Dodaj do ulubionych

Zabudowa Wesolej Polany

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 11:24
Czy ktos slyszal o planach zabudowy Wesolej Polany (to ta wielka laka na Woli
Justowskiej, niedaleko drewnianego kosciolka pod Lasem Wolskim). Podobno maja
tam wybudowac osiedle tzw "domkow jednorodzinnych" (jak to wyglada w praktyce,
mozna zobaczyc na innych inwestycjach w tym rejonie). Osiedla maja podobno
powstac na koncu ulicy Kopalina (bezposrednia otulina Lasu Wolskiego!!!) i za
restauracja Marony (to podobno byla otulina skansenu i rezerwatu...). Co Wy na
to? Pachnie tu chyba duza lapowka...
Obserwuj wątek
    • Gość: Joseph Re: Zabudowa Wesolej Polany IP: *.interkom.pl 20.03.02, 11:56
      Czy to plotka, czy potwierdzona wiadomość? Plan zagospodarowania przestrzennego
      przewiduje ABSOLUTNY zakaz zabudowy na tym terenie, ale w końcu nie takie
      rzeczy Gród Kraka już widywał. Pachnie chryją...
      • kuba203 Re: Zabudowa Wesolej Polany 20.03.02, 15:33
        A mi tak zawsze szkoda każdego kawałka zieleni idącego pod zabudowę... Ale
        pewny tego jesteś, czy to tylko plotka? Chociaż prawdę mówiąc bardziej mi się
        nie podoba pomysł wybudowania stoku narciarskiego z wyciągiem i parkingiem na
        200 aut na polanie między ul. Poniedziałkowy Dół i Leśną. (ta polana też się
        jakoś nazywa, tylko nie wiem, jak). Swego czasu pisała o tym "GW". Nikt nie
        będzie chciał jeździć po stoku, który może mieć najwyżej 40 metrów długości (no
        może z wyjątkiem kilku emerytów - zapaleńców), a okolica będzie zeszpecona.
        • Gość: Joseph Re: Zabudowa Wesolej Polany IP: *.interkom.pl 20.03.02, 16:49
          Stok na 40 metrów? GENIALNE!!! W gruncie rzeczy dlaczego nie budować stoków na
          płaskim? Mniej się człowiek zmęczy, bo nie trzeba włazić pod górę, a do tego
          jaka oszczędność na wyciągach! Jak zwykle przebija nas jednak Warszawa, gdzie
          niegdyś na Mokotowie wybudowano wśród bloków pełnowymiarową skocznię narciarską
          (niestety niedawno rozebraną).
          • kuba203 Re: Zabudowa Wesolej Polany 20.03.02, 18:13
            Nie słyszałem o skoczni w Warszawie. Ale pomysł jest ciekawy, może w Krakowie
            też jakąś skocznię postawimy? W końcu jak olimpiada ma w Krakowie być, to
            skocznia jest jak najbardziej na miejscu.
        • mikolaj7 skocznia! 20.03.02, 21:00
          kuba203 napisał(a):

> A mi tak zawsze szkoda każdego kawałka zieleni idącego pod zabudowę... Ale
          > pewny tego jesteś, czy to tylko plotka? Chociaż prawdę mówiąc bardziej mi się
          > nie podoba pomysł wybudowania stoku narciarskiego z wyciągiem i parkingiem na
          > 200 aut na polanie między ul. Poniedziałkowy Dół i Leśną. (ta polana też się
          > jakoś nazywa, tylko nie wiem, jak). Swego czasu pisała o tym "GW". Nikt nie
          > będzie chciał jeździć po stoku, który może mieć najwyżej 40 metrów długości (no
          >
          > może z wyjątkiem kilku emerytów - zapaleńców), a okolica będzie zeszpecona.

zrobmy na tym stoku skocznie. zjazd powiedzmy 20
          metrow, ladowanie 50, wypozyczalnia nart do skokow i
          beda wszyscy szczesliwi.
      • Gość: M&M Re: Zabudowa Wesolej Polany IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 18:49
        Po Woli Justowskiej krazy juz lista protestacyjna dla mieszkancow. Wyraznie
        napisano tam, ze wlascicielem tego terenu jest jakas Lobzowska Spoldzielnia
        Mieszkaniowa, ktora wystapila teraz do miasta o przekwalifikowanie go na
        dzialki budowlane. Jak tak dalej pojdzie to ktos wpadnie na pomysl, zeby
        zbudowac kolejne osiedla np na Bloniach, czy na lakach pod kopcem
        Pilsudskiego...
        • Gość: Joseph Re: Zabudowa Wesolej Polany IP: *.interkom.pl 21.03.02, 13:17
          Kilka lat temu był już pomysł zabudowania osiedlem domków jednorodzinnych
          północnego stoku Wzgórza Św. Bronisławy - pod Kopcem Kościuszki, od strony
          Wisły. Równiez i wtedy zaczęło się ponoć od wniosku o przekwalifikowanie
          gruntów. Na szczęście najwyraźniej ktoś zadzwonił w porę po posiłki do
          Kobierzyna i osiedle jakoś nie powstało.
          • kuba203 Re: Zabudowa Wesolej Polany 21.03.02, 16:45
            Chyba kiedyś miał tam być jeszcze jakiś kompleks hotelowy - i to na szczęście
            też nie wypaliło.
    • Gość: Doktor H Re: Zabudowa Wesolej Polany IP: centrum:* / *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 15:21
      Koniecznie napisz do p. Zasady Sobiesława. Jego Córka i zięciunio mają tam dom
      na końcu po prawej. Nota bene brzydki jak noc.Może im się to nie spodoba? Może
      oni zablokują budowę? Z pewnością p. Zasada, rodowity Krakus, może w tym kraju
      dużo. Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka