysmy co i jak. salowe dzieci przywozily do sali. a najgorsza byla ich kapiel. zabierali je w ubrankach (tez oddzialowych) a przywozili golusienkie tylko owiniete w rozki bez czapeczki wiezli te maluszki przez korytarz i ten przeciag. w ciagu tych trzech dni ktore tam spedzilam dwoje dzieci zlapalo zapalenie oskrzeli.samemu trzeba bylo je ubierac. niestety nikt w niczym nie wyreczyl nie pokazal i nie pomogl. szkoda gadac. dobrze ze mam to juz za soba. nieboj sie porodu nie chcialam cie wystraszyc. poprostu chodzi mi o prosta ludzka pomoc. i nie nazwalabym ze w siemianowicach jast akcja rodzic po ludzku. pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Halo Tuwim !!!!! 25.08.06, 09:29 oj ale ja jeszcze nawet w ciąży nie jestem.... staramy się już od roku Ale kiedyś tam się uda A czemu nie w Siemianowicach rodzić? Słyszałam dużo dobrych rzeczy o tym szpitalu. Moja siostra też tam rodziła i nic złego nie mówiła. Nawet kumpela z Chorzowa przyjechała tu rodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 Re: Halo Tuwim !!!!! 25.08.06, 11:35 hej. moze trafilam na zla zmiane. moze tobie sie uda i bedzie wszystko ok. moze jeszcze sie cos zmieni do tego czasu. polozna ktora odbierala mi porod p. asia bardzo przyjemna tylko jakby przy lekarzu byla taka oschla. juz przez nastepne dni jej nie widzialam. moze to te zmiany. no badz dobrej mysli ze wszystko bedzie ok. podobno dobry jest tez szpital w tychach. ale dla mnie troche zadaleko. pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Mamy z Siemianowic jesteście?? 25.08.06, 23:10 Rodziłam w Siemcach. Aż tak źle nie było. dużo zależy na kogo się trafi na zmianie- to głównie dotyczy pielęgniarek z neonatologii. Miałam potworne problemy z karmieniem (przedłużony pobyt w szpitalu), więc pielęgniarki na neonatologii poznałam bardzo dobrze. Jedną tylko mam radę dla przyszłych mam - nie czekać, aż się ktoś zjawi do pomocy przy maluchu (chodzi mi o personel); macie wątpliwości, problemy idźcie i pukajcie - nikt wam pomocy nie odmówi a wprost przeciwnie - w końcu to ich praca; i większość z nich jest naprawdę pomocna. Podczas mojego pobytu spotkałam tylko jeden "egzemplarz pielęgniarski" robiący tzw. "łachę", ale nie ona jedna była na dyżurze, więc poszłam do innej. Idąc rodzić spodziewałam się koszmaru, po wnikliwej lekturze już tam rodzących W ogóle byłam nastawiona na najgorsze, dlatego na każdy przejaw życzliwości i zainteresowania moją osobą i mojego dziecka reagowałam TAKIMI oczami ) Miałam momentami mieszane odczucia, ale nie miałam za bardzo czasu zastanawiać się nad tym, bo mi dziecko wrzeszczało prawie non stop przez trzy dni Także ogólnie do wszystkich niedługo rodzących - życzę lekkiego i szybkiego porodu, dużo pokarmu i sprawnego karmienia i w ogóle żebyście jak najszybciej znaleźli się w domu. ) Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś