Dodaj do ulubionych

LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA

IP: 149.156.80.* 18.06.02, 10:03
Widzę, że kampania się już rozpoczęła. A ja się pytam, co ten człowiek zrobił
dla Krakowa, że jest najlepszy. Pomijając afery, sprowadzenie kilku
hipermarketów i nic więcej. A jeśli chodzi juz o posturę i facjatę to wyglada
jak kozioł.
Obserwuj wątek
    • t.t Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA 18.06.02, 10:13
      Gość portalu: edek napisał(a):

> Widzę, że kampania się już rozpoczęła. A ja się pytam, co ten człowiek zrobił
      >
      > dla Krakowa, że jest najlepszy. Pomijając afery, sprowadzenie kilku
      > hipermarketów i nic więcej. A jeśli chodzi juz o posturę i facjatę to wyglada
      > jak kozioł.

Bardzo merytoryczna uwaga.
      Aż się boję pomyśleć, jak Ty wyglądasz...
      T
    • Gość: edek Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: 149.156.80.* 18.06.02, 10:34
      Brody jeszcze nie mam, ale na tyle rozumu żeby na tego Pana nie głosować.
      • Gość: trudny Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: *.sp / 192.168.5.* 18.06.02, 11:10
        Czy Ty jesteś mały Edek z krainy kredek?
        Pozwalasz sobie komentować w sposób porównawczy postać i fizjonomię Pana
        Lassoty i dla tego porównania przywołujesz kozła. Czyliż to liczysz na stosowne
        poczucie humoru Pana Józefa?
        Zapewne się nie mylisz, ja zas mogę dodac jedynie tyle, że gospodarna skąd inąd
        Wielkopolska, która za swą stolicę ma Poznań, miasto zacne, również kozłami i
        to dwoma szczyci się wręcz, więc?
        Owszem ja też bardzo jestem krytyczny co do postaci obecnego Prezydenta. I bez
        porównywania powtórzę, że to postac miary nikczemnej. W moich miarach kurdupel.
        Zaś kurduple z natury bywają jakie bywają i wspomina o takich już i Owidiusz (
        Publius Owidius Naso)i nie dopatruje sie tam w takich wiele pozytywnego.
        Ale to wszystko rybka.
        Chętnie wspomina się sprowadzenie marketów przez Pana Lassotę jakby to
        sprowadzenie równe było sprowadzeniu pewnego Zakonu przez pewnego Mazowieckiego.
        A do Unii europejskiej maszerujemy i właściwie to wygodniej mieć te markety
        bliżej, niż jeżdzić do nich np. pod Berlin czy Brukselę...
        Marketami martwiłbym się mniej. Więcej niepokoju budzi fakt rozpasania w
        wyrzucaniu pieniedzy przez obecnie sprawujacych urząd, obsadzanie stanowisk i
        przekazywanie tzw. spółek miejskich kolesiom i kolesiom kolesi, lokowanie w
        Urzędzie na zasadzie pełnego i zuchwałego nepotyzmu swoich faworytów i ...niech
        więcej nie narzekam, bo co by nie powiedzieć to jest to wyjątkowo nieudana
        kadencja, którą pamiętać przyjdzie nam dość długo. A napewno na sam koniec na
        tuż przed opuszczeniem Pałacu Wielopolskich przyjdzie nam jeszcze coś pzełknąć.
        Może to szybki tramwaj , może jakieś grunciki, może jakas inwestycyjka jak np.
        tunel pod wzgórzem sw. Bronisławy...
        A tak całkiem poważnie to taki tunel powinno kilku przynajmniej urzędników
        miejskich na czele z takim jednym , którego oceniam bardzo krytycznie, zacząć
        kopać. Rączkami, nie za karę ale jako realizację planowanych wizji świetlanej
        przyszłości.
        Więc czy Lassota to taki GRABARZ?
        Normalny trzeźwo myślący i realny człowiek, który zasługuje na zaufanie.
        I nie pieprzy idiotyzmów o lip[ie w Rynku, o Olimpiadzie w Krakowie i o Bóg wie
        czym jeszcze. I nie dekoruje Miasta nic nie wartymi artystycznie wypocinami w
        postaci pomników wielkich Polaków.
        Skarga na placu Marii Magdaleny...
        To rzeczywiście skarga na placu który nosi imię kobiety rozwiązłej...i nich
        będzie przestrogą...
        trudny
    • mikolaj7 Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA 18.06.02, 11:53

> Widzę, że kampania się już rozpoczęła. A ja się pytam, co ten człowiek zrobił
      >
      > dla Krakowa, że jest najlepszy. Pomijając afery, sprowadzenie kilku
      > hipermarketów i nic więcej.

a sam pewnie biegasz do hiperow co tydzien :-)))
      • Gość: edek Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: 149.156.80.* 18.06.02, 13:47
        Tak rzeczywiscie, to wielkie szczescie ze do Brukseli nie bede musial
        jezdzic. Hipermarkety pod nosem. Teraz juz wogole wytykac nosa z krakowa nie
        musze, moge codziennie je zwiedzac. Co za wspanialosc. Mikolaju7 ostatnim razem
        w hipermarkecie bylem dwa lata temu, a zakupy robie w sklepiku na osiedlu, ale
        ja jestem przeciez ciemniakiem, tak jak Skarga. Zamiast niego proponuje pomnik
        psa, Owsiaka albo innego wielkiego czlowieka jakis gej mile widziany.
        Za Lassoty w magistracie pracowali sami specjalisci. Bezapartyjni, wzieci z
        kosmosu, smietanka z calej Polski a wszystko dla dobra Krakowa. To chyba Ci sie
        przysnilo. Byl nepotyzm, kumoterstwo i lapowy. Co do wzrostu, to chyba
        najlepszy bylby jakis koszykarz, najwyzszy-najmadrzejszy.
        Zycze duzo zdrowia bo na rozum juz za pozno.
        • Gość: peteen Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 13:54
          edek, na razie tylko pomówienia, ani jednego dowodu, tak jest najprościej...
          a możeś ty sam gołaś, pod płaszczykiem edka ? nie pluj, a opluwanym nie będziesz
        • mikolaj7 Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA 18.06.02, 13:54

> Tak rzeczywiscie, to wielkie szczescie ze do Brukseli nie bede musial
          > jezdzic. Hipermarkety pod nosem. Teraz juz wogole wytykac nosa z krakowa nie
          > musze, moge codziennie je zwiedzac. Co za wspanialosc. Mikolaju7 ostatnim razem
          >
          > w hipermarkecie bylem dwa lata temu, a zakupy robie w sklepiku na osiedlu, ale
          > ja jestem przeciez ciemniakiem, tak jak Skarga. Zamiast niego proponuje pomnik
          > psa, Owsiaka albo innego wielkiego czlowieka jakis gej mile widziany.
          > Za Lassoty w magistracie pracowali sami specjalisci. Bezapartyjni, wzieci z
          > kosmosu, smietanka z calej Polski a wszystko dla dobra Krakowa. To chyba Ci sie
          >
          > przysnilo. Byl nepotyzm, kumoterstwo i lapowy. Co do wzrostu, to chyba
          > najlepszy bylby jakis koszykarz, najwyzszy-najmadrzejszy.
          > Zycze duzo zdrowia bo na rozum juz za pozno.

ten caly smiesnzy tekst do mnie byl ? chybaomysliles
          dyskutantow :-)
          • Gość: edek Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: 149.156.80.* 18.06.02, 14:45
            Pomowienia pomowieniami, w zasadzie wszystko opiera sie na pomowieniach, tak
            samo jak ja nie mam dowodow, tak samo nikt inny. Wiec zamknijmy moze forum.
            Dalej jednak uwazam, ze Lassota jest zlym kandydatem i sprobujcie mnie
            przekonac ze jest inaczej. Co do Ciebie mikolaju7, dyskusje z Toba sa bezcelowe
            bo jestes nadetym bufonem.
            • mikolaj7 Edek na prezydenta :D 18.06.02, 15:03

> Pomowienia pomowieniami, w zasadzie wszystko opiera sie na pomowieniach, tak
              > samo jak ja nie mam dowodow, tak samo nikt inny. Wiec zamknijmy moze forum.
              > Dalej jednak uwazam, ze Lassota jest zlym kandydatem i sprobujcie mnie
              > przekonac ze jest inaczej. Co do Ciebie mikolaju7, dyskusje z Toba sa bezcelowe
              >
              > bo jestes nadetym bufonem.

ja nic mu nie napsialem i dowiaduje sie, ze jestem
              bufonem!!! ekstra!!! mow do mnie jeszcze edku, moze
              dowiem sie czegos wiecej o mnie :D
            • Gość: peteen Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 15:08
              masz rację, edek, skoro piszesz, by pisać, to opuść forum
              jeśli zaś wiesz coś konkretnego o lassocie, to pisz
              na razie to lepperyzacja forum, szkoda
              :(((
              • Gość: edek Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: 149.156.80.* 18.06.02, 15:15
                Raczysz zartowac moj drogi, forum nie zamierzam opuszczac. A co do
                lepperyzacji...czy probowales juz wystepow w cyrku? Bylbys dobry w
                rozsmieszaniu. Kazdy kto mysli inaczej jest wedlug Ciebie fe? To jest forum a
                nie mownica sejmowa. A Ty zachowujesz sie jak bobas ktoremu rodzice mowia zeby
                nie bawilo sie zapalkami, masz na to chec i juz. Zreszta przeczytaj moj list.
                Lassota nie zrobil dla Krakowa nic! Kompletnie nic. I to chyba wystarczy, zeby
                nie byl prezydentem.
                • Gość: peteen Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 15:21
                  dobrym obyczajem każdego forum jest wymiana poglądów, popartych argumentami,
                  twój jedyny argument, rzecz jasna nie do obronienia, brzmi: lassota nic nie
                  zrobił dla Krakowa, mało tego w kolejnych postach sypią się już same inwektywy
                  i to w stosunku do każdego, a kiedy sam proponujesz zamknięcie forum i ja cię w
                  tym popieram ( choć tylko co do ciebie ), machasz swoją drewnianą szabelką
                  wykrzykując coraz bardziej nerwowe hasła... nie zrobisz ty kariery w tej
                  kampanii, nie zrobisz...
                  a głosuj sobie na kogo chcesz i obrażaj kogo chcesz, na szczęście na razie
                  jesteś sam
                  i mam nadzieję, że tak już zostanie
                  • Gość: edek Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA IP: 149.156.80.* 18.06.02, 16:25
                    Chyba zaczne sie powtarzac, przeczytaj sobie mojego posta nr 1 moze Ci sie
                    cos rozjasni, co do inwektyw stwierdzam tylko fakt. Jesli ktos jest chamem to
                    mu to mowie, jesli jest bufonem to tez. Po drugie, o ile mnie pamiec nie myli
                    to uzywacie podobnych inwektyw w stosunku do innych uczestnikow forum, bo tak
                    sobie od czasu do czasu przegladam. Zreszta mam nadzieje, ze podziala to na
                    niektorych jak kubel zimnej wody. Prosilem zebyscie przekonali mnie ze Lassota
                    cos dla krakowa zrobil, ponawiam prosbe. Chociaz jak widze panuje tutaj jedyny
                    sluszny poglad...Bialorus sie zbliza.
                    • Gość: trudny Czy to Ty EDKU jesteś autorem tego wątku? IP: *.sp / 192.168.5.* 18.06.02, 16:44

> Chyba zaczne sie powtarzac, przeczytaj sobie mojego posta nr 1 moze Ci sie
                      > cos rozjasni, co do inwektyw stwierdzam tylko fakt. Jesli ktos jest chamem to
                      > mu to mowie, jesli jest bufonem to tez. Po drugie, o ile mnie pamiec nie myli
                      > to uzywacie podobnych inwektyw w stosunku do innych uczestnikow forum, bo tak
                      > sobie od czasu do czasu przegladam. Zreszta mam nadzieje, ze podziala to na
                      > niektorych jak kubel zimnej wody. Prosilem zebyscie przekonali mnie ze Lassota
                      > cos dla krakowa zrobil, ponawiam prosbe. Chociaz jak widze panuje tutaj jedyny
                      > sluszny poglad...Bialorus sie zbliza.
                      Chyba tak. I taki malutki wątek , a Tobie biedaku już się wszystko pomięszało. To
                      ja, trudny, jestem zadeklarowanym przeciwnikiem tego co wyczynie Pan Gołaś jako
                      Prezydent Miasta.
                      Uważam ,że nie dorósł do takiej funkcji a właściwie godności. Czy zrobił coś
                      dobrego?
                      Otóż nie zrobił dla Miasta niczego czym można się chwalić , natomiast jest
                      niekwestionowanym autorem koncepcji Igrzysk zimowych w Krakowie, fenomenalnego
                      pomysłu z lipą przy rynkowej fontannie i owego nieszczęsnego pomnika świetnego
                      skądinąd Jezuity. I mylisz się edziu, wskazując kontrpropozycję Owsiaka, psa czy
                      coś tam jeszcze sugerowałeś. Określasz jedynie w ten sposób swoje osobliwe
                      pojęcie tolerancji. Otóż niejeden pies rzeczywiście na pomnik zasługuje, a ten
                      kto zwierząt nie szanuje to w moim pojęciu cywilizowany inaczej.
                      Owsiak może się nie podobać natomiast zainicjowana przezeń i kontynuowana z
                      dobrym skutkiem akcja pomocy dzieciom poprzez Wielką Orkiestrę to już sam w
                      sobie pomnik i nie daj Boże żeby miał to jeszcze upamiętniać spiżem artysta miary
                      Dźwigaja...
                      A co do Pana Lassoty. Wiesz , ja nie widzę powodu aby jeden Edek miał zwiększać
                      liczebność takiego elektoratu. Niech edek i takie edki zostana gdzie ich miejsce.
                      Chcesz to możemy na Forum pogadać , rzeczywiście na Forum lepiej bo ja mam jakąś
                      taką naturalną niechęć do kurdupli. Intelektualnych także.
                      Pozdrawiam z krakowskim luzem wszystkich klarnetów bosych i trzewiczkowych;))
                      trudny
                      A na przyszłość nie przypieprzaj się do Bogu ducha winnych ludzi jak masz coś do
                      mnie, bo to ja jestem pewnie adresatem tego Twojego agresywnego wystąpienia.
                      Luzuj Edziu, luzuj...;)

• Gość: peteen Re: Czy to Ty EDKU jesteś autorem tego wątku? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 23:39
                        oj, edeku, edku, to TY mnie przekonaj, żeby nie głosowac na Lassotę. Aha, a
                        przy okazji jesteś gburem, bo piszesz ostentacyjnie Kraków z małej litery. Na
                        tym forum to niedopuszczalne ( otóż widzisz, ja też piszę wszystkie wyrazy z
                        małej litery, ale Kraków i Polska zawsze z wielkiej... )
    • dora5 Re: LASSOTA GRABARZEM KRAKOWA 18.06.02, 16:49

. A jeśli chodzi juz o posturę i facjatę to wyglada
      > jak kozioł.

sam jestes jak kozioł
    • smokwawelskijr Re: LASSOTA Grabarzem Krakowa? 18.06.02, 21:56
      EDEK to oszołom. Jako takiego należy go usunąć z forum. Twierdzi, że Skarga
      to porządny człowiek, który ma zasługi dla Polski. To oczywista bzdura.
      Podobnie jak Skłodowska nie była Polką, Kopernik tak samo. Prus i Sienkiewicz
      też byli oszołomami, nie mówiąc już o Dmowskim tym faszyscie i kilku innych
      pseudopolakach. Jak ktoś taki, kto nie szanuje zwierząt i nie chce im stawiac
      im pomników może egzystować tutaj. Nie jest tez cywilizowany - jak słusznie
      określił go TRUDNY - przyczyniajać się tym do stworzenia nowej i jakże
      wspaniałej definicji cywilizacji.

Jestem dumny, że mogę przebywać na forum z osobami, wielbiącymi psy Dżoki,
      Lassote, Owsiaka, Michnika, cenzurę i inne wspaniałości tego świata. Ale ale ,
      gdzie Twoja tolerancja dla kurdupli TRUDNY ? Czyżbyś tolerował tylko to, co sam
      lubisz, co jest dla Ciebie wygodne? Nie zamierzam głosować na Gołasia, ani na
      Lassote, ale czytająć Wasze posty zbiera mi sie na wymioty. Czytajcie Gazete
      Wyborową dalej, bo juz jestescie odmóżdżeni i tak. Jedzcie g...miliony much nie
      mogą się mylić!!!
      • mikolaj7 Re: LASSOTA Grabarzem Krakowa? 18.06.02, 22:12
        Czytajcie Gazete
        > Wyborową dalej, bo juz jestescie odmóżdżeni i tak.

niebywale, ze mozesz w ogole wytzrymac na jej portalu !
      • Gość: peteen Re: LASSOTA Grabarzem Krakowa? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 00:04
        mój boże...
        smok też ocipiał...
        :(((
      • Gość: trudny Re: Smoki i smoczki? IP: *.sp / 192.168.5.* 19.06.02, 08:12
        smokwawelskijr napisał(a):

> EDEK to oszołom. Jako takiego należy go usunąć z forum. Twierdzi, że Skarga
        > to porządny człowiek, który ma zasługi dla Polski. To oczywista bzdura.
        > Podobnie jak Skłodowska nie była Polką, Kopernik tak samo. Prus i Sienkiewicz
        > też byli oszołomami, nie mówiąc już o Dmowskim tym faszyscie i kilku innych
        > pseudopolakach. Jak ktoś taki, kto nie szanuje zwierząt i nie chce im stawiac
        > im pomników może egzystować tutaj. Nie jest tez cywilizowany - jak słusznie
        > określił go TRUDNY - przyczyniajać się tym do stworzenia nowej i jakże
        > wspaniałej definicji cywilizacji.
        >
        > Jestem dumny, że mogę przebywać na forum z osobami, wielbiącymi psy Dżoki,
        > Lassote, Owsiaka, Michnika, cenzurę i inne wspaniałości tego świata. Ale ale ,
        > gdzie Twoja tolerancja dla kurdupli TRUDNY ? Czyżbyś tolerował tylko to, co sam
        >
        > lubisz, co jest dla Ciebie wygodne? Nie zamierzam głosować na Gołasia, ani na
        > Lassote, ale czytająć Wasze posty zbiera mi sie na wymioty. Czytajcie Gazete
        > Wyborową dalej, bo juz jestescie odmóżdżeni i tak. Jedzcie g...miliony much nie
        >
        > mogą się mylić!!!
        Smoku wawelski juniorze,
        jak bardzo Ty jesteś juniorem?
        Pytam ponieważ stosownie do kategorii chciałbym mimo wszystko odnieść się do tego
        co piszesz. Zanim jednak uda mi się ustalić czy juniorowatość Twoja wynika z
        posiadanego wieku czy też jest jedynie juniorowatością pozorowaną wyjaśnie Ci
        drobną kwestię , która Ciebie nurtuje. Otóż pytasz o moją tolerancję a sprawę
        kurdupli. To dość jasne. I nic w tym dziwnego , że mimo ogromnych pokładów
        tolerancji, wyrozumiałośći i szacunku dla postaw innych niz moja, korzystam z
        prawa do indywidualnego pojmowania ogólnie obowiązujących kanonów estetyki. Stąd
        nie mogę o kilogramowym odważniku mówić że wielki i ciężki, stąd o ewidentnym
        kurduplu i czytelnej małości intelektualnej, o cechach eksponowanych przez
        postaci życia publicznego nie mogę z przyczyn oczywistych mówić , że ich nie ma.
        Kawał chłopa to Kanclerz Kohl, wysoki Prezydent Clinton i gen . De Gaulle...
        Wysoki jest koszykarz Malone i terrorysta Osama Bin Laden...
        Edek a tez i Ty Smoczku juniorze ,macie tu jakiś problem więc mogę założyć żeście
        zbliżeni formatem do Waszego IDOLA, a ten jak raz ...i daj sobie spokój.
        Oczywiście nie jest prawdą, że gotów jestem tępić każdego kurdupla. Wszak i wśród
        ludzi niewielkiego wzrostu zdarzają się postaci z klasą. Był taki piłkarz Zygfryd
        Szołtysik z wielkim sercem na boisku, a był i Toulouse Lautrec, który choć
        wzrostu niewielkiego zostawił obszerną dokumentację osobliwej wizji świata sztuki
        i sprzedajnych panienek Paryża sprzed lat tylu, że nam nie pamiętać...
        Smoczku, nie lubię też kurdupli, bo bywaja bezzasadnie złośliwe i napaści na
        innych są im miłe.
        Nie lubię jeszcze i nie toleruję(!) łapówkarstwa, nieuczciwości, chciwości,
        zakłamania i wielu tego typu cech.
        A z małego wzrostu ludzi bliżej z Krakowem związanych? Masz, to był Jan Matejko,
        taki malarski kronikarz i rzemieślnik, któremu również zdarzały się gafy i
        błędy ,jednak popełniony przez Niego Skarga...no czy usiłowałbyś jakoś
        skomentować relację Skarga Matejki i Skarga Dźwigaja?
        Nie żebym na skargę do Ciebie się udawał bo Tys może faktycznie junior.
        Życzę miłego dnia i radosnego odliczania dni do końca tej niechlubnej kadencji
        włodarzy na krakowskim Magistracie.
        A i gwoli jasności powiem jeszcze, że ten typ urody jaki prezentuje Pani vice
        Prezydent Starmach , również nie jest moim faworytem. To nie jest kobieta o
        powalającej urodzie i jako osobowość również. Nie wiem czy to nietolerancja z
        mojej strony , natomiast przepraszam wszystkie Panie za takie wyrażenie swojej na
        temat jednej z własnie Pań opinii. To nie jest grzecznie więc ponieważ tak
        uczynilem , przepraszam, jednak tym samym określam swoj gust i to nie podlega
        dyskusji, nawet wśród smoków i nawet wśród wawelskich. Prawdziwy smok wawelski
        dostał według legendy piękną dziewice. Dzis smoka nie ma, ale sądząc po składzie
        włodarzy magistrackich, łatwo byłoby się Go pozbyć używając innych metod. Sądzę ,
        że umknąłby ogladając delegtów z Pałacu Wielopolskich...i pewnie nigdy nie
        wróciłby.Pod żadną postacią...
        trudny
        • drgin Re: Smoki i smoczki? 19.06.02, 08:40
          Czy was wszystkich pomroczność jasna powaliła, Dwa nazwiska Lassota, Gołaś a
          potem Kohl, Clinton, Osama ibn Laden, Touluse Lotrec a także Owsiak Michnik.
          Poplatanie z pomieszaniem .Wątły wątek a przywoływanie wielkich, mniejszych i
          maluczkich ma chyba służyć wzmocnieniu pseudo intelektualnych wywodów
          adwersarzy.
          Ja powiem jedno : BA i przestańcie pieprzyć!!!
          :-(((
          • Gość: trudny Re: Smoki i smoczki? IP: *.sp / 192.168.5.* 19.06.02, 08:53
            drgin napisał(a):

> Czy was wszystkich pomroczność jasna powaliła, Dwa nazwiska Lassota, Gołaś a
            > potem Kohl, Clinton, Osama ibn Laden, Touluse Lotrec a także Owsiak Michnik.
            > Poplatanie z pomieszaniem .Wątły wątek a przywoływanie wielkich, mniejszych i
            > maluczkich ma chyba służyć wzmocnieniu pseudo intelektualnych wywodów
            > adwersarzy.
            > Ja powiem jedno : BA i przestańcie pieprzyć!!!
            > :-(((
            Masz jak w banku! Z tym że nie z kazdego pieprzenia tak się hyżo wycofam i gotów
            mu będę. Natomiast co do przywołania konkretnych osob i wywodów? Wszak to osoby
            jak znaki , a o wywiedzenie z miejsca zasiadanego obecnego Prezydenta chodzi. Ja
            tak uważam i będę się z tą opinia pojawiał.
            Nie chcę wszak aby Gołaś został ponownie Prezydentem Miasta , między innymi
            dlatego ,że nie chca Go oglądać normalni ludzie na AGH.
            Moje Miasto i Moje sprawy. Nie ma powodu dla , którego wspieranie pijaczyn i
            niegospodarnych bałamutów byłoby na miejscu.
            I tyle , ba...jako ( jak mawia stary gazda spod Jurgowa)
            trudny

• drgin Re: Smoki i smoczki? 19.06.02, 10:37
              A ja durny myslałem, że "wywiedzenie z miejsca zasiadania" wszelkiej maści
              decydentów w naszym wawelskim grodzie jako i też w całej Polszcze odbywa się za
              pomocą kartki wyborczej...
              Nie sądze aby obecne w tym wątku różniaste opinie np. przekonały
              przekonanych,bądż spowodowały znormalnienie nienormalnych lub na odwrót.. A to
              Choćby ze względu na fakt znikomego oddziaływania społeczności internetowej na
              real.
              Pozdr :-)))
              • Gość: trudny Re: Smoki i smoczki? IP: *.sp / 192.168.5.* 19.06.02, 10:41
                Ciesz się ze nie jesteś sam w swojej durnowatości. Ja to z tego że tak durny
                czasem być jeszcze potrafię, bywam dumny.
                Ale czasem też bywa , że muszę iść do Magistratu...okropnie mi ciężko jeślim
                świadom, że drugitego typu obiekt jest np. przy Babińskiego i chyba Babińskiego
                imienia...
                Ale pozdrawiam Cię Dr. Gin'ie z durnowatym uśmiechem i parujacą puszką po
                mózgu...
                trudny
                • Gość: trudny To be or not to be.. IP: *.sp / 192.168.5.* 19.06.02, 10:43
                  Z tą puszką to mi się taki HAMLET skojarzył, ale był skurczybyk co?
                  ;;))trudny
                  • Gość: peteen Gołas ratuje z opresji... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 10:55
                    panowie, wy tu gadu gadu, a czarny towarzysz g. zafundował gościom ze spółki
                    forte 20 milionów baksów; to co, zakładamy spółę ? coś tam wydzierżawimy od
                    miasta i dogadamy się z tow. g. żeby nam tę umowę z naruszeniem prawa zerwał,
                    jest to jakiś sposób na wyjście z kryzysu finansowego, nie ?...
                    :)))
                  • drgin Re: To be or not to be.. 19.06.02, 11:19
                    Polish HAM let? czy to jakaś nowa odmiana polish jokes...
                    Taak na Babińskiego sa wszakże już zdiagnozowani albo w trakcie, natomiast w
                    pałacu Wielopolskich nie wszyscy. I to jest grożne!!!!:-)) Nurtuje mnie także
                    myśl straszliwa. Kto ma przewodzić tym bez diagnozy. Może jakowyś mega
                    schiz.Propozycje? Uwagi? Komentarze?
              • Gość: Rot Ale mnie wkurzyłeś!!!! IP: *.bci.net.pl 19.06.02, 10:53
                Ale mnie wkurzyłeś,autorze tego wątku.Sam tytuł jest już wielką manipulacją.
                Lassota grabarzem ?.A cóż on takiego zrobił,żę Kraków miał by iść do grobu?
                Sprzedał coś ?,sprzeniewierzył ?,osłabił Kraków ?.Gdyby tak było ,to AWS i
                Gołąś nie zostawili by na nim suchej nitki,były by śledżtwa,prokurator,sąd itd.
                A ponieważ nic takiego nie znaleziono - to zostały plotki i pomówienia !
                Co zrobił Lassota w swojej kadencji ?
                Przede wszsytkim zmienił klimat wokół Krakowa.Dzięki jego staraniom do Krakowa
                przyszedł Tishman / tak pięknie potem spieprzony przez Gołąsia i
                spółkę/,ściągnął Specjalną Strefę i Motorolę,Delphi,pozyskał dla Krakowa tytuł
                Europoejskiej stolicy kultury/tez nie wykorzystany/,pozyskał dla Krakowa
                kredyty z EBOR-u / tez nie wykorzystane /.Był osobą lubianą,poważaną,dobrze
                odbieraną.
                Nie wybudował mostów,bo najpierw trzeba było to wszystko przygotować.ALe gdyby
                rządził dalej to w Krakowie były by i mosty,i szybki tramwaj,i centrum
                kongresowe ,i hala widowiskowa.Były by bo były wpisane w wieloletnie plany
                które teraz są realizowane.
                Nie zastanawiałem się dotychczas na kogo głosować ,ale teeaz po tym rachunku
                zysków i strat jestem zdecydowany - Lassota - zdecydowanie !!!!
                I nie próbuj nas obrażać czy denerwować
                • Gość: trudny Peteen... IP: *.sp / 192.168.5.* 19.06.02, 11:06
                  a skąd wiesz o tej spólce Forte?
                  To pewnie chodzi o ten stary układ Nowak - Stechnij i jeszcze pare osób, i
                  stary Wawel Touristi Grand Hotel i pewnie spóleczka typu Solidus czy Solidex i
                  te zabiegi wokól Hotelu pod Kopcem i Kraka itd. itp.
                  A to ciekawe, bo ja stawiam dolary przeciwko orzechom, że do końvca kadencji
                  ten magistracki układzik jeszcze wywinie jakąś niezłą finfę...
                  Ha, ha ha ha pooglądam sobie parę rzeczy z bliska - jak obywatel i wyborca, a
                  przestępstwem jest dostrzec zło i zaniechać ścigania;;))
                  trudny
                  • Gość: peteen Trudny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 11:13
                    ano wiem z dzisiejszej gwk, obśmialiśmy się ( przez łzy ) z całą rodziną, po
                    lekturze mogę uroczyście owieścić jedno: NIGDY NIE POWIEM ŻADNEGO DOBREGO SŁOWA
                    O gołasiu
                    • drgin Re: Trudny 19.06.02, 11:28
                      Ależ... Peteenku. .Gdzieś widziałem twoją kandydaturę na prezydenta. Jest to
                      polityczne zajęcie a więc nigdy nie mów nigdy.... :-))))))
                      • Gość: peteen Re: Trudny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 12:33
                        to tak, jakbym powiedział, że kiedyś słyszałem o tobie, jako o lekarzu ;))),
                        zabawa była, ot zabawa zwykła, w której komuś na moment wymknęły się lejce i
                        konika nieco poniosło...
                        nie będę, w przewidywalnej przyszłości, kandydował na jakiekolwiek polityczne
                        stanowisko w naszym Mieście ( zbyt łatwo byłoby mnie skorumpować )
                        :)))
                        • drgin Re: Trudny 19.06.02, 12:42
                          No chyba nie myślisz,że ja poważnie to traktowałem. Absolut nie.
                          Tylko troszeczkę nie a propos. Intryguje mnie sprawa nadal Magistratu i
                          Babińskiego. U Babiego są już zdiagnozowani lub w trakcie a w magistracie ?
                          I to jest przyczynkiem do koszmarnego myślenia - co dalej?. Bo niektórzy obie
                          te instytucje uważają za tożsame...I wobec tego kto powinien przewodzić u
                          Wielopolskich. Na logikę to jakiś totalny schiz. No nie!:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka