Dodaj do ulubionych

Pediatra - POZNAŃ

26.01.07, 17:31
Witam,
Mam 7 tygodniowego synka i po wizytach w przychodni jestem troszke zrazona do
lekarza. Po pierwsze mam poczucie szybkiego "odbebnienia" mnie i mojego
maluszka, po drugie nie podoba mi sie to ze jest jedno wejscie i poczekalnia
dla chorych i zdrowych dzieci... Postanowiłam więc znaleźć również pediatrę
prywatnie.
Stąd moje pytanie - czy mozecie polecić jakiegos dobrego pediatre -
neantologa, najlepiej takiego który praktykuje przyjazdy na wizyty domowe.
Z góry dziekuje ze odpowiedź.
Aga
Obserwuj wątek
    • laurette Re: Pediatra - POZNAŃ 26.01.07, 17:36
      Witam! Polecam panią Mościcką....pediatra, neonatolog...pracuje na Polnej,
      przyjmuje prywatnie...świetne podejście...więcej na GG 3993621
    • kahadomi Re: Pediatra - POZNAŃ 27.01.07, 15:49
      Bezapelacyjnie Dr Mościcką, jest naprawdę dobrym specjalistą, z tego co wiem
      przyjmuje na Sciegiennego w swoim domu, ale do domu pacjenta nie przyjeżdża!
      Jedyny problem to czasem trudno się z Nią umówić, jest naprawdę zabiegana...
    • ritta76 dr n. med. pediatra, neonatolog Anna Kiryluk. 15.02.07, 14:00
      Nr jeden poznańskiej pediatrii.
      • siulka1 Re: dr n. med. pediatra, neonatolog Anna Kiryluk. 01.03.07, 22:08
        Dr Mariola Schwartz - rewelacyjny pediatra,żadnemu lekarzowi tak nie ufam -
        zawsze trafia z diagnozą. przyjmuje w Strzeszynie greckim w poniedziałki i
        czwartki, nie przyjeżdza do domu tel 061 840 9375
        • iwonabw Re: dr n. med. pediatra, neonatolog Anna Kiryluk. 09.03.07, 20:25
          nigdy w zyciu ta pani dr. Wszyscy ze Strzeszyna uciekli przed nią do innego
          pediatry.
          • mamajacha Re: dr n. med. pediatra, neonatolog Anna Kiryluk. 10.03.07, 21:37
            Z jAKIEGO TO NIBY POWODU????
        • djdag Mariola Schwartz - porażka! 04.06.07, 11:43
          O matko, byliśmy u niej raz, koszmar, wychodziłam z diagnozą prawie umierającego
          dziecka, a mała miała jedynie rumień i alergię na truskawki, a nie ZUM,
          grzybicę, problemy hormonalne, alergię na wszystko i wiele innych. Dla mnie ta
          kobieta ma delikatnie mówiąc nierówno pod sufitem, a instrumentalny sposób w
          jaki badała dziecko oraz kompletne ignorowanie męża były karygodne. Z ulgą
          podarłam wszystkie jej kartki tuż po wyjściu.
    • asiula30 Re: Pediatra - POZNAŃ 12.03.07, 08:25
      Ja moge polecic z czystym sumieniem pania doktor Marie Adanowicz przyjmuje na
      ul. Wołyńskiej ale przyjezdza tez do domu, jest neonatologiem pediatra pracuje
      w szpitalu na Mickiewicza i zwykle bedac w szpitalu ma wylaczony telefon
      zostawia sie jej wiadomosc na poczcie zwykle oddzwania bardzo sobie ja chwale
      przyjedzie nawet pozno wieczorem, jesli chodzi o nr telefonu to moge podac na
      priv.
      • aga2104 Re: Pediatra - POZNAŃ 13.03.07, 10:27
        czy ja mogłabym prosić o ten nr tel do dr Adanowicz na maila gazetowego? A
        napisz mi: czy to jest taka miła, młoda pani w okularach i z kręconymi włosami? smile
    • bubal1 Re: Pediatra - POZNAŃ 15.03.07, 08:33
      Polecam również dr Schwartz. Średnio wizyta trwa u niej ok 1 h i w tym czasie
      ogląda dziecko wdzłuż i wszerz.
    • biedrona12 dr gajewska 02.04.07, 09:53
      Przyjmuje w Lux med- moze tez przyjmuje gdzies priv- jestem bardzo zadowolona
      jest neonatologiem, mam wczesniaczka wiec czesto ja odwiedzam i polecam. Super
      podejscie, pokazala mi duzo cwiczen dla malucha zeby sie lepiej rozwijal.
      • ilonekp Re: dr gajewska 27.04.07, 07:43
        ile kosztuje wizyta w lux medzie z niemowlakiem? jak często musisz tam chodzić?
    • kamilkka30 NIE polecam dr Mościckiej 27.04.07, 14:17
      Wklejam swój wątek z forum zamkniętego. Moja córeczka ma 11 miesięcy, synek 4.
      Już kilkakrotnie obiecywałam sobie, że nie pójdę do niej. Ale dzisiaj czara
      goryczy się przelała, wręcz wykipiała ze złości.

