Gość: misio IP: 217.67.195.* 14.08.01, 12:41 wybieram się na tydzień na Majorkę czy któs wie jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacky Re: Majorka IP: *.kdt.de 16.08.01, 12:04 Bylam w zeszym roku w Playa Palma-pogoda super+cieple morze Jedzenie w hotelu *** srednie i monotonne.Ceny na wszystko wyzsze niz w Polsce!!! Zycze udanych wakacji Jacky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Majorka IP: 217.67.195.* 16.08.01, 12:36 dzięki za info ale mogłbyś cos więcej opowiedzieć o posiłkach i życiu poza hotelem czy korzystałeś z wycieczek proponowanych przez biuro i czy warto a może wynająłeś samochód jaka cena dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapołuc Re: Majorka IP: *.centrala.pbk.pl 17.08.01, 14:43 Z tego co pamietam cenny wycieczek organizowane przez hotel sa drogie, ale wynajecie samochodu na 4 osoby . Spoko . Krajobrazy cudne !!! Polecam porcik Portals Nouse !! Wielki port jachtowy -super !!!! I wybrzeze bomba!!! Wal smialo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszmi Re: Majorka IP: *.kdt.de 21.08.01, 12:59 Gość portalu: misio napisał(a): > wybieram się na tydzień na Majorkę czy któs wie jakie są ceny? Bylam na 3 wycieczkach: 1. Palma-stolica z pokazem wyrobow skorzanych+perel cena wycieczki niska a towary horendalnie drogie. 2. calodniowa autokarem bez akwizycji ca 100 zl 3. hacienda+kolacja+wystep ca 150 zl. 1/2 l.sangrii kosztuje w lokalu 15 zl. parasol+lezak na plazy codziennie platny !!! Udanego pobytu na cudownej wyspie i koniecznie zaliczenie miejscowosci Areal (Balleario 6).Cala Majorka zalana niemcami.Slychac jedynie jezyk niemiecki. Hiszpanie chyba sa juz w mniejszosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
h2o1 Re: Majorka 09.03.02, 18:51 Gość portalu: misio napisał(a): > wybieram się na tydzień na Majorkę czy któs wie jakie są ceny? Ola ! - Hiszpańskie pozdrowienie Mallorka to wyspa dość interesująca z jednego brzegu na drugi masz ok 1,5 godz samochodem. polecam samoloty z Niemiec -lini airberlin , condor , i in. szukaj last minet tylko tak się opłaca. UWAGA byłem w Palmie i po wielu przeżyciach z pewnymi ludżmi zostałem na tzw. lodzie- w centrum Palmy znalazłem hotelik - spałem w hostalu pod nazwą costa blanca za jedyne 1500 pst ( 100 pst = 2.1 zł) prowadzi go spólka dwojga polskich przesiedleńców , może w sezonie być drożej lub nie będzie w ogóle miejsc . na mallorce są ponoć piękne jaskinie na folderach tak wyglądają z opowiadań -też polecają wejście to ok. 7 euro.od os. uwaga w Hiszpani są bary , w których obiady dość obfite dostaniecie za jedyne 7 euro z winkiem w cenie a winko pijemy z wodą - jak wszyscy . autobusy z Palmy na drugi koniec wyspy np. 7 euro inne inform. pod mailem byłem krótko piękne skały powulkaniczne , wspaniale ale nie samemu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slakoc Re: Majorka IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 23:07 Muszę przyznać że z wielkim zażenowaniem czytałem listy poprzedników-na mnie wyspa wywarła duże wrażenie.Ja nie siedziałem w hotelu-wynająłem samochód i jeździlem/a jeździło się spokojnie.Cena samochodu ok 30 euro za dobę/Ford Kha z klimą.Mieszkałem w Cala Bona /zachodni brzeg/Piasek nieco gruby ale podobało mi się Manavgat -możesz sobie pojechać i obejrzeć fabrykę pereł/za darmo/Jest na miejscu sklep-baaaaaaardzo duży,gdzie można nabyćbaardzo tanio sztuczne perły.Obok fabryka skór+ wyroby.Warto pojechać do latarni morskiej za Alcudią/polubisz?serpentyny/.Ludzie wspanialinawet jak śpiesząc się zapytałem po polsku Cala Bona prosto?mieszkaniec jakiejś wioski potaknął mi glową.Warto jechać i bardzo bym chciał jeszcze raz tam być.Niemcami się nie przejmuj-są bardzo mili/gorzej nasi rodacy. Pozdrowienia:slakoc Odpowiedz Link Zgłoś