--------------------------------------------------------------------------------
      Właśnie wróciłam z wizyty kontrolnej. Lekarka jedna z najbardziej polecanych
      na forum wielkopolska. Mama trójki dzieci, najmłodsze 4,5 roku (przynajmniej
      dwa – trzy razy w roku choruje na zapalenie płuc, pomimo, że była szczepiona
      na wszystko co można zaszczepić, począwszy od żółtaczki po meningokoki, i
      pneumokoki). Koszt wizyty od stycznia b.r. 80,00. To tyle gwoli wstępu.
      ..........................
      Magda przez 4 miesiące, przybrała tylko 1kg. spadła z 25 centyla na 10
      centyl. W związku z tym kobieta pojechała sobie po mnie jak po łysej kobyle.
      Dlaczego nie daję jeszcze banana?, dlaczego daję kaszkę ryżową, a nie mannę,
      albo Hippa w słoiczkach? dlaczego daję pół żółtka, zamiast całego ?
      Wszystkie pytania zadawane szybko i z drwiną, tak jakbym Magdę chciała na
      anorektyczkę przerobić. Zamiast spokojnie powiedzieć abym zamiast 5 posiłków
      w ciągu dnia zaczęła dawać np. 7 i może bardziej kaloryczne.

Na końcu wizyty ośmieliłam się zapytać o szczepienie skojarzone w 13
      miesiącu. Powiedziałam, że spotkałam się z opiniami innych mam i ekspertów,
      którzy wypowiadają się krytycznie na temat tej szczepionki i że w niektórych
      krajach jest wycofywana. Jej odpowiedź:
      "Co z internetu, to Pani wie?"
      "Tak."
      "Nie będę z Panią na ten temat dyskutować, Ja więżę profesorowi XXX, a nie
      jakimś mamom wypisującym na jakiś tam forach ! Ta szczepionka jest dobra, bo
      przecież w Polsce nie ma innych szczepionek na odrę"...

I ja tej ignorantce, przez 4 lata tyle kasy zaniosłam, łudząc się, że jest
      lepsza od pani w przychodni, bo nie daje antybiotyków...
      • kamilkka30 Re: NIE polecam dr Mościckiej 27.04.07, 14:26
        Inny przykład. Zadzwoniłam o godzinie 17, dzień przed jakiś świętami.
        Powiedziałam, że od ostatniej naszej wizyty nic się nie poprawiło wręcz
        przeciwnie jest gorzej, czy mogę przyjechać ?
        Niiiiee, już dziś nie przyjmuję. Jeśli myślicie, że zapytała się, co się dzieje
        to jesteście w błędzie.

Zaznaczę, że nawet szczepiłam u niej odpłatnie dzieci. Odkąd stałą się „modna”,
        ma gdzieś czy jeden pacjent jej przybędzie, czy też ubędzie. Proszę się dobrze
        zastanowić nad wyborem, bardzo trudno potem podjąć decyzję o zmianie lekarza.
        • asia_waga Re: NIE polecam dr Mościckiej 30.04.07, 11:23
          Moja znajoma od lat leczy dziecko u dr M. i moim zdaniem za duzo dostaje
          antybiotykow. Dziecko jest juz dosc duze i wciaz ma problemy zdrowotne.
          Slyszalam tez, tak jak wczesniej jedna z mam wspomniala, ze dzieci p. M,
          szczegolnie to najmlodsze czesto ciezko choruje. W zwiazku z tym uwazam, ze nie
          do konca jest to dobry lekarz.
          Kiedys tez poszukiwalam lekarza, ktory przyjezdza do domu, ale szczerze mowiac
          nie jest to konieczne.
          Leczylam dzieci u dr Sobczak, uwazam ze jest ok, jak moze omija antybiotyki i u
          nas stawiala trafne diagnozy. Jednak z uwagi na czeste choroby dzieci wolalam
          przejsc na leczenie homeopatyczne.
          Od ponad 2 lat leczymy sie dr Swiecickiego, jest pediatra ale leczy glownie
          homeopatycznie. Jestesmy zadowoleni, bo choroby sa znacznie rzadsze i lzejsze.
          Kontaktujemy sie glownie telefonicznie i to jest dla mnie tez duza wygoda.
    • tinkey Re: Pediatra - POZNAŃ 03.06.07, 00:43
      Polecamy Ewe Sobczak,pracuje na Polnej.Pozrdawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka